AaB TV: AaB-FC København 0-1

4. april 2022 kl. 07:03 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 1-0 på Aalborg Portland Park i første kamp i Mesterskabsspillet mod FC København.

AaB var ellers bedst før pausen, hvor blandt andre Milan Makaric og Kasper Kusk kom til fine muligheder.

Efter pausen var det gæsterne, der var farligt. Roony Bardghji havde blandt andet et par gode muligheder, men Jacob Rinne tog godt fra i AaB-målet.

I 81. minut lykkedes det dog gæsterne at score sejrsmålet, da AaB-keeperen ikke fik bokset en høj bold væk, og i stedet kunne Viktor Claesson headede FC Københavns enlige scoring i nettet.

Se et sammendrag af kampen i videoen øverst.

AaB skal i aktion allerede på fredag på Aalborg Portland Park, hvor Randers FC kommer på besøg. Køb billet til kampen her.

Knebent nederlag mod FC København

3. april 2022 kl. 19:56 af Rasmus Estrup

Foran 10.216 tilskuere tabte AaB 1-0 til FC København i Mesterskabsspillets første kamp. Trods nederlaget ligger AaB stadig på fjerdepladsen i 3F Superligaen med to point op til Brøndby I.F. på tredjepladsen.

Første afslutning i opgøret lod ikke vente på sig. Der gik således blot ni sekunder, før Khouma Babacar sendte et langskud op på Vesttribunen.

AaB gjorde det ellers bedst i første halvleg, og efter tre minutter fik AaB tilkæmpet sig første gode mulighed, da Kasper Kusk erobrede bolden i yderkanten af FCK-feltet. AaB-kanten kom til baglinjen i det lille målfelt, og slog bolden skråt tilbage, men lige inden Milan Makaric kunne nå frem til kuglen, blev læderet sparket ud til hjørne af gæsterne.

Kasper Kusk var i syvende minut selv i afslutterens rolle, da Malthe Højholt sendte en flad bold ind til Kasper Kusk, der på kanten af feltet sparkede fladt forbi Kamil Grabaras mål.

AaB fortsatte de gode takter og stod også for opgørets næste forsøg, da Rasmus Thelander headede et langt indkast fra Anders Hagelskjær i favnen på gæsternes målmand.

Herefter fulgte et par langskud fra henholdsvis Peter Ankersen og Kasper Kusk, men ingen af forsøgene truede målmændene i hver sin ende.

Efter 28 minutter fandt Kasper Kusks fine stikning Milan Makaric, som tog løbet ned i gæsternes felt og afsluttede fladt forbi fjerneste opstander.

Dette blev efterfulgt af en god AaB-periode, uden at det udmøntede sig i flere chancer, og FC Københavns Peter Ankersen kom derfor frem til næste afslutning, som han sendte over mål. Kort efter sad en flugter fra Denis Vavro også uden for målrammen.

Seks minutter før pausen drev Roony Bardghji bolden frem i højresiden, inden han tog sigte i AaB-feltet. Afslutningen reddede Jacob Rinne med en stærk fodparade.

Gæsterne kom bedst ud til anden halvleg, og fire minutter inde efter pausen fik Pep Biel og Khouma Babacar med et hurtigt sammenspil sat førstnævnte op til afslutning i AaB-feltet, men forsøget sad lige på AaB-keeperen.

FC København spillede sig også frem til en ny, stor chance, da Rasmus Falk fandt en fri Roony Bardghji, som dog sparkede forbi nærmeste stolpe fra en ellers gunstig og upresset position.

10 minutter inde i anden halvleg flugtede Louka Prip et giftigt langskud i en københavnsk blokade, og kort efter fik gæsterne en farlig omstilling, der endte med en friløber til Roony Bardghji. Den unge kantspiller prøvede at drible rundt om AaB-målmanden, inden han afsluttede, men Jacob Rinne kom ned på fornemmeste vis og reddede for hjemmeholdet.

20 minutter før tid blev Kasper Høgh sendt i aktion for AaB, og kort efter havde Pep Biel et langskud, der gik forbi fjerneste målhjørne.

Fem minutter senere fik Lukas Lerager en stor chance på en nedfaldsbold fra et hjørnespark, men afslutningen midt for mål sad midt på AaB's svenske målmand - og efterfølgende kunne cheftræner Lars Friis så sende brødrene Mathias og Oliver Ross på banen for Hele Nordjyllands Hold.

Det var dog en anden indskifter, FC Københavns nyerhvervelse Viktor Claesson, der ti minutter før tid kunne bringe sig på tavlen. Jacob Rinne fik ikke bokset en høj bold ordentligt væk, og i stedet sprang bolden hen til Viktor Claesson, der uden besvær headede FC København foran med 1-0.

Straks efter blev Anosike Ementa sendt på grønsværen i jagten på en udligning, men det lykkedes ikke nordjyderne at slå tilbage, og dermed endte kampen med et nederlag på 1-0.

AaB spiller igen allerede på fredag, hvor Randers FC gæster Aalborg Portland Park kl. 18.30. Køb billet til fredagskampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspillet, 23. spillerunde

AaB-FC København 0-1 (0-0)
81. min 0-1 Viktor Claesson
Advarsler AaB: Kristoffer Pallesen (26), Iver Fossum (77), Oliver Ross (88), Mathias Ross (90)
Advarsler FC København: Roony Bardghji (31), Kevin Diks (48), Davit Khocholava (58)
10.216 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-2-1): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt (84: Anosike Emenyta), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (77: Mathias Ross), Kasper Kusk (77: Oliver Ross), Louka Prip, Milan Makaric (71: Kasper Høgh).

FC København (4-3-3): Kamil Grabara, Peter Ankersen, Denis Vavro, Davit Khocholava, Kevin Diks, Pep Biel (85: Nicolai Jørgensen), Rasmus Falk, Lukas Lerager, Roony Bardghji (66: Hákon Arnar Haraldssson), Khouma Babacar (66: Paul Mukairu), William Bøving (61: Viktor Claesson).

Dommer: Michael Tykgaard

3F Tribunen er udsolgt - færre end 900 billetter tilbage

3. april 2022 kl. 13:13 af Rasmus Estrup

3F Tribunens afsnit for AaB-fans er nu udsolgt til aftenens opgør mod FC København, og der er nu færre end 900 billetter tilbage til AaB-fans.

A. Enggaard Tribunen er 25 pladser fra at være udsolgt, og på Complea Tribunen er der færre end 50 ledige sæder. De resterende AaB-pladser er tilgængelige på Vesttribunen. Køb billetter til kampen her.

Er man som sæsonkortholder forhindret i at bruge sin billet, kan man frigive sin plads på www.billet.aabsport.dk.

I udebaneafsnittet på 3F Tribunen er der også stadig billetter tilbage til medlemmer af FCK Away. Bemærk at tilskuere, der udviser tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende, vil blive bortvist uden refusion af billetten.

Dagens kamp mod FC København spilles kl. 18.00, og dørene åbner kl. 16.00. Fanzonen åbner allerede 15.30, og kom gerne i god tid for at undgå den værste kø ved indgangene.

AaB TV: Fem seneste AaB-mål mod FCK

3. april 2022 kl. 07:55 af Rasmus Estrup

Sidste år scorede AaB fem gange mod dagens modstander fra FC København. I denne video kan du se alle målene, så du er klar til aftenens duel på Aalborg Portland Park.

Louka Prip stod for to af scoringerne, mens Kasper Kusk, Rasmus Thelander og Marcus Hannesbo leverede de øvrige AaB-mål mod FC København i 2021.

Dagens kamp mod FC København spilles kl. 18.00 på Aalborg Portland Park. Der er flere end 11.000 fans, som har billet til opgøret, så køb billet med det samme på www.billet.aabsport.dk

Fanzonen åbner kl. 15.30 i dag, og dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 16.00.