Vidste du om AaB og OB?

16. september 2021 kl. 09:38 af Rasmus Estrup

- fredagskampen er det 89. 3F Superligaopgør mellem AaB og OB? Statistikken siger 32 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 26 nederlag samt en målscore på 126-118 set med AaB’s øjne.

- de 42 tidligere hjemmekampe mod OB i 3F Superligaen fordeler sig på 16 AaB-sejre, 14 uafgjorte og 12 nederlag? Målscoren på Aalborg Portland Park lyder på 60-49 i AaB’s favør.

- AaB’s nuværende status med 15 point og +4 i målscore efter otte spillerrunder er klubbens 10. bedste præstation i 3F Superligaen efter otte spillerunder? Den bedste præstation på dette tidspunkt i sæsonen var i 2006/07-sæsonen, hvor der var hentet 19 point med +11 i målscore efter de første otte spillerunder.

- AaB i morgen spiller sin fredagskamp nummer 80 i 3F Superligaen? Ingen andre klubber har spillet flere fredagskampe end AaB, dog er OB ikke langt efter, da de i skrivende stund er noteret for 76 fredagskampe i 3F Superligaen.

- AaB’s 79 tidligere fredagskampe i 3F Superligaen er endt med 32 sejre, 23 uafgjorte og 24 nederlag?

- AaB's 11 scoringer i 3F Superligaen i denne sæson er scoret af følgende syv spillere: Iver Fossum (3 mål), Kasper Kusk (2), Pedro Ferreira (2), Milan Makaric (1), Louka Prip (1), Mathias Ross (1) og Rasmus Thelander (1)?

- AaB’s 11 3F Superligascoringer fordeler sig på fire hovedstødsmål, fire scoringer med højre fod og tre scoringer med venstre fod?

- AaB er noteret for tre clean sheets i denne 3F Superligasæson, mens OB er en af to klubber, der stadig ikke har holdt nullet?

- AaB’s seneste hjemmekamp på Aalborg Portland Park mod OB blev vundet med 3-2 efter en scoring af Tom van Weert, et selvmål af Alexander Juel Andersen og et mål af Tim Prica?

- foruden Tim Prica (1 mål) har også Lucas Andersen (2), Jakob Ahlmann (1), Kasper Kusk (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på tavlen for AaB i en 3F Superligakmp mod fredagens modstander?

- Kristoffer Pallesen i denne sæson har leveret fem assists, hvilket er flest i 3F Superligaen i denne sæson sammen med FC Midtjyllands Anders Dreyer?

- Jacob Rinne står med en redningsprocent på 80, hvilket er flest blandt de målmænd, der har stået flere end to kampe i denne sæson?

- AaB har spillet syv 3F Superligakampe på datoen 17. september, og de er endt med to sejre, to nederlag og tre uafgjorte? De seneste to kampe på 17. september endte med to uafgjorte kampe mod Vejle Boldklub i 2018 og Brøndby I.F. i 2017.

- tilbage i 2006 mødtes AaB og OB også på datoen 17. september? Det var også i 9. spillerunder og endda også i Aalborg. OB’s Esben Hansen blev matchvinder i det 45. minut, da han scorede kampens enlige mål.

- hvis AaB får minimum et point på fredag, vil Hele Nordjyllands Hold være ubesejret i holdets seneste syv 3F Superligakampe? Sidst AaB var ubesejret i syv 3F Superligakampe i træk var fra august til september 2017. AaB’s klubrekord lyder på 17 3F Superligakampe i træk uden nederlag. Det var fra maj til november 1998.

- Iver Fossum har løbet længst af alle spillere i denne sæson, da nordmanden som den eneste har passeret 97 km.

- dommer Jens Maae tidligere har dømt 28 3F Superligakampe med deltagelse af AaB? 13 er vundet, fire er endt uafgjort og 11 kampe er tabt.

- Jens Maae to gange tidligere har dømt 3F Superligakampe mellem AaB og OB? Begge kampe blev spillet i Odense og vundet af OB.

- Jakob Ahlmann er eneste mand i karantænefare i tilfælde af et gult kort?

- AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 27 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 90.038 kr.

- du kan købe billet til fredagskampen på www.billet.aabsport.dk

(Kilde: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Billetter til Partnerklubbernes Dag revet væk

15. september 2021 kl. 16:30 af Rasmus Estrup

AaB hylder alle 118 nordjyske partnerklubber, når AaB i samarbejde med Macron, Goal Station og Unisport holder Partnerklubbernes Dag søndag 3. oktober, hvor AaB møder SønderjyskE på Aalborg Portland Park.

Macron, Goal Station og Unisport har gjort det muligt for de nordjyske partnerklubber at komme gratis ind til kampen. Billetterne er blevet uddelt efter først-til-mølle-princippet, og der har været så stor opbakning til Partnerklubbernes Dag, at alle gratis billetter til medlemmer af partnerklubberne nu er flået væk.

Flere end 2.500 medlemmer fra AaB’s 118 partnerklubber får således adgang til kampen, og det er nu ikke længere muligt for medlemmer af AaB’s partnerklubber at få en gratis billet.

Til gengæld kan man stadig købe billetter på www.billet.aabsport.dk. Her kan du også fortsat sikre dig billet til kampen i morgen mod OB.

Kåring af Årets Frivillig og Årets Partnerklub

Til Partnerklubbernes Dag 3. oktober vil der blive overrakt to nye priser, som hylder indsatsen i AaB’s 118 partnerklubber.

I samarbejde med hovedpartner Spar Nord vil der blive overrakt en pris til Årets Frivillig. Her har hver klub mulighed for at nominere én frivillig.

Den anden pris går til Årets Partnerklub, som AaB i samarbejde med Designa Aalborg vil overrække.

En jury bestående af AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum, AaB’s akademichef Anders Damgaard og tre repræsentanter fra AaB’s partnerklubber udvælger en vinder blandt de nominerede til begge priser.

Udover overrækkelsen af de to priser byder Partnerklubbernes Dag blandt andet også på en udvidet fanzone med boder fra Macron og Unisport, hoppeborge til de mindste og en Goal Station Focus 360, og ungdomsspillere fra partnerklubberne vil blive involveret i forbindelse med AaB’s indløb og pauseunderholdningen, hvor alle klubber har mulighed for at vinde en præmie.

Billethusene åbner kl. 18.00 på fredag

15. september 2021 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

Da de tidligere Covid-19-retningslinjer er ophørt, betyder det også, at man nu igen kan købe billet til AaB's kampe i billethusene på Aalborg Portland Park. 

Billethusene på Aalborg Portland Park åbner på fredag kl. 18.00, altså en time før kampstart. 

Vi opfordrer fortsat alle fans til at købe billet online på www.billet.aabsport.dk på forhånd. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Trajkovskis første dage i AaB

14. september 2021 kl. 15:48 af Rasmus Estrup

29-årige Aleksandar Trajkovski er hentet ind på en lejeaftale for resten af sæsonen, og fredag trænede offensivspilleren for første gang med resten af truppen. 

I dette indslag fortæller den nordmakedonske landsholdsspiller blandt andet om de første dage i klubben, om fansenes opbakning i søndags, hvor han debuterede, og om forventningerne til sin første hjemmekamp på Aalborg Portland Park på fredag. 

Køb billet til fredagens kamp mod OB her. 

Tags på denne nyhed

AaB tabte reserveholdskamp

14. september 2021 kl. 15:34 af Brian Andersen

Således var der mandskabsmæssigt tale om to forskellige halvlege, og det var kun Andreas Hansen, Casper Gedsted og Benedikt Axelsson, der fik fuld spilletid.

I det syvende minut stod Tim Prica for dystens første farlige forsøg, som hjemmeholdets målmand Mikkel Andersen dog fik afværget, og efter et kvarters tid gjorde det samme sig gældende i den modsatte ende, da Clint Leemans forsøgte sig over for Andreas Hansen.

I det 18.minut bragte AaB sig foran 1-0 efter et tørt, fladt spark fra Kasper Kusk fra kanten af straffesparksfeltet, og også Aleksandar Trajkovski forsøgte sig, inden Andreas Hansen måtte være på plads over for Alassana Jatta og Mads Aaquist.

Efter 34 minutter fik Frederik Børsting ikke gjort Kasper Kusks forarbejde færdigt, hvorfor Alassana Jatta fem minutter før pausen kunne udligne til 1-1 efter at have vristet sig fri efter et langt indkast.

Få øjeblikke senere serverede Aleksandar Trajkovski en friløber til Tim Prica, men Mikkel Andersen kom i vejen for afslutningen.

I halvlegens sidste minut modtog Vladimir Prijovic sit andet gule kort og dermed rødt, men klubberne aftalte, at Prijovic kunne erstattes af en anden spiller.

I pausen udgik både Anders Hagelskjær, Magnus Christensen, Aleksandar Trajkovski, Frederik Børsting, Kasper Kusk og Tim Prica for AaB, hvilket i sagens natur betød en markant foryngelse af besætningen i anden halvleg, der blot var tre minutter gammel, før Ibrahim Said kunne heade hjemmeholdet på 2-1.

Efter 54 minutter kunne Alassana Jatta gøre det til 3-1, og samme spiller scorede i det 69. minut sit tredje mål til slutfacit 4-1.

AaB’s næste reserveholdskamp er planlagt til 28. september mod Hobro I.K. 

Tags på denne nyhed