Støt AaB på fredag mod OB

12. september 2021 kl. 18:18 af Rasmus Estrup

Efter endnu en sejr med fantastisk opbakning ligger AaB på tredjepladsen i 3F Superligaen, og Hele Nordjyllands Hold skal igen i aktion på fredag, hvor det gælder næste hjemmekamp mod OB.

Stemningen til kampen kan endnu en gang blive elektrisk, for i samarbejde med Faxe Kondi har AaB inviteret 3.000 studerende fra Nordjylland gratis til kampen, og i fanzonen er der et udvidet optaktsarrangement med DJ og livemusik samt studentervenlige priser, så alle fans kan komme i den rette stemning inden kampen mod OB.

Er du studerende kan du tilmelde dig “Students’ Grandstand Party” samt læse mere om programmet for dagen her.

Sen scoring sikrer målrig sejr i Viborg

12. september 2021 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

AaB ligger i skrivende stund på tredjepladsen i 3F Superligaen, da det her til eftermiddag blev til en udesejr på 3-2 over Viborg F.F. efter to scoringer af Pedro Ferreira og et sent sejrsmål af Kasper Kusk.

Med solid opbakning fra flere end 1.000 medrejsende fans indledte AaB søndagens udekamp i Viborg F.F. mest på kuglen. Alligevel kom hjemmeholdet til den første afslutning i kampen, da en fejlpasning i AaB-defensiven endte hos Sebastian Grønning, som fra distancen sparkede forbi et tomt AaB-mål.

I modsatte ende blev en afslutning fra Pedro Ferreira blokeret, inden Viborg F.F. i to omgange var farlige modsat. Først reddede Jacob Rinne et kompetent langskud fra Tobias Bech, og minuttet senere blev et saksespark fra Sebastian Grønning blokeret til et hjørnespark.

Dette blev slået fladt ind i midten af AaB-feltet, hvor Mads Lauritsen stod uden opdækning og sparkede kuglen i nettet til en viborgensisk 1-0-føring efter 10 minutter.

Et kvarter inde i kampen var AaB tæt på at udligne i hele tre tilfælde efter et hjørnespark. Først reddede Lucas Lund et hovedstød fra Milan Makaric. Returen kastede Louka Prip sig ind i, men også hans afslutning kom målmanden i vejen for, inden den anden returbold faldt ned til Mathias Ross, som høvlede bolden over mål.

Kort efter var hjemmeholdet igen i offensiven, men Tobias Bechs afslutning i AaB-feltet gik over mål.

Samme adresse havde en afslutning fra Jakob Ahlmann i det 20. minut, da han fra kanten af feltet forsøgte sig, efter at Kristoffer Pallesen havde fået sin afslutning blokeret.

Efter 28 minutter fik Viborg F.F. en stor chance med et indirekte frispark i AaB-feltet, men AaB afværgede forsøget på stregen.

Ti minutter senere driblede Jakob Ahlmann frem mod Viborg-feltet og sparkede fladt forbi fjerneste stang, og et par minutter før pausefløjtet var Jakob Ahlmann igen i afslutterrollen, da han på en nedfaldsbold i Viborg-feltet fik sin hårde afslutning blokeret til et hjørnespark.

Dette gav gevinst for AaB, for hjørnesparket fra Iver Fossum headede Pedro Ferreira i nettet til 1-1.

Tidligt i anden halvleg havde Viborg-angriber Sebastian Grønning en stor chance efter et indkast, men han missede sin afslutning.

I stedet kunne AaB slå til syv minutter efter pausen.

Et hjørnespark førte til en afslutning fra Mathias Ross, som ramte overliggeren. Returbolden endte hos Pedro Ferreira som via undersiden af overliggeren sendte AaB foran med 2-1 med sin anden scoring i AaB-trøjen.

Efter en times spil blev Frederik Børsting sendt på banen i stedet for Jakob Ahlmann, og midt i anden halvleg havde Louka Prip en afslutning, som Lucas Lund uden besvær tog sig af.

I midten af anden halvleg havde Viborg F.F. et par forbigående langskud, inden Sebastian Grønning midt i AaB-feltet sparkede en stor mulighed over Jacob Rinnes bur.

Viborg-presset fortsatte, og efter 72 minutter måtte Rasmus Thelander så agere redningsmand for AaB, da han med en stærk glidende tackling kom i vejen for Justin Lonwijks afslutning i AaB-feltet.

Fem minutter senere blev Anders Hagelskjær og AaB-debutant Aleksandar Trajkovski sendt i aktion i stedet for Mathias Ross og Milan Makaric.

Otte minutter før tid lykkedes hjemmeholdet med at få gavn af sit pres, da Sebastian Grønning dirigerede den udlignende 2-2-scoring i nettet.

Straks efter skiftede AaB Kasper Kusk ind i stedet for Malthe Højholt, og i 86. minut slog Kasper Kusk til på en assist fra Kristoffer Pallesen, da han sikkert sparkede AaB på 3-2 tæt under mål.

AaB kæmpede til det sidste 3-2-sejren hjem med hjælp fra en klasseredning fra Jacob Rinne, og Hele Nordjyllands Hold ligger derfor på en øjeblikkelig tredjeplads i 3F Superligaen med 15 point.

AaB's næste kamp spilles på fredag, hvor Hele Nordjyllands Hold tager imod OB på Aalborg Portland Park. Køb billet til fredagskampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, Grundspil, 8. spillerunde

Viborg F.F.-AaB 2-3 (1-1)
10. min 1-0 Mads Lauritsen, 44. min 1-1 Pedro Ferreira, 53. min 1-2 Pedro Ferreira, 83. min 2-2 Sebastian Grønning, 86. min 2-3 Kasper Kusk
Advarsler Viborg F.F.: Jeppe Grønning (31), Jakob Bonde (64)
Advarsler AaB: Milan Makaric (60)
6.014 tilskuere på Energi Viborg Arena

Viborg F.F. (4-3-3): Lucas Lund, Daniel Anyembe (85: Frans Putros), Lars Kramer, Mads Lauritsen (52: Kellian van der Kaap), Christian Sørensen, Justin Lonwijk, Jeppe Grønning, Jakob Bonde (85: Clint Leemans), Tobias Bech (77: Sofus Berger), Sebastian Grønning, Jay-Roy Grot (77: Ibrahim Said).

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross (77: Anders Hagelskjær), Rasmus Thelander, Daniel Granli, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt (85: Kasper Kusk), Pedro Ferreira, Iver Fossum, Jakob Ahlmann (61: Frederik Børsting), Louka Prip, Milan Makaric (77: Aleksandar Trajkovski).

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB TV: Fem mål fra seneste Viborg-besøg

12. september 2021 kl. 08:26 af Rasmus Estrup

Det er fire år siden, at AaB senest besøgte Viborg F.F. på Energi Viborg Arena. Dengang var det i Sydbank Pokalen, hvor AaB efter forlænget spilletid vandt med 5-1.

Det lignede ellers avancement for hjemmeholdet, men få sekunder før den ordinære tids udløb sparkede Yann Rolim et frispark direkte i nettet til 1-1.

Det sendte kampen ud i forlænget spilletid, og her var der ingen tvivl.

Med scoringer af Jannik Pohl, Frederik Børsting, Pavol Safranko og Kasper Risgård vandt AaB kampen med 5-1.

Se alle fem AaB-scoringer i dette tilbageblik.

Dagens kamp i Viborg spilles kl. 14.00. Flere end 1.000 AaB-fans har allerede billet til kamp. Du kan købe billet til kampen her eller se opgøret på Eurosport 2 med optakt fra kl. 13.00.

Trajkovski foran AaB-debut

11. september 2021 kl. 17:43 af Brian Andersen

Morgendagens modstander fra Viborg F.F. har dog imponeret siden sin tilbagevenden til landets bedste fodboldrække, og i den seneste hjemmekamp formåede viborgenserne at sende AGF hjem med et klart nederlag.

Efter lørdagens træningspas har AaB-cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 35 Marcus Hannesbo og U/19 Ligaspiller Oliver Ross.

Tim Prica og Vladimir Prijovic er ude med influenza, mens Rufo og Lucas Andersen er på skadeslisten.

Der forventes minimum 1.000 AaB-fans på plads på Nordtribunen i Viborg, og der kan stadig købes billet hertil. Der er kampstart på Energi Viborg Arena kl. 14.00.