Vidste du om sæsonens sidste hjemmekamp…

18. maj 2021 kl. 11:47 af Brian Andersen

- at 33 gange tidligere er AaB og Vejle Boldklub tørnet sammen i 3F Superligaen. Statistikken siger 19 sejre til AaB, ti uafgjorte og fire nederlag samt en målscore på 68-36 i AaB’s favør.

- at AaB har mødt Vejle Boldklub 17 gange på hjemmebane i 3F Superligaen; 12 kampe er endt med AaB-sejr, fire sluttet udgjort og blot en gang har Vejle Boldklub taget alle pointene, hvilket dog i de to klubbers seneste møde i Aalborg 26. oktober 2020, hvor vejlenserne vandt 3-1, selvom Frederik Børsting havde bragt AaB foran.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Fredrik Børsting (1 mål) også Tom van Weert (2 mål), Rufo (1) og Jakob Ahlmann (1) været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Vejle Boldklub.

- at senest AaB mødte Vejle Boldklub i 3F Superligaen i maj måned, var 14. maj 2000. Her vandt AaB kampen 7-1, og AaBs mange mål blev scoret af Henrik Rasmussen, Mikkel Beck, Søren Frederiksen (2), Andres Oper (2) og Thomas Gaardsøe.

- at der er scoret 104 mål i de 33 3F Superligakampe mellem AaB og Vejle Boldklub, svarende til 3,15 mål i gennemsnit. Det hjælper også på gennemsnittet, at der blot har været en målløs 3F Superligakamp mellem de to klubber.

- at AaB har spillet fire 3F Superligakampe på netop datoen 19. maj og har vundet tre af dem med sammenlagt 11-3 – og har kun tabt en af de fire kampe, det var til gengæld med 2-0 til Vejle Boldklub tilbage i 1997.

- at kampen i morgen aften er AaB’s 3F Superligahjemmekamp nummer 40 på en onsdag; de foregående 39 er endt med 21 AaB-sejre, 12 uafgjorte og seks nederlag.

- at kampen også er AaB’s onsdagskamp nummer 70 i 3F Superligaen, og at AaB uden konkurrence er den klub, der har spillet flest onsdagskampe i alt. FC København er nummer to på listen med 61 onsdagsopgør.

- at Vejle Boldklub har holdt nullet ni gange i denne 3F Superligasæson, hvilket er to flere end AaB.

- at onsdag aftens dommer er Peter Kjærsgaard, der 24 gange tidligere har dømt AaB med 12 nederlag, otte uafgjorte og blot fire sejre til følge. Peter Kjærsgaard har ikke tidligere dømt AaB mod Vejle Boldklub i 3F Superligaen.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 23 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 49.286 kr. Køb billet til opgøret mod Vejle Boldklub her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Nye, røde sæder fra sommerens sæsonstart

17. maj 2021 kl. 15:25 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park er i færd med at få skiftet sæder, og sæderne på Complea Tribunen, 3F Tribunen og A. Enggaard Tribunen vil fra sommerens sæsonstart være helt røde. Det kunne man få en forsmag på i går, hvor den sydligste del af 3F Tribunen var prydet med de nye, røde sæder.

På grund af udskiftningen af sæderne har fans på dele af Complea Tribunen og 3F Tribunen måtte sidde på puder på betonen. På onsdag vil det være sidste gang, at dette bliver løsningen, da alle sæder er monteret, når næste sæson begynder.  

Tags på denne nyhed

Tre tribuner tæt på udsolgt til onsdag

17. maj 2021 kl. 10:08 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 31
Spilledato: Onsdag 19. maj 2021
Kick-off: Kl. 18.00
Dommer: Peter Kjærsgaard

Tre tribuner nærmer sig udsolgt - nye pladser frigivet

Til de seneste hjemmekampe har Aalborg Portland Park været udsolgt, og på hver af Vesttribunen, Complea Tribunen og 3F Tribunen er der ca. en håndfuld ledige pladser tilbage til onsdagskampen, men nu er der blevet frigivet 225 ledige pladser på A. Enggaard Tribunen. 

Du kan sikre dig billetter til sæsonens sidste hjemmekamp på www.billet.aabsport.dk. 

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra. 

Stadionkapaciteten på Aalborg Portland Park under Superliga-ordningen er 3.927 tilskuere. 

Bemærk at der kun er adgang for hjemmeholdets fans til 3F Superligakampe i øjeblikket. 

Frigiv din plads, hvis du er forhindret

Som nævnt har der til de seneste hjemmekampe været udsolgt på Aalborg Portland Park, og derfor har vi fået henvendelser fra AaB-fans, der desværre ikke har kunnet få billet til kampene. 

Så har du allerede sikret dig en billet, men er forhindret i at komme på onsdag, så kan du frigive din billet og i stedet glæde en anden AaB-fan, som så vil få muligheden for at købe en billet til kampen. Du kan frigive din billet ved at skrive til billet@aab-as.dk. 

På den måde kan du være med til at fylde Aalborg Portland Park, selvom du ikke er til stede. 

OBS. Købte billetter refunderes ikke.

Husk gyldigt coronapas og ID til kampen

Ved indgangen vil der være krav om fremvisning af gyldigt coronapas for at opnå adgang til tribunerne. Husk derfor at medbringe denne dokumentation samt et ID - eksempelvis et kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identifikationskort. 

Et gyldigt coronapas kræver, at man som tilskuer senest 72 timer før ankomst til Aalborg Portland Park skal have gennemført en negativ corona-test, være færdig-vaccineret eller tidligere smittet. Tag gerne en test i god tid, så du er sikker på at få svar, inden du skal ind på Aalborg Portland Park. 

Ved dokumentation for nedenstående er følgende grupper er undtaget coronapas: 

- Børn under 15 år.

- Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

- Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19 test.

Husk mundbind

Til kampe i 3F Superligaen er der krav om brug af mundbind, når man træder ind på Aalborg Portland Parks matrikel. Altså gælder det også området lige uden for tribunerne. 

Mundbindet skal bæres, indtil man sidder på sin plads. Når man sidder på sin plads under kampen på mundbindet tages af.

Rejser man sig igen, skal mundbindet igen bæres, indtil man igen har forladt Aalborg Portland Parks matrikel. 

Afsnit uden faste sæder

Da Aalborg Portland Park er i gang med at få nye, røde sæder på Complea Tribunen og 3F Tribunen, vil nogle af pladserne på disse tribuner ikke være med et fast sæde. I stedet vil der være en pude, man kan sidde på. 

Det drejer sig specifikt om pladser på 3F Tribunen, de øvre sektioner på Complea Tribunen og sektion D Nedre, E Nedre, F Nedre og G Nedre på Complea Tribunen.

På Vesttribunen, A. Enggaard Tribunen og sektionerne A Nedre, B Nedre og C Nedre på Complea Tribunen vil der være faste sæder. 

Afskedsgave fra hummel

I forbindelse med kampen mod Vejle Boldklub vil alle tilskuerne i en af de i alt ni sektioner på Aalborg Portland Park modtage en særlig fan T-shirt fra hummel, der som en afskedsgave udlodder 500 fan t-shirts.

Hvilken sektion det bliver, er dog ikke bestemt endnu, dette afgøres i stedet via en konkurrence, hvor man som billetindehaver til kampen kan gå ind og deltage i konkurrencen om hvilken sektion, der skal vinde trøjerne. Konkurrencen er afsluttet, og vinderen får direkte besked fra AaB. 

Den heldige vinder modtager naturligvis en fan T-shirt, samt en kampbrugt og signeret trøje, mens de øvrige 499 tilskuere i samme sektion får en ”sidemandsgevinst” i form af en fan T-shirt fra hummel.

Særlige regler for publikums adfærd

Der vil til kampen være særlige regler for adfærd der skal følges – læs disse herunder:

I forbindelse med åbningen for flere tilskuere, er det i særlig grad vigtigt, at alle tilskuere følger de adfærdsregler, der ligger til grund for genåbningen.

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet. (Se oversigtskort nedenfor)
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

Rygning er ikke muligt

Rygning er som altid forbudt på Aalborg Portland Park, og på grund af retningslinjerne der skal følges, vil det på onsdag heller ikke være muligt at gå ud i pausen og ryge. 

Kontantløse boder er åbne

Aalborg Portland Park er under Superliga-ordningen opdelt i forskellige sektioner, og i hver sektion vil det være muligt at købe mad og drikke i boderne. 

Boderne åbner samtidig med ankomsttidspunktet for hver sektion.

Der kan kun betales kontantløst i boderne på Aalborg Portland Park. 

Intet fan-område foran Complea Tribunen - AaB Shoppen er lukket

For at undgå at folk forsamles tæt omkring Aalborg Portland Park vil der ikke være et fan-område foran Complea Tribunen. Således er det altså ikke muligt at købe mad- og drikkevarer foran Aalborg Portland Park.

Af samme årsag vil AaB Shoppen og AaB Souvenirbod være lukket. 

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for kampen er #AaBVB – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Specifikke ankomsttidspunkter

Hver sektion har forskellige ankomst- og afgangstidspunkter for ikke skabe for store forsamlinger i forbindelse hermed. Dit ankomsttidspunkt afhænger af, hvilken sektion du sidder i. Så kig godt efter på din billet, og ankom på det rette tidspunkt.

Kort over Aalborg Portland Parks sektioner med ankomst- og afgangstidspunkter

Tags på denne nyhed

Snævert nederlag i U/17 Ligaen

17. maj 2021 kl. 09:32 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 1-0

Selvom AaB havde fin kontrol i udekampen mod Randers Freja FC i weekenden, så blev det desværre til et nederlag på 1-0.

For trods en overvægt i spillet på bolden lykkedes det ikke AaB at komme på tavlen, og i stedet scorede Randers Freja FC til slutresultatet 1-0, da en nordjysk opspilsfejl mod slutningen førte til en scoring for hjemmeholdet.

- Vi lykkedes fint med vores gameplan, og vi var i kontrol det meste af kampen, men vi manglede bare skarpheden i de afgørende afleveringer og afslutninger, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

- I seneste kamp mod Esbjerg var vi meget effektive på den sidste tredjedel af banen, og mod Randers spillede vi bedre på de to første tredjedele, så vi skal forsøge at kombinere præstationerne fra de to kampe på onsdag, hvor vi møder AGF, siger Nikolaj Hørby. 

Kampen mod AGF spilles på onsdag kl. 19.00. Inden opgøret ligger AaB på 11. pladsen i U/17 Ligaen med 20 point efter 20 kampe.

U/15 Ligaen: Randers Freja FC-AaB 0-0

I U/15 Ligaen kunne AaB i weekenden tage hjem fra Randers med et enkelt point.

De to klubbers møde endte nemlig uden scoringer.

Dermed er AaB i U/15 Ligaen på 10. pladsen med 18 point efter 20 spillerunder.

Næste kamp i U/15 Ligaen spilles på lørdag 22. maj på hjemmebane mod Silkeborg I.F.

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-AC Horsens 1-1

17. maj 2021 kl. 07:16 af Rasmus Estrup

AaB spillede søndag eftermiddag 1-1 på Aalborg Portland Park mod AC Horsens. Se sammendraget af kampen i videoen øverst. 

Gæsterne kom foran på et hovedstødsmål af Casper Tengstedt i det 12. minut, og først mod slutningen af første halvleg begyndte AaB at komme til chancer. 

To gange inden pausen og i et tilfælde i anden halvleg kom Marcus Hannesbo frem til store muligheder, men skarpheden manglede. 

I stedet kunne Tim Prica udligne for AaB efter 63 minutter, da et velspillet AaB-angreb anført af Oscar Hiljemark og Lucas Andersen endte i fødderne på den svenske angriber, der scorede for tredje hjemmekamp i streg. 

Tim Prica fik kort før tid muligheden for at blive matchvinder, da AaB fik tilkendt et straffespark, men AC Horsens' målmand Matej Delac reddede forsøget fra pletten, og dermed endte opgøret 1-1. 

AaB spiller sæsonens sidste hjemmekamp onsdag aften kl. 18.00, hvor Vejle Boldklub gæster Aalborg Portland Park. Du kan købe billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Tags på denne nyhed
'