AaB TV: Rinne om klubrekord

26. maj 2021 kl. 14:25 af Rasmus Estrup

134.

Så mange officielle kampe har Jacob Rinne indtil videre spillet for AaB. Dermed har han overgået Andres Oper, der indtil i mandags var indehaver af AaB’s klubrekord for flest officielle kampe for en udenlandsk spiller i AaB’s historie.

På vej til rekorden har 27-årige Jacob Rinne, der kom til AaB i august 2017, holdt buret rent 39 gange, han er blevet kåret til Sæsonens AaB’er af AaB Support Club og tre gange er han sluttet i top 3 i Tipsbladets afstemning om Det Gyldne Bur.

Hør ham fortæller om det at være klubrekordholder i AaB i dette indslag.

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen ude med korsbåndsskade

26. maj 2021 kl. 09:00 af Brian Andersen

Lucas Andersen måtte i mandagens duel mod SønderjyskE lade sig udskifte i det 16. minut med en knæskade, og de efterfølgende undersøgelser har vist det værst tænkelige udfald.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Først og fremmest er det selvfølgelig allerværst for Lucas, der her i foråret har kæmpet hårdt for at vende tilbage til banen, og han er helt forståeligt ramt lige nu.

- Vi vil i forløbet hjælpe ham bedst muligt, så han kan komme tilbage i sin bedste udgave, men samtidig er det vigtigt, at vi som hold og som trup holder fokus og viser, at vi ligesom i vores seneste kamp mod SønderjyskE kan præstere stærkt, og det gælder allerede igen på fredag aften i playoffkampen mod AGF, siger Inge André Olsen.

26-årige Lucas Andersen står noteret for 117 officielle kampe, 25 mål og 22 assists for AaB.

Tags på denne nyhed

Ingen adgang for AaB-fans på fredag

25. maj 2021 kl. 13:02 af Rasmus Estrup

Superligaordningen er dermed også gældende på fredag, når AaB spiller Europa Playoff-kamp mod AGF på Ceres Park i Aarhus. 

Der er således ikke adgang for AaB-fans til kampen, ligesom der ikke har været adgang for tilhængere af udehold i samtlige 3F Superligakampe i dette forår. 

Kampen kan i stedet ses på TV3+, der viser optakt fra kl. 18.00. Kampstart følger en time senere. 

Tags på denne nyhed

Prica udtaget til Sveriges U/21-landshold

25. maj 2021 kl. 12:37 af Rasmus Estrup

AaB-angriber Tim Prica er udtaget til det svenske U/21-landshold for første gang. 

Den 19-årige angriber, der i dette forår har scoret fem mål i 3F Superligaen, er med i truppen på 23 spillere, der skal spille to kampe i juni.  

Torsdag 3. juni gælder det en venskabskamp mod Finland, og tirsdag 8. juni spiller Sverige U/21 EM-kvalifikationskamp mod Luxembourg. 

Tim Prica har foreløbigt spillet 29 ungdomslandskampe og scoret 15 mål. 

Tags på denne nyhed

Tre ligasejre til AaB Akademiet

25. maj 2021 kl. 10:18 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 4-0

AaB kontrollerede hjemmekampen mod Silkeborg I.F., og efter 27 minutter bragte Oliver Ross AaB i front efter oplæg fra Oliver Overgaard.

Blot to minutter senere fordoblede Oliver Børsting AaB’s føring, da han afdriblede sin modstander og sparkede læderet ind til 2-0.

Kort før pausen scorede Vladimir Prijovic et fantastisk saksesparksmål til 3-0.

I anden halvleg fortsatte AaB's kontrol, og opgørets sidste scoring faldt i tillægstiden, da Oliver Henriksen satte 4-0-scoringen i nettet.

- Vi leverede en fin, taktisk præstation hele vejen igennem. Vi havde læst dem godt og gjorde det svært for dem at spille ud fra deres defensiv, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vi er lidt skuffede over, at vi ikke får straffet dem yderligere, men omvendt er vi selvfølgelig glade for den fine præstation, og at vi for anden kamp i træk holdt nullet, siger Kim Leth Andersen.

Sejren betyder, at AaB ligger på sjettepladsen i U/19 Ligaen med 32 point efter 23 kampe. Næste kamp spilles lørdag på hjemmebane mod FC Midtjylland.

U/17 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 3-5

I U/17 Ligaen blev det til en målrig udesejr for AaB-drengene, der gik til pause foran 2-0 efter to scoringer af Oscar Meedom.

Anden halvlegs første ti minutter blev en sand målfest med hele fem mål.

Først reducerede Silkeborg I.F., men AaB svarede straks igen med 3-1-scoringen af Magnus Koch.

Blot to minutter senere scorede Oscar Meedom sit tredje mål i kampen til 4-1, men herefter svarede hjemmeholdet igen straks tilbage med reduceringen til 4-2.

Men endnu en scoring af Magnus Koch få sekunder senere bragte AaB på 5-2.

Den stilling holdt indtil kort før tid, hvor Silkeborg I.F. scorede det sidste mål med en reducering til 3-5.

- Første halvleg som helhed var vores stærkeste holdpræstation i denne sæson, og vi fik kombineret vores effektivitet foran mål med godt spil på bolden, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

- I anden halvleg blev vi lidt for passive og faldt i intensitet, men drengene skal have stor ros for både at svare resolut igen på Silkeborgs reduceringer og for at knokle sejren hjem, siger Nikolaj Hørby.

AaB-sejren betyder, at AaB inden weekendens hjemmekamp mod FC Midtjylland ligger på 11. pladsen i U/17 Ligaen med 23 point efter 22 runder.

U/15 Ligaen: AaB-Silkeborg I.F. 1-0

Også i U/15 Ligaen lykkedes det AaB-drengene at besejre Silkeborg I.F. i weekenden.

Det skete med en hjemmesejr på 1-0 efter Emil Ryttergaards tidlige føringsmål efter fem minutter.

AaB ligger på nuværende tidspunkt på 10. pladsen i U/15 Ligaen før lørdagens kamp på hjemmebane mod FC Midtjylland.

Tags på denne nyhed
'