AaB TV: AaB-Vejle Boldklub 2-1

20. maj 2021 kl. 07:14 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 over Vejle Boldklub i sæsonens sidste hjemmekamp. Se et sammendrag af kampen i videoen øverst.

AaB lagde godt fra land med en stor mulighed til Jacob Ahlmann, og venstrebacken nåede efter ti minutter også at sende bolden i nettet, men scoringen blev efterfølgende annulleret for offside.

Selvom AaB dominerede i første halvleg, kunne gæsterne gå til foran ved pausen, da en fejl af Kristoffer Pallesen gav en friløber til Vejle Boldklubs German Onugkha, der udplacerede Jacob Rinne med målet til 1-0.

Et kvarter inde i anden halvleg blev Vejle-målscoreren presset i en hovedstødsduel med Mathias Ross på et langt indkast fra Kristoffer Pallesen, og det endte med et udlignende selvmål.

Efter 71 minutter modtog Saeid Ezatolahi sit andet gule kort, og dermed var AaB i overtal resten af kampen. Nordjyderne skulle dog kun bruge få sekunder på at udnytte overtallet, da Tom van Weert headede et præcist indlæg fra Kristoffer Pallesen i nettet til en nordjysk 2-1-føring.

Efter 82 minutter troede Vejle Boldklub, at de havde udlignet til 2-2 efter et hjørnespark, men AaB fik tilkendt et frispark i situationen, og dermed endte det med en nordjysk 2-1-sejr.

AaB ligger inden dagens kampe på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil, der afgøres på mandag, når AaB gæster SønderjyskE kl. 14.00.

Comebacksejr over Vejle Boldklub

19. maj 2021 kl. 19:58 af Rasmus Estrup

AaB indtager topplaceringen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil efter en 2-1-sejr over Vejle Boldklub i sæsonens sidste hjemmekamp. German Oungkha bragte ellers Vejle Boldklub foran i slutningen af første halvleg. Efter en time scorede selvsamme German Onugkha selvmål, og ti minutter senere blev Saeid Ezatolahi udvist, hvorefter Tom van Weert headede AaB på 2-1.

AaB blev endnu en gang budt flot velkommen på et udsolgt Aalborg Portland Park, og efter fire minutter spillede hjemmeholdet sig frem til en stor chance. Et godt opspil i højresiden førte til et præcist indlæg fra Kasper Kusk, der fandt en helt fri Jakob Ahlmann ved bagstolpen, men afslutningen fra Jakob Ahlmann endte på Vesttribunen.

Efter 10 minutter fik Jakob Ahlmann i første omgang tilskuerne til at bryde ud i jubel, da han med højrefoden efter et samspil med Tom van Weerts hæl sparkede bolden i nettet. Efterfølgende blev målet korrekt annulleret for offside efter et VAR-tjek.

Et par minutter senere sendte Ylber Ramadani gæsternes første afslutning afsted mod Jacob Rinne, der uden problemer satte handskerne om læderet. Det samme kunne AaB-målmanden på et hovedstød fra German Onugkha i 20. minut.

Herefter kom Frederik Børsting på banen i stedet for Rasmus Thelander, der måtte udgå, og efter 28 minutter fik Frederik Børsting en hovedstødsmulighed efter indlæg fra Jakob Ahlmann, men hovedstødet manglede præcision.

En halv time inde i kampen drev Lucas Andersen bolden frem centralt i banen, og fra kanten af feltet sparkede AaB-anføreren på mål. Afslutningen gav problemer for målmand Alexander Brunst, der dog i to omgange fik fat om bolden.

I modsatte ende diskede Jacob Rinne kort efter op med en stor redning, da et indlæg fra gæsterne fik en farlig afretning af Daniel Granli, som tvang den svenske målvogter til en god refleksredning.

Lige inden pausen fik gæsternes German Onugkha serveret en helt åben friløber, da et hovedstød fra Kristoffer Pallesen kiksede, og Vejle-angriberen udplacerede en sagesløs Jacob Rinne og bragte Vejle Boldklub på 1-0.

I anden halvleg forsøgte Lukas Engel sig med et langskud, som Jacob Rinne sikkert tog sig af, inden AaB's Iver Fossum fik en god chance efter et kantfrispark, der endte i bagrummet hos nordmanden. Iver Fossum sparkede fladt mod nærmeste opstander, men på stregen reddede Alexander Brunst.

Efter 61 minutter udlignede AaB. Et langt indkast førte til en hovedstødsduel ved forstolpen, hvor Mathias Ross gik op sammen med Vejle Boldklubs German Onugkha, og sidstnævnte endte med at heade bolden i eget net til 1-1.

Herefter fulgte en periode med langskud fra begge parter. For AaB forsøgte Lucas Andersen, Tom van Weert og Frederik Børsting sig udefra, men uden gevinst, og i modsatte ende tog Jacob Rinne sig uden problemer af gæsternes langskud.

Efter 71 minutter blev Vejle Boldklub reduceret til 10 spillere, da Saeid Ezatolahi først fik både et gult og rødt kort.

Straks efter slog AaB til, da et indlæg fra Kristoffer Pallesen sad lige i pandebrasken på Tom van Weert, der headede AaB foran med 2-1. Dernæst blev Oscar Hiljemark og Marcus Hannesbo sat på banen i stedet for Iver Fossum og Jakob Ahlmann.

Efter 82 minutter fik Vejle Boldklub passeret Jacob Rinne, men der blev dømt frispark til AaB i situationen. Dermed var stillingen fortsat 2-1 til AaB, og fem minutter senere blev Rufo og Martin Samuelsen sendt i spil i Tom van Weerts og Lucas Andersens sted.

2-1-stillingen holdt opgøret ud, og dermed ligger AaB på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil med 43 point.

3F Superligaens Kvalifikationsspil afsluttes på mandag kl. 14.00, når AaB møder SønderjyskE på udebane.

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspil, 31. spillerunde

AaB-Vejle Boldklub 2-1 (0-1)
45. min 0-1 German Onugkha, 61. minut 1-1 German Onugkha (selvmål), 73. min 2-1 Tom van Weert
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (45), Tom van Weert (81), Mathias Ross (90)
Advarsler Vejle Boldklub: Saeid Ezatolahi (45), Saeid Ezatolahi (72), Ylber Ramadani (84)
Udvisning Vejle Boldklub: Saeid Ezatolahi (72)
3.273 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander (21: Frederik Børsting), Daniel Granli, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum (75: Oscar Hiljemark), Lucas Andersen (87: Martin Samuelsen), Magnus Christensen, Jakob Ahlmann (75: Marcus Hannesbo), Kasper Kusk, Tom van Weert (87: Rufo).

Vejle Boldklub (4-3-3): Alexander Brunst, Kevin Yamga (46: Viljormur Davidsen), Denis Kolinger, Dominik Kovacic (46: Juhani Ojala), Pierre Bengtsson, Ylber Ramadani, Saeid Ezatolahi, Lundrim Hetemi (46: Lukas Engel), Allan Sousa (76: Lucas Jensen), German Onugkha (67: Wahid Faghir), Arbnor Mucolli.

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB TV: Sæsonens fire mål mod Vejle Boldklub

19. maj 2021 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

Fire gange tidligere i denne sæson har AaB scoret mod Vejle Boldklub, der i aften gæster Aalborg Portland Park i sæsonens sidste hjemmekamp.

Frederik Børsting, Tom van Weert, Jakob Ahlmann og Rufo har således nettet mod Vejle Boldklub, og du kan se alle fire scoringer i videoen øverst.

Aftenens kamp mod Vejle Boldklub spilles kl. 18.00. Der er udsolgt på Vesttribunen, Complea Tribunen og 3F Tribunen. På A. Enggaard Tribunen resterer der meget få billetter, så vil du se sæsonens sidste hjemmekamp på Aalborg Portland Park, skal du skynde dig ind på www.billet.aabsport.dk og sikre dig en billet.

Husk at der kun er adgang for hjemmeholdets tilskuere til 3F Superligakampe i øjeblikket.

AaB på jagt efter vigtig sejr i sidste hjemmekamp

18. maj 2021 kl. 15:40 af Brian Andersen

AaB er inden de to sidste spillerunder et point efter SønderjyskE og tre point foran både OB og onsdag aftens modstander fra Vejle Boldklub.

Cheftræner Martí Cifuentes har efter tirsdagens træningspas udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Svenske Jacob Rinne kan med spilletid onsdag aften tangere Andres Opers rekord for flest spillede kampe af en udlænding i AaB. Estiske Opers rekord på 133 officielle kampe for AaB blev sat i 2003.

Bemærk at kun hjemmeholdets fans har adgang til kampen, der i morgen aften også kan følges i Liga på P3 og på TV3+ fra kl. 17.30 med kickoff en halv time senere.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 23 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 49.286 kr. Ganske få billetter er tilbage i salg til opgøret mod Vejle Boldklub – køb billet her.