Sæsonkortholdere får førsteret til AaB-FC Midtjylland

5. juli 2021 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

Lørdag 24. juli kl. 18.00 spiller AaB sæsonens første hjemmekamp på Aalborg Portland Park, når FC Midtjylland kommer på besøg i anden runde af 3F Superligaen.

Med de gældende Covid-19-restriktioner vil der til opgøret være plads til ca. 4.600 tilskuere med gyldigt coronapas.

AaB’s 3.101 nuværende sæsonkortholdere får førsteret på billetter til kampen via www.billet.aabsport.dk. Førsteretten til sæsonkortholdere begynder i morgen, tirsdag, kl. 15.00 og løber frem til fredag morgen kl. 8.00. Det er ikke muligt for sæsonkortholdere at tilkøbe øvrige billetter, før disse frigives i åbent salg.

Her kan du se, hvordan du som sæsonkortholder hente billet til kampen. 

Billetsalg åbner for alle fredag kl. 9.00

De resterende billetter vil en time efter førsterettens udløb blive sat til salg for alle.

Dermed vil alle AaB-fans kunne købe billet til kampen fra fredag morgen kl. 9.00.

Ingen sæder på Vesttribunen

Mens der er opsat helt nye, røde sæder på Complea Tribunen, A. Enggaard Tribunen og 3F Tribunen er der ingen sæder på Vesttribunen. Her vil man i stedet skulle sidde på en pude på betonunderlaget.

Husk gyldigt coronapas

Der er ikke længere krav om mundbind til kampe i 3F Superligaen, men det er fortsat et krav, at alle tilskuere har et gyldigt coronapas. Anvender man ikke Coronpas-app’en skal der også medbringes ID.

Et gyldigt coronapas kræver, at man har fået første vaccinestik for 14 dage siden, er tidligere smittet, har gennemført en negativ PCR-test inden for de seneste 96 timer eller en negativ kviktest inden for de seneste 72 timer inden ankomsten til Aalborg Portland Park. 

Tag gerne en test i god tid, så du er sikker på at få svar, inden du skal ind på Aalborg Portland Park. 

Ved dokumentation for nedenstående er følgende grupper undtaget coronapas: 

  • Børn under 16 år
  • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en Covid-19-test.
  • Personer, der som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke før få foretaget en Covid-19-test.

Læs mere om de øvrige retningslinjer her.

Ingen adgang for gæstende holds tilskuere

Inden 1. august er det fortsat ikke muligt for tilhængere af det gæstende hold at overvære kampe på Aalborg Portland Park. Såfremt dette sker vil man omgående blive bortvist.

Ligeledes gælder det, at AaB-fans ikke må støtte AaB til udekampe i 3F Superligaen før 1. august.

Særlige ankomst- og afgangstider

Tags på denne nyhed

Tootle takker af – Javier Durán tager over

5. juli 2021 kl. 10:33 af Brian Andersen

33-årige Javier Durán har første arbejdsdag i AaB i dag, og i den kommende periode vil der foregå en overdragelse af opgaverne fra Ashley Tootle.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Både som person og rent fagligt har vi været særdeles glade for Ashley i AaB, og derfor var det også med ærgrelse, at vi i foråret modtog hans opsigelse.

- Ashley indvilligede dog i at fortsætte i jobbet, indtil vi havde en afløser på plads, og da det nu er tilfældet, så er det aftalt, at Ashley stopper inden for de næste par uger, fortæller Inge André Olsen.

- Vi vil gerne takke Ashley for en kæmpe indsats og ønske ham al mulig held og lykke fremover. Samtidig glæder vi os over, at vi med hjælp fra Martí (Cifuentes, AaB’s cheftræner, red.) har haft held med at tiltrække en dygtig person som Javier Durán, der kommer til AaB med både erfaring og faglighed fra øverste hylde, siger Inge André Olsen.

61-årige Ashley Tootle bestred i perioden 2000-2015 rollen som fysisk træner i AaB, men det var først, da han i sommeren 2017 vendte tilbage til klubben, at han overgik til en fuldtidsstilling.

- Tiden i AaB har budt på mange uforglemmelige oplevelser, og jeg har været heldig gennem tiden at arbejde sammen med en masse gode mennesker både i form af spillere, kollegaer i trænerstaben og folk i administrationen, lyder det fra Ashley Tootle.

- I en periode havde jeg gået og tænkt over, om tiden ikke var den rette til at give stafetten videre i AaB-regi, og da først overvejelserne var blevet til en beslutning, så har jeg også kunnet mærke, at det er det rigtige.

- Jeg vil gerne takke alle i AaB for vores tid sammen, og nu vil jeg sammen med Javier sørge for at finpudse den fysiske del inden sæsonstarten, og så glæder jeg mig til lidt ferie, før jeg vil kaste mig over andre opgaver, slutter Ashley Tootle.

Ashley Tootle vil i forbindelse med hjemmekampen på Aalborg Portland Park mod FC Midtjylland 24. juli blive hyldet for sin indsats for AaB.

AaB TV: Vejle Boldklub-AaB 1-1

4. juli 2021 kl. 09:27 af Rasmus Estrup

Lørdag spillede AaB 1-1 på udebane mod Vejle Boldklub i opstartens fjerde testkamp.

AaB lagde fint fra land, og efter syv minutter sparkede Louka Prip en friløber i nettet til en nordjyske føring efter oplæg fra Kristoffer Pallesen.

Vejle Boldklub fik midt i første halvleg testet Jacob Rinne i en en-mod-en-situation, men her kom den svenske keeper flot i vejen for forsøget.

Efter pausen var Louka Prip igen nærgående på et langskud, og efter en times spil var Robert Kakeeto tæt på at heade AaB foran på 2-0 fra tæt hold efter fornemt forarbejde af Oliver Klitten, men hovedstødet ved bagerste stolpe ramte Vejle-målmanden på stregen. 

I stedet udlignede Vejle Boldklubs anfører Jacob Schoop efter 63 minutter, da et skidt udspark fra Jacob Rinne sad lige i fødderne på Jacob Schoop, der fra midtercirklen sparkede bolden i netmaskerne til 1-1.

Efter 68 minutter blev Hans Høllsberg udvist for en grov tackling på Mathias Ross, men AaB formåede ikke for alvor at drage nytte af overtaget, og dermed endte duellen 1-1.

Se sammendrag af kampen i denne video, hvor du også får reaktioner fra Rasmus Thelander og cheftræner Martí Cifuentes.

Tags på denne nyhed

Prip med første AaB-scoring i remis i Vejle

3. juli 2021 kl. 16:45 af Brian Andersen

Dermed blev det for tredje testkamp i træk til uafgjort for AaB efter en dyst, der noget ukarakteristisk af en testkamp at være var til tider både hårdt spillet og bød på masser af hektik og ophidset stemning, hvilket blandt andet også førte til et direkte rødt kort efter 70 minutter til Vejle Boldklubs Hans Høllsberg efter en grov tackling på Mathias Ross.

En livlig og lige indledning gav ikke forsøg på mål, men i det ottende minut udnyttede AaB sit første tilbud, da Kristoffer Pallesen sendte Louka Prip alene igennem, inden Vejle-målmand Alexander Brunst blev udplaceret med et fladt spark.

Masser af tænding og mange dueller kendetegnede som nævnt dysten, hvor hjemmeholdet måtte vente til det 28. minut på sin første chance, da en misforståelse opstod mellem Jacob Rinne og Anders Hagelskjær, men afslutningen fra Arbnor Mucolli blev afværget af Rinne.

Mod slutningen af første halvleg sad hjemmeholdet på spillet, men andet end sporadiske forsøg blev det ikke til.

Fra anden halvlegs begyndelse skiftede momentum til AaB’s fordel, og Louka Prip var nærgående, før Robert Kakeeto efter 61 minutter havde en kæmpe hovedstødschance efter nydeligt forarbejde fra Oliver Klitten, men den halvkiksede afslutning blev reddet på selve mållinjen af Alexander Brunst.

I stedet førte en sjælden fejl fra Jacob Rinne to minutter senere til en udligning, da Jacob Schoop næsten fra midterlinjen udnyttede situationen til at sende bolden i et tomt mål efter et kikset udspil fra Rinne.

Blot to minutter senere kunne Vejle Boldklub også have taget føringen, da Allan Sousa headede en stor chance over mål.

Det røde kort betød overtal for AaB i kampens sidste 20 minutter, men selvom AaB pressede på, så kom den åbne mulighed til at afgøre kampen ikke.

AaB’s sidste testkamp spilles hjemme på Hornevej på fredag mod AGF.

Matchfacts – testkamp
Vejle Boldklub-AaB  1-1 (0-1)
8. min 0-1 Louka Prip, 63. min 1-1 Jacob Schoop.

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (60: Casper Gedsted), Rasmus Thelander (60: Mathias Ross), Anders Hagelskjær (39: Pedro Ferreira), Jakob Ahlmann (46: Oliver Klitten), Magnus Christensen (36: Daniel Granli), Malthe Højholt (60: Robert Kakeeto), Iver Fossum (60: Jeppe Pedersen), Louka Prip (60: Kasper Kusk), Tim Prica (60: Oliver Børsting), Marcus Hannesbo.

Tags på denne nyhed

Truppen til testkampen mod Vejle Boldklub

2. juli 2021 kl. 14:42 af Rasmus Estrup

Efter testkampe mod Hobro I.K., Viborg F.F. og senest Esbjerg fB venter der lørdag endnu en testkamp for AaB, når Hele Nordjyllands Hold gæster Vejle Boldklub. 

Til opstartens fjerde testkamp har cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 21 spillere: 

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen, 29 Oliver Børsting, 32 Casper Gedsted og 35 Marcus Hannesbo. 

Ukampdygtige er Frederik Børsting, Rufo, Vladimir Prijovic, Anosike Ementa og Lucas Andersen. 

Kampen i morgen fløjtes i gang kl. 14.30 på Vejle Stadion. I henhold til Covid-19-retningslinjer fra Divisionsforeningen er der ikke adgang for udefans til kampen.

Til gengæld bliver kampen livestreamet på nordjyske.dk for abonnenter, og Vejle Boldklub livestreamer desuden kampen på deres YouTubekanal. På AaB's officielle Twitterkonto vil der løbende være liveopdateringer. 

Tags på denne nyhed