AaB foran sæsonpremiere i Parken

17. juli 2021 kl. 13:23 af Rasmus Estrup

AaB tager i morgen hul på en ny sæson af 3F Superligaen, når Hele Nordjyllands Hold gæster FC København i Parken kl. 16.00.

Cheftræner Martí Cifuentes har udtaget 19 spillere til sæsonpremieren, heriblandt tre mulige AaB-debutanter i Louka Prip, Anders Hagelskjær og Casper Gedsted.

Truppen på 19 spillere, hvor af otte har spillet ungdomsfodbold i AaB, består af:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 32 Casper Gedsted og 35 Marcus Hannesbo.

AaB's skadesliste omfatter Anosike Ementa og Lucas Andersen, mens Milan Makaric afventer en arbejdstilladelse, før han kan være spilleberettiget.

Kampen i morgen er underlagt de gældende Covid-19-retningslinjer, hvorfor udefans endnu ikke er velkommen til kampen. I stedet kan opgøret følges på Canal 9 og Discovery+ med optakt fra kl. 15.00. Alternativt kan opgøret følges i radioen på P3 fra kickoff kl. 16.00.

Tags på denne nyhed

Vidste du om sæsonpremieren?

16. juli 2021 kl. 14:28 af Rasmus Estrup

- AaB vandt seneste udekamp i Parken med 2-1 efter to scoringer af Iver Fossum og et sent reduceringsmål af Rasmus Falk?

- foruden Iver Fossum (3 mål) har også Kasper Kusk (2), Lucas Andersen (2), Rasmus Thelander (2), Marcus Hannesbo (1) og Frederik Børsting (1) tidligere scoret for AaB i en 3F Superligakamp mod FC København?

- AaB og FC København fem gange tidligere har indledt en 3F Superligasæson mod hinanden? Seneste indbyrdes sæsonpremiere endte 1-1, mens de fire øvrige fordeler sig med to AaB-sejre og to nederlag.

- AaB’s to tidligere sæsonpremieresejre over FC København fandt sted i 1994/1995-sæsonen (5-2) og i 2013/2014-sæsonen (1-0)?

- et 3F Superligaopgør mellem AaB og FC København ikke er endt målløst en siden en kamp på Aalborg Portland Park 20. oktober 2007? Seneste målløse møde i Parken fandt sted 7. maj 2000. 

- AaB og FC København har mødt hinanden 89 gange i 3F Superligaen? Statistikken siger 20 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 46 nederlag samt en målscore på 96-149 set fra den nordjyske vinkel.

- AaB aldrig har spillet en DM-kamp på datoen 18. juli, altså hverken i tiden med 3F Superliga eller i tiden før 3F Superligaen blev etableret i 1991?

- AaB har vundet 13 af de 31 foregående sæsonpremierer i 3F Superligaen? 11 er endt uafgjort og syv gange har AaB tabt sæsonpremieren.

- AaB’s seneste sejr i første spillerunde var i 2018/19, hvor AaB på udebane vandt 1-0 over SønderjyskE på et mål af Kasper Kusk?

- dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen 34 gange tidligere har dømt en 3F Superligakamp med AaB? 12 kampe er endt med AaB-sejr, 10 sluttede uafgjort og 12 har givet et nederlag.

- Mads-Kristoffer Kristoffersen to gange tidligere har dømt en 3F Superligamøde mellem AaB og FC København. Første gang var i 2014, hvor AaB vandt 1-0, og anden gang var klubbernes seneste møde, da FC København vandt 3-2 på Aalborg Portland Park i februar i år.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB køber serbisk ligatopscorer

16. juli 2021 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

AaB har købt Milan Makaric i FK Radnik Surdulica, hvor angriberen gennem to sæsoner har scoret 36 mål og leveret 12 assists i 68 kampe.

I den forgangne sæson blev han topscorer i den serbiske SuperLiga, da han præsterede 25 mål og otte assists i 38 ligakampe. I tillæg blev til to mål og en assist i klubbens tre pokalkampe.

Milan Makaric debuterede for det serbiske landshold i år og har indtil videre spillet tre A-landskampe samt fire ungdomslandskampe for hjemlandet.

- Milan Makaric er en målscorer, og vi er glade for, at det er lykkedes os endelig at lande en aftale med ham. Vi har fulgt ham nøje igennem foråret og har længe forsøgt at hente ham til klubben, for vi er sikre på, at han kommer til at score mål for AaB, siger sportschef Inge André Olsen.

- Han er en dygtig afslutter og en hårdtarbejdende boksspiller, som vil være med til at skabe større konkurrence om vores forreste pladser, når han har fundet sig til rette i det nye miljø, vores klub naturligvis er for ham, udtaler Inge André Olsen.

Den 185 cm høje angriber ser frem til at få hjemmebane på Aalborg Portland Park.

- Jeg er meget stolt over at blive en del af en anerkendt og traditionsrig klub som AaB, og jeg mærker tydeligt, at klubben tror på mig, siger Milan Makaric.

- Det er fantastisk at være her, og jeg glæder mig til at gøre en indsats for klubben og fansene, siger Milan Makaric.

Milan Makaric får trøje nummer 9 i AaB.

Tags på denne nyhed

AaB’s anførergruppe udpeget

15. juli 2021 kl. 10:40 af Rasmus Estrup

Efter afskeden med viceanfører Tom van Weert ved udgangen af sidste sæson har cheftræner Martí Cifuentes nu udpeget en anførergruppe med fire spillere. 

Lucas Andersen fortsætter som AaB’s anfører, Rasmus Thelander bliver ny viceanfører, mens Jacob Rinne og Mathias Ross også indgår i anførergruppen. 

- Lucas er klubbens anfører. Han er ikke alene en ekstremt talentfuld spiller, men han har også logoet, trøjen og byen i hjertet. Han går forrest og har i det halve år, jeg har været her, vist, at han er den anfører, klubben har brug for, siger Martí Cifuentes. 

- Vores anførergruppe supplerer hinanden godt, og med Lucas’ genoptræningsforløb vil han ikke være på træningsbanen til daglig, så derfor vil det i denne periode især være de tre andre, der løfter anføreropgaverne på træningsbanen med Rasmus Thelander i spidsen, fortsætter cheftræneren. 

På søndag vil Rasmus Thelander således bære anførerbindet, når AaB åbner 3F Superligasæsonen mod FC København. 

- Thelander er en leder både på og uden for banen. Han er indflydelsesrig i truppen og er med sin professionelle tilgang en naturlig rollemodel, siger Martí Cifuentes og sætter ord på øvrige spillere i anførergruppen. 

- Jacob udviser stor vindermentalitet. Han har stor erfaring både fra udlandet og sine mange kampe i AaB, og han vil især kunne hjælpe udenlandske spillere med at falde godt ind på holdet. 

- Endelig er Mathias en ung spiller, der besidder store lederskabsevner, og som samtidig ønsker at få mere ansvar. Han er desuden en rollemodel for spillerne på AaB Akademiet og et naturligt bindeled til de unge spillere, der kommer op i Superligatruppen, siger Martí Cifuentes. 

AaB’s anfører vil i denne sæson bære specialdesignede anførerbind fra Macron, som matcher de nye spillertrøjer. De specialdesignede AaB-anførerbind vil inden længe kunne købes på www.aabshoppen.dk

Midlertidig ændring af åbningstid i morgen

15. juli 2021 kl. 08:25 af Rasmus Estrup

Normalt er åbningstiderne for AaB’s kundeservice på Hornevej og på telefonen fra kl. 13.00 til 15.00 fra mandag til fredag. Men i morgen, fredag 16. juli, vil kundeservice i stedet være åben fra kl. 10.00 til 12.00.

Fra på mandag er åbningstiderne som sædvanligt fra kl. 13.00 til 15.00.

AaB’s kundeservice kan tilgås i administrationsbygningen på Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst eller på telefon 96 35 59 00.

Tags på denne nyhed
'