Vidste du om AaB og FC Midtjylland…

17. februar 2021 kl. 15:22 af Brian Andersen

- at AaB tidligere har mødt FC Midtjylland 61 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 23 sejre til AaB, ni uafgjorte og 29 nederlag samt en målscore på 74-88 set med AaB’s øjne.

- at hjemme på Aalborg Portland Park har AaB mødt uldjyderne 34 gange i 3F Superligaen, hvoraf 16 kampe er endt med sejr til AaB, seks kampe er sluttet uden en vinder og 12 gange har FC Midtjylland vundet kampen.

- at AaB har tabt de seneste to 3F Superligahjemmekampe mod FC Midtjylland, og skulle det ende med en ny udesejr på fredag, vil det være første gang, at AaB taber tre hjemmekampe i træk til FC Midtjylland.

- at AaB til gengæld ikke har tabt i sine to seneste udekampe mod FC Midtjylland – inklusive klubbernes seneste indbyrdes duel der 28. november 2020 sluttede uden scoringer.

- at AaB’s seneste sejr på Aalborg Portland Park mod FC Midtjylland forekom 20. juli 2018, hvor Rasmus Thellufsen og Jannik Pohl scorede i AaB’s 2-1 gevinst.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (3 mål), Tom van Weert (2) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at AaB én gang tidligere har spillet en 3F Superligakamp på datoen 19. februar; dengang i 2017 i Aarhus mod AGF sejrede AaB 2-1 efter scoringer af Jakub Sylvestr og Jannik Pohl.

- at fredag aftens opgør bliver første gang nogensinde, at AaB og FC Midtjylland mødes i 3F Superligaen i februar måned.

- at efter 0-0 mod Randers FC i den forgangne spillerunde er AaB nu oppe på fire clean sheets i denne 3F Superligasæson. Gæsterne fra FC Midtjylland er noteret for seks clean sheets i løbet af deres første 16 Superligakampe.

- at AaB har scoret 18 Superligamål i indeværende sæson, ti af dem er scoret i 1. halvleg – og de resterende otte er logisk nok scoret efter pausen. AaB har lukket 22 mål ind, også her er tallet 10 i første halvleg, mens modstanderne har scoret 12 gange mod AaB i 2. halvleg.

- at det er 38-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt, der skal dømme fredag aftens 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at Jørgen Daugbjerg Burchardt indtil videre har dømt 125 3F Superligakampe, hvoraf 19 af disse har været med deltagelse af AaB; otte gange er AaB endt i vinderens rolle, otte kampe er sluttet uafgjort og tre kampe er tabt.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Se AaB-FC Midtjylland på TV3 Sport

16. februar 2021 kl. 13:38 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 17
Spilledato: Fredag 19. februar 2021
Kick-off: Kl. 19.00
TV-kanal: TV3 Sport

Ingen adgang for tilskuere

På grund af restriktioner for at mindske smitte af Covid-19 er der i øjeblikket ingen adgang for tilskuere til kampe i 3F Superligaen. Dette gælder også på fredag, hvor AaB tager i mod FC Midtjylland. 

Ligeledes gælder forsamlingsforbuddet på fem personer, hvorfor det heller ikke er muligt at forsamle sig uden for Aalborg Portland Park. For at undgå dette vil alle indgange til Aalborg Portland Park igen være dækket til.

Kompensation for sæsonkortholdere

AaB har besluttet, at alle nuværende sæsonkortabonnenter kompenseres for den manglende mulighed for at overvære hjemmekampe i 3F Superligaen i februar 2021.

Konkret vil AaB derfor sikre, at man som abonnent ikke vil blive trukket for betaling af rater på sit sæsonkortabonnement i februar - ligesom sæsonkortholdere heller ikke fik trukket betaling i januar. 

AaB takker alle sæsonkortholdere mange gange for den fortsatte opbakning og håber snart igen at kunne byde alle velkommen på Aalborg Portland Park. 

Optakt på TV3 Sport fra kl. 18.00

Mens fredagskampen altså ikke kan følges på Aalborg Portland Park, bliver den vist på TV3 Sport og Viaplay. Optakten til kampen begynder kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Granli i karantæne på fredag

15. februar 2021 kl. 13:11 af Rasmus Estrup

Daniel Granli er ikke til rådighed for cheftræner Martí Cifuentes, når Hele Nordjyllands Hold på fredag møder FC Midtjylland på Aalborg Portland Park. 

Den norske forsvarsspiller modtog i går to advarsler og dermed også et rødt kort. Søndagens forseelser har givet nordmanden 25 karantænepoint, hvilket betyder, at Daniel Granli har fået én spilledags karantæne. 

Daniel Granli modtog sæsonens første advarsel i 36. minut af søndagens kamp, og i 85. minut fulgte den anden advarsel og udvisningen. 

Efter karantænedagen på fredag er Daniel Granli igen til disposition i 18. spillerunde, hvor AaB på udebane møder FC Nordsjælland. Det opgør spilles søndag 28. februar kl. 14.00. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-Randers FC

15. februar 2021 kl. 07:11 af Rasmus Estrup

AaB og Randers FC spillede søndag eftermiddag 0-0 på Aalborg Portland Park i en kamp, der var præget af meget duelspil. 

Selvom Martin Samuelsen fik opgørets første mulighed, var det Randers FC, der havde de største chancer i første halvleg, hvor Marvin Egho havde to gode muligheder, og Al-Hadji Kamara også fik sendt et nærgående hovedstød forbi Jacob Rinnes mål. 

Midt i anden halvleg var gæsterne igen farlige, men Jakob Ahlmann fik heroisk kastet sig frem i afslutningen fra Vito Hammershøj-Mistrati. 

I 85. minut blev Daniel Granli sendt i bad efter to advarsler, men i slutminutterne var det AaB, der var tættest på at snuppe de tre point. 

Blandt andet havde Lukas Klitten en halv friløber, som blev blokeret af Erik Marxen, og en afslutning fra Kristoffer Pallesen på kanten af det lille felt blev reddet på stregen. 

I opgørets sidste sekund faldt bolden ned for fødderne af Mathias Ross midt i Randers-feltet, men den indskiftede forsvarsspiller kanonerede kuglen op på tribunen, og dermed endte opgøret 0-0. 

Sammendraget af kampen kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed