Ny AaB-podcast fra Rød Aalborg

27. februar 2021 kl. 10:41 af Martin Stigaard Skammelsen

I den seneste udgave af den populære fan-podcast sættes der fokus på AaB's historie i årene fra 1965-1971, og i studiet er blandt andet de tidligere AaB-profiler Henning Munk Jensen, Finn Jønson, Ove Flindt Bjerg og Karsten Simensen.

Udsendelsen er den første i en række, der går tæt på AaB's første titler og europæiske kampe i 1960'erne, samt de spillere der dengang var med til at tegne holdet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tre træffere mod FC Nordsjælland

27. februar 2021 kl. 08:34 af Martin Stigaard Skammelsen
Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Nordsjælland og AaB…

26. februar 2021 kl. 10:10 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 56 mellem FC Nordsjælland og AaB. Statistikken siger 18 sejre til AaB, 18 uafgjorte og 19 nederlag samt en målscore på 65-72 set med AaB’s øjne.

- at AaB har mødt FC Nordsjælland 23 gange på udebane i 3F Superligaen, hvor det er blevet til syv AaB-sejre samt otte uafgjorte og otte sejre til FC Nordsjælland.

- at AaB er uden sejr i de seneste fem udekampe i Farum i 3F Superligaen. Seneste AaB-sejr i Farum var 7. august 2016, hvor Marco Meilinger og Markus Holgersson med to sene mål vendte 0-1 til en 2-1-sejr til AaB.

- at AaB en gang tidligere har mødt FC Nordsjælland i 18. spillerunde i 3F Superligaen; det var i sæsonen 2005/2006, hvor AaB ude mødte og besejrede nordsjællænderne med 1-0, matchvinder blev Jeppe Curth.

- at ud af de 55 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mellem klubberne, har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, seks uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, otte uafgjorte og 15 nederlag.

- at klubberne senest mødte hinanden 22. november 2020, hvor det på Aalborg Portland Park sluttede 1-1 efter en AaB-træffer af Iver Fossum.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Iver Fossum (1 mål) også Kasper Kusk (2 mål) og Kristoffer Pallesen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland.

- at AaB er noteret for fire clean sheets i denne 3F Superligasæson, mens hjemmeholdet fra FC Nordsjælland blot har holdt nullet en enkelt gang i denne sæson.

- at AaB’s 18 scorede mål i denne 3F Superligasæson er fordelt 10-8 på henholdsvis første og anden halvleg. AaB har lukket 24 mål ind, her er 11 af målene scoret før pausen mod 13 imod i 2. halvleg.

- at det næste straffespark i en 3F Superligakamp mellem AaB og FC Nordsjælland vil være nummer ti i dette opgør. Ud af de første ni straffespark har seks af dem været til AaB – der har scoret på fem af dem – mens FC Nordsjælland har scoret på to af deres tre straffespark mod AaB.

- at to klubber blot blevet tilkendt et enkelt straffespark i denne 3F Superligasæson: AaB og FC Nordsjælland.

- at søndagens sommer, Sandi Putros, har dømt 80 3F Superligakampe i karrieren, og at 11 af dem har haft deltagelse af AaB; de 11 kampe er endt med otte AaB-sejre, en uafgjort og to nederlag. Fire gange har Putros peget på 11-meter pletten i de 11 kampe, og tre af gangene har det været et straffespark til AaB (to mål og en afbrænder).

- at det er første gang, at Sandi Putros skal dømme AaB mod FC Nordsjælland i 3F Superligaen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Hiljemark og Lucas Andersen er et stykke fra at være kampklar

26. februar 2021 kl. 08:43 af Brian Andersen

De to AaB-profiler har endnu ikke været i kamp i 2021, men begge spillere arbejder fokuseret på en tilbagevenden.

AaB’s cheftræner Martí Cifuentes udtaler:

- Sammen med vores dygtige sundhedsstab. som gør en fantastisk indsats, arbejder Lucas og Oscar hårdt på at vende tilbage i deres bedste udgave, men hverken for deres egen eller holdets skyld giver det mening at sætte en nøjagtig tidshorisont på.

- Stor ros til begge spillere for at være meget disciplinerede og gøre deres ting, men om der går dage eller uger forholder vi os ikke til i trænerteamet, hvor vi er nødt til udelukkende at fokusere på de spillere, der er kampdygtige, og så tager vi det som en bonus, når Lucas og Oscar igen kan indgå i truppen engang i løbet af forårets program. De er selvfølgelig begge utålmodige, men det vigtigste er at få dem begge tilbage på deres højeste niveau, fastslår Martí Cifuentes.

AaB møder søndag eftermiddag FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum.

Okore solgt til kinesisk klub

25. februar 2021 kl. 09:30 af Brian Andersen

Jores Okore blev i sommeren 2017 hentet i FC København, og inden sit kortvarige ophold i FCK opnåede Jores Okore 47 officielle kampe for engelske Aston Villa – heraf 38 kampe i Premier League. Før tiden i Birmingham-klubben var henholdsvis FC Nordsjælland og B.93 Okores udgangspunkt. 

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Da Jores Okore for et halvt års tid siden forlængede sin kontrakt, lavede vi en gentleman-aftalte om, at vi skulle forsøge at finde en løsning, der ville være fordelagtig for både Jores og AaB, og det kan vi fastslå, er tilfældet med salget til Changchun Yatai FC.

- Jores har igennem tre et halvt år været en stærk og vigtig spiller for AaB, men heldigvis har vi kompetente afløsere i bagkæden, og derfor gav det mening for alle parter at forfølge et klubskifte nu, og Jores ønskes naturligvis fra vores side al mulig held og lykke i fremtiden, siger Inge André Olsen. 

Jores Okore, der havde kontraktudløb med AaB 30. juni 2020, står noteret for otte A-landskampe for Danmark. 

- Som klub og som by har AaB og Aalborg mere end indfriet mine forventninger, og jeg ser tilbage på en god tid, hvor jeg dog stadig er meget ærgerlig over, at vi ikke fik givet klubben og fansene endnu en titel, da vi i den seneste sæson havde chancen i pokalfinalen, ræsonnerer Jores Okore.

- Jeg har prøvet at give mit bedste hver gang, og jeg vil gerne takke fansene for deres flotte opbakning, og jeg håber, at de snart kan være tilbage på stadion igen. Derudover vil jeg takke mine holdkammerater og folkene i klubben, fordi de altid har stået bag mig, hvilket jeg er dem taknemmelig for, og jeg ønsker AaB alt det bedste fremover, lyder det fra Jores Okore. 

Jores Okore opnåede 116 kampe og fem scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed