AaB TV: Årets “priser" i 2021

29. december 2021 kl. 12:01 af Rasmus Estrup

Tre duoer bestående af Jakob Ahlmann og Ramus Thelander, Kristoffer Pallesen og Daniel Granli samt Kasper Kusk og Andreas Hansen har fået til opgave at kigge tilbage på år 2021.

I den forbindelse skulle de kåre:

  • Årets jubelscene
  • Årets bommer
  • Årets kæledægge
  • Årets brokkehoved

Se, hvad de kommer frem til i dette indslag.

Læs AaB’s årbog for 2021

28. december 2021 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

Som altid kan du her i slutningen af december læse den 172 sider lange AaB Årbog, der er tilgængelig gratis online. Læs årbogen her. 

Igen i 2021-udgaven er bogen fuld af årsberetninger og resultater for alle hold i samtlige sportsgrene i moderklubben AaB af 1885. 

3F Superligaholdets resultater finder man også i bogen, mens blandt andre administrerende direktør Thomas Bælum og sportschef Inge André Olsen sætter ord på det snart forgangne år. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Rinnes bedste redninger i 2021

27. december 2021 kl. 09:29 af Rasmus Estrup

Målmændene i de to bedste danske rækker har valgt Jacob Rinne til årets målmand i dansk fodbold i 2021. Svenskeren fik flere end dobbelt så mange point som nærmeste forfølger og har således vundet Det Gyldne Bur, som er Tipsbladets traditionsrige og årlige kåring, som er blevet uddelt siden 1984.

I denne video har vi derfor samlet Jacob Rinne bedste redninger i 3F Superligaen i 2021.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Årets julesang

24. december 2021 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

I aften er det juleaften, og med hjælp fra Anosike Ementa, Casper Gedsted, Marcus Hannesbo, Tim Prica og duoen Malthe Højholt og Mathias Ross kan du øve dig på Søren Banjomus, så du er klar til at gå rundt om juletræet i aften.

Rinne vinder Det Gyldne Bur 2021

23. december 2021 kl. 16:09 af Rasmus Estrup

- Det betyder sindssygt meget for mig. Det gør det virkelig.

Glæden stråler ud af øjnene på AaB’s svenske målmand, Jacob Rinne, der netop har vundet Det Gyldne Bur.

Det Gyldne Bur er Tipsbladets årlige og traditionsrige kåring, over årets bedste målmand i dansk fodbold.

Jacob Rinne fik dobbelt så mange point som landsmanden Patrik Carlgren på andenpladsen, mens tredjepladsen gik til Jesper Hansen.

Det er målmændene fra 3F Superligaen og NordicBet Ligaen, der hver især ranglister en top-tre over målmandskollegaerne i de to bedste danske rækker. 

- Det er det, der giver prisen en ekstra betydning, og gør den helt speciel. At de målmænd, man uge efter uge konkurrere med på banen, synes, man gør det godt. Det er en stor anerkendelse, og det sætter jeg stor pris på, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinnes målmandstræner, Poul Buus, der om få dage har 15 års jubilæum i AaB, supplerer:

- For mig er det den fineste målmandspris, fordi det er målmændene selv - altså de egentlige eksperter - der stemmer. De ved, hvad de taler om, og det er fuldt fortjent og 100 procent Jacobs egen fortjeneste, at han vinder Det Gyldne Bur, siger Poul Buus.

- Jacob arbejder rigtig meget for at blive så god som muligt, og det har han gjort, lige siden han kom til klubben. Han er utrolig vigtig for vores hold; både på banen, i omklædningsrummet og som en del af anførergruppen, siger Poul Buus.

Jacob Rinne kom til AaB i august 2017 og har tre gange tidligere - i 2018, 2019 og 2020 - været i top-tre i afstemningen om Det Gyldne Bur.

- Det viser vel, at jeg har præsteret kontinuerligt igennem de fire et halvt år, som jeg har været i AaB, og da jeg fik endnu en top-tre-placering sidste år, tænkte jeg “Nu skal jeg vinde den”. Og det lykkedes så, griner Jacob Rinne, som både sender roser videre til først målmandstræner Poul Buus og siden målmandskollega Andreas Hansen.

- Buus og jeg har i alle årene haft et tæt samarbejde, og der er stor plads til at diskutere tingene. Uanset om det er mig, der vil rette på noget, eller Buus, der vil rette på noget. Ingen af os er bange for at sige vores mening, og det gør, at vi har et tæt forhold.

- Hansen er fantastisk dygtig målmand og en fantastisk fyr. Vi har en helt ærlig relation, og han jagter mig hver eneste uge og op til hver kamp, så han holder mig tæerne hver dag, siger Jacob Rinne.

Jacob Rinne er den tredje AaB-målmand, der har vundet prisen som AaB-spiller. Jimmy Nielsen vandt i 1998 og 2004, mens Nicolai Larsen vandt i 2014. Den tidligere AaB-målmand Karim Zaza vandt prisen tre gange, men det var inden, han skiftede til AaB.

Det Gyldne Bur er blevet uddelt årligt siden 1984, og i morgen kan du i Tipsbladet læse en længere artikel med Jacob Rinne. 

Tags på denne nyhed