Sejre i U/17 Ligaen og U/15 Ligaen

22. april 2021 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AaB-Esbjerg fB 2-1

AaB's U/17 Ligamandskab vandt onsdag eftermiddag for første gang i dette forår en ligakamp, da Esbjerg fB blev besejret med 2-1 på Hornevej.

I det vindblæste vejr med kraftig sidevind kom de vestjyske gæster ellers foran efter 20 minutter på en omstilling, men seks minutter senere udlignede AaB's Oscar Meedom til pausestillingen 1-1.

Midt i anden halvleg var Oscar Meedom igen i målscorerens rolle, da han selv erobrede bolden højt og afgjorde kampen med målet til 2-1.

- Det var en ujævn og arytmisk kamp, som var meget duelpræget. Men så fik vi også øvet os på det, og drengene skal have ros for, at vi var mere faste og nærgående i duelspillet end tidligere på foråret, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby, der glæder sig over, at holdet kom på pointtavlen i dette forår.

- Nogle gange skal der bare jagtes en sejr, og det lykkedes i går. Samtidig er der også elementer fra kampen, vi helt sikkert skal holde fast i. Det gælder blandt andet, hvordan vi stod fast i defensiven, og hvordan vi fik spillet vores angribere rigtigt, siger Nikolaj Hørby.

AaB står efter sejren med 18 point efter 16 spillerunder, hvilket rækker til en foreløbig 11. plads. Næste kamp spilles på lørdag på hjemmebane mod FC København.

U/15 Ligaen: AaB-Esbjerg fB 4-1

Også i U/15 Ligaen snuppede AaB-holdet forårets første tre point mod Esbjerg fB.

AaB kom foran allerede efter ni minutter, da Lucas Bislev sparkede et straffespark i nettet, og cirka ti minutter senere blev føringen fordoblet ved Emil Ryttersgaard, som gjorde det til 2-0.

Kort inden pausen bragte Marcus Emil Sørensen AaB på 3-0, og med ti minutter igen af kampen lykkedes det Malthe Holt Nielsen at score til 4-0.

I slutminutterne reducerede Esbjerg fB til slutresultatet 4-1.

Sejren placerer AaB på en 10. plads med 14 point efter 15 kampe. Og ligesom både U/19 Ligaholdet og U/17B Ligaholdet spiller AaB's U/15-drenge også mod FC København på lørdag.

AaB TV: AaB-OB 3-2

22. april 2021 kl. 07:10 af Rasmus Estrup

Foran eget hjemmepublikum på Aalborg Portland Park vandt AaB i går 3-2 over OB. Se sammendrag af opgøret i denne video.

Hele Nordjyllands Hold kom tildigt foran, da Tom van Weert sparkede fansenes jubel i gang i opgørets ottende minut.

Senere i første halvleg fik Iver Fossum muligheden fra straffesparkspletten, men målmand Sayouba Mandé reddede straffesparket.

Efter pausen kom AaB på 2-0, da OB's Alexander Juel sendte læderet i eget net på et indlæg fra Iver Fossum, som Tim Prica jagtede foran mål.

Midt i anden halvleg reducerede Ayo Simon Okosun på et hovedstød efter et hjørnespark.

Med knap 20 minutter igen fik AaB endnu et straffespark, men også denne gang vandt OB-keeperen duellen. I dette tilfælde var det et forsøg fra Kasper Kusk, der blev afværget.

Fire minutter før tid lykkedes det AaB at bringe sig på 3-1, da Lucas Andersen efter godt AaB-opspil fandt Tim Prica i feltet, og den svenske angriber tordnede resolut bolden op i nettaget.

OB fik dog reduceret igen i tillægstiden til slutresultatet 3-2, da Alexander Juel prikkede bolden over stregen efter endnu et hjørnespark.

AaB snupper målrig sejr foran egne fans

21. april 2021 kl. 19:55 af Rasmus Estrup

Med en scoring af Tom van Weert i første halvleg, et fynsk selvmål efter pausen, en OB-reducering af Simon Okosun og et 3-1-mål af Tim Prica og en sen fynsk reducering vandt AaB onsdag aften 3-2 foran tilskuere på Aalborg Portland Park.

Til lyden af AaB-fans, der på fornem vis fik fansangen "Som Ramt af Lynet" til at leve på Aalborg Portland Park, blev onsdagskampen mod OB fløjtet i gang, og efter blot syv minutter kunne det veloplagte publikum bryde ud i jubel.

Jakob Ahlmann erobrede bolden højt i venstresiden og sendte bolden i fødderne på Tom van Weert. Hollænderen trak ind i feltet, og med en sikker afslutning mod fjerneste stolpe sparkede han AaB foran med 1-0.

En lille håndfuld minutter senere fik gæsterne en afslutningsmulighed, da et fladt indlæg ikke blev clearet i forreste område, men Mathias Ross fik blokeret Issam Jebalis skud.

Efter 18 minutter kom OB til en afslutning udefra, men Jacob Rinne reddede sikkert Bashkim Kadriis aftræk. Tre minutter senere lykkedes det fynboerne at passere den svenske keeper fra nært hold, men Issam Jebali blev korrekt dømt offside i situationen.

27 minutter inde i kampen fik AaB efter en VAR-kendelse tilkendt et straffespark for hånd på bolden. Iver Fossums forsøg fra 11-meterpletten blev desværre flot reddet af OB-keeper Sayouba Mandé.

Med ti minutter til pausen blev AaB farlige efter et kort kantfrispark, der førte til et indlæg fra Kasper Kusk. Indlægget havnede på kanten af feltet hos Kristoffer Pallesen. Han fik sin afslutning blokeret, og riposten gav endnu et blokeret forsøg, inden Tom van Weert forsøgte sig med et akrobatisk saksesparkslignende forsøg, der gik over mål.

Kort efter måtte Tom van Weert lade sig udskifte efter et sammenstød med Janus Drachmann, og ind i målscorerens sted kom Tim Prica.

Inden pausen fik AaB to gode muligheder. Først endte et godt indlæg fra Jakob Ahlmann hos Iver Fossum, der var alene midt for mål, men igen måtte se målmand Sayouba Mandé komme i vejen for afslutningen.

Dernæst var Iver Fossum i oplæggerens rolle, da nordmanden efter et indlæg til bagerste stolpe headede bolden på tværs til Rufo. Spanieren blev desværre tacklet i afslutningsmomentet.

Fra anden halvlegs start blev Marcus Hannesbo sendt på banen i stedet for Jakob Ahlmann, men det var OB, der fik halvlegens første chance, da Troels Kløve flugtede resolut på en andenbold. Flugteren sad dog lige i favnen på AaB-keeperen.

Herefter kom der et par muligheder i begge ender. I AaB-feltet fik Rasmus Thelander stærkt blokeret en afslutning, inden Tim Prica fra distancen sparkede forbi i modsatte ende.

Ni minutter efter pausen var Tim Prica igen involveret, da AaB kom foran 2-0. På et fladt indlæg fra højresiden fik Tim Prica presset OB-målmanden og forsvarsspiller Alexander Juel Andersen, og sidstnævnte endte med at prikke læderet i eget net.

Med en lille halv times tid igen blev Lucas Andersen og Frederik Børsting sendt på banen i stedet for Rufo og Mathias Ross.

Kort efter måtte Jacob Rinne ud i en fin redning på en afslutning fra Emmanuel Sabbi, men efter 65 minutter formåede OB at komme på tavlen, da Simon Okosun steg til vejrs på et hjørnespark og headede reduceringen til 2-1 i mål.

Efter 72 minutter fik AaB sit andet straffespark i kampen, da et indlæg fra Marcus Hannesbo røg op på hånden af en OB-spiller. Desværre var der heller ikke gevinst på denne mulighed, da Kasper Kusk også måtte se Sayouba Mandé redde sit forsøg fra pletten.

Før de sidste ti minutter blev Malthe Højholt skiftet ind for Magnus Christensen, men kort efter var det en anden AaB-indskfiter, Lucas Andersen, der satte Kasper Kusk op til en stor mulighed. Kasper Kusk fik desværre taget et lidt for langt træk ind i feltet, og Sayouba Mandé kom igen i vejen.

I 87. minut gjorde Tim Prica det til 3-1 for Hele Nordjyllands Hold. Lucas Andersen fandt med en præcis assist Tim Prica i feltet, og den unge svensker sparkede resolut bolden op i nettaget.

I tillægstiden reducerede gæsterne på endnu et hjørnespark, da Alexander Juel Andersen efter et klumpspil fik prikket bolden ind til 3-2.

Scoringen blev den sidste i opgøret, og med sejren har AaB 36 point på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil.

Næste kamp i 3F Superligaens Kvalifikationsspil spilles på søndag, hvor AaB gæster AC Horsens kl. 14.00. Den kamp kan ses på TV3 Sport.

Matchfacts - 3F Superliga, Kvalifikationsspil, 26. spillerunde

AaB-OB 3-2 (1-0)
8. min 1-0 Tom van Weert, 55. min 2-0 Alexander Juel Andersen (selvmål), 66. min 2-1 Simon Okosun, 87. min 3-1 Tim Prica, 90. min 3-2 Alexander Juel Andersen
Advarsler AaB: Lucas Andersen (90)
Advarsler OB: Jørgen Skjelvik (76)
2.627 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Mathias Ross (63: Frederik Børsting), Rasmus Thelander, Daniel Granli, Kristoffer Pallesen, Magnus Christensen (79: Malthe Højholt), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (46: Marcus Hannesbo), Kasper Kusk, Rufo (63: Lucas Andersen), Tom van Weert (41: Tim Prica).

OB (4-3-3): Sayouba Mandé, Ryan Johnson Laursen (79: Max Fenger),  Alexander Juel Andersen, Oliver Lund, Jørgen Skjelvik, Aron Elis Thrándarson (17: Emmanuel Sabbi), Janus Drachmann (41: Simon Okosun), Jens Jakob Thomasen (79: Mikkel Hyllegaard), Troels Kløve, Bashkim Kadrii (79: Moses Opondo), Issam Jebali.

Dommer: Mikkel Redder

AaB TV: Gensyn med 5-1-sejr over OB

21. april 2021 kl. 10:56 af Rasmus Estrup

Til dagens tilbageblik på AaB-OB er vi gået seks år tilbage i tiden til august 2015, hvor AaB på eget græs vandt 5-1 over et gæstende OB-mandskab.

Med to mål af Kasper Risgård samt scoringer af Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis og til sidst Frederik Børsting sikrede AaB sig nemlig en storsejr over dagens gæster.

Aftenens kamp spilles som bekendt for tilskuere, og er du i besiddelse af et gyldigt coronapas, kan du stadig nå at købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.