Første nederlag i Kvalifikationsspillet

25. april 2021 kl. 15:53 af Rasmus Estrup

AaB tabte søndag 1-0 på udebane til AC Horsens, der scorede sejrsmålet efter en times spil. Nederlaget var AaB's første i Kvalifikationsspillet, og det uskønne nederlag til trods ligger AaB fortsat på førstepladsen i Kvalifikationsspillet med 36 point.

Opgøret begyndte med mange chancer, og AaB kom først til en afslutning ved Mathias Ross, der desværre fik forsøget blokeret. Herefter fulgte et par minutter med tilbud til hjemmeholdet.

Først smed Jacob Rinne bolden ud i fødderne på Louka Prip, der med det samme sparkede på mål, men AaB-svenskeren var på plads til at tage sig af afslutningen.

Dernæst lykkedes det AC Horsens at få bolden i nettet, efter en returbold på et indlæg. Men Hallur Hansson, der prikkede riposten fra Louka Prips afslutning i mål lige foran målstregen, var offside, og målet blev underkendt.

Efter ti minutters tid kombinerede Iver Fossum og Tim Prica sig frem til en god mulighed til førstnævnte. Men Matej Delac kom flot ud af målet, og selvom Iver Fossum forsøgte at prikke bolden over den fremadstormende keeper, fik Horsens-målmanden hånden på kuglen.

Et par minutter senere pressede AaB igen på i AC Horsens' felt, og Tim Prica kom til en flugter på et indlæg fra Jakob Ahlmann, men læderet blev flugtet over mål.

17 minutter inde i kampen kom gæsternes Søren Reese op til et hovedstød på et hjørnespark. Den kraftfulde header havde Jacob Rinne dog fin kontrol over.

Midt i første halvleg slyngede Jakob Ahlmann en stærk afslutning afsted mod nærmeste målhjørne. Matej Delac reddede dog flot til hjørne. Dette gik via Rasmus Thelander og Tim Prica lige i handskerne på Horsens-keeperen.

Frem mod pausen blev spillet i højere grad præget af en masse dueller, frispark og langsommere boldomgang, og antallet af chancer dalede ligeledes.

Anden halvleg blev indledt med AC Horsens som det farligste hold, og tidligt i anden halvleg var hjemmeholdet tæt på en scoring, da et langt indkast blev forlænget til bagerste stolpe. Her stod Lirim Qamili fri til afslutning få meter fra målet, men inde på stregen leverede Jacob Rinne en flot redning.

AaB-keeperen måtte få øjeblikke efter ud i en god redning. Denne gang på en flugter fra Lirim Qamili, som sigtede mod fjerneste stolpe, men måtte se Jacob Rinne vifte bolden væk.

Efter en times spil lykkedes det AC Horsens at bringe sig i front. Et kantfrispark prøvede Jacob Rinne at bokse væk, men Hallur Hansson fangede kuglen i udkanten af feltet og bragede 1-0-scoringen i nettet.

Straks efter blev Lucas Andersen, Kasper Kusk og Marcus Hannesbo sendt på grønsværen, og efter scoringen kom AaB i højere grad frem på banen, men det udmøntede sig ikke i deciderede chancer i de første minutter.

Efter 87 minutter prøvede Rasmus Thelander lykken med et saksespark i forlængelse af et hjørnespark, men den akrobatiske afslutning gik over målet.

Mod slutningen lykkedes det ikke AaB at skabe chancerne til en udligning, og dermed endte det med et uskønt nederlag.

AaB ligger efter dagens kamp fortsat på førstepladsen i Kvalifikationsspillet med 36 point. Nærmeste forfølger er SønderjyskE, der med en sejr over Vejle Boldklub har 35 point.

På fredag spiller AaB igen, når Lyngby Boldklub gæster Aalborg Portland Park kl. 18.05. Sæsonkortholdere kan allerede nu sikre sig en billet på www.billet.aabsport.dk, mens det øvrige billetsalg sættes i gang i morgen kl. 12.00.

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspil, 27. spillerunde

AC Horsens-AaB 1-0 (0-0)
61. min 1-0 Hallur Hansson
Advarsler AC Horsens: Bjarke Jacobsen (31), Lirim Qamili (58)
Advarsler AaB: Frederik Børsting (80)

AC Horsens (5-3-2): Matej Delac, Jacob Buus, Søren Reese, Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Nikolas Dyhr, Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen, Louka Prip, Lirim Qamili (74: Casper Tengstedt), Muamer Brajanac (85: Nicolai Brock-Madsen).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Pedro Ferreira (72: Magnus Christensen), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (62: Marcus Hannesbo), Tim Prica (62: Lucas Andersen), Rufo (62: Kasper Kusk), Tom van Weert.

Dommer: Michael Tykgaard

AaB TV: Sæsonens to tidligere mål mod AC Horsens

25. april 2021 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag på udebane mod AC Horsens kl. 14.00 på Casa Arena i Horsens.

Inden kampen kan du i dette tilbageblik se de to mål, som Tom van Weert og Mathias Ross tidligere i denne sæson har scoret mod dagens modstander.

Til eftermiddagens opgør i Horsens er der ingen adgang for udefans. I stedet kan kampen følges på TV3 Sport med optakt fra kl. 13.30.

Ferriera tilbage for AaB

24. april 2021 kl. 16:25 af Brian Andersen

AaB har hentet 14 point i sine syv seneste kampe i 3F Superligaen, men har til gengæld revanche til gode mod AC Horsens efter nederlaget 3. marts.

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferriera, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Blot Oscar Hiljemark er skadet hos AaB.

Bemærk at kun hjemmeholdets fans har adgang til kampen, der i morgen kan følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

AaB søger e-handels praktikant

24. april 2021 kl. 09:37 af Martin Stigaard Skammelsen

I en periode fra medio august og efteråret ud søger AaB en digital markedsføringspraktikant, der først og fremmest skal arbejde med e-handel og markedsføring af merchandise på AaB’s digital platforme.

I rollen som e-handels praktikant i AaB vil man få følgende fokusområder i praktikperioden: