AaB TV: Tre udvalgte mål mod Lyngby Boldklub

12. april 2021 kl. 11:15 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod Lyngby Boldklub. Inden da kan du i dette tilbageblik se tre tidligere fuldtræffere mod dagens modstander. 

Se blandt andet Thomas Augustinussens første scoring efter sin tilbagevenden fra østrigsk fodbold i 2011, Lucas Andersens første 3F Superligamål for AaB og Kasper Kusks soloscoring fra første kamp uden tilskuere på Aalborg Portland Park i 2020.

Dagens kamp mod Lyngby Boldklub kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Endnu en pointdeling i U/19 Ligaen

12. april 2021 kl. 10:48 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 2-2

For tredje gang i foråret blev det til uafgjort for AaB’s U/19 Ligahold, der lørdag spillede 2-2 mod Lyngby Boldklub på Hornevej.

Lyngby Boldklub lagde et højt pres fra start, men efter de første små 15 minutter overtog AaB overtaget, og efter 20 minutter scorede nordjyderne et flot mål, da Oliver Børsting headede et indlæg fra Casper Gedsted i nettet til 1-0.

AaB fortsatte det gode spil og misbrugte blandt andet en friløber, inden gæsterne udlignede på et kantfrispark, der gik uberørt i mål til 1-1.

Hjemmeholdet fortsatte dog også det gode spil efter pausen, og blot fem minutter inde i anden halvleg kom Oliver Børsting på tavlen for anden gang, da han efter lidt klumpspil sendte læderet over stregen.

Men et kvarter før tid udlignede Lyngby Boldklub for anden gang. Denne gang efter en nordjysk pasningsfejl, som gav en friløber, der førte scoring og til slutresultatet 2-2.

- Efter en indledning med Lyngby Boldklub i teten styrede vi kampen med upåklageligt presspil og et rigtig fint udtryk på bolden. Desværre var det personlige fejl og manglende kynisme, der gjorde, at vi ikke vandt kampen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Det var generelt en god kamp. Vi havde en fed energi og leverede også højt på de fysiske parametre, men vi er skuffede over, at vi ikke formåede at lukke kampen, da vi havde mulighederne til det, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligamandskab spiller på søndag på udebane mod FC Nordsjælland, og inden kampen ligger AaB syvendepladsen med 24 point efter 16 spillerunder.

U/17 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 1-5

AaB’s U/17 Ligahold løb i weekenden ind i et stort nederlag mod Lyngby Boldklub.

Det var ellers det nordjyske hjemmehold, der startede bedst og efter 20 minutter kom i front ved Magnus Koch, men fem minutter senere bragte Lyngby Boldklub balance i stillingen med en udligning.

Efter en times spil kom gæsterne igen på tavlen med målet til 2-1, og midt i anden halvleg blev det også 3-1 til Lyngby Boldklub.

3-1 lignede længe det endelige resultat, men i slutminutterne lykkedes det Lyngby Boldklub at score hele to gange yderligere, og dermed endte opgøret med et nederlag på 5-1.

- Vi spillede en umoden kamp. Vi startede ellers fint og kom foran, men vi kunne ikke holde fast i vores udtryk kampen igennem, og til sidst formåede vi ikke at få lukket af. Derfor endte det med et større nederlag, end det på papiret burde have været, for vi matchede Lyngby på "expected goals", siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby, der havde ni førsteårsspillere med i kampen, da flere andetårs U/17 Ligaspillere er rykket op på U/19 Ligaholdet. 

- Holdet har fået en anden sammensætning, end det havde i efteråret, og det betyder, at vi skal genfinde vores styrker og blandt andet være bedre til ikke at blotte os, som vi gjorde i lørdags, siger Nikolaj Hørby. 

AaB’s U/17 Ligahold, der ligger på 11. pladsen i U/17 Ligaen, får en ny mulighed for at komme på pointtavlen i dette forår på lørdag, hvor holdet møder FC Nordsjælland på udebane.

U/15 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 1-6

Også i U/15 Ligaen blev AaB ramt at et stort nederlag i lørdags, da Lyngby Boldklub vandt 6-1 på Hornevej.

Efter en jævnbyrdig indledning kom gæsterne foran 2-0, og herfra havde Lyngby Boldklub kontrollen på opgøret.

Med tre dødboldsscoringer til 3-0, 4-0 og 5-0 fik gæsterne for alvor dræbt kampen, inden Lyngby Boldklub 20 minutter inde i anden halvleg også fik scoret til 6-0. 

Dermed kunne Marcus Emil Sørensen kun pynte kosmetisk på nederlaget, da han reducerede til 6-1 på en returbold fra et stolpeskud 12 minutter før tid.

AaB’s U/15 Ligahold ligger ligeledes på 11. pladsen før næste weekendens udekamp i Farum.

Tags på denne nyhed

19 gengangere mod Lyngby Boldklub

11. april 2021 kl. 17:26 af Brian Andersen

Inden mandag aftens udfordring på Lyngby Stadion har AaB vundet tre ud af sine fire seneste kampe i 3F Superligaen.

Den udtagne trup fra cheftræner Martí Cifuentes er som følger:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Lucas Andersen er tilbage i fuld træning, mens Oscar Hiljemark er ude i nogle uger med en muskelskade.

Kampen kan i morgen aften følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 18.00 med kickoff en time senere.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

10. april 2021 kl. 13:58 af Brian Andersen

- at skulle AaB score mandag aften, vil det første mål være AaB-mål nummer 1.500 i 3F Superligaen.

- at AaB og Lyngby Boldklub tidligere har mødt hinanden 56 gange i 3F Superligaen. Statistikken siger 24 sejre til AaB, 15 uafgjorte og 17 nederlag samt en målscore på 89-63 i AaB’s favør.

- at i de seneste tre indbyrdes opgør mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen, har AaB hentet syv ud af ni mulige point.

- at 28 gange før har AaB mødt Lyngby Boldklub på udebane i 3F Superligaen. Ni kampe er vundet af AaB, syv er endt uafgjort, mens 12 opgør er tabt.

- at klubbernes seneste møde i Lyngby foregik 13. september 2020, hvor sæsonpremieren endte uden scoringer.

- at klubberne senest stod over for hinanden 13. december 2020, hvor AaB på Aalborg Portland Park sejrede 3-2 efter scoringer af Iver Fossum og to gange Kasper Kusk.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (3 mål) og Iver Fossum (1) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (1), Magnus Christensen (1) og Jakob Ahlmann (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- at senest AaB spillede en udekamp i 3F Superligaen på datoen 12. april, endte det med en 2-1 sejr til AaB, hvilket i 1999 på Brøndby Stadion blev sikret efter scoringer af Henrik Rasmussen og Søren Frederiksen.

- at AaB har mødt Lyngby syv gange før i 3F Superligaen i april måned, og desværre er blot en enkelt af de syv kampe vundet af AaB. Det var i 1994, hvor Henrik Rasmussen og Peter Rasmussen scorede målene i AaB’s 2-0-sejr.

- at ud af de 56 tidligere 3F Superligakampe mod Lyngby Boldklub, har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, tre uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Lyngby Boldklub scoret kampens første mål i 27 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, syv uafgjorte og 15 nederlag.

- at dommer mandag aften er Morten Krogh, der ti gange tidligere har dømt AaB, hvilket er resulteret i en sejr, tre uafgjorte og seks nederlag for AaB; Morten Krogh har ikke tidligere dømt AaB mod Lyngby Boldklub i 3F Superligaen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Rufo: Rigtig godt miljø i omklædningsrummet

9. april 2021 kl. 09:22 af Rasmus Estrup

- Jeg fik en god bold fra Hannesbo, tog et træk med højrebenet og afsluttede med venstre. Så blev bolden afrettet på vej mod mål. Men jeg er bare glad for at kunne hjælpe os frem til en sejr med min første scoring.

Således beskriver Rufo sin første AaB-scoring i mandags. Scoringen blev sat i nettet til 3-1 i 84. minut af 3-2-sejren over SønderjyskE, og efter scoringen jublede Rufo ved at kysse venstre håndled, højre håndled og til sidst folde hænderne som et hjerte.

- Jeg har tatoveringer dedikeret til min far og min mor på det ene håndled og min bror og jeg på det andet håndled. Og hjertet var selvfølgelig til min kæreste. Sådan jubler jeg altid, og det kommer man forhåbentlig til at se noget oftere, forklarer den storsmilende spanier.

For to måneder siden blev han præsenteret i AaB-dragten, og siden har han spillet syv kampe og altså scoret et mål.

Et par uger med lidt knæproblemer holdt ham fra banen i sidste spillerunde af 3F Superligaens Grundspil, men i første runde af Kvalifikationsspillet var han altså tilbage i AaB-truppen - med en scoring til følge.

- Det var selvfølgelig frustrerende at sidde ude, men heldigvis fandt jeg støtte hos min familie, min kæreste og mine holdkammerater. Der er et rigtig godt miljø i omklædningsrummet, og spillerne var gode til at holde mit humør højt gennem den periode, siger Rufo.

For han og holdkammeraterne var det dejligt at komme godt fra land i Kvalifikationsspillet.

- De tre point har givet os selvtillid. I første halvleg var spillet ikke som ønsket, men vi fik rettet op på det efter pausen. Det er en styrke, at vi som hold kan omstille os og anvende forskellige strategier, der passer til den enkelte modstander og den enkelte kamps forløb, siger Rufo og kigger frem mod næste kamp mod Lyngby Boldklub.

- Vi skal sørge for at arbejde hårdt frem mod kampen og levere en god præstation på mandag, så vi kan snuppe de tre point. Men det bliver ikke nemt, for Lyngby har også hårdt brug for de tre point for at kunne komme væk fra nedrykningspladserne, siger Rufo.

Kampen mod Lyngby Boldklub spilles mandag kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport. 

Tags på denne nyhed
'