Vidste du om FC København og AaB…

16. oktober 2020 kl. 10:54 af Rasmus Estrup

- søndagens kamp er den 88. 3F Superligaduel mellem AaB og FC København. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 45 nederlag samt en målscore på 92-145 set med AaB’s øjne.

- ud af de 87 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, 10 uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 52 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 40 nederlag.

- AaB er en af blot to 3F Superligaklubber i denne sæson, der har holdt buret rent i to af de første fire kampe. FC København har endnu ikke præsteret et clean sheet i sæsonen.

- AaB har mødt FC København 43 gange på udebane i 3F Superligaen, og blot to af kampene er endt uden scoringer. Seneste 0-0 kamp var den 7. maj 2000.

- AaB og FC København mødte hinanden fem gange i sidste sæson med fire møder i 3F Superligaen og et i Sydbank Pokalen. To gange endte det med en AaB-sejr og tre gange vandt FC København.

- Kasper Kusk topper 3F Superligaens rangliste over flest skabte chancer i denne sæson med 10. Jakob Ahlmann er næsthøjst placerede AaB-spiller med otte skabte chancer. Hos FC København ligger Jonas Wind øverst med syv skabte chancer.

- Iver Fossum er den spiller i 3F Superligasæsonen, der har løbet næstlængst med 46,778 km.

- AaB’s seneste udesejr over FC København i Parken var pokalfinalen i 2014, hvor to scoringer af Rasmus Thelander, et mål af Jakob Ahlmann og en kasse af Søren Frederiksen sikrede AaB en sejr på 4-2.

- seneste AaB-udesejr over FC København i 3F Superligaen fandt sted i maj 2007, hvor AaB vandt 2-1 på mål af Jeppe Curth og Rade Prica.

- AaB 11 gange tidligere har spillet på datoen 18. oktober. Seneste gang var sidste år, hvor AaB slog OB med 1-0 på Aalborg Portland Park. Lucas Andersen scorede sejrsmålet.

- Lucas Andersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Iver Fossum (1), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere har scoret for AaB i 3F Superligaen mod FC København.

- det hurtigste mål scoret i en 3F Superligakamp mellem AaB og FC København er scoret af AaB. Det var Filip Lesniak, der i december 2017 scorede efter blot 59 sekunder på Aalborg Portland Park.

- den nuværende assistenttræner Rasmus Würtz er den spiller der suverænt har deltaget i flest 3F Superligakampe mellem AaB og FC København. Hele 39 gange har Rasmus Würtz været med i dette opgør. Nummer to på listen er Jimmy Nielsen med 31 optrædener i det indbyrdes opgør.

- der er dømt 21 straffespark i 3F Superligakampene mellem AaB og FC København. Blot seks af dem er tilfaldet AaB, der til gengæld har scoret på alle seks, mens FC København har misbrugt fire af de resterende 15 forsøg fra straffesparkspletten.

- dommerne 14 gange har hevet det røde kort frem, når AaB og FC København har spillet mod hinanden i 3F Superligaen. 11 af gangene er en FC København-spiller blevet udvist, og kun tre gange er en AaB-spiller blevet vist ud.

- ingen spillere er i karantæne på søndag, men Pedro Ferreira er i karantænefare i tilfælde af en advarsel, der takseres som en grov forseelse.

- dommer Jakob Kehlet på søndag står med fløjten i hånden for 43. gang med AaB som deltager i en 3F Superligakamp. Indtil videre har det ført til 16 AaB-sejre, 16 nederlag og 10 uafgjorte.

- søndagens linjedommere er Jesper Dahl og Jakob Mastrup, mens det er Jesper Nielsen der har jobbet som 4. dommer. Mads-Kristoffer Kristoffersen er VAR og Danny Kolding er AVAR.

(Kilde: danskfodbold.com, superliga.dk og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Hør Medianos fem AaB-udsendelser

16. oktober 2020 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Onsdag var podcastmediet Mediano forbi Hornevej for at optage fem forskellige interviews, som nu er blevet offentliggjort.  

Peter Brüchmann havde Boosword-samtaler med administrerende direktør Thomas Bælum og sportschef Inge André Olsen, Rasmus Monnerup gik en tur i det taktiske værksted med Jacob Friis og i Players Lounge havde Jonas Hebo Rasmussen besøg af Kasper Kusk og Mathias Ross. 

Du kan høre alle udsendelserne på Medianos hjemmeside her. 

Hvis du lytter til Mediano via eksempelvis iTunes' podcast app, så finder du interviewene med Thomas Bælum og Inge André Olsen i kanalen Mediano Magasinet. Interviewene med Jacob Friis, Kasper Kusk og Mathias Ross finder du i kanalen Mediano Lab. 

Friis: Ekstremt høj intensitet på træningsbanen

15. oktober 2020 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

Fire hold pisker rundt på to intervalbaner, der er stillet op lige ved siden hinanden. Intensiteten er på sit højeste, og scoringer, tacklinger, redninger og driblinger afløser hinanden i et højt tempo.

- Vores seneste træninger har været sindssygt gode. Der er knald på, og konkurrencen er skærpet, siger cheftræner Jacob Friis, der mener, at transfervinduets lukning spiller ind på intensiteten på træningsbanen.

- Brikkerne er faldet på plads nu, og alle i truppen ved, hvilken konkurrence de er oppe imod for at få spilletid og starte inde. Så alle giver den gas og yder deres bedste. Der er en ekstremt høj intensitet, og det skal der også være med tanke på den måde, vi gerne vil spille på, siger cheftræneren.

I denne landskampsperiode har AaB spillet en intern testkamp mod U/19 Ligaholdet, hvor hver spiller fik minimum 45 minutters spilletid. Derudover har spillerne haft et par fridage henover weekenden, og ellers er der blevet arbejdet hårdt på træningsbanen.

- Der er blevet trænet på fyld tryk, så vi er klar til at give den fuld gas på søndag mod FC København. Der skal vi fortsætte med at levere det spillemæssige niveau, vi har vist hidtil, og så skal vi blive skarpere på den sidste tredjedel, så vi får større udbytte af vores chancer, siger Jacob Friis.

Søndagskampen mod FC København spilles i Parken kl. 18.00. På grund af Covid-19 er der ingen adgang for udefans til kampen, men man kan se opgøret på TV3+ med optakt fra kl. 16.30.

Tags på denne nyhed

Pokalkamp afvikles 11. november

15. oktober 2020 kl. 13:02 af Brian Andersen

Her er der kickoff mod værterne fra AB kl. 19.00. Opgøret sendes ikke i TV.

Akademisk Boldklub er i øjeblikket placeret i 2. divisions østkreds, hvor man
efter syv spillerunder indtager fjerdepladsen med 14 point.

Den samlede lodtrækning for sekstendedelsfinalerne er som følger:

AB-AaB
ASA Aarhus-B 93
Avarta-FC København
Ballerup-Skovlunde – OB
Brabrand-Vejle Boldklub
HB Køge-FC Midtjylland
Hedensted-Fremad Amager
Hvidovre I.F.-FC Nordsjælland
Jammerbugt FC-Holstebro Boldklub
Kolding I.F.-AGF
Ledøje-Smørum – Brøndby I.F.
Nykøbing FC-Esbjerg fB
Skive I.K.-SønderjyskE
Slagelse-Lyngby Boldklub
VSK Aarhus-AC Horsens
Aarhus Fremad-Randers FC

Tags på denne nyhed

Sikkert stadion under COVID-19

15. oktober 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Siden corona-krisen ramte Danmark, er dansk fodbold gået forrest i kampen for at sikre forsvarlige forhold for spillere og tilskuere på stadion. I samarbejde med myndighederne blev den såkaldte ”Superligaordning” udviklet. Ordningen betyder, at stadion indrettes i et antal sektioner med max 500 tilskuere i hver. Herudover sidder tilskuerne ned på en fast plads med minimum 1 meters afstand. Og ved billetkøb indhentes placerings- og kontaktoplysninger, så man efterfølgende kan hjælpe myndighederne med smitteopsporing. Myndighederne har siden suspenderet ordningen frem til d. 1. november.

Oplysningskampagnen ”Superligaordningen – sikkert stadion under COVID-19” har til formål at vise, hvordan professionelle fodboldkampe ansvarligt kan afvikles i en corona-tid. Det sker blandt andet med en oplysningsvideo på sociale medier, information til myndigheder og dialog med fodboldfans.

- Vi forstår ikke, hvorfor en løsning, som dokumenteret fungerer og er vigtig for at dæmpe COVID-19's skader på beskæftigelse og økonomi, skal lukkes ned. Der er p.t. afviklet 46 kampe under Superligaordningen, uden at der er konstateret smittespredning i forbindelse med de udendørs kampe. Der er tale om en misforståelse, hvis folk tror, at vi afvikler fodboldkampe med flere tusinde personer, som frit kan blande sig med hinanden. Det er ikke tilfældet. Derfor har vi et behov for at oplyse både fans og myndigheder om, hvordan ordningen konkret fungerer, for den viser tydeligt, at der er tale om en forsvarlig adfærd på stadion og en tryg tilskuerrejse, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Corona-restriktionerne rammer dansk fodbold hårdt. Hvis corona-begrænsningerne fortsætter, risikerer klubberne alene i 3F Superliga og 1. Division at miste op mod 850 millioner kr. Det viser en analyse fra Deloitte. Det er ikke kun dansk klubfodbold, der er økonomisk ramt af de øgede restriktioner. Det gælder hele fodbolden, hvor også DBU's landshold, Gjensidige Kvindeligaen og breddefodbolden mærker de voldsomme konsekvenser, forklarer administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen:

- Situationen er meget alvorlig. Klubberne og DBU er hårdt ramt, og de nuværende restriktioner har enorme konsekvenser. Både for DBU's landshold, de professionelle herreklubber, Kvindeligaen og breddeklubberne. Hele dansk fodbold bliver ramt, og den rivende udvikling, der er i gang, kan ende med at blive slået markant tilbage, udtaler Jakob Jensen.

Nedlukningen af Superligaordningen rammer også kampe i UEFA-regi – såsom fx Danmarks landskampe og FC Midtjyllands kommende Champions League-opgør mod Ajax, Liverpool og Atalanta. UEFA har ellers tilladt, at 30 procent af et stadions kapacitet udnyttes til tilskuere efter særlige corona-protokoller, hvis det tillades af lokale myndigheder. Så når tilskuere for eksempel ikke har haft adgang til efterårets mange landskampe, betyder det manglende indtægter for DBU på 20-25 millioner kroner. Penge, der blandt andet skal gå til at udvikle børnefodbold og talentudvikling. Indtil videre har Herrelandsholdet spillet for tomme tribuner mod store nationer som Belgien og England. Forude venter Island og håbet er, at selvom DBU allerede har tabt store summer, så kan dansk fodbold vinde en smule ved at åbne stadiondørene til et betydeligt større antal tilskuere end hidtil.

Dansk fodbold har altid sat folkesundheden forrest og bakket op om de nødvendige foranstaltninger, som regeringen og myndigheder har iværksat. Men med alle de tiltag og alle de investeringer, der er lavet for at mindske smittespredning på stadion, mener vi ikke at suspenderingen af Superligaordningen er nødvendig. 

Se oplysningsvideoen om Superligaordningen her.

Fakta om Superligaordningen

Under Superligaordningen er samtlige 3F Superliga og 1. Division stadions blevet opdelt i sektioner á max 500 personer med egne ind- og udgange – ligesom der er separate toiletter og boder i hver sektion.

For 14 klubber er der udarbejdet en sundhedsplan godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, der beskriver, hvordan smitterisikoen minimeres under hele stadionbesøget. 

Personalet, man møder på stadion, er trænet i korrekt brug af værnemidler, hygiejne og hvordan man skal agere for at minimere smitterisiko.

Samtlige sæder er nummererede. Ofte er hvert andet sæde tomt, så der sikres passende afstand, og at alle sidder ned under kampen.

Ved billetkøb registreres, hvor alle sidder på stadion. Skulle en person blive konstateret smittet, kan alle i samme sektion kontaktes og blive opfordret til test.

Tags på denne nyhed