U/15 Ligaholdet led nederlag til OB

12. oktober 2020 kl. 09:39 af Rasmus Estrup

På grund af landskampsopgaver var hverken AaB’s U/19 Ligahold eller U/17 Ligahold i aktion denne weekend. Dermed var AaB’s U/15-mandskab det eneste ligahold fra AaB Akademiet, der var i aktion, da bolsjestriberne lørdag tabte 4-1 på hjemmebane til OB.

Gæsterne var bedst fra start mod et AaB-hold, der tværtimod kom skidt ud til opgøret, og da de to mandskaber gik til pause var gæsterne foran 4-0.

Første mål blev sparket fladt ind i fjerneste hjørne, 2-0-scoringen kom efter en nordjysk opspilsfejl, målet til 3-0 blev scoret på et straffespark og 4-0-målet blev sat ind efter et tip til bagerste stang.

Efter pausen løftede AaB-mandskabet niveauet markant og fik også reduceret til slutresultatet 4-1, da Malthe Kjølby scorede på et nedfaldsbold fra et hjørnespark.

- Vi starter opgøret dårligt og spiller igennem hele første halvleg rigtig skidt, hvor vi også forærer dem et mål og et straffespark. I anden halvleg var det dog et forvandlet AaB-hold, der kom ud. Vi fik rettet nogle ting til og leverede en fin præstation frem mod slutfløjt, siger U/15 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi kan heldigvis tage meget læring med fra kampen, for OB pressede os højt, og vi skal lære, hvordan vi skal håndtere den slags pres. Derudover var der mange positive takter i anden halvleg, som vi skal tage med og arbejde videre på, siger Theis Larsen.

AaB’s U/15 Ligahold ligger efter fem runder på sjettepladsen med 10 point. Næste Ligakamp spilles lørdag 24. oktober på hjemmebane mod Farum Boldklub.

AaB TV: Anførerens jubilæum

11. oktober 2020 kl. 10:11 af Rasmus Estrup

Inden AaB's seneste kamp mod AGF fik Lucas Andersen overrakt blomster af sportschef Inge André Olsen. AaB-anføreren rundede nemlig 100 kampe for Hele Nordjyllands Hold kampen forinden.

I dette indslag af AaB TV fortæller Lucas Andersen blandt andet om, hvordan det var at slå igennem på AaB's 3F Superligamandskab som 16-årig, om at blive interviewet af gymnasielærere i 1.g, om hvad det har givet at komme tilbage til AaB i sin rolle som anfører og om følelsen af at levere en lækker detalje.

Klitten startede i vigtig U/21-sejr

10. oktober 2020 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

Lukas Klitten og resten af det danske U/21-landshold spillede sig i går tættere på U/21-slutrunden med en udesejr på 3-1 over Malta.

AaB-backen var med fra start på venstre back, og han var således på banen, da Malta efter 52 minutter bragte sig foran 1-0.

Efter 58 minutter blev Lukas Klitten skiftet ud, og han kunne fra bænken se målene af Nikolai Laursen, Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm, som sikrede en dansk sejr på 3-1. Sejren betyder, at Danmark med to EM-kvalifikationskampe tilbage fører puljen med seks point ned til Rumænien på andenpladsen.

Næste U/21 EM-kvalifikationskamp spilles mod Finland på tirsdag.

U/17-landsholdsdebut til Oliver Ross

På det danske U/17-landshold var der i går debut til Oliver Ross fra AaB Akademiet. Angriberen blev skiftet ind et kvarter før tid, da Danmark førte venskabskampen på Aabenraa Stadion med 2-1.

Ca. fem minutter før tid udlignede tyskerne til 2-2, som også var resultatet ved udgangen af den ordinære spilletid.

Derefter fortsatte kampen i en straffesparkskonkurrence, ligesom uafgjorte opgør i U/17 Ligaen også gør i denne sæson.

Første sparker fra pletten var Oliver Ross, som scorede, og da tyskerne brændte to af sine forsøg og danskerne blot brændte et, endte det med en dansk straffesparkssejr.

Det var Oliver Ross' første ungdomslandskamp for Danmark.

Tre debutanter på U/16-landsholdet

Det danske U/16-landshold spillede også venskabskamp mod Tyskland i går. Opgøret fandt sted i Duisburg, og med fra start for danskerne var målmand Theo Sander.

Målmanden holdt buret rent i sin første landskamp, der endte med en dansk sejr på 2-0.

Da slutfløjtet lød, kunne han fejre sejren sammen med to af sine holdkammerater fra AaB Akademiet, Kasper Stie Davidsen og Benjamin Damsgaard, der blev skiftet ind i løbet af kampen.

U/16-landsholdet spiller endnu en venskabskamp mod Tyskland på mandag, hvor Theo Sander, Kasper Stie Davidsen og Banjamin Damsgaard igen har mulighed for at få spilletid.

Resten af årets 3F Superligaprogram på plads

9. oktober 2020 kl. 13:30 af Brian Andersen

Pokaldysten på Gladsaxe Stadion mod AB er ikke endeligt placeret, men mest sandsynlig er datoen 11. november, da akademikerne har kamp i 2. division henholdsvis 8. og 14. november.

Hermed AaB’s opdaterede kampprogram:

3F Superligaen 5. spillerunde – Søndag 18. oktober kl. 18.00 – FC København-AaB

6. runde – Mandag 26. oktober kl. 19.00 – AaB-Vejle Boldklub

7. runde – Søndag 1. november kl. 18.00 – AaB-Brøndby I.F.