Andentrøjen får premiere på søndag

16. oktober 2020 kl. 15:14 af Rasmus Estrup

AaB's nye andentrøje, der er med til at markere, at det i år er 135 år siden AaB som klub kom til verden, vil for første gang blive båret i kamp på søndag kl. 18.00, når AaB gæster FC København i Parken.

På brystet af trøjen er det ikke AaB’s normale logo, der er indarbejdet, men i stedet en udgave af det første, håndtegnede logo i en rød outline.

Selvsamme logo er ligeledes at finde på trøjens ryg i et diskret vandmærke, mens man på indvendig side af kraven finder årstallet 1885, året hvor AaB blev stiftet.

Trøjens farve er en moderne nuance af blå, hvilket henviser til de oprindelige klubtrøjer, hvor striberne gik på tværs af trøjen, og farverne var skiftevis hvide og blå farver.

Køb andentrøjen på www.aabshoppen.dk her. 

Vidste du om FC København og AaB…

16. oktober 2020 kl. 10:54 af Rasmus Estrup

- søndagens kamp er den 88. 3F Superligaduel mellem AaB og FC København. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 45 nederlag samt en målscore på 92-145 set med AaB’s øjne.

- ud af de 87 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, 10 uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 52 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 40 nederlag.

- AaB er en af blot to 3F Superligaklubber i denne sæson, der har holdt buret rent i to af de første fire kampe. FC København har endnu ikke præsteret et clean sheet i sæsonen.

- AaB har mødt FC København 43 gange på udebane i 3F Superligaen, og blot to af kampene er endt uden scoringer. Seneste 0-0 kamp var den 7. maj 2000.

- AaB og FC København mødte hinanden fem gange i sidste sæson med fire møder i 3F Superligaen og et i Sydbank Pokalen. To gange endte det med en AaB-sejr og tre gange vandt FC København.

- Kasper Kusk topper 3F Superligaens rangliste over flest skabte chancer i denne sæson med 10. Jakob Ahlmann er næsthøjst placerede AaB-spiller med otte skabte chancer. Hos FC København ligger Jonas Wind øverst med syv skabte chancer.

- Iver Fossum er den spiller i 3F Superligasæsonen, der har løbet næstlængst med 46,778 km.

- AaB’s seneste udesejr over FC København i Parken var pokalfinalen i 2014, hvor to scoringer af Rasmus Thelander, et mål af Jakob Ahlmann og en kasse af Søren Frederiksen sikrede AaB en sejr på 4-2.

- seneste AaB-udesejr over FC København i 3F Superligaen fandt sted i maj 2007, hvor AaB vandt 2-1 på mål af Jeppe Curth og Rade Prica.

- AaB 11 gange tidligere har spillet på datoen 18. oktober. Seneste gang var sidste år, hvor AaB slog OB med 1-0 på Aalborg Portland Park. Lucas Andersen scorede sejrsmålet.

- Lucas Andersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Iver Fossum (1), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere har scoret for AaB i 3F Superligaen mod FC København.

- det hurtigste mål scoret i en 3F Superligakamp mellem AaB og FC København er scoret af AaB. Det var Filip Lesniak, der i december 2017 scorede efter blot 59 sekunder på Aalborg Portland Park.

- den nuværende assistenttræner Rasmus Würtz er den spiller der suverænt har deltaget i flest 3F Superligakampe mellem AaB og FC København. Hele 39 gange har Rasmus Würtz været med i dette opgør. Nummer to på listen er Jimmy Nielsen med 31 optrædener i det indbyrdes opgør.

- der er dømt 21 straffespark i 3F Superligakampene mellem AaB og FC København. Blot seks af dem er tilfaldet AaB, der til gengæld har scoret på alle seks, mens FC København har misbrugt fire af de resterende 15 forsøg fra straffesparkspletten.

- dommerne 14 gange har hevet det røde kort frem, når AaB og FC København har spillet mod hinanden i 3F Superligaen. 11 af gangene er en FC København-spiller blevet udvist, og kun tre gange er en AaB-spiller blevet vist ud.

- ingen spillere er i karantæne på søndag, men Pedro Ferreira er i karantænefare i tilfælde af en advarsel, der takseres som en grov forseelse.

- dommer Jakob Kehlet på søndag står med fløjten i hånden for 43. gang med AaB som deltager i en 3F Superligakamp. Indtil videre har det ført til 16 AaB-sejre, 16 nederlag og 10 uafgjorte.

- søndagens linjedommere er Jesper Dahl og Jakob Mastrup, mens det er Jesper Nielsen der har jobbet som 4. dommer. Mads-Kristoffer Kristoffersen er VAR og Danny Kolding er AVAR.

(Kilde: danskfodbold.com, superliga.dk og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Hør Medianos fem AaB-udsendelser

16. oktober 2020 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Onsdag var podcastmediet Mediano forbi Hornevej for at optage fem forskellige interviews, som nu er blevet offentliggjort.  

Peter Brüchmann havde Boosword-samtaler med administrerende direktør Thomas Bælum og sportschef Inge André Olsen, Rasmus Monnerup gik en tur i det taktiske værksted med Jacob Friis og i Players Lounge havde Jonas Hebo Rasmussen besøg af Kasper Kusk og Mathias Ross. 

Du kan høre alle udsendelserne på Medianos hjemmeside her. 

Hvis du lytter til Mediano via eksempelvis iTunes' podcast app, så finder du interviewene med Thomas Bælum og Inge André Olsen i kanalen Mediano Magasinet. Interviewene med Jacob Friis, Kasper Kusk og Mathias Ross finder du i kanalen Mediano Lab. 

Friis: Ekstremt høj intensitet på træningsbanen

15. oktober 2020 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

Fire hold pisker rundt på to intervalbaner, der er stillet op lige ved siden hinanden. Intensiteten er på sit højeste, og scoringer, tacklinger, redninger og driblinger afløser hinanden i et højt tempo.

- Vores seneste træninger har været sindssygt gode. Der er knald på, og konkurrencen er skærpet, siger cheftræner Jacob Friis, der mener, at transfervinduets lukning spiller ind på intensiteten på træningsbanen.

- Brikkerne er faldet på plads nu, og alle i truppen ved, hvilken konkurrence de er oppe imod for at få spilletid og starte inde. Så alle giver den gas og yder deres bedste. Der er en ekstremt høj intensitet, og det skal der også være med tanke på den måde, vi gerne vil spille på, siger cheftræneren.

I denne landskampsperiode har AaB spillet en intern testkamp mod U/19 Ligaholdet, hvor hver spiller fik minimum 45 minutters spilletid. Derudover har spillerne haft et par fridage henover weekenden, og ellers er der blevet arbejdet hårdt på træningsbanen.

- Der er blevet trænet på fyld tryk, så vi er klar til at give den fuld gas på søndag mod FC København. Der skal vi fortsætte med at levere det spillemæssige niveau, vi har vist hidtil, og så skal vi blive skarpere på den sidste tredjedel, så vi får større udbytte af vores chancer, siger Jacob Friis.

Søndagskampen mod FC København spilles i Parken kl. 18.00. På grund af Covid-19 er der ingen adgang for udefans til kampen, men man kan se opgøret på TV3+ med optakt fra kl. 16.30.

Tags på denne nyhed

Pokalkamp afvikles 11. november

15. oktober 2020 kl. 13:02 af Brian Andersen

Her er der kickoff mod værterne fra AB kl. 19.00. Opgøret sendes ikke i TV.

Akademisk Boldklub er i øjeblikket placeret i 2. divisions østkreds, hvor man
efter syv spillerunder indtager fjerdepladsen med 14 point.

Den samlede lodtrækning for sekstendedelsfinalerne er som følger:

AB-AaB
ASA Aarhus-B 93
Avarta-FC København
Ballerup-Skovlunde – OB
Brabrand-Vejle Boldklub
HB Køge-FC Midtjylland
Hedensted-Fremad Amager
Hvidovre I.F.-FC Nordsjælland
Jammerbugt FC-Holstebro Boldklub
Kolding I.F.-AGF
Ledøje-Smørum – Brøndby I.F.
Nykøbing FC-Esbjerg fB
Skive I.K.-SønderjyskE
Slagelse-Lyngby Boldklub
VSK Aarhus-AC Horsens
Aarhus Fremad-Randers FC

Tags på denne nyhed