Sæsonpremiere i eSuperligaen i aften

3. november 2020 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

eSuperligaens femte sæson begynder i aften kl. 17.00 på TV3 Max og Viaplay. AaB afslutter åbningsaftenen med et opgør mod FC Nordsjælland kl. 23.00 i en kamp, der kan følges på Viaplay.

Og det er et nyt AaB-mandskab, der glæder sig til at komme i aktion i aften. De seneste sæsoners kaptajn, Jacob Kragelund, har valgt at indstille sin eSuperliga-karriere, og i stedet bliver Daniel “Shoppen” Mogensen igen kaptajn for AaB’s eSuperligahold.

Han vil igen være flankeret af Mads Skibsted og Oliver Ledet, der har været med de seneste to sæsoner. Derudover kommer Oliver Roberts ind i truppen. Oliver Roberts har de seneste to sæsoner været en del af Hobro I.K.’s eSuperligahold. I sidste sæson tabte han kun en af sine 12 eSuperligakampe.

- Vi står sindssygt stærkt før den nye sæson. Vi er alle fire kommet godt i gang med FIFA 21, og vi har alle erfaring med eSuperligaen fra tidligere sæsoner, så vi er nok blandt de hold i eSuperligaen der har den stærkeste bredde på holdet, siger eSuperligakaptajn Daniel “Shoppen” Mogensen. 

I sidste sæson spillede AaB sig for første gang med til eSuperliga Finals, hvor semifinalen blev endestationen. I år er ambitionen igen at spille sig videre til eSuperliga Finals.

- Først og fremmest er vi et nyt hold, så vi skal lige lære hinanden at kende ordentligt, så vi ved, hvilke holdkonstellationer der passer bedst sammen. Men målsætningen er, at vi skal med til eSuperliga Finals igen, og vi vil også gerne ende i top-3 i grundspillet, for så får vi mulighed for selv at vælge modstander til Finals. Men kommer vi først med til eSuperliga Finals, så vil vi selvfølgelig gå efter at vinde, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

I denne sæson bliver der konkurreret i FIFA 21, som spillerne stadig er ved ordentlig at lære at kende. Derudover bliver der som noget nyt dystet på både PlayStation og Xbox, hvorimod der tidligere udelukkende er spillet PlayStation.

- Det er fedt, at der kommer et nyt aspekt med i spillet, og eftersom jeg også selv er skiftet til primært at spille Xbox, så passer det mig godt, siger Daniel “Shoppen” Mogensen, der forventer en mere målrig eSuperligasæson.

- I FIFA 20 så vi færre mål, fordi det var nemmere at forsvare sig. Det er det ikke i FIFA 21, hvor der også er flere måder at score på end sidste år, så vi kommer formentlig til at se en masse målrige kampe i eSuperligaen, siger Daniel “Shoppen” Mogensen, der også ser frem til igen at være eSuperligakaptajn for AaB.

- Jeg var jo også kaptajn i eSuperligaens første sæson, før Jacob Kraglund kom til klubben, så jeg ved, hvad det kræver, og jeg glæder mig til igen at være ham, der står for at sætte holdet sammen. Samtidig har jeg gennem de seneste sæsoner lært meget af Kragelund, der efter mange år i gamet havde en stor erfaring, som han har delt ud af, siger Daniel “Shoppen” Mogensen.

AaB’s foreløbige kampprogram i eSuperligaen ser således ud:

Runde 1 - Tirsdag 3. november kl. 23.00 - AaB-FC Nordsjælland (Viaplay)

Runde 2 - Onsdag 4. november kl. 18.00 - AaB-Hobro I.K. (TV3 Max og Viaplay)

Runde 3 - Tirsdag 10. november kl. 22.00 - SønderjyskE-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 4 - Onsdag 11. november kl. 17.00 - Vejle Boldklub-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 5 - Tirsdag 17. november kl. 23.00 - Esbjerg fB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 6 - Onsdag 18. november kl. 18.00 - OB-AaB (TV3 Max og Viaplay)

De øvrige runder fastlægges først senere.

Tags på denne nyhed

Tom van Weert rundede 25 AaB-mål

2. november 2020 kl. 13:40 af Rasmus Estrup

Som den sjette udenlandske spiller i AaB's historie rundede Tom van Weert i går 25 mål for Hele Nordjyllands Hold. Hollænderen har nået milepælen på 64 kampe. 

Tom van Weert scorede sine første to mål for AaB på udebane mod Hobro I.K. 23. september 2018, da AaB i hollænderens tredje 3F Superligakamp vandt 5-0. 

William Graham Lockey, der spillede 98 kampe fra 1934-1940, topper topscorerlisten for udlændinge i AaB med 41 mål. 

Foran Tom van Weert ligger også Rade Prica (31 mål), Andres Oper (31), Lukas Spalvis (30) og Andreas Johansson (29).

- Det er et godt selskab, jeg er kommet i, og det er nogle velkendte navne, der ligger foran mig på listen. Jeg har jo hørt mange tale om blandt andre Lukas Spalvis og Rade Prica, og jeg håber, jeg kan gå forbi dem og snuppe andenpladsen, siger Tom van Weert. 

Top 10-listen over flest mål af udenlandske spillere:

Navn Antal mål
William Graham Lockey, England         41 (98 kampe)
Rade Prica, Sverige
Andres Oper, Estland
31 (hhv. 59 og 135 kampe)
Lukas Spalvis, Litauen 30 (65 kampe)
Andreas Johansson, Sverige 29 (125 kampe)
Tom van Weert, Holland 25 (64 kampe)
Caca, Brasilien 20 (91 kampe)
Martin Ericsson, Sverige 19 (77 kampe)
Frank Strandli, Norge 18 (47 kampe)
Ståle Solbakken, Norge 15 (96 kampe)

 Iver Fossum er den i udlænding i den nuværende AaB-trup, der har scoret næstflest mål, med 12 mål i 41 kampe. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-Brøndby I.F. 2-1

2. november 2020 kl. 07:23 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 på hjemmebane over Brøndby I.F., og dermed er Hele Nordjyllands Hold kun to point fra førstepladsen i 3F Superligaen. 

Efter en forholdsvis rodet indledning med et par muligheder i begge ender kom AaB efter 31 minutter foran 1-0. Kristoffer Pallesen blev spillet dybt på højrefløjen og slog et præcist indlæg ind til Tim Prica, der ikke fik ordentlig træf på bolden. I stedet fortsatte kuglen over til bagerste område af feltet, hvor Iver Fossum fra en spids vinkel flot sparkede AaB i front. 

Syv minutter senere blev der bragt balance i stillingen, da et frisparksindlæg havnede omkring det lille felt hos en fri Mikael Uhre, der uden problemer kunne sende bolden ind bag Jacob Rinne. 

Efter pausen kom AaB bedre i gang, og nordjyderne tilspillede sig flere gode muligheder. 

Sejrsmålet kom dog først i 85. minut, da indskiftede Kasper Kusk fandt en anden indskifter, Tom van Weert, som kastede sig frem i kuglen og headede AaB på 2-1. En stilling, der holdt opgøret ud. 

Se fyldigt sammendrag af opgøret i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

van Weert blev matchvinder mod Brøndby I.F.

1. november 2020 kl. 19:56 af Rasmus Estrup

Efter en god indsats på Aalborg Portland Park vandt AaB søndag aften 2-1 over Brøndby I.F. Iver Fossum bragte AaB foran efter lidt over en halv time. Kort efter udlignede Mikael Uhre for gæsterne, men fem minutter før tid scorede Tom van Weert sejrsmålet for Hele Nordjyllands Hold. 

Tim Prica var for første gang i startopstillingen for Hele Nordjyllands Hold, og efter fire minutter var han lige ved at nå frem til et nærgående indlæg fra Lucas Andersen, men Marvin Schwäbe kom foran angriberen med en lang tå. Brøndby-tåen sendte bolden ud til Frederik Børsting, men afslutningen fra dagens højre kant blev blokeret. 

Efter otte minutter fik gæsternes Mikael Uhre en friløber mod Jacob Rinne efter en misforståelse mellem Rasmus Thelander og Daniel Granli. Brøndby-angriberen misbrugte til lettelse for de 300 hjemmepublikummer chancen, da han sendte bolden forbi fjerneste stang. 

Efter et forbigående langskud fra Mikael Uhre i 15. minut fik gæsterne fem minutter senere en god mulighed til Jesper Lindstrøm, der sled sig forbi Daniel Granli, inden han fik sin afslutning stærkt blokeret af Rasmus Thelander.  

Midt i første halvleg fandt Daniel Granli med en fremragende dybdebold Lucas Andersen, som fra kanten lagde læderet skråt tilbage til Frederik Børsting. Sidstnævnte tog et træk inde i feltet, inden han sendte bolden mellem benene på sin direkte modstander og op i hænderne på Brøndby-målmanden.

Et par minutter senere fik Frederik Børsting AaB's hidtil bedste mulighed, da han lidt tilfældigt efter et hjørnespark fik bolden serveret på kanten af det lille felt. Desværre måtte han se Marvin Schwäbe redde forsøget ud til et nyt AaB-hjørnespark. 

I 32. minut lykkedes det så AaB at passere Brøndby-målmanden og bringe sig foran 1-0. Kristoffer Pallesen kom dybt i højresiden og slog et perfekt indlæg. Ved forreste stang missede Tim Prica sin helt frie mulighed, men angriberens mislykkede afslutning fortsatte i stedet mod bagerste område af det lille felt, hvorfra Iver Fossum flot sparkede bolden i nettet fra en spids vinkel. 

Lige efter AaB-scoringen forsøgte Andreas Bruus at udligne for gæsterne, men det flade langskud gik lige forbi nærmeste stang. 

Efter 38 minutter kom udligningen fra Brøndby I.F. Et indlægsfrispark fra Peter Bjur blev slået helt ind til kanten af det lille felt, hvor en fri Mikael Uhre kunne dirigere bolden forbi Jacob Rinne. 

Lige inden pausen prøvede gæsterne lykken udefra, men Jacob Rinne tog sig sikkert af afslutningen fra Jesper Lindstrøm, og dermed var pausestillingen 1-1. 

Ved anden halvlegs start kom Kasper Kusk på banen i stedet for Iver Fossum, og halvandet minut efter anden halvlegs første fløjt sendte Kasper Kusk sin første afslutning afsted, da han efter oplæg fra Lucas Andersen sparkede bolden over mål.

Fem minutter efter pausen var Kasper Kusks sigtekorn indstillet inden for rammen, da gode takter fra Lucas Andersen og Oscar Hiljemark satte kantspilleren op til en afslutning, som var velplaceret og tvang Marvin Schwäbe ud til fuld strækning. Returen fangede AaB, og kort efter sparkede Lucas Andersen tæt forbi. 

AaB fortsatte de gode takter, og kort efter drev Jakob Ahlmann bolden fra midterlinjen og frem til kanten af feltet, hvorfra han afsluttede i handskerne på Brøndby-keeperen. 

Midt i anden halvleg fik Brøndby I.F. et frispark i en god position få centimeter uden for AaB-feltet, men indskiftede Rezan Corlus frisparksforsøg blev reddet af AaB's svenske målvogter. 

Fra 70. minut og et par minutter frem havde AaB flere gode muligheder. Først fik indskiftede Tom van Weert sin gode mulighed reddet af en fodparade. Bagefter sparkede en anden indskifter, Timothé Nkada, lige forbi fjerneste stang fra kanten af feltet. 

Dernæst havde Tom van Weert endnu en god mulighed, men denne gang gik hollænderens afslutning midt for mål langt over. 

Med et kvarter igen var Frederik Børsting ved at slippe igennem på en dybdebold. Frederik Børsting nåede også lige akkurat at trække rundt om Marvin Schwäbe, men Andreas Maxsø nåede tilbage og fik fat i bolden for næsen af den hårdtarbejdende AaB-kant. 

10 minutter før tid havde Timothé Nkada god plads i venstresiden, og franskmanden drev bolden frem til hjørnet af det lille felt, hvorfra hans afslutning sad lige i favnen på Brøndby-målmanden. 

I 85. minut kom 2-1-scoringen endelig for AaB. Et fremragende indlæg fra Kasper Kusk fandt vej til kanten af det lille felt, hvor Tom van Weert dukkede op og med en god afslutning sendte bolden i mål til slutresultatet 2-1. 

Sejren betyder, at AaB står med 11 point i 3F Superligaen efter syv runder. Det rækker til en syvendeplads med kun to point op til førstepladsen. 

Næste kamp i 3F Superligaen spilles fredag aften på udebane mod Randers FC. 

Matchfacts - 3F Superligaen, 7. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 2-1 (1-1)
32. min 1-0 Iver Fossum, 39. min 1-1 Mikael Uhre, 85. min 2-1 Tom van Weert
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (38), Kristoffer Pallesen (83)
Advarsler Brøndby I.F.: Andrija Pavlovic (52)
300 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Pedro Ferreira, Oscar Hiljemark, Jakob Ahlmann (90: Jores Okore), Lucas Andersen (73: Timothé Nkada), Tim Prica (57: Tom van Weert), Iver Fossum (45: Kasper Kusk).

Brøndby I.F. (3-5-2): Marvin Schwäbe, Hjörtur Hermannsson (88: Tobias Børkeeiet), Andreas Maxsø, Anthony Jung, Andreas Bruus, Jesper Lindstrøm (65: Rezan Corlu), Josip Radosevic (79: Anis Ben Slimane), Morten Frendrup, Peter Bjur, Andrija Pavlovic, Mikael Uhre (65: Simon Hedlund).   

Dommer: Peter Kjærsgaard

Tags på denne nyhed