Fredagssejr sender AaB på delt førsteplads

6. november 2020 kl. 20:58 af Rasmus Estrup

Med en 2-1-sejr over Randers FC i fredagens udekamp hopper AaB op på en delt førsteplads i 3F Superligaen inden weekendens øvrige kampe. Jores Okore bragte AaB foran 1-0 i første halvleg, og tidligt i anden halvleg gjorde Oscar Hiljemark det til 2-0 med sin første AaB-scoring. I 79. minut reducerede André Rømer til slutresultatet.

AaB greb allerede tidligt i kampen fat om taktstokken, og fem minutter inde i fredagskampen var Kasper Kusk tæt på at bringe gæsterne foran.

Efter et kantfrispark fra Kasper Kusk fastholdt AaB kuglen, som igen havnede i fødderne på højrekanten. Med en meget kompetent højrefodstræffer fra en spids vinkel sendte Kasper Kusk bolden mod nærmeste målhjørne, men læderet ramte trekantssammenføjningen og sprang ud.

I opgørets 15. minut fik Randers FC deres første mulighed, da hjemmeholdet efter en erobring på kanten slog et indlæg ind til Tosin Kehinde, der ved forreste stolpe nåede ind foran Rasmus Thelander, men hårdt presset kunne angriberen ikke få vinklet bolden mod mål.

AaB måtte lede nøje efter pladsen omkring Randers FC's felt, men efter 20 minutter lykkedes det. Et hjørnespark fra Lucas Andersen endte i bagerste område, hvorfra Pedro Ferriera resolut sendte bolden på tværs i det lille felt, og tæt under mål dirigerede Jores Okore bolden over stregen til en nordjysk føring.

Halvandet minut senere fandt AaB igen pladsen i hjemmeholdets felt. Denne gang headede Frederik Børsting bolden ind til Tom van Weert, som i udkanten af feltet vendte rundt og med en fremragende afslutning sendte læderet mod fjerneste målhjørne, men for anden gang i kampen var træværket i vejen.

Selvom Lucas Andersen havde fundet det helt store driblehumør frem, havde de to hold generelt svært ved at slippe igennem hinandens defensiv, men fem minutter før pausefløjtet fik Tobias Klysner tilkæmpet sig en fin skudmulighed i AaB-feltet. Afslutningen mod fjerneste stang sneg sig dog forbi AaB-kassen.

To minutter senere fik Tom van Weert en ny chance, da en yderst veloplagt Lucas Andersen fandt sin viceanfører i feltet. Med et fremragende træk kom Tom van Weert frem til en afslutning på kanten af målfeltet, men Patrik Carlgren reddede flot hollænderens forsøg.

Tidligt i anden halvleg fik Randers FC for første gang i kampen testet Jacob Rinne, men langskuddet fra Tobias Klysner holdt den svenske målmand sikkert fast i.

I halvlegens fjerde minut havde AaB muligheden for at udbygge føringen. En lang bold fra Jacob Rinne tog Lucas Andersen sikkert til sig, og med endnu en god detalje lagde han bolden videre til Tom van Weert, som efter en berøring afsluttede over mål fra kanten af feltet.

Efter 52 minutter blev føringen så fordoblet. Lucas Andersen fandt igen Tom van Weert, der denne gang lagde bolden til rette for Oscar Hiljemark. Fra kanten af feltet tog svenskeren sigte og med en velplaceret afslutning ved fjerneste stang scorede svenskeren sit første AaB-mål.

10 minutter senere forsøgte Kasper Kusk sig med et langskud, men bolden sad lige i favnen på Randers-målmanden.

Midt i anden halvleg fik Randers FC tilkendt et straffespark, da Al-Hadji Kamara gik i græsset i AaB-feltet, men efter et VAR-tjek ændrede dommer Mikkel Redder sin beslutning og gav i stedet Randers-angriberen en advarsel for film.

I 79. minut fik Randers FC endnu en gang et straffespark, der denne gang stod ved magt. Fra 11-meterpletten sparkede André Rømer reduceringen i nettet til 1-2, og det satte gang i hjemmeholdet, der kæmpede for udligningen, mens der samtidig var omstillingsmuligheder i modsatte ende.

På grund af problemer med TV-signalet blev der lagt ni minutter til, og i begyndelsen af tillægstiden sendte Oscar Hiljemark så igen bolden i nettet, men han blev dømt offside i situationen.

I syvende tillægsminut fik Randers FC's Marvin Egho en stor hovedstødsmulighed tæt under mål, men angriberen headede over AaB-målet, og dermed vandt AaB 2-1, hvilket giver AaB 14 point efter otte runder i 3F Superligaen. Det rækker til en delt førsteplads med SønderjyskE før weekendens resterende opgør.

AaB spiller først en 3F Superligakamp igen 22. november på hjemmebane mod FC Nordsjælland, men allerede på onsdag kl. 17.00 spiller AaB i Sydbank Pokalen på udebane mod AB.

Matchfacts - 3F Superligaen, 8. spillerunde

Randers FC-AaB 1-2 (0-1)
21. min 0-1 Jores Okore, 53. min 0-2 Oscar Hiljemark, 79. min 1-2 André Rømer (str.),
Advarsler Randers FC: Mathias Greve (27), Al-Hadji Kamara (70), André Rømer (71)
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (58)

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren, Mikkel Kallesøe (87: Jesper Lauridsen)Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin, Vito Hammershøj-Mistrati, André Rømer, Mathias Greve, Tobias Klysner (72: Frederik Lauenborg), Al-Hadji Kamara (72: Bassala Sambou), Tosin Kehinde (57: Marvin Egho).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Pedro Ferreira, Oscar Hiljemark, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (78: Tim Prica), Tom van Weert (70: Kristoffer Pallesen), Lucas Andersen (90: Timothé Nkada).

Dommer: Mikkel Redder

Ændringer for AaB Akademiet og FNF

6. november 2020 kl. 14:19 af Rasmus Estrup

Gældende fra i dag, 6. november 2020, er der følgende retningslinjer for AaB Akademiet:

- Akademispillere, der ikke bor i en af de nedlukkede kommuner, kan fortsætte med at træne og spille kamp i AaB-regi som hidtil.
- Akademispillere, der bor i en af de syv nedlukkede kommuner, træner ikke og spiller ikke kamp i AaB-regi de næste fire uger.
- Vælger nogle akademispillere med hjemadresse i en af de nedlukkede kommuner at flytte midlertidig bopæl og hele tiden opholde sig til en anden kommune, i alle fire uger, må spilleren gerne træne og spille kamp i AaB-regi.
- De spillere, der rammes af nedlukningen, vil få udleveret et vedligeholdelsesprogram, som de får igennem deres respektive holdtræner.

I forhold til weekendens kamp betyder nedlukningen af de syv kommuner i Nordjylland, at U/19-, U/17- og U/15 Ligaholdets hjemmekampe mod Brøndby I.F. stadig spilles lørdag 7. november. U/19- og U/15-kampene spilles kl. 12.45 og U/17-kampen spilles kl. 14.30.

Ligeledes spiller U/13-holdet fortsat ude mod Herning Fremad i morgen, men U/14-holdets kamp mod FC Midtjylland aflyses, da for mange af spillerne på U/14-holdet bor i kommuner, der er omfattet af nedlukningen.

Information om de efterfølgende kampe følger i løbet af næste uge i henhold til udviklingen af situationen omkring Covid-19.

Aktiviteter i Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde i de syv nedlukkede kommuner er indstillet

- Spillere som er bosiddende i en af de syv nedlukkede kommuner må ikke deltage i FNF-aktiviter i andre kommuner frem til fredag d. 4 december.
- Al aktivitet tilknyttet Målmandskolen være indstillet for resten af året.
- Aktiviteter for spillere, der ikke bor i de nedlukkede kommuner, fortsætter som planlagt.

Fossum indkaldt til det norske landshold

6. november 2020 kl. 12:55 af Rasmus Estrup

Iver Fossum er netop blevet indkaldt til det norske A-landshold, der ellers blev udtaget tidligere på ugen. Den 24-årige midtbanespiller var forinden med i bruttotruppen, og han skal altså i næste uges samles med resten af landsholdet, der står foran tre kampe.

11. november spiller Norge en hjemmekamp mod Israel, fire dage senere venter udekampen mod Rumænien og endelig spiller Norge på udebane mod Østrig 18. november. Mens opgøret mod Israel er en venskabskamp, er de to sidstenævnte Nations League-kampe.

Iver Fossum har på nuværende tidspunkt spillet 14 A-landskampe for Norge.

AaB TV: Gense Kusks hattrick i Randers

6. november 2020 kl. 08:20 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 spiller AaB ude mod Randers FC i 3F Superligaen. Kampen kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Indtil da kan du i denne video genopleve Kasper Kusks tre mål mod Randers FC i mesterskabssæsonen 2013/14.

11. november 2013 vandt AaB nemlig en udekamp mod Randers FC med 4-1. Opgørets tre første mål blev sat ind af Kasper Kusk.

Det første mål blev scoret på et straffespark, andet mål kom efter en flot dribletur, og det sidste var en kølig indersidescoring fra kanten af det lille målfelt.

Nye AaB-mundbind i AaB Shoppen

5. november 2020 kl. 15:51 af Rasmus Estrup

Mundbind er i øjeblikket påkrævet indendørs i alle offentlige rum, i AaB Shoppen kan du nu vælge mellem fire forskellige AaB-mundbind, der er Covid-19-godkendt.

Mundbindene koster 75 kroner pr. styk, og du kan købe to for 125 kr. Mundbindene er genanvendelige og garanteret samme brugseffekt op til 20 gange vask.

Mundbindene er fremstillet i 3 lag stof (polyester, kraftigt stof, og bomuld/polyester-blanding) og skal bæres over ørerne for at holde det på plads og tæt på ansigtet.

Mundbindet er ikke er et medicinsk eller klinisk mundbind og bør derfor ikke anvendes til disse formål.