Flere eSuperligakampe er programsat

23. november 2020 kl. 10:07 af Rasmus Estrup

Efter de første seks runder fører AaB 3Superligaen med fem sejre og et nederlag. Nu er de næste fire runder planlagt, og der venter i de kommende runder opgør mod to tidligere eSuperligavindere, FC København og AC Horsens.

Kampprogrammet for de næste fire runder er som følger:

Runde 7 - Tirsdag 24. november kl. 23.00 - AaB-AGF (Viaplay)

Runde 8 - Oversidder

Runde 9 - Tirsdag 1. december kl. 22.00 - FC København-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 10 - Onsdag 2. december kl. 22.00 - AaB-AC Horsens (Viaplay)

De resterende runder i eSuperligaen planlægges på et senere tidspunkt.

AaB TV: AaB-FC Nordsjælland 1-1

23. november 2020 kl. 07:10 af Rasmus Estrup

Trods en masse store AaB-muligheder måtte Hele Nordjyllands Hold i går nøjes med blot et enkelt point, da FC Nordsjælland gæstede Aalborg Portland Park i en kamp, der sluttede 1-1.

Midt i første halvleg havde først Jakob Ahlmann og siden Kasper Kusk gode muligheder for at bringe AaB i front, men føringsmålet kom kort efter til gæsterne, da Mohammed Diomande sendte læderet ind bag Jacob Rinne.

Efter pausen havde blandt andre Jakob Ahlmann og Pedro Ferreira nogle store chancer.

Efter 61 minutter lykkedes det endelig AaB at udligne, da Iver Fossum sikkert sendte bolden i ved fjerneste stolpe til 1-1, der også blev slutresultatet.

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen.

AaB måtte nøjes med et point mod FCN

22. november 2020 kl. 15:55 af Rasmus Estrup

AaB spillede 1-1 mod FC Nordsjælland i dagens duel på Aalborg Portland Park. Trods stort AaB-overtag bragte FC Nordsjælland sig foran på en scoring af Mohammed Diomande i første halvleg. Efter pausen udlignede indskiftede Iver Fossum til slutresultatet.

AaB havde al initiativet på bolden allerede fra indledningen, og efter fire minutter havde Oscar Hiljemark kampens første afslutning, da han fra feltets bue sparkede lige på målmand Martin Vantruba.

Tre minutter senere fik Tom van Weert fra en offsideposition sparket bolden over stregen, men scoringen blev korrekt annulleret.

AaB havde gentagende gange flere gode optræk, men den sidste skarphed manglede, før opspillet kunne føre til giftige afslutninger. Men efter 13 minutter sendte Lucas Andersen med en lækker detalje Jakob Ahlmann i dybden, og venstrebackens indlæg endte på kanten af feltet hos Pedro Ferreira, der afsluttede lige forbi opstanderen.

Midt i første halvleg burde AaB have bragt sig foran på sin hidtil bedste mulighed. Gode kombinationer af Tom van Weert og Lucas Andersen banede vej for en afslutning midt i feltet af Jakob Ahlmann, men afslutningen blev i første omgang reddet af Martin Vantruba. Returen sprang dog lige ud til Kasper Kusk, som desværre sendte sin afslutning forbi det nærmest tomme mål.

Fem minutter senere sparkede Lucas Andersen en afslutning fra distancen forbi mål, og straks efter kunne gæsterne så pludselig bringe sig foran 1-0.

FC Nordsjælland lykkedes med en omstilling og kom for første gang i kampen frem til en afslutning, da Mohammed Diomande fra højre side af AaB-feltet sendte kuglen forbi Jacob Rinne og ind i nettet ved nærmeste stolpe.

De følgende minutter havde AaB svært ved at tilspille sig nye muligheder, men tre minutter før pausen fik Tom van Weert chancen, da Kasper Kusk løb dybt og med et hovedstød lagde bolden til rette for hollænderen, der fik sin afslutning blokeret af et hovedstød fra gæsterne.

Efter pausen blev Tom van Weert erstattet af Iver Fossum, og kort inde i anden halvleg fandt nordmanden Lucas Andersen, som midt i feltet lagde bolden til venstre, hvor Jakob Ahlmann fik en stor chance, men måtte se sin afslutning reddet af gæsternes keeper.

FC Nordsjælland slog kontra efter redningen, og Kamaldeen Sulemana afsluttede kompetent et par meter uden for feltet, men Jacob Rinne reddede flot forsøget.

Efter en times spil afsluttede Pedro Ferreira over målet på returbolden fra et hjørnespark, men minuttet senere faldt AaB's udligning.

Indskiftede Kristoffer Pallesen tippede bolden over til modsatte feltkant, hvor Frederik Børsting lod bolden gå til Iver Fossum, der sikkert sparkede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe til 1-1.

Tre minutter senere var Pedro Ferreira tæt på at komme på tavlen. En fejlaflevering fra målmand Martin Vantruba, der stod ved udkanten af feltet, sad lige i fødderne på AaB's portugiser, der straks sparkede på mål fra distancen, men FC Nordsjælland-målmanden nåede lige akkurat på plads og fik reddet bolden ud til hjørne.

Midt i anden halvleg fik Kamaldeen Sulemana afsluttet midt i AaB-feltet, men forsøget sad lige på Jacob Rinne.

Efter 78 minutter tog Lucas Andersen sigte, men afslutningen reddede gæsternes målmand uden besvær.

Med ti minutters tid tilbage kom FC Nordsjælland frem til et par muligheder, men forsøgene havde ikke fornøden kvalitet eller præcision til at udplacerede AaB-keeperen.

I modsatte ende kom AaB mod slutningen ikke frem til flere store muligheder, og dermed endte opgøret 1-1.

Pointdelingen betyder, at AaB indtager femtepladsen i 3F Superligaen med 15 point efter ni runder. Der er i skrivende stund tre point op til 3F Superligaens førsteplads.

Næste udfordring venter på lørdag kl. 16.00 på udebane mod FC Midtjylland.

Matchfacts - 3F Superligaen, 9. spillerunde

AaB-FC Nordsjælland 1-1 (0-1)
29. min 0-1 Mohammed Diomande, 62. min 1-1 Iver Fossum
Advarsler AaB: Jores Okore (47), Pedro Ferreira (71)
Advarsler FC Nordsjælland: Ivan Mesik (41), Jacob Steen Christensen (68), Emeka Nnamani (78), Kamldeen Sulemana (90)
300 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Frederik Børsting, Oscar Hiljemark (51: Kristoffer Pallesen), Pedro Ferreira, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (81: Timothé Nkada), Tom van Weert (46: Iver Fossum), Lucas Andersen.

FC Nordsjælland (3-4-3): Martin Vantruba, Kian Hansen, Johan Djourou, Ivan Mesik, Martin Frese (15: Daniel Jonathan Svensson (76: Mikkel Rygaard)), Magnus Kofod Andersen, Jacob Steen Christensen, Mohammed Diomande, Isaac Atanga (76: Emeka Nnamani), Oliver Antman (88: Joachim Rothmann), Kamaldeen Sulemana.

Dommer: Jonas Hansen

AaB TV: Tidligere mål mod FC Nordsjælland

22. november 2020 kl. 09:19 af Rasmus Estrup

Tre af spillerne i den nuværende AaB-trup har tidligere været på tavlen i 3F Superligaen mod FC Nordsjælland, der i dag gæster Aalborg Portland Park.

I 2013/2014-sæsonen scorede Kasper Kusk to gange mod dagens gæster. Året efter scorede Kasper Pedersen i sæsonens sidste hjemmekamp sejrsmålet mod FC Nordsjælland, og i december sidste år sparkede Kristoffer Pallesen sit første AaB-mål ind i sidste kamp inden vinterpausen.