Ahlmann: Emotionelt at være på landsholdet igen

14. november 2020 kl. 10:25 af Rasmus Estrup

- For mig var det sgu lidt emotionelt at være tilbage på landsholdet igen efter seks år. At stå der og trække i landsholdstrøjen, det havde jeg ikke forventet ville ske igen. Det er jo det ypperste, man kan opnå - at være omkring landsholdet.

Vi spoler lige tiden tilbage til tirsdag formiddag. Vi er på AaB’s træningsanlæg. Hele Nordjyllands Hold har efter et længere spil samlet sig i det ene målfelt. Her skal de sidste standardsituationer trænes en sidste gang, inden holdet tager mundbind på og sætter sig ind i bussen med kurs mod Sjælland, hvor der dagen efter skal spilles pokalkamp mod AB.

Pludselig bliver Jakob Ahlmann taget ud af træningen, og venstrebacken sætter i løb op mod Børge Bach Huset. Landsholdet spiller onsdag aften mod Sverige, og Jakob Ahlmann skal med.

- Det gik hurtigt. Straks skulle jeg pakke mine ting og køre til Horsens, hvor jeg skulle nå at have en Covid-19-test inden kl. 14. Så jeg fik travlt. Heldigvis havde jeg pakket en taske med alt, jeg skulle bruge, for jeg var klar til at skulle overnatte med AaB-holdet inden AB-kampen, forklarer Jakob Ahlmann.

Han når at blive testet og vender så snuden mod Sjælland. Her overnatter han på samme hotel som AaB-holdkammeraterne, for svaret fra eftermiddagens Covid-19-test skal foreligge, inden han kan støde til landsholdsejren.

Svaret kommer onsdag, og fire timer før landskampen mod Sverige skal fløjtes op, tjekker den 29-årige back ind i landsholdslejren.

- Jeg blev bare kastet direkte ind og fik spist et pre-match-meal inden taktikmødet, og så kørte vi afsted til kampen. Det var meget specielt. Heldigvis er det en god gruppe mennesker, der er på landsholdet, og de tog godt imod alle os, der var hasteindkaldt, så det var nemt at falde til. Flere af dem kendte jeg også fra ungdomslandsholdene, og så var vi en del AaB-drenge på holdet, siger han.

I bussen på vej til Brøndby Stadion når han lige at tjekke på livescore, at AaB er foran med 2-1 over AB.

- Det var godt lige at se, for det er jo vigtigt for os at gå videre i pokalen. Men da vi ankom til stadion var mit fokus udelukkende på landsholdet. Vi kunne jo alligevel ikke gøre andet end krydse fingre for, at drengene klarede det og gik videre, siger Jakob Ahlmann.

“Vi” inkluderer her Lucas Andersen. AaB-anføreren er også med i bussen, og AaB’s nummer 10 skal endda starte inde mod svenskerne. I øvrigt sammen med den tidligere AaB-back Joakim Mæhle.

På bænken tager Jakob Ahlmann og en anden tidligere AaB’er, Oliver Abildgaard, plads. Begge skal vise sig at komme i kamp. Oliver Abildgaard til sin debut og Jakob Ahlmann til sit landsholdscomeback seks år efter seneste optræden på det danske A-landshold.

Danskerne kommer foran 2-0 mod Sverige, der har Oscar Hiljemark på banen i 75 minutter, og Jacob Rinne på bænken under hele kampen.

Stadionuret skifter lige nøjagtig fra 79 til 80, da Jakob Ahlmann erstatter Joakim Mæhle og løber på banen til sin tredje landskamp.

- Det betød alverden for mig at få de sidste minutter, selvom kampen var mere eller mindre død. Man sidder jo derude og håber helt vildt, at man kommer ind, men man kan ikke tillade sig at forvente noget, når man bliver ringet ind dagen før.

- Da jeg kommer ind, er Lucas stadig på banen, og Abildgaard er kommet ind lige inden mig. Og så kommer jeg ind i stedet for Mæhle. Det er jo et stort cadeau til AaB, at der er så mange fra klubben med, og det gør det mere specielt, at man spiller en landskamp med nogle gode kammerater, som man har spillet mange kampe med i AaB-trøjen.

- Og så er det sjovt, at det samtidig er mod et svensk hold, der har både Rinne og Oscar med. Alt i alt var det jo bare en perfekt oplevelse.

Og i en alder af 29 år gør oplevelsen et stort indtryk. Måske endda større end den gjorde, da han som 23-årig prøvede det to gange lige efter AaB’s The Double-triumf.

- Jeg tror, jeg formåede at nyde det endnu mere denne gang, end jeg gjorde sidste gang. Jeg er blevet ældre, og jeg ved i højere grad, hvor meget det betyder, og hvor specielt det er at være med. Også selvom det er på en lidt anden baggrund denne gang. For når man står til en A-landskamp og hører nationalmelodien, så tænker man ikke over, at der ikke er mange tilskuere. Så tænker man på, at det er en A-landskamp. Og det var fantastisk for mig at opleve igen ovenpå en god periode for mig personligt.

Få fingrene i årets AaB julesweater

13. november 2020 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

Årets AaB Julesweater lander hos AaB Shoppen om kort tid, men allerede nu kan du forudbestille din AaB-julesweater, så du er sikker på at få årets udgave, der er produceret i et begrænset antal.

AaB-maskotten Theodor har igen fundet vej til dette års udgave af AaB Julesweateren. Det samme har Aalborg Portland Park, og stadionlyset sætter "spot" på fansangen 'Som ramt af lynet', der skråles ved startfløjtet til AaB's hjemmekampe.

Indledningen af fansangen står skrevet på ryggen af sweateren, så du er hjulpet godt på vej, når du i denne tid må synge med hjemme fra stuen.

Og som sangteksten dikterer; "Min puls den stiger, når stadionlyset tændes," ja så kan du minsandten tænde stadionlyset med det indbyggede LED-lys.

Se og hør "Som ramt af lynet" på Aalborg Portland Park her.

Årets julesweater koster 399 kr. i voksenstørrelser og 349. kr. i børnestørrelser.

Bemærk: Julesweateren kan ikke gå i vaskemaskinen, uden risiko for at ødelægge LED-lysene.

AaB møder B93 i ottendedelsfinalen

12. november 2020 kl. 21:22 af Rasmus Estrup

Mens AaB i går besejrede AB med 2-1, har Boldklubben af 1893, der ligger på andenpladsen i 2. Division Vest, på vejen til ottendedelsfinalen vundet 3-0 over Rønne I.K., 3-0 over Solrød FC og senest 4-1 over ASA, Aarhus. Alle kampene er vundet på udebane.

Ottendedelsfinalen mellem B93 og AaB spilles på Østerbro Stadion enten 15., 16. eller 17. december.

SønderjyskE-AaB 4-7

Tirsdag fulgte AaB op på den gode første uge med en målrig sejr over SønderjyskE.

Først var Daniel “Shoppen” Mogensen oppe imod Østergaard, og efter blot ti minutter bragte “Shoppen” sig foran 1-0 i forlængelse af et frispark lige uden for feltet.

I 63. minut blev et direkte angreb krydret med målet til 2-0 på en fremragende afslutning helt oppe i krogen, og et kvarter før tid lykkedes AaB med en omstilling, og en sikker scoring af “Shoppen” sørgede for slutresultatet 3-0.

Returopgøret blev særdeles målrigt, da Mads Skibsted mødte Rabeck. Efter flere gode Skibsted-chancer kom Rabeck foran på en friløber i 20. minut, men blot fem minutter senere kombinerede Skibsted sig frem til udligningen til 1-1.

Lige efter pausen gjorde Skibsted det til 2-1, da en dybdebold blev fulgt op af et sikkert langskud, men Rahbeck svarede igen en håndfuld minutter senere med scoringen til 2-2.

Midt i anden halvleg blev det 3-2 til SønderjyskE, men igen blev der straks svaret tilbage af Skibsted, som efter en god detalje kunne udligne til 3-3.

Et flot langskud med et kvarter igen sendte SønderjyskE i front med 4-3, men i sidste minut udlignede Skibsted til slutresultatet 4-4, der gav AaB en samlet sejr på 7-4.

Vejle Boldklub-AaB 3-4

Onsdag vandt AaB også sæsonens fjerde kamp ud af fire mulige, da de forsvarende mestre fra Vejle Boldklub blev besejret.

I første opgør var Oliver Roberts oppe i mod Arrow, og efter en målløs første halvleg scorede den nye AaB-spiller kampens eneste mål til 1-0 i 53. minut.

I returopgøret spillede Daniel “Shoppen” Mogensen på udebane imod Skifter, og efter et kvarters tid bragte “Shoppen” sig på fremragende vis foran med 1-0. En stor fejl i starten af en målrig anden halvleg sendte dog Vejle Boldklub tilbage i kampen, og umiddelbart efter scorede Skifter også til 2-1 for Vejle Boldklub.

“Shoppen” svarede dog straks igen og udlignede til 2-2, og kort efter gjorde “Shoppen” det også til 3-2, hvilket betød, at Skifter skulle score yderligere tre gange for at give Vejle Boldklub en sejr. Det første mål til 3-3 kom blot et minut senere, men derfra kørte “Shoppen” sikkert 3-3-resultatet hjem.

Dermed tog AaB en samlet sejr på 4-3.

Med 12 point efter fire kampe og en målscore på +13 ligger AaB på førstepladsen i eSuperligaen før næste uges kampe mod Esbjerg fB og OB.

AaB TV: AB-AaB 1-2

12. november 2020 kl. 07:13 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-1 på udebane over AB i tredje runde af Sydbank Pokalen, og i det fyldige sammendrag øverst kan du se samtlige muligheder og mål fra opgøret.

Selvom AaB dominerede, bragte hjemmeholdet sig i front i tiende minut, da Mathias Kisum fik masser af plads og udplacerede Andreas Hansen til 1-0.

AaB vadede efterfølgende i muligheder, og midt i første halvleg udlignede Jores Okore, da han tæt under mål tordnede bolden i nettet.

AaB fortsatte med at skabe chancer, og Tim Prica fik blandt andet forsøgt sig med et saksespark, inden Kasper Kusk fem minutter før pausen flot sparkede bolden op i krogen til 2-1.

I anden halvleg fik gæsterne et straffespark, men Andreas Hansen reddede flot bolden med foden.

Derefter havde AaB gode muligheder. Kasper Kusk fik blandt andet en afslutning reddet på stregen, og Timothé Nkada måtte se AB-målmanden diske op med en pragtredning på franskmandens hovedstød, og derfor kom der ikke flere mål i opgøret.

Sejren betyder, at AaB er videre til ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen.