AaB stadig i toppen af eSuperligaen

19. november 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup
Esbjerg fB-AaB 2-3
Tirsdag aften vandt AaB for femte gang i træk i eSuperligaen, da Esbjerg fB blev besejret.
I første kamp spillede Daniel “Shoppen” Mogensen Xbox-kampen på hjemmebane mod Bækkelund, og efter et kvarters tid bragte AaB-kaptajnen nordjyderne foran, da han fulgte op på et stolpeskud.
10 minutter senere blev det også til 2-0 på en fornem afslutning fra kanten af feltet.
Trods flere store muligheder bød opgøret ikke på flere scoringer.
Dermed skulle Mads Skibsted forsvare en 2-0-føring i returopgøret imod Mat, men efter en kontrolleret og målløs første halvleg scorede Esbjerg fB til 1-0 på et indlæg og bragte spænding ind i kampen.
Skibsted genfandt herefter kontrollen, og et langt opspil førte i 72. minut til et nordjysk straffespark, som blev udnyttet til 1-1.
På grund af reglen om udebanemål var Mat dermed tvunget til at score yderligere tre gange for at slå AaB. Fem minutter før tid lykkedes det også Esbjerg fB at komme på 2-1. Men tættere blev det ikke, og AaB vandt sin femte sejr ud af fem mulige.
OB-AaB 3-2
Onsdag løb AaB så ind i sæsonens første nederlag til OB.
I første opgør spillede Daniel “Shoppen” Mogensen Xbox-kampen på hjemmebane mod Kaz, og OB-spilleren scorede kampens eneste mål efter 51 minutter.
Det tvang Oliver Roberts til en udesejr, men midt i første halvleg bragte OB’s Don Oli sig på 1-0.
Oliver Roberts svarede dog igen med udligningen ti minutter senere og kort før pausen leverede AaB-spilleren et fantastisk opspil til føringsmålet til 2-1. En stilling, der ville give AaB en samlet sejr ud fra reglen om udebanemål.
Desværre for AaB-spilleren udlignede Don Oli til 2-2 ti minutter inde i anden halvleg, og dermed sikrede OB sig en sejr på 3-2 samlet set.
Trods nederlaget ligger AaB på førstepladsen i eSuperligaen med 15 point efter seks runder.

Landsholdsdebut til Granli - Andersen indskiftet

18. november 2020 kl. 22:42 af Rasmus Estrup

AaB's norske forsvarsspiller Daniel Granli fik her til aften sin første A-landskamp, da han ti minutter før tid blev indskiftet i Norges 1-1-remis på udebane mod Østrig i Nations League.

Norge måtte så sent som i mandags på grund af Covid-19-smitte udtage en ny trup udelukkende med spillere fra udenlandske ligaer, som ikke i forvejen var i den oprindelige landsholdstrup.

Med i den nye trup var Daniel Granli, der før i dag var noteret for en U/21-landskamp.

Med ti minutters spilletid i aftenens Nations League-opgør, som Norge førte efter en scoring af Ghayas Zahid i 61. minut, men som endte 1-1 på Adrian Grbics udligning dybt inde i tillægstiden, fik AaB-forsvarsspilleren sin første A-landskamp på cv'et.

Lucas Andersen indskiftet mod Belgien

Det danske landshold spillede her til aften puljefinale på udebane mod Belgien, hvor Danmark med en sejr kunne snuppe førstepladsen. Men sejren udeblev.

Youri Tielemans bragte tidligt verdensranglistens førerhold foran, men efter 17 minutter udlignede Jonas Wind.

12 minutter efter pausen scorede Romelu Lukaku til 2-1, og i 69. minut var Romelu Lukaku igen på pletten med målet til 3-1.

Med et kvarter igen blev Lucas Andersen sendt på banen i stedet for Yussuf Poulsen, og ti minutter senere reducerede Danmark til 3-2 på et bizart belgisk selvmål.

Belgien svarede dog straks tilbage og lukkede opgøret med Kevin De Bruynes mål til 4-2. Dermed slutter Danmark på andenpladsen i Nations League-puljen.

For Lucas Andersen var aftenens kamp den tredje landskamp i træk med spilletid og AaB-anførerens syvende A-landskamp i alt.

100 års jubilæum for Aalborg Stadion: Branden i 1960

18. november 2020 kl. 15:28 af Rasmus Estrup

Søndag 12. juni 1960 spillede Aalborg Freja og Aalborg Chang formiddagskamp i Jyllandsserien, og omkring middagstid samme dag - efter at alle tilskuere havde forladt stadion - blev beredskabet i Aalborg tilkaldt til Aalborg Stadion. Ståtribunen, der blev opført i træ i 1937, var brudt i brand.

- Det gik skidestærkt. Sådan noget træ brænder jo hurtigt ned, fortæller AaB-historiker, John Laden Jensen, der er ansat ved SIFA Idrætshistorisk Samling.

Mens tribunen brændte, flokkedes flere og flere personer til Aalborg Stadion for at se trætribunens flammer. Faktisk så mange at der ifølge Aalborg Stiftstidende måtte sendes flere politifolk til området for at styre trafikken.

Men de lokale beboere var ikke kun kommet for at se ild. For enden af tribunen stod et ishus, som skulle tømmes, inden al isen smeltede.

- Der var gratis is til kvarterets børn, og tilbage i 1960 var is ikke alle steder, som det er nu. Det var næsten ikke til at få fat i. Så mens tribunen stod i flammer, stod folk i kø til ishuset lige ved siden af for at spise det hele, inden det smeltede af branden, fortæller John Laden Jensen.

Det ligger ikke fast, hvad der tændte branden, men dagen efter skrev Aalborg Stiftstidende, at man anslog, at branden var startet af tobaksrygning på tribunen. Enten ved et cigaretskod eller en tømt pibe.

Nyt stadion var i tankerne

Hvad der til gengæld lå fast var, at Aalborg skulle have et nyt stadion. Og planerne var allerede undervejs inden branden.

- Man var klar over, at stadion trængte til en forbedring, og SIFA’s formand, Marius Andersen, havde mere eller mindre planerne for et nyt stadion, fortæller John Laden Jensen.

Det blev hurtigt besluttet, at et nyt stadion skulle bygges. Atletikken rykkede ud til det nyanlagte atletikstadion i Skovdalen, så der var ikke behov for en løbebane, og 13. september 1960 blev moderniseringen af Aalborg Stadion påbegyndt. På det tidspunkt var det fastslået, at banen skulle vendes, så man spillede fra vest mod øst og ikke nord mod syv som hidtil. Samtidig blev det nye stadion forskudt en smule.

- Så det var ikke et problem at spille kampe imens. Man havde bare ikke tribunen, men der kunne godt være tilskuere. Så man kunne stadig spille kampe på det gamle Aalborg Stadion, mens de nye tribuner var under opbygning lige ved siden af, siger John Laden Jensen.

25. september 1962 skulle det nye stadion, der blev bygget i beton, indvies. Da lysmasterne samtidig skulle indvies, skulle det ske til en aftenkamp mellem Aalborgs byhold og Gøteborg-alliancen.

Aldrig tidligere havde der i Aalborg været spillet en såkaldt lyskamp.

Lysmasterne gav ifølge Aalborg Stiftstidende det kraftigste stadionlys i Danmark, og siddetribunen blev forsynet med stole, “noget der ikke findes på andre stadion i Nordeuropa”, skrev Aalborg Stiftstidende to dage før kampen.

Europæiske kampe og tilskuerrekord

Det nye betonstadion var med overdækkede tribuner på langsiderne, med rundinger i hjørnerne og åbne betontribuner bag de to mål.

10. maj 1963 blev der sat en foreløbig tilskuerrekord, da Bologna med Harald Nielsen som stjernespiller spillede mod AaB foran 18.917 tilskuere på Aalborg Stadion (billede herunder).

Tre år senere spillede AaB som følge af pokalmesterskabet i 1966 spille sin første gældende europæiske kamp på Aalborg Stadion, da engelske Everton kom på besøg i Europa Cuppen for pokalvindere i et opgør, der endte 0-0.

Yderligere tre år gik der, før endnu en tilskuerrekord kom. AaB’s 1-0-sejr over KB i 1969 blev nemlig overværet af 21.198 på Aalborg Stadion. En officiel rekord, der stadig står i dag.

- Til KB-kampen i 1969 stod der 11.000 tilskuere ovre på langsiden, da spillerne løb på banen. Det gav et sus, da de kom ind. Man sprang op, råbte og gjorde ved. Men så sagde man ikke noget igen, før AaB-scorede. Så larmede man igen. Så stemningen var anderledes dengang, og det har så udviklet sig siden, fortæller John Laden Jensen.

Hvad stemningen gennem årene udviklede sig til, kigger vi på i morgen, når vi fortæller om betonstadionets ombygning i AaB’s første guldsæson i 1994/95.

(Kilder: John Laden Jensen, SIFA, Facebooksiden Aalborg BK, nordjyske.dk og aabsport.dk)

Pokalkamp flyttet til 8. december

18. november 2020 kl. 08:26 af Rasmus Estrup

Oprindeligt skulle kampen være spillet 17. december kl. 16.15, men opgøret er nu flyttet til 8. december kl. 17.00. Kampen, der spilles på Right to Dream Park i Farum, da B.93's sædvanlige hjemmebane Østerbro Stadion ikke må anvendes, kan ses på Viaplay.

Mens AaB's vej til ottendedelsfinalen er gået forbi AB med en 2-1-sejr, har B.93 besejret Rønne I.K., Solrød FC og ASA, Aarhus med henholdsvis 3-0, 3-0 og 4-1.

18. november 2020 kl. 07:57 af Rasmus Estrup
Danmarks U/21-landshold med Lukas Klitten på venstre back var inden sidste kamp i EM-kvalifikationen sikret en slutrundeplads, men med 1-1 i går mod Rumænien lykkedes det også danskerne at gå ubesejret igennem kvalifikationen.
Lukas Klitten spillede fra start til slut og kunne efter 50 minutter juble sammen med holdkammeraterne over Nikolai Laursens straffesparksscoring til 1-0.
Danmark blev otte minutter senere reduceret til 10 spillere, da Sebastian Hausner blev udvist, og Rumænien udlignede til slutresultatet 1-1 efter 72 minutter. Et resultat, der betyder, at Rumænien også får en plads ved U/21-EM-slutrunden.
Lukas Klitten har efter gårsdagens kamp spillet seks U/21-landskampe og 35 ungdomslandskampe i alt.