Forrygende sejr over FCK sender AaB i semifinalen

4. marts 2020 kl. 20:22 af Rasmus Estrup

Foran et veloplagt hjemmepublikum på Aalborg Portland Park spillede AaB sig sikkert i semifinalen i Sydbank Pokalen med en sejr på 2-0 over FC København. Føringsmålet scorede Mathias Ross lige inden pausen, mens Oliver Klitten udbyggede til 2-0 i starten af anden halvleg.

AaB kom godt ud til opgøret, og efter fire minutter fik nordjyderne erobret bolden højt, inden Kasper Kusks afslutning fra kanten af feltet sad lige på Sten Grytebust.

AaB fortsatte med at presse gæsterne, og i kølvandet på et nærgående indlæg fik AaB spillet bolden rundt igen og sendt bolden ind til Patrick Kristensen, som flugtede kuglen over mål fra en position omkring straffesparkspletten.

Fem minutter senere havde AaB igen trykket FC København helt i bund med mange kombinationer omkring feltet. Denne gang førte det til en afslutning på kanten af det lille felt til Jakob Ahlmann, der sparkede et par meter forbi buret.

I modsatte ende fik Bryan Oviedo en tilsvarende mulighed efter 11 minutter, men også gæsternes venstreback sendte sin afslutning forbi mål.

FC København fik en ny stor chance minuttet senere. Først fik Mathias Ross og Andreas Hansen afværget en skudmulighed til Mohamed Daramy, inden et indlæg blev slået lige i panden på Michael Santos, der dog headede lige forbi Andreas Hansens målramme.

AaB-målmanden måtte efter lidt over et kvarters spil ned i en stærk redning, da Nicolaj Thomsen trykkede af fra buen.

Det næste kvarter var uden store muligheder, men efter en halv time var AaB igen på færde, da Kasper Kusk sendte en listig afslutning lige forbi fjerneste stang efter oplæg fra Jakob Ahlmann.

Fire minutter før pausen forsøgte Kasper Kusk sig igen, og denne gang tvang han Sten Grytebust i en stor redning ved nærmeste målhjørne.

Det følgende hjørnespark førte til et indlæg, der blev forlænget og i sidste ende headet i mål til 1-0 af Mathias Ross, der dermed scorede sit første mål for AaB.

Inden pausen nåede Kasper Kusk endnu en gang frem til en god afslutning, men igen var Sten Grytebust på plads.

To minutter efter pausen blev AaB's føring fordoblet til 2-0 af Oliver Klitten. Kasper Kusk førte an med en imponerende solotur over en halv banelængde og forbi adskillige af gæsterne, inden hans afslutning blev blokeret ud til Oliver Klitten, der kastede sig ned i kuglen og sparkede sin første AaB-kasse i nettet.

Efter målet til 2-0 var det FC København, der tog fat i dirigentstokken, uden dog at komme frem til store chancer.

Michael Santos forsøgte sig otte minutter efter pausen med en afslutning mod mål, men Andreas Hansen var på plads.

Fem minutter senere prøvede Mohamed Daramy sig med et saksespark efter et indlæg, men bolden gik i en bue over AaB-målet.

Rasmus Falk fik også prøvet sig af udefra, men afslutningen sad lige i favnen på Andreas Hansen.

20 minutter efter pausen tog Pep Biel chancen fra distancen, men den indskiftede spillers forsøg røg lige over fjerneste målhjørne, og fem minutter senere gjorde Bryan Oviedo ham kunsten efter fra modsatte side.

Michael Santos tog med ti minutter igen endnu engang sigte uden for feltet, men igen sad skuddet lige på Andreas Hansen.

Derefter blev Robert Kakeeto og U/19-ligaspiller Marcus Hannesbo skiftet ind - sidstnævnte til sin debut i AaB-dragten.

AaB kørte mod slutningen sejren sikkert i land, og dermed er Hele Nordjyllands Hold klar til semifinalen i Sydbank Pokalen. Der trækkes lod til semifinalerne i morgen aften.

AaB spiller næste hjemmekamp på Aalborg Portland Park allerede på søndag kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub. Køb billet til kampen her.

Matchfacts - Sydbank Pokalen, kvartfinale

AaB-FC København 2-0 (1-0)
43. min 1-0 Mathias Ross, 48. min 2-0 Oliver Klitten,
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (15), Patrick Olsen (23), Iver Fossum (71), Jakob Ahlmann (78)
Advarsler FC København: Michael Santos (18), Karlo Bartolec (75),
7.739 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Andreas Hansen, Patrick Kristensen, Rasmus Thelander, Mathias Ross, Jakob Ahlmann, Patrick Olsen, Magnus Christensen, Iver Fossum, Tom van Weert (90: Anders Bærtelsen), Kasper Kusk (81: Marcus Hannesbo), Oliver Klitten (81: Robert Kakeeto).

FC København (4-4-2): Sten Grytebust, Karlo Bartolec, Victor Nelsson, Sotirois Papagiannopoulos, Bryan Oviedo, Jens Stage, Rasmus Falk (81: Andreas Bjelland), Carlos Zeca, Nicolaj Thomsen (57: Pep Biel), Mohamed Daramy, Michael Santos (85: William Bøving).

Dommer: Jens Maae

Complea Tribunen udsolgt - stadig billetter til øvrige tribuner

4. marts 2020 kl. 15:30 af Rasmus Estrup

Med tre timer til kickoff er det ikke længere muligt at købe billet til Complea Tribunen til aftenens kvartfinale i Sydbank Pokalen mod FC København. Alle siddepladserne er nemlig udsolgt.

Det er stadig muligt at købe billet til Vesttribunen og 3F Tribunen, mens fans af FC København også fortsat har mulighed for at købe billetter til udebaneafsnittet.

Køb billet til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 17.30.

AaB og Streetammo donerer 20.000 kr. til AaB Tifo Kaos

4. marts 2020 kl. 13:14 af Rasmus Estrup

1. december lancerede AaB og Streetammo i samarbejde tøjkollektionen Allez Allez - Limited Edition. Kollektionen består af T-shirt, hoodie, trackjacket og trackpants.

Designet er udviklet sammen med udvalgte personer fra AaB’s aktive fanscene, og for hvert stykke tøj, der sælges fra kollektionen, doneres 50 kroner ubeskåret til AaB Tifo Kaos.

Donationen er indtil videre løbet op i 20.000 kr., som AaB og Streetammo i dag har overført til AaB Tifo Kaos.

Tjek kollektionen Allez Allez - Limited Edition ud her og vær med til at støtte AaB Tifo Kaos med 50 kr. pr. del, du køber.

AaB TV: Tilbageblik på AaB-mål i Sydbank Pokalen

4. marts 2020 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

Inden kvartfinalen i Sydbank Pokalen mod FC København i aften kan du i videoen øverst se AaB's 17 hidtidige scoringer i Sydbank Pokalen i denne sæson.

Se blandt andet Kasper Kusks fem mål mod Vejgaard Boldspilklub, Iver Fossums hattrick mod Nørresundby FB og Tom van Weerts pletskud mod HB Køge.

Aftenens kamp mod FC København fløjtes i gang kl. 18.30. Køb billet til kampen her, eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 17.30.