Ahlmann: De næste to kampe er altafgørende

10. marts 2020 kl. 15:21 af Rasmus Estrup

- Det er fedt, at nogle af vores fans har så meget passion for AaB, at de valgte at se kampen gennem et gitter og med udsigt til kun en fjerdedel af banen bare for at kunne give os støtte. Det siger meget om vores klub, at fansene er så dedikerede.

Jakob Ahlmann og holdkammeraterne tøvede ikke et sekund med at kravle op på Vesttribunen og gå ud til den aflåste indgang for at fejre søndagens sejr over Lyngby Boldklub. Uden for stod ca. 20 AaB-fans, som kampen igennem havde sunget og trommet, for på den måde at give support til AaB, selvom fansene ikke kunne være på tribunen, da AaB søndag vandt 3-0 i den første tilskuertomme kamp.

Og at det netop blev til en sejr i den første af 3F Superligaens tre afsluttende grundspilskampe uden tilskuere, tegner positivt for de næste kampe, mener Jakob Ahlmann.

- Det gav os en god erfaring med, hvad vi skal gøre til de næste to kampe. Nu ved vi, hvad det kræver af os at finde det rette spændingsniveau. Så på fredag skal vi finde samme energiniveau som i søndags og ikke ændre så meget i optakten til kampen, siger Jakob Ahlmann, der under opvarmningen lige skulle vænne sig til de tomme tribuner.

- I kampen er det nemt at finde spændingsniveauet og tændingen, fordi vi alle har så stort et vindergen. Vi brænder for at præstere og vinde, når vi kampen fløjtes op. Men det var da underligt at løbe ind på et tomt stadion for at varme op. Det var noget anderledes, end hvad vi er vant til, siger den 29-årige venstreback.

Eller venstreback er måske ikke det helt rette term i øjeblikket. De seneste tre 3F Superligakampe er Jakob Ahlmann på grund af en systemændring rykket længere frem på banen, som en del af en fire-mands-midtbane, der ligger foran en tre-mands-bagkæde i 3-4-3-opstillingen.

- Jeg har oplevet ændringen meget positivt. Min rolle i det offensive spil er blevet større, og jeg er kommet mere med i feltet og i de afgørende situationer. Det er rigtig fedt, siger Jakob Ahlmann, der siden ændringen blandt andet leverede en perfekt assist til Tom van Weerts andet hovedstødsmål mod Brøndby I.F. Et mål, der også er kåret til månedens mål af AaB’s fans.

- Når vi har en tre-mands-bagkæde bag os, skal vi ikke tænke så meget over, hvad der sker bag ryggen på os, når vi har bolden. Det giver en frihed til at komme med frem, og hele holdets tankegang er blevet mere offensiv. Det er en fed måde at spille fodbold på, siger Jakob Ahlmann.

Siden forårets start har AaB i 3F Superligaen og Sydbank Pokalens kvartfinale i alt scoret 12 mål i fem kampe og vundet fire opgør. Det momentum skal tages med videre til de forestående kampe mod Esbjerg fB på fredag og AGF i næste uge.

- Nu spidser det til. De to næste kampe bliver altafgørende og definerende for vores sæson. Vi skal give alt, hvad vi har, og præstere lige så godt, som vi har gjort hidtil i foråret. Vi skal levere samme positive og aggressive udtryk i de to sidste grundspilskampe, så vi kommer med i Mesterskabsspillet i år, slutter Jakob Ahlmann, der skal i aktion fredag aften kl. 19.00 på udebane mod Esbjerg fB. Kampen kan ses på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed

Fortsat tomme tribuner i de to bedste fodbold-rækker

10. marts 2020 kl. 13:56 af Martin Stigaard Skammelsen

Efter at myndighederne i fredags påbød ikke at afholde arrangementer med over 1.000 deltagere, reagerede Divisionsforeningen prompte og påbød klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at spille kampe uden tilskuere indtil udgangen af marts måned 2020.

Efterfølgende har mange interessenter såsom klubber, fans og presse spurgt til, om der kan åbnes op for at lukke 1.000 personer ind. De overvejelser har man i Divisionsforeningen gået med, og der er arbejdet på forskellige muligheder. Men efter dagens alvorlige udmeldinger fra Statsministeren, som understregede påbuddet og blandt andet introducerede yderligere rejserestriktioner og opfordringen til påpasselighed i offentlig transport, så giver det ingen mening at kigge på lempelser for at få tilskuere på stadion. Det uanset hvor store økonomiske konsekvenser tomme tribuner har for klubberne.

Statsministeren bad om, at alle udviser samfundssind, tager individuelt ansvar og hører efter hvad myndighederne siger. Det lytter vi selvfølgelig til i dansk klubfodbold, og derfor fastholder vi påbuddet og spiller uden tilskuere i de to bedste rækker.

Divisionsforeningen og AaB følger situationen tæt dag for dag og runde for runde og melder ud, såfremt situationen ændrer sig.

Tags på denne nyhed

Ravn udtaget til Elite Round med U/17-landshold

10. marts 2020 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Til Elite Round er Danmark i pulje med Serbien, Rusland og Finland. Vinderen af puljen er kvalificeret til årets U/17 EM-slutrunde, der spilles i Estland fra maj til juni. De syv bedste andenpladser fra de otte forskellige puljer kvalificerer sig ligeledes til slutrunden. 

Danmarks første kamp ved Elite Round spilles onsdag 25. marts mod Serbien. Lørdag 28. marts er modstanderen Rusland, og 31. marts gælder det sidste Elite Round-kamp mod Finland. Alle kampe spilles i Moskva. 

Inden Elite Round i Moskva har Christoffer Ravn, der spiller venstre back, spillet i alt 17 ungdomslandskampe. Heraf har otte af optrædenerne været for U/17-landsholdet.  

Tags på denne nyhed

Børsting målscorer i reserveholdssejr

9. marts 2020 kl. 15:22 af Rasmus Estrup

AaB var bedst i første halvleg, men første afslutning inden for rammen stod gæsterne for efter et kvarter, da Andreas Hansen måtte finde sin første af mange redninger frem. Med bolden i hænderne sparkede AaB-målmanden perfekt bolden over gæsternes bagkæde og frem til en fri Frederik Børsting, der alene med målmand Adrian Kappenberger sikkert scorede til 1-0.

Frederik Børsting fik 12 minutters tid senere en ny mulighed på et indlæg, men denne gang medførte forsøget ikke en scoring.

Det gjorde Hobro I.K.’s næste forsøg efter 32 minutter heller ikke, da Andreas Hansen igen var i vejen.

AaB skiftede stort ud i pausen, og starten af anden halvleg bød på store muligheder i begge ender. AaB’s Aramis Kouzine fik blandt andet en stor mulighed, hvor han uselvisk forsøgte at spille bolden på tværs til Søren Tengstedt, men afleveringen var uden fornøden præcision.

Derudover havde Anders Bærtelsen et hovedstød, der gik lige over mål efter et hjørnespark, og Søren Tengstedt fik testet Hobro I.K.’s målmand efter en smart dribling.

Efter 60 minutter lod Anders Bærtelsen sig planmæssigt udgå for ikke at lide overbelastning efter en halvlegs 3F Superligafodbold søndag, men da AaB ikke havde andre end Nicolai Christensen tilbage på bænken, spillede hjemmeholdet med ti mand resten af kampen.

Det kunne ses på spillet, hvor Hobro I.K. kom frem til flere og flere chancer, men gang på gang var Andreas Hansen i vejen.

Ikke mindst med en stor redning på et hovedstød ved nærmeste stolpe midt i anden halvleg, og i sidste minut da han fangede et forsøg mod stolperoden af fjerneste stang og sikrede AaB en sejr på 1-0. Dermed har AaB tre point efter to kampe i Reserveligaen.

- Vi er altid glade for at vinde. Disse reserveholdskampe skal bruges på at give spillere nogle vigtige kampminutter i benene samt sende nogle unge spillere i aktion. Begge dele fik vi gjort i dag, så det var godt, siger assistenttræner Allan K. Jepsen.

- De unge gjorde det godt og arbejdede hårdt. Især i den sidste halve time, hvor vi var en spiller i undertal. Der må vi også give Andreas Hansen en stor del af æren for, at Hobro I.K. ikke kom på tavlen, for han stod en fremragende kamp, siger Allan K. Jepsen, der sammen med assistenttrænerkollega Lasse Stensgaard havde valgt følgende startopstilling:

Andreas Hansen
Daniel Mortensen (U/19 Liga), Kasper Pedersen, Anders Bærtelsen, Lukas Klitten
Robert Kakeeto, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen
Søren Tengstedt, Aramis Kouzine, Frederik Børsting

I pausen blev Frederik Børsting, Kasper Pedersen, Magnus Christensen, Jeppe Pedersen og Lukas Klitten udskiftet med Oliver Overgaard, Thomas Albert Christiansen, Zifarlino Nsoni, Gabriel Adriano Alves Christensen og Christoffer Ravn fra AaB Talent.

AaB’s næste reserveholdskamp spilles på mandag 16. marts kl. 13.00, når AGF gæster AaB’s anlæg på Hornevej. 

Tags på denne nyhed

Sejr til U/17 - nederlag i U/19 og U/15

9. marts 2020 kl. 10:12 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 2-0

I U/19 Ligaen tabte AaB i weekenden fortjent 2-0 på udebane til FC Midtjylland.

En forholdsvis jævnbyrdig første halvleg med et par muligheder i begge ender, endte med en scoring til FC Midtjylland, der dermed kunne til pause foran 1-0.

Fra anden halvlegs start var det FC Midtjylland, der dominerede kampen, og kort efter pausen blev midtjydernes føring fordoblet til 2-0.

Dette blev også slutresultatet, da FC Midtjylland fortsatte dominansen kampen ud.

- FC Midtjylland var generelt bedre end os. De kom med en anden intensitet og fart, som vi ikke kunne matche og var gode til at stresse os til at lave fejl, siger U/19-ligatræner David Olsen.

- Nu går vi tilbage på træningsbanen og arbejder med vores principper, så vi som hold kan finde de gode vaner frem igen, siger David Olsen.

AaB’s næste hjemmekamp i U/19 Ligaen spilles lørdag 14. marts kl. 13.00 på hjemmebane mod FC København. Inden kampen ligger AaB på 10. pladsen i U/19 Ligaen.

U/17 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 3-4

AaB’s U/17-ligahold fik rejst sig flot fra det store premierenederlag til OB ugen forinden, da AaB lørdag besejrede FC Midtjylland på udebane med 4-3.

AaB begyndte opgøret godt, og efter syv minutter tog holdet teten på måltavlen, da Christian Wagner eksekverede et straffespark begået mod Lasse Ørnberg.

En halv time inde i kampen blev FC Midtjylland korrekt reduceret til 10 mand, men kort efter udlignede hjemmeholdet til 1-1.

Tidligt i anden halvleg kom FC Midtjylland på tavlen igen med scoringen til 2-1. AaB svarede dog tilbage med en udligning, da Christian Wagner med en dybdebold fandt Oliver Ross, der satte læderet i mål.

Få minutter efter var Oliver Ross igen i målscorerens rolle, da han headede et indlæg fra Jeppe Røge ind til en nordjysk føring på 3-2.

Føringen blev også udbygget til 4-2, da Oliver Ross lagde op til Christian Wagner, som nettede for anden gang i kampen.

Mod slutningen fik AaB’s Magnus Vognsen sit andet gule kort og blev udvist, og kort efter fik FC Midtjylland også tildelt et straffespark, der blev omsat til opgørets sidste scoring til 4-3.

- Det er vigtigt for os, at vi fik rejst os efter den vanvittige åbningskamp mod OB. Spillerne skal roses for at turde åbne sig i presset, og på bolden var vi mere konstruktive og fik skabt flere chancer end i seneste kamp, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB ligger på ottendepladsen i U/17 Ligaen og spiller også næste kamp på lørdag, når FC København gæster AaB’s anlæg på Hornevej kl. 15.15.

U/15 Ligaen: FC Midtjylland-AaB 1-0

I U/15 Ligaen tabte AaB lørdag 1-0 på udebane til FC Midtjylland.

Tidligt i kampen tog FC Midtjylland greb om spillet, og efter 12 minutter gjorde hjemmeholdet til til 1-0 på et indlæg, som AaB-spillerne ikke fik clearet og i stedte kunne prikkes i mål til 1-0.

Senere i første halvleg havde AaB blandt andet et forsøg på overliggeren.

I anden halvleg var FC Midtjylland det farligste hold, selvom AaB jagtede udligningen mod slutningen, men opgøret endte 1-0 efter den tidlige scoring.

Næste U/15-ligakamp spilles lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod FC København.

Tags på denne nyhed