Ross: Vi skal finde gnisten inde i os selv

28. maj 2020 kl. 15:13 af Rasmus Estrup

Solskinnet rammer et stort smil på Mathias Ross ansigt, for forsvarsspilleren glæder sig til søndagens 3F Superligakamp mod Esbjerg fB. AaB’s første 3F Superligakamp siden 8. marts.

- Det bliver fantastisk. Det er længe siden, man har fået det kick, man normalt får på en kampdag. Det glæder jeg mig til, og forhåbentlig kan vi genstarte 3F Superligaen med tre point, siger Mathias Ross.

I forberedelsen til genstarten har AaB igen haft fokus på at finde samme dyder frem, som der blev trænet hårdt på inden forårsstarten.

- Vi har prøvet at genfinde de samme principper omkring vores presspil, for det er jo længe siden, vi sidst har kunnet praktisere det på banen. Vores overordnede taktik er stadig, at vi skal være aggressive og spille fremadrettet, og det er en spillestil, jeg rigtig godt kan lide, forklarer forsvarsspilleren.

I den første af AaB’s to testkampe spillede Mathias Ross 45 minutter, da AaB tabte 3-0 til FC Midtjylland. I tirsdags fik den 19-årige forsvarsspiller 81 minutter, da OB blev besejret med 4-3.

- I første kamp havde vi ikke det udtryk, vi burde have haft. Mod OB var tendensen en anden. Vi fik skabt masser af chancer, og vi leverede en mere helstøbt præstation. Især de første 40 minutter var gode, og sammen med vores gode træningspas, giver det os en god fornemmelse før søndagens kamp, siger Mathias Ross, der forventer, at han og holdkammeraterne må kigge indad for at ramme det rette spændingsniveau på søndag.

- Når der ikke er tilskuere på tribunerne, som normalt bærer os frem i presspillet og ind i tacklingerne, så skal man finde gnisten i sig selv og selv finde motivationen til at levere en god præstation. Vores fokus skal derfor være på at finde det rette spændingsniveau. Det kan vi også sagtens. Det lykkedes mod Lyngby Boldklub i sidste kamp inden pausen, og vi finder helt sikkert også gnisten på søndag, siger Mathias Ross.

Søndagens kamp mod Esbjerg fB spilles for tomme tribuner på Blue Water Arena kl. 18.00. Kampen vises på TV3 Sport, der sender optakt fra kl. 17.15.

Tags på denne nyhed

To af fire AaB Fodboldskoler aflyses desværre i år

28. maj 2020 kl. 12:26 af Rasmus Estrup

I stedet for fire AaB Fodboldskoler denne sommer bliver der kun afholdt to. På grund af de sundhedsmæssige foranstaltninger, der skal tages for at udføre en fodboldskole efter retningslinjerne for at mindske smittespredning af Covid-19, bliver fodboldskolerne i Hirtshals og Brønderslev desværre aflyst denne sommer. Alle i forvejen tilmeldte børn får refunderet betalingen. 

I AaB og Bangsbo Freja har man vurderet, at afviklingen af AaB Fodboldskole under de nødvendige restriktioner kan gennemføres. Derfor afholdes de som planlagt ud fra retningslinjer fra DBU og Sundhedsmyndighederne, så spillerne trygt kan deltage i AaB Fodboldskole.  

Fodboldskolen i Bangsbo Freja foregår i uge 27, mens fodboldskolen i AaB foregår i uge 31. 

AaB Fodboldskole er for drenge og piger fra U/7 til U/15. Alle kan deltage uanset niveau, klub og erfaring. Udover 30 timers sjov og lærerig fodboldtræning, får hver deltager en tøjpakke, en fodbold, en sportstaske, en drikkedunk, et digitalt holdbillede, personligt diplom og evaluering og billetter til 3F Superligaen. 

Tilmeldingsfristen til AaB Fodboldskole i Bangsbo Freja er 11. juni, mens tilmeldingsfristen til AaB Fodboldskole i AaB er 24. juni. 

Tilmeld dig eller dit barn til AaB Fodboldskole her. 

Tags på denne nyhed

Husk at vise din støtte på kampdage

27. maj 2020 kl. 10:10 af Rasmus Estrup

Når AaB på søndag møder Esbjerg fB i 3F Superligaen, bliver det som bekendt uden tilskuere på tribunen for at mindske risikoen for spredning af Covid-19. Dermed bliver det også uden et rødt-hvidt udebaneafsnit bestående af mange medrejsende AaB-fans. 

Men selvom kampene i den resterende del af sæsonen spilles for tomme tribuner, kan du stadig vise din støtte til Hele Nordjyllands Hold. 

AaB opfordrer nemlig alle AaB-fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet på kampdage. Både når der er udekampe og hjemmekampe. På den måde vil du kunne bidrage til visuel støtte, uanset hvor du befinder dig.

Vi håber på at se så mange AaB-halstørklæder som muligt, og du er meget velkommen til at tage et billede af din støtte og dele det på sociale medier under hashtagget #HeleNordjyllandsHold. 

Har du brug for et nyt halstørklæde, kan du se sortimentet på AaB's webshop her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: OB-AaB 3-4

27. maj 2020 kl. 07:09 af Rasmus Estrup

Tirsdag vandt AaB 4-3 på udebane over OB i den sidste testkamp, inden AaB genoptager 3F Superligaen på søndag på udebane mod Esbjerg fB. 

AaB spillede bedst i første halvdel af første halvleg, og Oliver Klitten kunne efter 15 minutter bringe AaB i front efter en flot assist fra Kasper Kusk. 

Inden pausen nåede OB dog at komme på tavlen to gange. Først sparkede Moses Opondo bolden i nettet efter et par forsøg, og siden headede Jeppe Tverskov OB foran 2-1. 

Efter pausen udlignede Jores Okore til 2-2 på et hovedstød efter endnu et oplæg fra Kasper Kusk. 

OB svarede dog tilbage efter 65 minutter, da Sander Svendsen scorede på et straffespark. 

Små ti minutter senere sparkede Kristoffer Pallesen 3-3-målet i kassen efter en assist fra Lukas Klitten, og i 79. minut scorede Tom van Weert til sejrsmålet 4-3 efter endnu en assist fra Lukas Klitten. 

Alle målene samt flere gode muligheder og flotte redninger fra Jacob Rinne kan ses i AaB TV's sammendrag øverst. I samme video kan du også se reaktioner fra Kasper Kusk, Kristoffer Pallesen og cheftræner Jacob Friis. 

Tags på denne nyhed