Vidste du om pokalsemifinalen…

8. juni 2020 kl. 14:14 af Brian Andersen

- at AaB er i semifinalen i Sydbank Pokalen for andet år i træk, hvilket klubben senest præsterede i 2002/2003-2003/2004. Dengang endte det med en semifinale i den første turnering, hvorefter den anden turnering gav en tabt pokalfinale mod FC København.

- at AaB med en sejr over AGF kan spille sig i klubbens 12. pokalfinale og den første siden pokaltriumfen mod FC København i 2014. En sejr over AGF vil samtidig betyde en tangering af rekorden for flest pokalfinaler, der aktuelt indehaves af netop AGF og FC København.

- at AaB har mødt AGF i seks tidligere kampe i Sydbank Pokalen fordelt på fem forskellige turneringer. De seneste pokalkampe mellem de to klubber, i april 2016, var også i semifinalen, men modsat dette års semifinale var der dengang tale om en semifinale over to opgør.

- at AaB har vundet de fire tidligere pokalkampe i indeværende turnering, mod Nørresundby FB, Vejgaard Boldspilklub HB Køge og FC København, med sammenlagt 19-0. Scoringerne er fordelt på hele ti spillere; Kasper Kusk (6), Iver Fossum (4), Patrick Olsen (2), Rasmus Thelander (1), Frederik Børsting (1), Patrick Kristensen (1), Oliver Abildgaard (1), Tom van Weert (1), Mathias Ross (1) og Oliver Klitten (1).

- at det er mere end et år siden, at der er scoret mod AaB i Sydbank Pokalen. Kamil Wilczek fra Brøndby I.F. scorede efter 13 minutters spil i sidste års semifinale, men derefter har AaB præsteret fire clean sheets, alle af Andreas Hansen, og det er således 437 minutter siden, at der er scoret mod AaB i Sydbank Pokalen.

- at i de seks tidligere pokalkampe spillet mellem AaB og AGF har begge klubber spillet i den bedste række. Det har heller ikke i nogen af de seks pokalkampe været nødvendigt med afgørelse efter forlænget spilletid eller i straffesparkskonkurrence, hvilket dog kan blive tilfældet denne gang, da semifinalen afvikles over et opgør og skal afgøres onsdag aften.

- at Sandi Putros onsdag aften dømmer sin allerførste kamp mellem AaB og AGF. Han har dømt AaB ved ni tidligere lejligheder i 3F Superligaen, hvor det er blevet til ikke færre end tre udvisninger, heraf én til AaB, samt fire dømte straffespark, hvoraf AaB har fået tilkendt de tre.

- at AaB’s tidligere pokalopgør mod AGF er forløbet således:
21. april 2016, semifinale, 2. kamp; AGF-AaB 2-2
13. april 2016, semifinale, 1. kamp; AaB-AGF 0-2
26. februar 2014, kvartfinale; AGF-AaB 1-4
1. december 1991, kvartfinale; AGF-AaB 4-1
15. november 1987, ottendedelsfinale; AGF-AaB 3-1
28. maj 1987, finale; AGF-AaB 3-0

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover som tidligere nævnt har deltaget i finalen yderligere otte gange.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: VIP-oplevelsen kom med hjem

8. juni 2020 kl. 13:06 af Rasmus Estrup

Se hele indslaget på AaB's Facebook-side

Efter i sidste weekend at have udleveret sodavand og øl til AaB's sæsonkortholdere i forbindelse med udekampen i Esbjerg, var der i går særligt fokus på AaB's mange samarbejdspartnere, der normalt ville have fået en VIP-oplevelse på Aalborg Portland Park. 

Forud for kampen mod AGF i går kunne AaB's samarbejdspartnere nemlig hente mad fra Victors Køkken og Catering, AaB-øllen 1885'er fra Royal Unibrew, chokolade fra Aalborg Chokoladen og halstørklædet "AaB er det hele værd". Dermed var samarbejdspartnerne klar til at følge med i kampen foran tv'et derhjemme. 

Udover den udleverede pakke fik samarbejdspartnerne også et link til et Zoom-møde, hvor salgschef Morten Brinkmann bød velkommen, inden først sportschef Inge André Olsen og siden karantæneramte Mathias Ross blev interviewet. 

Se indslag om hjemme-VIP-oplevelsen i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen i karantæne i næste 3F Superligakamp

8. juni 2020 kl. 12:16 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen blev i går skiftet ind fra anden halvlegs start i 3F Superligakampen mod AGF, og kort før tid reducerede han til slutresultatet 3-2. Men inden da fik han i 64. minut et gult kort.

Advarslen betyder, at Lucas Andersen er i karantæne, når AaB i løbet af den kommende weekend spiller første runde af 3F Superligaens mesterskabsspil.

Lucas Andersen kan dog komme i kamp allerede på onsdag, når AaB møder AGF i Sydbank Pokalens semifinale på Aalborg Portland Park kl. 20.45. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-AGF 2-3

8. juni 2020 kl. 07:05 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et sammendrag af AaB's 3F Superligakamp mod AGF. En kamp AaB tabte 3-2 på eget græs.

Udeholdet var klart bedst i første halvleg, hvor Bror Blume ca. midtvejs gjorde det til pausestillingen 1-0. 

Et lille kvarters tid efter pausen fik Kristoffer Pallesen udlignet til 1-1 med et tordenhug fra distancen. Udligningen holdt dog kun indtil 65. minut, hvor Patrick Mortensen steg til vejrs på et hjørnespark og gjorde det til 2-1 til AGF. 

Selvsamme Patrick Mortensen udbyggede også den århusianske føring til 3-1 i 79. minut på et straffespark. 

I 88. minut fik Lucas Andersen pyntet på resultatet efter en god assist af Jacob Rinne, og et par hurtige finter fra AaB-anføreren, der fik snydt AGF-defensiven, inden han sparkede bolden i nettet til 3-2. 

AaB spiller allerede igen på onsdag mod AGF. Denne gang i Sydbank Pokalens semifinale. Kampen spilles kl. 20.45 på Aalborg Portland Park. 

Tags på denne nyhed