Vidste du om AGF og AaB…

24. juni 2020 kl. 13:48 af Rasmus Estrup

- det er 85. møde i 3F Superligaen mellem AGF og AaB. Statistikken siger 36 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 28 nederlag samt en målscore på 130-121 set med AaB’s øjne.

- AaB har ikke besejret AGF i de fem seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen i Aarhus, hvor det er blevet til to uafgjorte og tre nederlag. Hvis det ikke bliver til tre point mod AGF, vil det være første gang siden juni 1991-april 1994, at AaB ikke besejrer AGF i seks 3F Superligakampe i træk i Aarhus.

- AaB har fået point i de fem seneste 3F Superliga-udekampe afviklet på en fredag (3V-2U-0T). To gange tidligere har AaB mødt AGF i Aarhus på en fredag aften, og i begge tilfælde vendte AaB retur mod Aalborg med point (1V-1U-0T).

- Tom van Weert kan spille sin officielle kamp nummer 50 for AaB. Han debuterede for knap to år siden, september 2018, og han efterfølgende præsteret at score 19 mål for AaB, hvoraf fire har været i Sydbank Pokalen.

- fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Kasper Pedersen (2), Kristoffer Pallesen (1), Patrick Kristensen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere været på tavlen i 3F Superligakampe mod AGF.

- AaB har haft det svært mod AGF i de ni seneste 3F Superligakampe, hvor det kun er blevet til én sejr, tre uafgjorte og fem nederlag, heraf i de fire seneste indbyrdes opgør. AaB har heller ikke haft nemt ved at få scoret mod AGF, idet det kun er lykkedes at score syv mål fordelt på tre af de ni kampe.

- ud af de 84 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 33 tilfælde, hvilket har resulteret i 27 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 45 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 11 uafgjorte og 25 nederlag.

- Jakob Ahlmann er i karantæne til kampen mod AGF. Til den efterfølgende kamp mod Brøndby IF risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod AGF, og det samme er tilfældet for Tom van Weert ved et gult kort til mindst fire strafpoint.

- dommer Morten Krogh dømmer sin 61. kamp i 3F Superligaen siden debuten i juli 2016. Hans syv opgør med deltagelse af AaB har endnu ikke givet sejr til AaB (0V-2U-5T), men har til gengæld budt på seks straffespark, heraf tre til AaB, samt et enkelt rødt kort til Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland.

- AaB ikke tidligere har spillet en 3F Superliga 26. juni, men fredagskampen afvikles på 28-årsdagen for Danmarks hjemtagelse af Europamesterskabet.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB ændrer i trænerstaben

24. juni 2020 kl. 08:55 af Brian Andersen

Efter løbende overvejelser omkring det fremtidige sportslige set up er det blevet besluttet, at assistenttrænerne Lasse Steengaard og Allan K. Jepsen dags dato stopper deres virke omkring Superligatruppen.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Som klub gør vi os selvfølgelig hele tiden tanker om, hvilken retning vi skal i, og om hvordan vi kan optimere tingene, og i den forbindelse har vi haft nogle drøftelser med Lasse og Allan, hvilket er resulteret i, at de begge stopper deres opgaver omkring Superligaholdet.

- Vi vil gerne takke Lasse og Allan for deres indsats og ønsker dem alt det bedste fremover, siger Inge André Olsen.

Fra og med dagens træning og den resterende del af sæsonen overtages assistentrollerne af AaB-koryfæerne Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen.

Rasmus Würtz har siden afslutningen på sin aktive karriere i sommeren 2019 været en del af staben som mentaltræner, mens Thomas Augustinussen efter sit stop på grønsværen for fire år siden overgik til jobbet som assistenttræner i AaB, hvilket han 1. januar 2019 frasagde sig til fordel for et civilt job som assurandør hos Tryg Forsikring, hvorfra Thomas Augustinussen nu har orlov indtil sæsonen er færdigspillet.

- Vi er glade for, at både Rasmus og Thomas er trådt til, og vi er sikre på, at de begge kan være med til at bidrage positivt til truppen med deres kompetencer, kultur og energi, og i første omgang gælder aftalen for resten af indeværende sæson, fortæller Inge André Olsen.

Cheftræner Jacob Friis vil første gang have Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen ved sin side, når AaB fredag aften i Aarhus møder AGF.

AaB spiller sig i eSuperliga-semifinalen

24. juni 2020 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

AaB’s første kamp ved eSuperliga Finals endte med en overraskende sejr til Mads Skibsted og Jacob Kragelund, der slog de tidligere eSuperligavindere og grundspilsetterne Brøndby I.F. med 3-2 samlet set.

Den første af de to dueller stod mellem Brøndby I.F.’s N1klasjakobsen på hjemmebane mod AaB’s Mads Skibsted, der er ligaens yngste spiller. Det var dog ikke til at se tirsdag aften.

Godt nok bragte N1klasjakobsen sig foran 1-0 i 44. min, men efter et solidt angreb lige inden pausefløjtet udlignede Mads Skibsted til 1-1.

Med knap fem minutter tilbage af opgøret sikrede Mads Skibsted AaB et fremragende udgangspunkt før returkampen, da han scorede sit andet udebanemål og sikrede en sejr på 2-1. Målet kom efter en fremragende omstilling, hvor Mads Skibsted med den rette tålmodighed og præcise pasninger spillede sig igennem til sejrsmålet.

Dermed var scenen sat til Jacob Kragelund, som på hjemmebane tog imod Brøndby-spilleren Fredberg, der var tvunget til at score minimum to gange.

Det var ikke til at se i første halvleg, hvor Jacob Kragelund i stedet tog initiativet, og i 38. minut fik AaB’s spillende træner hul på bylden med målet til 1-0.

Efter en lille times spil fik Fredberg udlignet til 1-1, og dermed manglede Brøndby I.F. blot en enkelt scoring for at bringe balance i den samlede stilling.

I tillægstiden var Brøndby I.F. to gange tæt på målet, inden de gulblusede fik tilkendt et straffespark i sidste sekund. Men Jacob Kragelund, ligaens ældste spiller, læste sparket, gik til den rigtige side, reddede sparket og sikrede AaB avancement til eSuperligaens semifinaler. Se sammendrag af kampen her. 

Semifinalerne spilles på torsdag. Her skal AaB op imod OB, mens Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub mødes det andet semifinaleopgør.

Finaledagen til eSuperliga Finals kan følges på TV3 Max og Viaplay på torsdag kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Se AaB i eSuperliga Finals i aften

23. juni 2020 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

Fredag aften kvalificerede AaB sig for første gang til eSuperliga Finals med en playoff-sejr over Esbjerg fB. eSuperliga Finals skydes i gang i aften kl. 17.00, men AaB skal dog først i aktion kl. 21.00 mod Brøndby I.F.

- Det er fantastisk, at vi har indfriet vores mål for sæsonen ved at komme i Finals. Endelig er vi der, hvor, vi føler, vi hører til, og nu går vi benhårdt efter guldet, siger AaB’s spillende eSuperligatræner Jacob Kragelund.

På vej til guldet skal AaB først igennem en kvartfinale i aften mod Brøndby I.F. Klubben fra Vestegnen var den første vinder af eSuperliga Finals, og i denne sæson sluttede Brøndby-mandskabet på førstepladsen i eSuperligaens grundspil.

Men Jacob Kragelund tror på, at AaB kan spille sig videre til semifinalerne, der - ligesom finalen - spilles på torsdag.

- Selvom vi ikke er forhåndsfavoritter, går vi efter at vinde. Vi kommer ind til Finals med stort momentum som ubesejret igennem de seneste seks runder. Vi har stor tiltro til vores egne evner, og vi har vist i grundspillet, at vi kan besejre nogle af ligaens bedste hold. Det så vi blandt andet på grundspillets sidste dag, hvor vi slog både FC København og Lyngby Boldklub, forklarer Jacob Kragelund.

Som spillende træner har Jacob Kragelund i denne sæson valgt at rotere meget på holdet. Så mens Mads Skibsted har spillet 13 ud af 14 grundspilskampe samt playoffkampen i fredags, har Oliver Ledet, Daniel “Shoppen” Mogensen og Jacob Kragelund fordelt de øvrige kampe ligeligt i mellem sig.

Trods den store udskiftning lykkedes det AaB at snuppe en femteplads i grundspillet, inde kvalifikationen til eSuperliga Finals blev sikret med playoffsejren i fredags. 

- Det har givet os et ekstra aspekt og en taktisk fordel at kunne veksle mellem holdsammensætningerne, fordi hele truppen har stået superskarpt hele sæsonen. Vi fik en fantastisk start på sæsonen med tre sejre i træk, inden vi løb ind i en hård periode midt på sæsonen. Men efterfølgende har vi fået tilpasset os, og vi afsluttede grundspillet som et af de stærkeste mandskaber overhovedet, siger Jacob Kragelund.

Han og Mads Skibsted, der er eSuperligaens yngste spiller, bliver de to AaB-spillere, der i aften skal forsøge at spille sig videre til torsdag med en sejr over Brøndby I.F. Kampen spilles kl. 21.00, men eSuperliga Finals kan allerede følges fra kl. 17.00 på TV3 Max og Viaplay.

Tags på denne nyhed

Ahlmann i karantæne mod AGF

22. juni 2020 kl. 16:28 af Brian Andersen

Således er den stærke venstreforsvarer ude af dysten på fredag i Aarhus mod AGF.

Jakob Ahlmann, der som ungdomsspiller skiftede til AaB fra partnerklubben Brønderslev I.F., er noteret for 213 officielle kampe og fire scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed