Vidste du om AaB og FC Nordsjælland...

18. juni 2020 kl. 12:48 af Rasmus Estrup

- det er 53. 3F Superligakamp mellem AaB og FC Nordsjælland? Statistikken siger 18 sejre til AaB, 16 uafgjorte og 18 nederlag samt en målscore på 64-67 set fra AaB’s perspektiv.

- AaB tabte 1-3 i det seneste 3F Superligaopgør mod FC Nordsjælland i Aalborg i december 2019? AaB har imidlertid ikke tabt to 3F Superliga-hjemmekampe i træk til FC Nordsjælland siden september 2011-april 2012, hvor kampene endte henholdsvis 1-2 og 0-2.

- AaB efter otte mål i tre 3F Superliga-hjemmekampe senest mod FC Midtjylland måtte forlade Aalborg Portland Park uden at få scoret. Ikke siden oktober-november 2017 har AaB præsteret to målløse hjemmekampe i træk i 3F Superligaen.

- det kun er blevet til en AaB-sejr ud af de seneste ni 3F Superligamøder mod FC Nordsjælland. Heraf har AaB tabt de to seneste, men det er ikke sket siden oktober 2012-august 2013, at AaB har tabt tre 3F Superligakampe i træk til lørdagens modstander.

- ud af de 52 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, seks uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 25 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, syv uafgjorte og 14 nederlag.

- der kun er faldet tre udvisninger i de 52 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og FC Nordsjælland. De er til gengæld alle faldet i 2018; først Mads Valentin Pedersen i februar, derefter Philipp Ochs i sin debutkamp for AaB i august og senest Andreas Skovgaard i november.

- AaB’s eneste 3F Superligakamp på datoen 20. juni var for 27 år siden, hvor det endte med en sejr på 6-4 over FC København i Parken. Mærkværdigt nok var AaB bagud både 0-2, 1-3 og 3-4, inden kampen blev vendt på hovedet med tre mål i de sidste 17 minutter. Peter Rasmussen lavede hattrick i kampen, Peter Møller kom på tavlen to gange og Jens Jessen scorede en enkelt gang.

- Kasper Kusk (2 mål), Kristoffer Pallesen (1) og Kasper Pedersen (1) tidligere har været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland. Kristoffer Pallesen nettede i det seneste indbyrdes møde, da han scorede sit første mål i AaB-dragten.

- såfremt Jens Maae som planlagt dømmer opgøret mellem Lyngby Boldklub og Silkeborg I.F. i aften, vil dommeren på lørdag runde sin 3F Superligakamp nummer 150. I så fald er han den 15. dommer siden 3F Superligaens indførelse i 1991 til at nå den milepæl.

- AaB seks gang tidligere spillet en 3F Superligahjemmekamp mod FC Nordsjælland på en lørdag. Kun i et tilfælde endte det med sejr til AaB. Det var i april 2005, hvor Mattias Lindström og Thomas Augustinussen sikrede en 2-0-sejr.

- ingen AaB-spillere har karantæne til kampen mod FC Nordsjælland. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting og Jakob Ahlmann karantæne i tilfælde af et gult kort mod FC Nordsjælland, og det samme er tilfældet for Tom van Weert ved et gult kort til fire strafpoint.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: FC København-AaB 2-0

18. juni 2020 kl. 07:01 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 2-0 i Telia Parken til FC København. I videoen øverst kan du se sammendrag af 3F Superligaopgøret. 

Hjemmeholdet fik en perfekt start, da Mohamed Daramy allerede efter halvandet minut gjorde et til 1-0 via stolperoden. 

I løbet af de første 20 minutter måtte både Jacob Rinne og Magnus Christensen udgå med skader for AaB, og i 27. minut blev FC Københavns scoring fordoblet, da Mohamed Daramy stod helt fri på et indlæg. 

AaB kom mere frem over banen i løbet af anden halvleg, og Iver Fossum havde blandt andet en god mulighed efter en times spil, men Karl-Johan Johnsson var i vejen. 

Det samme var FC København-keeperen også på et ellers fremragende frispark fra Patrick Olsen, som via en stærk redning endte op overliggeren. 

Indskiftede Andreas Hansen ville dog ikke stå tilbage for målmandskollegaen og mod slutningen diskede han op med et par gode redninger på afslutninger fra Rasmus Falk og Carlos Zeca. 

AaB-nederlaget betyder, at holdet indtager sjettepladsen med 38 point inden lørdagens kamp mod FC Nordsjælland, der ligger på femtepladsen med 42 point. Kampen på lørdag spilles kl. 18.00 på Aalborg Portland Park. 

AaB i bekneb i København

17. juni 2020 kl. 22:01 af Rasmus Estrup

Opgøret begyndte med lidt af en chokstart, da FC København allerede efter halvandet minut bragte sig foran. Et par hurtige afleveringer medførte en chance til Mohamed Daramy, der efter et træk sparkede fladt mod fjerneste stolpe, og via indersiden af opstanderen trillede kuglen over stregen til 1-0.

En håndfuld minutter senere fik FC København en ny mulighed, da en fejlaflevering fra Magnus Christensen endte på kanten af feltet hos Bryan Oviedo, der sparkede forbi. 

Jacob Rinne havde kort forinden haft et sammenstød med Michael Santos, og de følgende knæsmerter betød, at den svenske keeper i 12. minut måtte lade sig udskifte med Andreas Hansen, der dermed fik sin første 3F Superligakamp for AaB. Før i dag havde Andreas Hansen kun stået i Sydbank Pokalen. 

Midt i anden halvleg måtte også Magnus Christensen udgå med en skade. Ind i hans sted kom Robert Kakeeto. 

I 27. minut blev ondt værre for AaB. Guillermo Varela fik god plads på kanten til at slå et præcist indlæg ind i feltet, hvor Mohamed Daramy var fri og resolut sparkede hårdt til læderet, som gik lige under Andreas Hansen, der ikke kunne nå at reagere. 

Ti minutter før pausen havde AaB sin første afslutning, da Iver Fossum efter adskillige meters drev med bolden sendte et langskud over mål. 

Mod slutningen af første halvleg kom AaB længere frem på banen og havde et par nærgående indlæg, et blokeret langskud fra Søren Tengstedt og et upræcist hovedstød fra Jores Okore på et hjørnespark. 

Seks minutter efter pausen blev FC Københavns Michael Santos sendt af sted i løb mod Andreas Hansen. Jores Okore fik dog presset angriberen tilpas meget til, at afslutningen sad lige på AaB-keeperen, der uden problemer stoppede forsøget. 

Kort efter havde AaB et frispark i en fin position, men Patrick Olsens forsøg sad lige i muren, og returen sendte indskiftede Lukas Klitten over. 

Den tidligere AaB-spiller Mikkel Kaufmann fik lige inden stadionuret rundede en time afsluttet lige på Andreas Hansen fra kanten af feltet. 

Ved 60 minutters mærket fik AaB sat holdets hidtil bedste angreb sammen. Patrick Olsen fandt Tom van Weert på kanten, og hollænderen spillede på tværs til Iver Fossum, der fra 16-meteren sparkede kompetent på kassen, men Karl-Johan Johnsson tog flot fra i målet. 

Med lidt mere end et kvarter tilbage var nordjyderne endnu tættere på en reducering. Patrick Olsen tog sig af et nyt frispark fra en god position, og med et fantastisk spark sendte han bolden i retning af øvre målhjørne, men inde på stregen diskede Karl-Johan Johnsson op med en kanonredning, da han med fingerspidserne fik viftet kuglen op på overliggeren. 

Fem minutter senere var det Andreas Hansens tur til at levere en god redning, da Rasmus Falk forsøgte sig med en velplaceret afslutning lidt uden for feltet. 

Ti minutter før tid fik FC København en ny mulighed, da en uafklaret AaB-defensiv efterlod Nicolaj Thomsen med bolden tæt ved den ene opstander, men i sidste ende kom Patrick Kristensen i vejen. 

I vejen var Andreas Hansen også i 83. minut, da Mikkel Kaufmann vendte rundt i udkanten af AaB-feltet og sparkede på kassen. AaB-målmanden var også på plads to minutter senere på et forsøg fra Karlo Bartolec. 

I den anden ende sigtede Tom van Weert mod fjerneste målhjørne fra distancen, men bolden gik lige forbi målet. 

I 90. minut måtte Andreas Hansen endnu en gang ud i en flot redning på en afslutning fra Carlos Zeca, som AaB-målmanden fik pareret ud til et hjørnespark. 

Opgøret bød ikke på flere muligheder, og dermed tabte AaB 2-0. Det betyder, at Hele Nordjyllands Hold fortsat ligger på sjettepladsen i 3F Superligaen med 38 point. Foran ligger FC Nordsjælland med 42 point.

Netop FC Nordsjælland er AaB's næste modstander allerede på lørdag kl. 18.00 på Aalborg Portland Park. 

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspillet, 28. spillerunde

FC København-AaB 2-0 (2-0)
2. min 1-0 Mohamed Daramy, 27. min 2-0 Mohamed Daramy
Advarsler FC København: Bryan Oviedo (4), Andreas Bjelland (72)
Advarsler AaB: Tom van Weert (17)
500 tilskuere i Telia Parken

FC København (4-4-2): Karl-Johan Johnsson, Guillermo Varela, Victor Nelsson, Andreas Bjelland, Bryan Oviedo (63: Pierre Bengtsson), Pep Biel (77: Karlo Batolec), Rasmus Falk, Carlos Zeca, Jens Stage, Michael Santos (78: Nicolaj Thomsen), Mohamed Daramy (50: Mikkel Kaufmann).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne (12: Andreas Hansen), Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Patrick Kristensen (82: Jakob Ahlmann), Patrick Olsen, Magnus Christensen (25: Robert Kakeeto), Iver Fossum, Tom van Weert, Søren Tengstedt (82: Oliver Klitten), Lucas Andersen (46: Lukas Klitten). 

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen. 

Tags på denne nyhed

Kampbrugte Håndsrækningstrøjer på auktion

17. juni 2020 kl. 13:00 af Simon Vangsgaard Jensen

Du kan nu blive ejer af en kampbrugt Håndsrækningstrøje fra hummel, som AaB-spillerne benyttede i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen i løbet af 2019. Alle spillertrøjer er efterfølgende blevet signeret af den enkelte spiller.

De kampbrugte Håndsrækningstrøjer fra hummel er netop blevet sat på auktion på Odendo.dk, og hver en krone fra auktionen af de kampbrugte trøjer går til projektet "AaB er det hele værd".

Auktionen er sat i gang i dag kl. 13.00, og løber frem til 30. juni kl. 12.00. 

Tags på denne nyhed