Kusk tilbage i truppen mod AGF

25. juni 2020 kl. 16:05 af Rasmus Estrup

Fredag aften kl. 19.00 jagter AaB første sejr i Mesterskabsspillet, når Hele Nordjyllands Hold gæster den øjeblikkelige tredjeplads, AGF. 

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget 19 spillere, hvoraf 12 har spillet i AaB Talent. Truppen til i morgen består af: 

2 Patrick Kristensen, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligamålmand Nicolai Christensen. 

Jakob Ahlmann er i karantæne, mens Jacob Rinne og Magnus Christensen er ukampdygtige. 

Fredagskampen mod AGF kan følges på TV3 Sport, der viser optakt fra kl. 18.00. 

Tags på denne nyhed

Information vedrørende billetsalg til finalen i Sydbank Pokalen

25. juni 2020 kl. 15:25 af Martin Stigaard Skammelsen

Tidligere på dagen blev det meldt ud, at et øget antal tilskuere vil få adgang til årets finale i Sydbank Pokalen på Blue Water Arena i Esbjerg. Dog vides det endnu ikke hvor mange der i alt får adgang, samt hvor mange billetter AaB får til rådighed.

Fordelingen af billetterne ligger dog nu fast, denne vil ske mellem sæsonkortholdere, stemningsskabende fans, samt AaB’s samarbejdspartnere.

- Det er naturligvis enormt positivt, at vi står i en pokalfinale, men samtidig også en forfærdelig situation, fordi vi ved, at der er så mange AaB-fans, sæsonkortholdere, samarbejdspartnere og nordjyder generelt, der gerne vil bakke holdet op til den vigtige finale. Det kan derfor ikke undgås, at nogen vil føle sig forbigået, når billetterne skal fordeles, men vi har tilstræbt at dele sol og vind lige med henblik på at ramme så bredt og retfærdigt som muligt med vores fordeling, udtaler adm. direktør Thomas Bælum. 

Sæsonkortholdere med højeste fremmøde udvælges

De sæsonkortholdere, som får tilbuddet om at købe billetter til finalen, findes blandt de sæsonkortholdere, som har overværet flest hjemmekampe i indeværende sæson målt på fremmøde på Aalborg Portland Park inden coronakrisen.

Denne gruppe udgør i alt ca. 300 sæsonkortholdere, blandt hvem der trækkes lod om mulighed for at købe billetter, da det ikke forventes, at alle kan få muligheden grundet det begrænsede antal billetter.

Er man blandt de personer der udtrækkes, vil man få mulighed for at købe op til to billetter til finalen. Det præcise antal, der udtrækkes, kendes endnu ikke, da det afhænger af det antal billetter, der kommer til rådighed til kampen.

Hvis ikke alle sæsonkortholdere, som får mulighed for at købe billet, benytter sig af tilbuddet, vil der blandt de resterende sæsonkortholdere som har overværet flest hjemmekampe i indeværende sæson, blive trukket lod om de overskydende billetter. Også her vil der blive udsendt e-mail til de udtrukne, der får mulighed for at købe to billetter. Således fortsætter processen, indtil alle billetter er solgt.

Billetprisen til finalen er 275 kroner pr. billet.

Sådan købes billetterne

Sæsonkortholdere som via ovenstående kriterier får mulighed for at købe billetter til kampen, får direkte besked via e-mail, så snart dette er muligt.

Herefter har man 24 timer til at gennemføre sit køb på AaB’s billetside. Gør man ikke dette, forfalder muligheden for at købe billetter.

Sørg derfor for, at dine oplysninger er korrekte på www.billet.aabsport.dk, da det er med udgangspunkt i de kontaktoplysninger, der er registreret på din profil, at man vil blive kontaktet.

Så snart nærmere information om billetsalget foreligger, vil dette blive meldt ud fra AaB’s side.

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med Hansen

25. juni 2020 kl. 10:00 af Brian Andersen

Andreas Hansen blev inden indeværende sæson hentet i HB Køge.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Under målmandstræner Poul Buus’ vinger udgør Andreas Hansen i denne sæson et særdeles stærkt målmandsteam sammen med Jacob Rinne, og vi er meget tilfredse med Andreas’ udvikling.

- Andreas er en målmand for fremtiden og udover sin stærke reaktionsevne, store rækkevidde og sin forudseenhed, kan Andreas som det kræves af en moderne målmand bidrage med sine dygtige kvaliteter med fødderne, og derfor er vi naturligvis glade for, at en forlængelse er kommet på plads, siger Inge André Olsen.

Også Andreas Hansen ser frem til at fortsætte karrieren i Aalborg og AaB:

- Jeg trives i Aalborg, hvor atmosfæren i byen passer godt til mig, og jeg er meget glad for at være i AaB, som er en dejlig klub. Jeg er faldet godt til i truppen, og jeg har gennemgået en rigtig god udvikling det seneste år, og på det seneste har jeg også fået mere spilletid. 

- Ambitionen for den kommende tid er, at vi skal vinde et trofæ til klubben. Det er det, jeg er her for. På det personlige plan vil jeg spille hver weekend. Det har været ambitionen lige siden, jeg kom til klubben. Jeg vidste, det ville blive svært, men jeg kæmper for pladsen hver dag, og på træningsbanen presser Jacob (Rinne, red.) og jeg hinanden i den rigtige retning. Jeg føler, at jeg bliver bedre, og bedre hver dag, og det skal jeg bare fortsætte med, udtaler Andreas Hansen.

24-årige Andreas Hansen har foreløbig opnået syv officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Flere tilskuere til pokalfinalen

25. juni 2020 kl. 08:37 af Martin Stigaard Skammelsen

Når Blue Water Arena i Esbjerg onsdag den 1. juli lægger græs til årets finale i Sydbank Pokalen mellem AaB og SønderjyskE, vil der være flere end 500 tilskuere på tribunerne.

Kulturministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at Regeringen og Folketingets partier onsdag aften har besluttet at give mulighed for flere end 500 tilskuere til pokalfinalen efter samme model som i forsøgsordningen med tre kampe i den seneste 3F Superliga-runde.

Antallet af tilskuere vil blive besluttet af Rigspolitiet i samarbejde med sundhedsmyndighederne i de kommende dage.

AaB forventer, at antallet bliver i niveauet som de netop afviklede forsøgskampe i weekendens runde af 3F Superligaen, hvor eksempelvis 2.750 tilskuere var til stede til Brøndby IF's kamp mod FC København på et stadion med en kapacitet på 28.000

Blue Water Arena i Esbjerg har en kapacitet på 17.128

AaB melder nærmere ud om salg af billetter til årets finale i Sydbank Pokalen så snart dette er muligt.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AGF og AaB…

24. juni 2020 kl. 13:48 af Rasmus Estrup

- det er 85. møde i 3F Superligaen mellem AGF og AaB. Statistikken siger 36 sejre til AaB, 20 uafgjorte og 28 nederlag samt en målscore på 130-121 set med AaB’s øjne.

- AaB har ikke besejret AGF i de fem seneste indbyrdes opgør i 3F Superligaen i Aarhus, hvor det er blevet til to uafgjorte og tre nederlag. Hvis det ikke bliver til tre point mod AGF, vil det være første gang siden juni 1991-april 1994, at AaB ikke besejrer AGF i seks 3F Superligakampe i træk i Aarhus.

- AaB har fået point i de fem seneste 3F Superliga-udekampe afviklet på en fredag (3V-2U-0T). To gange tidligere har AaB mødt AGF i Aarhus på en fredag aften, og i begge tilfælde vendte AaB retur mod Aalborg med point (1V-1U-0T).

- Tom van Weert kan spille sin officielle kamp nummer 50 for AaB. Han debuterede for knap to år siden, september 2018, og han efterfølgende præsteret at score 19 mål for AaB, hvoraf fire har været i Sydbank Pokalen.

- fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Kasper Kusk (2), Kasper Pedersen (2), Kristoffer Pallesen (1), Patrick Kristensen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere været på tavlen i 3F Superligakampe mod AGF.

- AaB har haft det svært mod AGF i de ni seneste 3F Superligakampe, hvor det kun er blevet til én sejr, tre uafgjorte og fem nederlag, heraf i de fire seneste indbyrdes opgør. AaB har heller ikke haft nemt ved at få scoret mod AGF, idet det kun er lykkedes at score syv mål fordelt på tre af de ni kampe.

- ud af de 84 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 33 tilfælde, hvilket har resulteret i 27 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 45 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 11 uafgjorte og 25 nederlag.

- Jakob Ahlmann er i karantæne til kampen mod AGF. Til den efterfølgende kamp mod Brøndby IF risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod AGF, og det samme er tilfældet for Tom van Weert ved et gult kort til mindst fire strafpoint.

- dommer Morten Krogh dømmer sin 61. kamp i 3F Superligaen siden debuten i juli 2016. Hans syv opgør med deltagelse af AaB har endnu ikke givet sejr til AaB (0V-2U-5T), men har til gengæld budt på seks straffespark, heraf tre til AaB, samt et enkelt rødt kort til Erik Sviatchenko fra FC Midtjylland.

- AaB ikke tidligere har spillet en 3F Superliga 26. juni, men fredagskampen afvikles på 28-årsdagen for Danmarks hjemtagelse af Europamesterskabet.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed