Få dit billede på banden til pokalfinalen

19. juni 2020 kl. 13:15 af Rasmus Estrup

Til finalen i Sydbank Pokalen må tribunerne desværre ikke blive fyldt op, men nu har du mulighed for at vise din støtte på Blue Water Arena på en anderledes måde. Nemlig på LED-banderne. 

Sydbank har således valgt at bruge fanbilleder på LED-banderne undervejs i pokalfinalen. Så træk i AaB-tøjet, iklæd dig AaB-halstørklæder eller mal dig rød-og-hvid i ansigtet. Så kan det være, at dit billede er blandt de udvalgte, der bliver vist på banderne.

Alt du skal gøre er at uploade dit billede på www.sydbank.dk/sbpokalled inden onsdag 24. juni kl. 12.00. 

Tags på denne nyhed

Suveræn afslutning gav femteplads i eSuperligaen

19. juni 2020 kl. 08:14 af Rasmus Estrup

I går var der fuld knald på eSuperligaen, da de sidste tre grundspilsrunder blev afviklet. Og heldigvis var AaB-mandskabet mødt op i sejrshumør. I hvert fald blev det til tre sejre ud af tre mulige.

Det rakte dog lige præcis ikke til en direkte kvalifikation til eSuperliga Finals i næste uge. I stedet skal AaB i dag spille eSuperliga Playoffs mod Esbjerg fB kl. 19.45. 

Inden torsdagens første kamp mod Lyngby Boldklub, der har været med helt oppe i toppen gennem hele sæsonen, lå AaB på ottendepladsen, men det var de undertippede nordjyder, der tog sejren. 

I første kamp spillede eSuperligaens yngste spiller, Mads Skibsted, 0-0 mod Mr Lillelys, og i anden duel var Jacob Kragelund oppe imod Don Oli. Lyngby-spilleren kom foran 1-0 i første halvleg, men midt i anden halvleg udlignede AaB's spillende træner til 1-1, og i 84. minut sikrede Jacob Kragelund dagens første tre point med sejrsmålet til 2-1. Se mål fra kampen her. 

Anden kamp i går blev spillet mod AC Horsens, som inden kampen lå lige over AaB i tabellen. 

I første kamp bragte Daniel "Shoppen" Mogensen tidligt AaB foran 1-0, men i tillægstiden fik JeppeLK udlignet til 1-1 for AC Horsens. I returopgøret kom AaB igen bagud, da Legind kom på tavlen mod Oliver Ledet. Sidstenævnte gjorde dog Jacob Kragelund kunsten efter med en udligning midt i anden halvleg, og et sejrsmål til 2-1 kort før tid. Målene fra kampene kan ses her.

Dermed var det et selvtillidsfuldt AaB-hold, der gik ind til grundspillets sidste kamp mod FC København. De to klubber lå inden opgøret på femte- og sjettepladsen med samme pointantal og et point op til fjerdepladsen, der ville give direkte kvalifikation til eSuperliga Finals. 

AaB's Mads Skibsted lagde ud mod Pilm, og den unge AaB-spiller vandt 1-0 på en scoring ca. 20 minutter før tid. 

Sejren skulle Jacob Kragelund forsøge at følge op på mod Marcuzo, men det var FC København-spilleren, der først kom på måltavlen med målet til 1-0. 

Lige efter pausen udlignede Jacob Kragelund til 1-1. Målet var særdeles vigtigt, fordi det var et udebanemål, hvilket tvang Marcuzo til at score yderligere to gange for at tage de tre point fra AaB. Den tidligere eSuperliga-mester fik dog kun scoret en enkelt gang til 2-1, så med et samlet resultat på 2-2 vandt AaB opgøret på reglen om udebanemål. Se højdepunkterne her. 

Desværre vandt OB og Lyngby Boldklub også sine kampe. Dermed var torsdagens ni point kun nok til en femteplads, med henholdsvis et, to og tre point op til fjerde-, tredje- og andenpladsen. Dermed er AaB ikke direkte videre til eSuperliga Finals, men skal igennem eSuperliga Playoffs mod Esbjerg fB i aften kl. 19.45. Kampen kan følges på både TV3 Max og Viaplay. 

Da AaB og Esbjerg fB sad over for hinanden tidligere i sæsonen, blev det til en samlet AaB-sejr på 6-1, da Oliver Ledet besejrede Qack 3-1, og Mads Skibsted vandt 3-0 over Bækkelund. Vinder AaB i aften, er holdet videre til eSuperliga Finals, der spilles over to dage i næste uge. 

Tirsdag 23. juni spilles kvartfinalerne, mens semifinalerne og finalen spilles torsdag 25. juni. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC Nordsjælland...

18. juni 2020 kl. 12:48 af Rasmus Estrup

- det er 53. 3F Superligakamp mellem AaB og FC Nordsjælland? Statistikken siger 18 sejre til AaB, 16 uafgjorte og 18 nederlag samt en målscore på 64-67 set fra AaB’s perspektiv.

- AaB tabte 1-3 i det seneste 3F Superligaopgør mod FC Nordsjælland i Aalborg i december 2019? AaB har imidlertid ikke tabt to 3F Superliga-hjemmekampe i træk til FC Nordsjælland siden september 2011-april 2012, hvor kampene endte henholdsvis 1-2 og 0-2.

- AaB efter otte mål i tre 3F Superliga-hjemmekampe senest mod FC Midtjylland måtte forlade Aalborg Portland Park uden at få scoret. Ikke siden oktober-november 2017 har AaB præsteret to målløse hjemmekampe i træk i 3F Superligaen.

- det kun er blevet til en AaB-sejr ud af de seneste ni 3F Superligamøder mod FC Nordsjælland. Heraf har AaB tabt de to seneste, men det er ikke sket siden oktober 2012-august 2013, at AaB har tabt tre 3F Superligakampe i træk til lørdagens modstander.

- ud af de 52 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 24 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, seks uafgjorte og fire nederlag. Omvendt har FC Nordsjælland scoret kampens første mål i 25 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, syv uafgjorte og 14 nederlag.

- der kun er faldet tre udvisninger i de 52 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og FC Nordsjælland. De er til gengæld alle faldet i 2018; først Mads Valentin Pedersen i februar, derefter Philipp Ochs i sin debutkamp for AaB i august og senest Andreas Skovgaard i november.

- AaB’s eneste 3F Superligakamp på datoen 20. juni var for 27 år siden, hvor det endte med en sejr på 6-4 over FC København i Parken. Mærkværdigt nok var AaB bagud både 0-2, 1-3 og 3-4, inden kampen blev vendt på hovedet med tre mål i de sidste 17 minutter. Peter Rasmussen lavede hattrick i kampen, Peter Møller kom på tavlen to gange og Jens Jessen scorede en enkelt gang.

- Kasper Kusk (2 mål), Kristoffer Pallesen (1) og Kasper Pedersen (1) tidligere har været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod FC Nordsjælland. Kristoffer Pallesen nettede i det seneste indbyrdes møde, da han scorede sit første mål i AaB-dragten.

- såfremt Jens Maae som planlagt dømmer opgøret mellem Lyngby Boldklub og Silkeborg I.F. i aften, vil dommeren på lørdag runde sin 3F Superligakamp nummer 150. I så fald er han den 15. dommer siden 3F Superligaens indførelse i 1991 til at nå den milepæl.

- AaB seks gang tidligere spillet en 3F Superligahjemmekamp mod FC Nordsjælland på en lørdag. Kun i et tilfælde endte det med sejr til AaB. Det var i april 2005, hvor Mattias Lindström og Thomas Augustinussen sikrede en 2-0-sejr.

- ingen AaB-spillere har karantæne til kampen mod FC Nordsjælland. Til den efterfølgende kamp mod AGF risikerer Frederik Børsting og Jakob Ahlmann karantæne i tilfælde af et gult kort mod FC Nordsjælland, og det samme er tilfældet for Tom van Weert ved et gult kort til fire strafpoint.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: FC København-AaB 2-0

18. juni 2020 kl. 07:01 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 2-0 i Telia Parken til FC København. I videoen øverst kan du se sammendrag af 3F Superligaopgøret. 

Hjemmeholdet fik en perfekt start, da Mohamed Daramy allerede efter halvandet minut gjorde et til 1-0 via stolperoden. 

I løbet af de første 20 minutter måtte både Jacob Rinne og Magnus Christensen udgå med skader for AaB, og i 27. minut blev FC Københavns scoring fordoblet, da Mohamed Daramy stod helt fri på et indlæg. 

AaB kom mere frem over banen i løbet af anden halvleg, og Iver Fossum havde blandt andet en god mulighed efter en times spil, men Karl-Johan Johnsson var i vejen. 

Det samme var FC København-keeperen også på et ellers fremragende frispark fra Patrick Olsen, som via en stærk redning endte op overliggeren. 

Indskiftede Andreas Hansen ville dog ikke stå tilbage for målmandskollegaen og mod slutningen diskede han op med et par gode redninger på afslutninger fra Rasmus Falk og Carlos Zeca. 

AaB-nederlaget betyder, at holdet indtager sjettepladsen med 38 point inden lørdagens kamp mod FC Nordsjælland, der ligger på femtepladsen med 42 point. Kampen på lørdag spilles kl. 18.00 på Aalborg Portland Park.