AaB TV: VIP-oplevelsen kom med hjem

8. juni 2020 kl. 13:06 af Rasmus Estrup

Se hele indslaget på AaB's Facebook-side

Efter i sidste weekend at have udleveret sodavand og øl til AaB's sæsonkortholdere i forbindelse med udekampen i Esbjerg, var der i går særligt fokus på AaB's mange samarbejdspartnere, der normalt ville have fået en VIP-oplevelse på Aalborg Portland Park.

Forud for kampen mod AGF i går kunne AaB's samarbejdspartnere nemlig hente mad fra Victors Køkken og Catering, AaB-øllen 1885'er fra Royal Unibrew, chokolade fra Aalborg Chokoladen og halstørklædet "AaB er det hele værd". Dermed var samarbejdspartnerne klar til at følge med i kampen foran tv'et derhjemme.

Udover den udleverede pakke fik samarbejdspartnerne også et link til et Zoom-møde, hvor salgschef Morten Brinkmann bød velkommen, inden først sportschef Inge André Olsen og siden karantæneramte Mathias Ross blev interviewet.

Se indslag om hjemme-VIP-oplevelsen i videoen øverst.

Lucas Andersen i karantæne i næste 3F Superligakamp

8. juni 2020 kl. 12:16 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen blev i går skiftet ind fra anden halvlegs start i 3F Superligakampen mod AGF, og kort før tid reducerede han til slutresultatet 3-2. Men inden da fik han i 64. minut et gult kort.

Advarslen betyder, at Lucas Andersen er i karantæne, når AaB i løbet af den kommende weekend spiller første runde af 3F Superligaens mesterskabsspil.

Lucas Andersen kan dog komme i kamp allerede på onsdag, når AaB møder AGF i Sydbank Pokalens semifinale på Aalborg Portland Park kl. 20.45.

AaB TV: AaB-AGF 2-3

8. juni 2020 kl. 07:05 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et sammendrag af AaB's 3F Superligakamp mod AGF. En kamp AaB tabte 3-2 på eget græs.

Udeholdet var klart bedst i første halvleg, hvor Bror Blume ca. midtvejs gjorde det til pausestillingen 1-0.

Et lille kvarters tid efter pausen fik Kristoffer Pallesen udlignet til 1-1 med et tordenhug fra distancen. Udligningen holdt dog kun indtil 65. minut, hvor Patrick Mortensen steg til vejrs på et hjørnespark og gjorde det til 2-1 til AGF.

Selvsamme Patrick Mortensen udbyggede også den århusianske føring til 3-1 i 79. minut på et straffespark.

I 88. minut fik Lucas Andersen pyntet på resultatet efter en god assist af Jacob Rinne, og et par hurtige finter fra AaB-anføreren, der fik snydt AGF-defensiven, inden han sparkede bolden i nettet til 3-2.

AaB spiller allerede igen på onsdag mod AGF. Denne gang i Sydbank Pokalens semifinale. Kampen spilles kl. 20.45 på Aalborg Portland Park.

AaB i mesterskabsspil trods fortjent nederlag

7. juni 2020 kl. 18:57 af Rasmus Estrup

AaB tabte i dag 3-2 på eget græs til AGF. Århusianerne kom foran 1-0 ved Bror Blume, inden Kristoffer Pallesen efter pausen udlignede på et pragtmål. To mål af Patrick Mortensen gjorde det til 3-1, inden Lucas Andersen kort før tid reducerede til slutresultatet.

Opgøret var ellers kun et minut gammel, da AaB fik en god mulighed. Kristoffer Pallesen kom til baglinjen i højresiden, slog bolden mod bagerste område til Lukas Klitten, som headede skråt tilbage mod Tom van Weert, men 30-års fødselaren skød over mål.

Resten af halvlegen havde AaB meget svært ved at skabe noget, og blot et par minutter efter fik Patrick Mortensen foræret en chance, da Magnus Christensen med en fejlaflevering spillede bolden lige i fødderne på AGF-angriberen, der afsluttede lige i favnen på Jacob Rinne.

Da uret rundede 10 minutter fik gæsterne sendt endnu en afslutning mod Jacob Rinne. Alexander Munksgaard løb i dybden og slog en cutback-aflevering ind til Jon Thorsteinsson, der ligesom Patrick Mortensen ramte lige på AaB-målmanden.

Midt i første halvleg kom AGF frem til en hovedstødsmulighed, hvor Jacob Rinne måtte ud i fuld figur for at fastholde forsøget fra Patrick Mortensen.

I 27. minut lykkedes det gæsterne at passere Jacob Rinne og bringe sig fortjent foran 1-0. AaB-forsvaret blev spillet tyndt, og med en flad tværbold blev Bror Blume sat op til en simpel scoring uden chance for AaB-keeperen.

Efter en halv times tid fik AaB for første gang testet William Eskelinen. Iver Fossum forsøgte sig med et fladt langskud mod fjerneste stolpe, men AGF-keeperen nåede lige nøjagtig ned og fik med fingerspidserne skubbet bolden ud til et hjørne.

AGF var dog fortsat mest chanceskabende og de blev ved med at give problemer for AaB-defensiven. Foruden et par blokerede langskud blev det også til et overskud fra Jon Thorsteinsson, inden Patrick Mortensen tvang Jacob Rinne ud i en redning, og lige inden pausen fik Jon Thorsteinsson endnu et forsøg, der ramte Jacob Rinne.

Fra anden halvlegs start blev Lucas Andersen, Frederik Børsting og Søren Tengstedt sendt på banen i stedet for Kasper Kusk, Tom van Weert og Anders Bærtelsen. Samtidig gik AaB over til at spille 4-3-3.

Alligevel sendte AGF halvlegens første afslutning afsted, da Jakob Ankersen flugtede bolden forbi midt for mål.

12 minutter efter pausen fik indskiftede Frederik Børsting en chance, da en høj dybdebold gav Frederik Børsting en afslutning fra en spids vinkel. Afslutningen tvang William Eskelinen til at give hjørne.

I kølvandet på det hjørnespark udlignede Kristoffer Pallesen med at pragtmål ud af ingenting. Højrebacken prøvede lykken langt, langt udefra, og afslutningen havde så meget kraft, at William Eskelinen ikke kunne gøre andet end lade nettet blafre og scoringstavlen ændre sig til 1-1.

Efter scoringen kom AGF frem til flere gode muligheder ved blandt andre Jakob Ankersen, men hver gang var Jacob Rinne i vejen.

Det var målmanden dog ikke i 65. minut, da et hjørnespark sad lige i panden på Patrick Mortensen, som headede 2-1-scoringen i nettet.

Patrick Mortensen var også manden, der gjorde det til 3-1 i 79. minut, da han eksekverede et tyndt straffespark, som blev dømt imod Jores Okore.

Minuttet senere måtte Jacob Rinne levere en stærk fodparade, da Gift Links pludselig var alene med AaB-målmanden.

I 88. minut slog Jacob Rinne en lang bold op til Lucas Andersen, som med en fremragende solopræstation reducerede til 3-2.

I tillægstiden smed AaB selv målmand Jacob Rinne med frem i jagten på en udligning, men i stedet fik AGF sidste mulighed, da Nicklas Helenius tog et frispark lige uden for AaB-feltet. Frisparket gik lige over, og dermed sluttede opgøret med et nederlag på 3-2.

Nederlaget til trods er AaB med i mesterskabsspillet, da AaB efter 26. grundspilsrunde ligger på sjettepladsen med 38 point.

Inden mesterskabsspillet går i gang i næste weekend, spiller AaB på onsdag semifinale i Sydbank Pokalen mod netop AGF.

Matchfacts - 3F Superligaen, 26. spillerunde

AaB-AGF 2-3 (0-1)
27. min 0-1 Bror Blume, 59. min 1-1 Kristoffer Pallesen, 65. min 1-2 Patrick Mortensen, 79. min 1-3 Patrick Mortensen, 88. min 2-3 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Magnus Christensen (34), Lucas Andersen (64), Iver Fossum (65), Kristoffer Pallesen
Advarsler AGF: Ingen

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Kasper Pedersen, Jores Okore, Anders Bærtelsen (46: Frederik Børsting), Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Magnus Christensen (68: Robert Kakeeto), Patrick Olsen, Lukas Klitten (80: Jakob Ahlmann), Kasper Kusk (46: Søren Tengstedt), Tom van Weert (46: Lucas Andersen).

AGF (4-3-3): William Eskelinen, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Kevin Diks, Benjamin Hvidt (71: Albert Grønbæk Erlykke), Mustafa Amini, Bror Blume, Jon Thorsteinsson (61: Gift Links), Patrick Mortensen (83: Nicklas Helenius), Jakob Ankersen (83: Magnus Anbo).

Dommer: Morten Krogh