AaB TV: Sammendrag af AaB-FC Nordsjælland

21. juni 2020 kl. 07:48 af Rasmus Estrup

Lørdag aften tabte AaB på eget græs 4-0 til FC Nordsjælland efter en chancerig affære.

Opgøret startede livligt, og AaB havde muligheder i løbet af den første halve time til at komme foran, men Søren Tengstedts og Tom van Weerts forsøg blev desværre afværget af henholdsvis en blokade og en stærk fodparade.

I stedet bragte FC Nordsjælland sig foran efter 33 minutter ved Mikkel Damsgaard, og han var også manden bag den flotte FC Nordsjælland-scoring til 2-0 tre minutter senere.

I anden halvleg var gæsterne igen effektive, og i 51. minut scorede Mohammed Kudus til 3-0, inden han igen kom på tavlen med målet til 4-0 i 58. minut.

Nederlaget betyder, at AaB fortsat ligger på sjettepladsen i 3F Superligaen med 38 point.

AaB led stort nederlag mod FCN

20. juni 2020 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

Trods fornem opbakning fra AaB's højlydte fans igennem alle 90 minutter tabte AaB lørdag 4-0 på eget græs til FC Nordsjælland. Gæsterne var foran 2-0 ved pausen på to mål af Mikkel Damsgaard, og takket være to scoringer efter pausen af Mohammed Kudus lød nederlaget på 4-0. Med nederlaget ligger AaB fortsat på sjettepladsen i 3F Superligaen med 38 point.

Opgøret begyndte livligt, og efter gode AaB-takter fik hjemmeholdet et hjørnespark i andet minut. Dette førte til en god afslutning fra Lucas Andersen inde fra gæsternes felt. Anføreren måtte dog se sit forsøg reddet af målmand Peter Vindahl Jensen.

Efter fem minutter sparkede Magnus Kofod Andersen et frispark fra en glimrende position forbi AaB-målet, der i dag blev vogtet af Andreas Hansen, som dermed fik sin første 3F Superligastart efter 3F Superligadebuten i onsdags mod FC København, hvor han blev skiftet ind.

AaB-keeperen blev efter otte minutter testet i to tilfælde, men begge gange tog Andreas Hansen sig flot af udeholdets forsøg. Først blokerede han en afslutning i AaB-feltet af Mohammed Diomande, og kort efter fastholdt han et langskud fra Magnus Kofod Andersen.

En håndfuld minutter senere driblede Søren Tengstedt elegant fra højrekanten og ind mod feltet, hvorfra han kanonerede kuglen lige over mål.

I opgørets 20. minut fangede FC Nordsjælland AaB på hælene, hvilket endte med en afslutning fra Mikkel Damsgaard midt i AaB-feltet, men gæsternes angriber var lidt ude af balance i afslutningsmomentet, og læderet susede over mål.

Op til halv times mærket fik AaB godt gang i angrebsspillet og var i to omgange tæt på et føringsmål. Første gang var efter et fremragende AaB-opspil, som endte med, at Søren Tengstedt kom til en afslutning omkring straffesparkspletten. Desværre blev afslutningen blokeret.

Et halvt minut senere var det Tom van Weert, der fik en stor chance, da han med en god vending og et stærkt træk kom til afslutning i feltet. Denne gang var en flot fodparade fra Peter Vindahl Jensen i vejen.

Efter 33 minutter var det i stedet gæsterne, der åbnede målkontoen. En dyb stikning til Ibrahim Sadiq splittede AaB-defensiven, og kantspilleren lagde køligt bolden på tværs til en helt fri Mikkel Damsgaard, som trillede gæsternes 1-0-scoring over stregen.

Mikkel Damsgaard var også manden, der i 37. minut gjorde det til 2-0. Denne gang på et veltempereret og velplaceret spark, som gik fra kanten af feltet og op i fjerneste målhjørne bag en sagesløs Andreas Hansen.

De følgende par minutter havde gæsterne adskillige forsøg på endnu en forøgelse af føringen, men afslutningerne fra FC Nordsjælland-lejren var enten uden præcision eller også kom AaB-blokader i vejen.

Fem minutter efter pausen var der igen hul igennem for FC Nordsjælland. Lucas Andersen blev afmonteret foran AaB-feltet, og bolden trillede ind i feltet til en helt fri Mohammed Kudus, der alene med Andreas Hansen udplacerede keeperen med scoringen til 3-0.

I 58. minut blev det endnu værre for hjemmeholdet, da Mohammed Kudus med sin anden scoring i kampen udbyggede FC Nordsjællands føring til 4-0 på et fladt spark mod fjerneste stang.

En time inde i kampen var AaB så tilbage i FC Nordsjællands felt, og Lucas Andersen sparkede kompetent på mål fra en spids vinkel, men målmanden fik pareret skuddet ud til hjørne.

Fem minutter senere fik Søren Tengstedt en hovedstødschance efter oplæg fra indskiftede Frederik Børsting, men hovedstødet gik forbi mål.

Herefter var FC Nordsjælland i kontrol uden at fremspille sig til chancer.

Fem minutter før tid var AaB dog tæt på en reducering, da Rasmus Thelander steg til vejrs og headede bolden på tværs til Mathias Ross, der headede lige over midt for mål.

Flere store muligheder bød kampen ikke på. Derfor endte kampen med det nederlag på 4-0.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles fredag 26. juni kl. 19.00 på udebane mod AGF.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 29. spillerunde

AaB-FC Nordsjælland 0-4 (0-2)
34. min 0-1 Mikkel Damsgaard, 37. min 0-2 Mikkel Damsgaard, 51. min 0-3 Mohammed Kudus, 58. min 0-4 Mohammed Kudus,
Advarsler AaB: Jakob Ahlmann (36)
Advarsler FC Nordsjælland: Ivan Mesik (85)
280 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Andreas Hansen, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Jakob Ahlmann (63: Rasmus Thelander), Iver Fossum (76: Malthe Højholt), Patrick Olsen, Lucas Andersen (64: Robert Kakeeto), Søren Tengstedt (76: Oliver Klitten), Tom van Weert, Lukas Klitten (64: Frederik Børsting).

FC Nordsjælland (4-3-3): Peter Vindahl Jensen, Oliver Rose-Villadsen, Kian Hansen (55: Abdul Mumin), Ulrik Yttergård Jenssen, Ivan Mesik, Mohammed Kudus, Magnus Kofod Andersen, Mohammed Diomande (56: Jacob Steen Christensen), Isaac Atanga (69: Oliver Antman), Mikkel Damsgaard (84: kamal-Deen Sulemana), Ibrahim Sadiq (69: Joachim Rothmann).

Dommer: Jens Maae

Abildgaard skifter permanent til FC Rubin Kazan

20. juni 2020 kl. 16:02 af Brian Andersen

Købsoptionen er i dag blevet realiseret, hvorfor Oliver Abildgaard tiltræder hos FC Rubin Kazan på en aftale gældende til 30. juni 2024.

Oliver Abildgaard er vokset op og udviklet i AaB Talent, hvor han allerede som tiårig skiftede til fra partnerklubben Aalborg Freja.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Oliver har gjort et stærkt indtryk i sin første tid i Rubin Kazan, og det endda selvom den russiske liga ligesom alle andre steder har været afbrudt på grund af coronavirus.

- Vi er glade for, at det nu er en realitet, at han kan fortsætte sit udenlandske eventyr, som han har haft et brændende ønske om at få opfyldt, og vi ønsker Oliver al mulig held og lykke, siger Inge André Olsen.

Oliver Abildgaard står noteret for 91 officielle kampe for AaB og har scoret fire mål. Herudover har Oliver Abildgaard opnået 12 ungdomslandskampe for Danmark.

På baggrund af salget af Oliver Abildgaard opjusterer AaB resultatforventningerne til 2020 fra et minus i niveauet 7-12 mio. kr. til et resultat i niveauet nul til minus 5 mio. kr.
Heri er indregnet investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling.
Der er i resultatforventningen ikke indeholdt øvrige transferpåvirkninger, mens konsekvenserne af Covid-19 er en usikkerhedsfaktor.

AaB TV: Complea støtter Green Hub Denmark

20. juni 2020 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Complea er således en af de virksomheder, der er gået sammen med AaB om at skabe opmærksomhed på Green Hub Denmark, der fokuserer på grønne løsninger.

Green Hub Denmark udspringer fra Aalborg og er et nyt samarbejde mellem virksomheder, forbrugere og myndigheder, der står sammen om at skabe en platform for grøn vækst ved at facilitere grøn omstilling og innovation for at tackle klimaudfordringerne.

IT-virksomheden Complea har også selv meget fokus på en grønnere omstilling gennem teknologier, som anvendes i virksomheden.

I dette indslag kan du hører fra direktør i Complea Morten Hovaldt, der uddyber, hvorfor også Complea ønsker at sætte fokus på Green Hub Denmark og grøn omstilling.

Ud over Complea er AaB gået sammen med BusinessAalborg, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening, Port of Aalborg, EL:CON, og Norlys for at promovere Green Hub Denmark.