AaB TV: Tilbageblik på AaB-FC København

23. juli 2020 kl. 08:05 af Rasmus Estrup

AaB spiller i aften kl. 20.00 sæsonens sidste hjemmekamp, når FC København kommer på besøg på Aalborg Portland Park. Køb billet til kampen her. 

Inden opgøret kan du se dette tilbageblik på ni af AaB's tidligere scoringer på Aalborg Portland Park mod FC København. 

Se blandt andet scoringerne i denne sæson af Kasper Kusk, Mathias Ross og Oliver Klitten samt de to første scoringer i The Double-sæsonen i 2013/14. 

Tags på denne nyhed

Complea Tribunen udsolgt til i morgen

22. juli 2020 kl. 16:10 af Rasmus Estrup

Mens det ikke længere er muligt at købe billetter til Complea Tribunen til kampen i morgen mod FC København, er der stadig pladser tilbage på både Vesttribunen og 3F Tribunen. Derudover er der blevet åbnet for salg af yderligere pladser på A. Enggaard Tribunen. Køb billet til kampen på www.billet.aabsport.dk

Dermed er der ca. 500 pladser tilbage til kampen i 3F Superligaens Mesterskabsspil i morgen kl. 20.00 på Aalborg Portland Park. 

Kampen er sæsonens sidste hjemmekamp, og AaB skal forsøge at forlænge den gode stime med fire clean sheets i træk og 13 point i de seneste fem kampe. 

Derudover er det Patrick Kristensens sidste hjemmekamp på Aalborg Portland Park, da han lægger støvlerne på hylden efter sæsonens afslutning på søndag. 

Information til sæsonkortholdere
For sæsonkortholdere er det desværre ikke muligt at benytte den normale plads, der står anvist på ens sæsonkort, da der fortsat er særlige regler og krav til afviklingen af kampe på Aalborg Portland Park, herunder at alle tilskuere skal holde mindst en meters afstand til hinanden.

Husk derfor at medbringe din billet til kampen, ikke dit sæsonkort, da dette ikke vil være gyldigt.

Sæsonkortholdere kan afhente deres billet i billetsystemet ved at følge nedenstående trin:

 • Gå ind på billet.aabsport.dk og log in på din profil
 • Vælg kampen AaB-AGF
 • Vælg din plads - der er frit valg mellem alle åbne tribuneafsnit
 • Vælg derefter om billetten skal være voksen, barn eller pensionist
 • Klik nu på gaveikon-knappen nederst for at indløse din værdikupon for at gennemføre købet til 0 kroner
 • Download din billet og medbring den til kampen torsdag

Klik her og se en video, der viser, hvordan sæsonkortholdere kan hente billet til kampen. 

Særlige regler for publikums adfærd

Der vil til kampen mod FC København være særlige regler for adfærd, der skal følges – læs disse herunder:

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet.
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

I henhold til retningslinjerne for Divisionsforneingens genåbning af 3F Superligaen vil der heller ikke til kampen mod FC København være adgang for tilhængere af udeholdet.  

Specifikke ankomst- og afgangstider på Aalborg Portland Park

For at sikre at der ikke er for store forsamlinger omkring Aalborg Portland Park, har hver sektion sit eget ankomsttidspunkt og afgangstidspunkt i forbindelse med kampene på Aalborg Portland Park. Kortet nedenfor viser, hvilke tidspunkter der er gældende for hver sektion. 

Tags på denne nyhed

AaB vil fortsætte angreb på fjerdepladsen

22. juli 2020 kl. 14:12 af Brian Andersen

Torsdag aften på Aalborg Portland Park gælder det sæsonens afsluttende hjemmekamp med de detroniserede danske mestre fra FC København som modstander. FCK har selv brug for point, hvis i øjeblikket andenplacerede AGF skal indhentes i jagten på sølv.

AaB har ikke lukket mål ind i de seneste fire 3F Superligakampe, og gentages samme kunststykke mod FC København, vil der være tale om en ny klubrekord.

Efter onsdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og 12 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen og 32 Kasper Pedersen.

Anfører Lucas Andersen og Frederik Børsting er på skadeslisten.

Jores Okore kan i morgen aften spille sin officielle kamp nummer 100 for AaB, hvilket målmand Jacob Rinne præsterede forrige søndag mod FC Nordsjælland. Dette vil blive markeret umiddelbart før kampstart, hvor der også tages afsked med Søren Tengstedt og klublegende Patrick Kristensen, der har valgt at indstille karrieren.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

Torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

Tags på denne nyhed

Okore foran kamp nummer 100 for AaB

22. juli 2020 kl. 13:05 af Brian Andersen

Den stærke midterforsvarer skiftede til AaB i sommeren 2017 fra netop FC København, og Jores Okores debut for AaB 15. juli samme år var i øvrigt også mod FC København.

I de foregående 99 optrædener for AaB er det blevet til tre scoringer for Jores Okore, der i morgen aften inden kickoff vil blive hyldet for sit jubilæum sammen med Jacob Rinne, der rundede samme kampantal for AaB forrige søndag i udekampen mod FC Nordsjælland.

Ligeledes vil der torsdag aften blive taget afsked med Søren Tengstedt og klublegende Patrick Kristensen, der har valgt at indstille karrieren.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i 2020 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter årets første syv hjemmekampe foreløbig er sikret en donation på 20.726 kr.

Torsdag aftens opgør er godkendt til at huse maksimalt 3.758 tilskuere, og information om billetsalg, praktik og retningslinjer kan læses her: https://aabsport.dk/nyheder/2020/juli/kom-til-aab-fc-koebenhavn-paa-torsdag/

Tags på denne nyhed

Patrick Kristensen stopper karrieren

22. juli 2020 kl. 08:20 af Brian Andersen

Det er således en klublegende, der om få dage forsvinder fra dagligdagen på anlægget på Hornevej – Patrick Kristensen fik i oktober 2005 som 18-årig sin debut for Hele Nordjyllands Hold.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Det er tydeligt at mærke, at Patrick er og har været en vellidt spiller i AaB, og han har i næsten 15 år været en fortræffelig repræsentant for klubben – både på og uden for banen.

- Alene Patricks kampantal for AaB er imponerende, og når man så kan krydre det med to danske mesterskaber og en pokaltitel, så taler karrieren sit eget tydelige sprog, fortsætter Inge André Olsen.

- Vi har stor respekt for, at Patrick nu ønsker at gå en ny vej med sit liv, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, siger Inge André Olsen.

33-årige Patrick Kristensen, der tidligere i karrieren blev noteret for 18 U-landskampe for Danmark, har henover det seneste halve års tid truffet beslutningen om et fodboldmæssigt karrierestop:

- Det er selvfølgelig ikke den nemmeste beslutning at tage, men efter grundige overvejelser ikke mindst i Covid19-pausen er jeg nået frem til, at timingen er den rette nu.

- Jeg har haft et fantastisk forløb i AaB med masser af uforglemmelige oplevelser, gode holdkammerater og trænere og nydt stor opbakning fra fansene, og jeg vil sige dem alle en stor tak. Men tiden for mig er nu kommet til at forfølge en ny karriere i det civile erhvervsliv, konstaterer Patrick Kristensen.

- Med mine i alt 20 år i klubben har AaB også været med til at uddanne mig som menneske, og jeg håber, at man også i tiden fremover vil fastholde den kultur, som jeg mener, er en kæmpe styrke og noget helt unikt, og selvfølgelig vil jeg også i fremtiden følge AaB’s ve og vel, lyder det afslutningsvis fra Patrick Kristensen.

Kun ni spillere har i AaB’s 135-årige historie overgået Patrick Kristensens foreløbige 367 officielle kampe for klubben, ligesom det også er blevet til 13 scoringer i AaB-trøjen.

Med spilletid i sæsonens to sidste kampe kan Patrick Kristensen nå op på en delt niendeplads på AaB’s All Time-liste med i givet fald samme kampantal som Søren Thorst.

I forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp torsdag aften mod FC København vil der blive taget afsked med både Patrick Kristensen og Søren Tengstedt, ligesom Jacob Rinne vil blive hyldet for sit nylige 100 kamps jubilæum. Samme hyldest vil tilfalde Jores Okore, der mod FCK kan spille sin jubilæumskamp nummer 100 for AaB.