AaB TV: Brøndby I.F.-AaB 0-1

20. juli 2020 kl. 07:14 af Rasmus Estrup

For fjerde kamp i træk holdt AaB buret rent, da Brøndby I.F. søndag aften blev besejret med 1-0 på Brøndby Stadion.

I 10. minut scorede Tom van Weert sejrsmålet på et straffespark begået mod Patrick Olsen.

Efter scoringen havde Brøndby I.F. et stort spilovertag, men AaB's hårdtarbejdende defensiv holdt hjemmeholdet fra muligheder i resten af første halvleg.

I stedet havde AaB blandt andet en god mulighed til målscorer Tom van Weert, da Lukas Klitten fandt ham med en hælaflevering, men afslutningen blev reddet.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at være dominerende i forhold til boldbesiddelsen, men AaB-forsvaret med Rasmus Thelander, Jores Okore og Mathias Ross fightede forbilledelig. Samtidig var Jacob Rinne på plads, når det var påkrævet, og endelig tog stolpen fra i et tilfælde, da Mikael Uhre ramte opstanderen fra nært hold.

Dermed vandt AaB for fjerde gang i de seneste fem kampe, og du kan se et sammendrag af søndagens kamp i videoen øverst.

Næste kamp for Hele Nordjyllands Hold er sæsonens sidste hjemmekamp, som spilles på torsdag kl. 20.00 mod FC København. Du kan købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk.

Oplev sæsonens sidste hjemmekamp

19. juli 2020 kl. 20:56 af Rasmus Estrup

AaB er inde i en forrygende periode med fire clean sheets i træk og 13 point i de seneste fem kampe i 3F Superligaens Mesterskabsspil, og på torsdag gælder det sæsonens sidste hjemmesejr, når FC København gæster Aalborg Portland Park kl. 20.00. Klik her og køb billet til kampen.

Aalborg Portland Park åbner dørene for op til 3.722 tilskuere i næste uge, og der vil til kampen ikke være åbent for billetsalg i billethusene, så du skal købe dine billetter online, hvis du ønsker at se Hele Nordjyllands Hold i aktion i denne sæson.

AaB's statistik på hjemmebane mod FC København i denne sæson byder indtil videre på to sejre ud af to mulige med 1-0-sejren i september sidste år og pokalkvartfinalesejren på 2-0 i marts i år.

Information til sæsonkortholdere
For sæsonkortholdere er det desværre ikke muligt at benytte den normale plads, der står anvist på ens sæsonkort, da der fortsat er særlige regler og krav til afviklingen af kampe på Aalborg Portland Park, herunder at alle tilskuere skal holde mindst en meters afstand til hinanden.

Husk derfor at medbringe din billet til kampen, ikke dit sæsonkort, da dette ikke vil være gyldigt.

Sæsonkortholdere kan afhente deres billet i billetsystemet ved at følge nedenstående trin:

• Gå ind på billet.aabsport.dk og log in på din profil
  • Vælg kampen AaB-AGF
  • Vælg din plads - der er frit valg mellem alle åbne tribuneafsnit
  • Vælg derefter om billetten skal være voksen, barn eller pensionist
  • Klik nu på gaveikon-knappen nederst for at indløse din værdikupon for at gennemføre købet til 0 kroner
  • Download din billet og medbring den til kampen torsdag

Klik her og se en video, der viser, hvordan sæsonkortholdere kan hente billet til kampen.

Særlig regler for publikums adfærd

Der vil til kampen mod FC København være særlige regler for adfærd, der skal følges – læs disse herunder:

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

• Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
  • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet.
  • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
  • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
  • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
  • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
  • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
  • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
  • Undgå gruppedannelse.
  • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
  • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her.

I henhold til retningslinjerne for Divisionsforneingens genåbning af 3F Superligaen vil der heller ikke til kampen mod FC København være adgang for tilhængere af udeholdet.

Specifikke ankomst- og afgangstider på Aalborg Portland Park

For at sikre at der ikke er for store forsamlinger omkring Aalborg Portland Park, har hver sektion sit eget ankomsttidspunkt og afgangstidspunkt i forbindelse med kampene på Aalborg Portland Park. Kortet nedenfor viser, hvilke tidspunkter der er gældende for hver sektion.

AaB fightede sejren hjem mod Brøndby I.F.

19. juli 2020 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Det lykkedes søndag aften Hele Nordjyllands Hold at snuppe alle tre point på Brøndby Stadion, da AaB med stor fight holdt fast i den tidlige 1-0-føring, som Tom van Weert sikrede på et straffespark i 10. minut. Dermed har AaB snuppet 13 point i de seneste fem 3F Superligakampe og indtager femtepladsen med et point op til Brøndby I.F. på fjerdepladsen inden Mesterskabsspillets to sidste runder.

Opgøret begyndte i et højt tempo, og efter fire minutter blev hjemmeholdets hurtige angriber Mikael Uhre sendt afsted i frit løb mod AaB-målet, mens Jores Okore jagtede ham bagfra. AaB's svenske keeper kom dog godt ud af sit mål og reddede afslutningen fra Brøndby-angriberen.

I ottende minut fik AaB efter et langt angreb tilkæmpet sig et straffespark, da Patrick Olsen var først på en nedfaldsbold og efter sin boldberøring blev nedlagt af en uopmærksom Andreas Bruus. Fra 11-meter-pletten eksekverede Tom van Weert sikkert med målet til 1-0 ved at sparke kuglen til modsatte side af Marvin Schwäbe.

Efter scoringen havde hjemmeholdet bolden mest uden at omdanne boldbesiddelsen til muligheder, og ti minutters tid senere kom AaB frem til holdets anden mulighed i kampen, da Lukas Klitten nåede op til et indlæg fra Tom van Weert. Men hovedstødet fra dagens venstrekant gik over mål.

De to AaB-spillere kombinerede sig også frem til en stor mulighed efter 28 minutter, da Lukas Klitten med en hælaflevering lagde bolden til rette for Tom van Weert, som måtte se Brøndby-keeperen vifte afslutningen over mål med fingerspidserne.

Op mod pausen var det fortsat Brøndby I.F., der havde mest tid på læderet, men AaB-defensiven holdt de gulblusede fra chancer. I stedet kom Mathias Ross frem til en flugter på et hjørnespark med et par minutter til pausen, men flugteren gik et par meter over trekantssammenføjningen.

I 45. minut kom hjemmeholdet frem til to afslutninger. Først kom Jores Okore dog godt i vejen for Mikael Uhre i skudmomentet, og dernæst headede Hjörtur Hermannsson over på et indlæg.

Anden halvleg begyndte rodet og med mange fejlafleveringer fra begge mandskaber, og ti minutter inde i halvlegen blev en AaB-fejlaflevering startskuddet til en Brøndby-chance, men Simon Hedlunds afslutning blev blokeret. Kort efter havde Simon Hedlund en ny mulighed, men tværpasningen fra svenskeren var uden adresse.

Lige som uret passerede 56 minutter, blev Jacob Rinne testet for første gang siden fjerde spilminut. Morten Frendrup forsøgte sig med en flad afslutning fra kanten af feltet, men Jacob Rinne nåede flot ned til afslutningen helt ude ved stolpen.

Med lidt under en halv time tilbage fik Simon Hedlund endnu en chance, men denne gang fik Rasmus Thelander blokeret afslutningen ud til et hjørnespark. Et par minutter senere måtte Rasmus Thelander igen i aktion med en solid glidende tackling i feltet på Mikael Uhres dribletur.

Indskiftede Kasper Kusk prøvede midt i anden halvleg at skabe en mulighed på egen hånd, men soloturen endte med en blokeret afslutning på kanten af feltet.

Hjemmeholdets store spilovertag var i 77. minut meget tæt på at føre til en udligning. Jesper Lindstrøm slap igennem i AaB-feltets højreside og fik fra baglinjen prikket bolden skråt tilbage til Mikael Uhre på kanten af det lille felt. Men Brøndby-angriberen sendte læderet på stolpen, hvorefter Mathias Ross kunne cleare bolden lige foran stregen.

Mathias Ross måtte i 84. minut agere stopklods for en Brøndby-afslutning fra nært hold, og i 87. minut headede Samuel Mraz et indlæg mod mål, men Jacob Rinne holdt sikkert fast i kuglen.

Sekunder efter havde AaB chancen for at lukke kampen, da Jakob Ahlmann nåede bolden for næsen af Marvin Schwäbe, der sparkede hul i luften. Desværre nåede Hjörtur Hermannsson frem til bolden lige for næsen af Jakob Ahlmann efterfølgende.

Halvandet minut inde i de fem minutters tillægstid prøvede Jesper Lindstrøm sig af fra distancen, men det flade forsøg susede lige forbi mål.

I slutminutterne lykkedes det AaB's hårdtarbejdende defensiv at holde skansen og dermed køre 1-0-sejren og de tre point hjem for fjerde gang ud af de seneste fem 3F Superligakampe.

AaB's næste jagt på tre point begynder på torsdag kl. 20.00 på hjemmebane mod FC København. Opgøret er sæsonens sidste hjemmekamp, og du kan stadig købe billet til kampen på www.billet.aabsport.dk

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspillet, 34. spillerunde

Brøndby I.F.-AaB 0-1 (0-1)
10. min 0-1 Tom van Weert (str.)
Advarsler Brøndby I.F.: Anis Ben Slimane (90), Kasper Fisker (90)
Advarsler AaB: Mathias Ross (41), Jakob Ahlmann (49), Rasmus Thelander (67), Jores Okore (90)
5.219 tilskuere på Brøndby Stadion

Brøndby I.F. (3-5-2): Marvin Schwäbe, Hjörtur Hermannsson, Andreas Maxsø, Anthony Jung, Andreas Bruus, Lasse Vigen Christensen (58: Anis Ben Slimane), Morten Frendrup, Simon Tibbling (58: Jesper Lindstrøm), Kevin Mensah (81: Peter Bjur), Simon Hedlund (81: Kasper Fisker), Mikael Uhre (78: Samuel Mraz).

AaB (3-4-3): Jacob Rinne, Jores Okore, Rasmus Thelander, Mathias Ross, Kristoffer Pallesen (74: Patrick Kristensen), Iver Fossum (74: Malthe Højholt), Robert Kakeeto (57: Magnus Christensen), Jakob Ahlmann, Tom van Weert (61: Kasper Kusk), Patrick Olsen, Lukas Klitten (46: Oliver Klitten).

AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

19. juli 2020 kl. 08:13 af Rasmus Estrup

Med i tilbageblikket er blandt andet to mål fra Kasper Kusk, en vidunderlig frisparksscoring fra Lucas Andersen og Patrick Olsens forrygende pletskud fra sidelinjen.

Dagens kamp spilles kl. 18.00 og kan ses på Canal 9. Optakten til kampen begynder kl. 17.00.

Inden opgøret ligger AaB på femtepladsen med 48 point, mens Brøndby I.F. indtager fjerdepladsen med 52 point.