AaB-truppen mod Brøndby I.F.

18. juli 2020 kl. 13:55 af Brian Andersen

En sejr til AaB på Brøndby Stadion er også påkrævet, hvis cheftræner Jacob Friis’ mandskab skal gøre sig forhåbning om at indhente netop den forestående modstander, der fra fjerdepladsen og med tre spillerunder igen har fire point ned til AaB’s femteplads.

Efter lørdagens træningspas har Jacob Friis udtaget følgende 19 spillere inklusive 11 egenudviklede folk fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Mathias Ross, 26 Rasmus Thelander, 28 Jeppe Pedersen og 32 Kasper Pedersen.

Frederik Børsting har tilføjet sig anfører Lucas Andersen på skadeslisten.

Opgøret sendes på Canal 9 fra kl. 17.00 med kickoff på Brøndby Stadion en time senere. Ligeledes kan dysten følges i Liga på P3.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

17. juli 2020 kl. 14:22 af Brian Andersen

- at det forestående møde er 3F Superligakamp nummer 93 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 28 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 36 nederlag samt en målscore på 125-134 set med AaB’s øjne.

- at AaB har vundet de to seneste 3F Superligakampe mod Brøndby I.F., begge spillet i Aalborg. Hvis det skulle blive til sejr igen mod Brøndby IF, vil det være første gang siden september 2015-maj 2016, at AaB vinder tre 3F Superligakampe i træk mod Brøndby I.F.

- at AaB derimod ikke har taget sejren i de fem seneste 3F Superligakampe mod Brøndby I.F. på Brøndby Stadion (0V-3U-2T). Hvis det bliver til nederlag mod Brøndby I.F. søndag aften, vil det være første gang siden juli 2008-april 2009, at AaB taber to 3F Superliga-udekampe i træk mod Brøndby I.F.

- at AaB’s seneste sejr på Brøndby Stadion forekom 29. november 2015, hvor Thomas Enevoldsen og Lukas Spalvis scorede i AaB’s 2-0 gevinst.

- at fra den nuværende AaB-trup har Tom van Weert (3 mål), Lucas Andersen (3), Patrick Olsen (2), Kasper Kusk (2), Frederik Børsting (1), Jores Okore (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at AaB har formået at holde modstanderen fra at score i sine tre seneste 3F Superligakampe, senest i det målløse opgør mod FC Nordsjælland. Hvis det skulle lykkes AaB også at holde nullet mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden maj-juli 2014, at AaB præsterer fire clean sheets i træk i 3F Superligaen.

- at AaB er ubesejret i de seneste fire 3F Superligakampe, der er endt med tre sejre og en uafgjort. Hvis det bliver til point mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden maj-juli 2018, at AaB er ubesejret i fem 3F Superligakampe i træk.

- at AaB har scoret først i 36 af de 92 tidligere 3F Superligakampe mod Brøndby I.F. med 24 sejre, ni uafgjorte og tre nederlag som resultat. Omvendt har Brøndby I.F. scoret først i 51 tilfælde, hvilket for AaB har resulteret i fire sejre, 14 uafgjorte og 33 nederlag.

- at AaB ingen spillere har i karantæne til kampen mod Brøndby I.F. Til den efterfølgende kamp mod FC København risikerer Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod Brøndby I.F., og det samme er tilfældet for Tom van Weert og Patrick Olsen ved et gult kort til mindst fire strafpoint samt Magnus Christensen ved et gult kort til seks strafpoint.

- at AaB er den eneste klub, der i indeværende 3F Superligasæson ikke har fået udvist en spiller. Seneste røde kort til AaB blev uddelt i december 2018, men de nuværende 48 3F Superligakampe uden en udvisning er langt fra rekord for AaB, der præsterede 75 3F Superligakampe med fuldt hold i perioden oktober 2001-marts 2004.

- at Jørgen Daugbjerg Burchardt dømmer sin 18. 3F Superligakamp med deltagelse af AaB (7V-7U-3T). Det bliver samtidig hans første kamp mellem Brøndby I.F. og AaB i 3F Superligaen.

- at AaB er ubesejret i 3F Superligaen på datoen 19. juli, hvor det er blevet til to sejre og en uafgjort.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Ahlmann: Skal bringe samme energi og udtryk

16. juli 2020 kl. 14:36 af Rasmus Estrup

I et højt tempo pisker spillerne frem og tilbage over det sommerskønne og solbeskinnede græs på den korte intervalbane på Hornevej. Målnettet i hver ende omfavner den ene scoring efter den anden, og lyden af knaldhårde tacklinger suppleres af indpiskende tilråb fra holdkammeraterne.

- Vi har haft en fed træning. Der er dejligt vejr, god energi og høj intensitet, så efter to fridage er vi virkelig kommet op i gear igen. Vi glæder os allesammen meget til på søndag at bygge videre på vores gode præstationer i de seneste kampe. Noget som selvfølgelig også smitter af på træningsbanen, fortæller Jakob Ahlmann umiddelbart efter torsdagens træningpas.

De seneste fire 3F Superligakamp har budt på tre sejre, og en uafgjort samt tre clean sheets i træk. Og det er den gode periode, der gerne skal udbygges på søndag, når Hele Nordjyllands Hold gæster Brøndby I.F.

- Vores udtryk har været energisk, aggressivt og klogt. Det er især energien og vores presspil, der har fungeret godt, og det har ført til tre clean sheets i træk. Det betyder utrolig meget for os, for vi sætter en ære i at holde nullet og dermed være sikre på at få point. På samme måde som det giver noget mentalt at score fire mål i en kamp, så gavner det også at holde buret rent, forklarer Jakob Ahlmann.

Den 29-årige AaB'er har de seneste kampe været flyttet op på en wingback, mens der er blevet brugt et tremandsforsvar bag midtbanekæden.

- Vi har altid spillet med høje backs i AaB, og det passer mig godt. Nu har vi tre forsvarer bag os, og dermed har vi fået en større frihed. Både til at komme endnu mere med op omkring feltet og i presspillet, fordi vi ikke altid skal forholde os til det, der sker bag os, men i stedet kan tænke lidt mere fremad. Personligt har det også været et godt udtryk, jeg har haft siden denne ændring, men for mig er det ikke så vigtigt, hvilken talkombination vi stiller op i. Udtrykket på banen er det vigtige, og det har været godt, siger Jakob Ahlmann, der kan se frem til et slutprogram med kampe mod Brøndby I.F., FC København og FC Midtjylland.

- Vi vil gerne slutte sæsonen godt af, men der venter os tre kæmpeopgaver, for vi skal møde de to bedste hold i Danmark i øjeblikket og Brøndby I.F., som ligger på fjerdepladsen. Så det er tre hold, der ligger over os i tabellen og indtil videre har haft en bedre sæson, end vi har. Vi skal vise, at vi er robuste og kan spille op imod de bedste, og det gør vi ved at holde fast i vores nuværende udtryk, udtaler Jakob Ahlmann.

De to tidligere møder med Brøndby I.F. i 2020 er begge endt med AaB-sejre. I forårets første hjemmekamp vandt AaB 3-2 på to mål af Tom van Weert og en scoring af Lucas Andersen, mens mødet 5. juli blev til en 2-0-sejr på Aalborg Portland Park efter scoringer af Frederik Børsting og Patrick Olsen.

- Jeg forventer ikke, at Brøndby I.F. kommer ud og griber kampen an på samme måde som de seneste to gange, hvor vi har slået dem. Vi får nok et Brøndby-hold at se, som har foretaget sig nogle ændringer og kommer med en større tænding, og det skal vi så være kloge til at omstille os på. Samtidig skal vores overordnede udtryk og energi være den samme, for så får de igen får svært ved at håndtere os, slutter Jakob Ahlmann.

AaB’s kamp mod Brøndby I.F. spilles søndag kl. 18.00 og kan ses på Canal 9.

Inden kampen ligger AaB på femtepladsen i 3F Superligaen med 48 point, mens Brøndby I.F. indtager fjerdepladsen med 52 point.

Tags på denne nyhed

Sikr dig en plads til sæsonens sidste hjemmekamp

15. juli 2020 kl. 13:39 af Rasmus Estrup

Torsdag i næste uge spiller AaB kl. 20.00 mod FC København i sæsonens sidste hjemmekamp. Billetsalget til kampen blev sat i gang i går, og du kan sikre dig en plads til opgøret på www.billet.aabsport.dk. 

Aalborg Portland Park åbner dørene for op til 3.722 tilskuere i næste uge, og der vil til kampen ikke være åbent for billetsalg i billethusene, så du skal købe dine billetter online, hvis du ønsker at se Hele Nordjyllands Hold i aktion i denne sæson. 

AaB's statistik på hjemmebane mod FC København i denne sæson lyder indtil videre på to sejre ud af to mulige med 1-0-sejren i september sidste år og pokalkvartfinalesejren på 2-0 i marts i år. 

Information til sæsonkortholdere
For sæsonkortholdere er det desværre ikke muligt at benytte den normale plads, der står anvist på ens sæsonkort, da der fortsat er særlige regler og krav til afviklingen af kampe på Aalborg Portland Park, herunder at alle tilskuere skal holde mindst en meters afstand til hinanden.

Husk derfor at medbringe din billet til kampen, ikke dit sæsonkort, da dette ikke vil være gyldigt.

Sæsonkortholdere kan afhente deres billet i billetsystemet ved at følge nedenstående trin:

 • Gå ind på billet.aabsport.dk og log in på din profil
 • Vælg kampen AaB-AGF
 • Vælg din plads - der er frit valg mellem alle åbne tribuneafsnit
 • Vælg derefter om billetten skal være voksen, barn eller pensionist
 • Klik nu på gaveikon-knappen nederst for at indløse din værdikupon for at gennemføre købet til 0 kroner
 • Download din billet og medbring den til kampen torsdag

Klik her og se en video, der viser, hvordan sæsonkortholdere kan hente billet til kampen. 

Særlig regler for publikums adfærd

Der vil til kampen mod FC København være særlige regler for adfærd, der skal følges – læs disse herunder:

Såfremt publikum ikke overholder disse regler, kan man blive bortvist fra kampen, ligesom dette kan få indflydelse på en yderligere genåbning senere på året samt i værste tilfælde medføre at antallet af mulige tilskuere til AaB’s hjemmekampe igen reduceres.

Reglerne der skal overholdes er:

 • Planlæg din transport hjemmefra til og fra Aalborg Portland Park inden afrejse.
 • Ankom til Aalborg Portland Park på det tidspunkt og ved den indgang, der er angivet på din billet.
 • Følg skiltningen og anvisningerne ved stadion og hold altid minimum 1 meters afstand til andre personer ved indgangen, under ophold og afgang.
 • Bliv så vidt muligt på din siddeplads før og under kampen med mindre, du skal besøge en mad- og drikkebod eller toiletfaciliteter.
 • Vend ryggen til de andre tilskuere på din række, når du bevæger dig til og fra din anviste siddeplads.
 • Orienter dig om ruten til toiletter, boder og øvrige forhold.
 • Hold god håndhygiejne, benyt de opstillede håndspritdispensere og undgå så vidt muligt at røre dig selv i ansigtet, ved håndtag, gelændere med videre.
 • Undgå tæt kontakt som håndtryk, highfives og kram med personer, der ikke er nærtstående.
 • Undgå gruppedannelse.
 • Vær særligt opmærksom og tag hensyn ved jubel, sang og råb
 • Følg til enhver tid anvisningerne fra kontrollører og bodpersonale.

Det anbefales også, at man downloader app'en "Smittestop" til sin telefon og aktiverer den inden ankomst til kampen.

Det generelle ordensreglement er fortsat gældende til AaB's hjemmekampe - læs ordensreglementet her. 

I henhold til retningslinjerne for Divisionsforneingens genåbning af 3F Superligaen vil der heller ikke til kampen mod FC København være adgang for tilhængere af udeholdet.  

Specifikke ankomst- og afgangstider på Aalborg Portland Park

For at sikre at der ikke er for store forsamlinger omkring Aalborg Portland Park, har hver sektion sit eget ankomsttidspunkt og afgangstidspunkt i forbindelse med kampene på Aalborg Portland Park. Kortet nedenfor viser, hvilke tidspunkter der er gældende for hver sektion. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Rinne har rundet 100 kampe

14. juli 2020 kl. 16:35 af Rasmus Estrup

Se hele indslaget på AaB's Facebook-side

AaB's svenske målvogter debuterede for klubben i september 2017, og siden har han opnået imponerende 30 clean sheets i sine 100 første AaB-kampe. Efter de tre seneste kampe har AaB-målmanden efterladt sig et rent bur, og i denne sæson er hans redningsprocent på 75,5 procent, hvilket er det højeste i 3F Superligaen. 

Jacob Rinne er med søndagens jubilæum den femte udlænding i AaB's historie til at runde 100 kampe. Andres Oper (133 kampe), Andreas Johansson (125), Mattias Lindström (108) og Thomas Gill (107) er de fire spillere, der har gjort det tidligere. 

AaB TV har taget en snak med målmanden om jubilæet, de mange clean sheets, samarbejdet med målmandsteamet og forholdet til AaB's fans. 

Tags på denne nyhed