Vidste du om FC København og AaB…

28. februar 2020 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

- det er 85. 3F Superligakamp mellem FC København og AaB. Statistikken siger 19 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 42 nederlag samt en målscore på 90-139 set med AaB’s øjne.

- AaB vandt det seneste 3F Superligaopgør mod FC København med Kasper Kusk som kampens enlige målscorer foran 11.645 tilskuere. Hvis det igen skulle blive til sejr mod FC København, vil det være første gang siden marts-september 2014, at AaB besejrer FC København i to 3F Superligakampe i træk.

- AaB ikke har besejret FC København i en 3F Superligakamp i Telia Parken siden maj 2007, hvor scoringer af Jeppe Curth og Rade Prica sikrede en udesejr på 2-1 til Hele Nordjyllands Hold.

- FC København i seneste 3F Superligaopgør mod AaB måtte forlade banen uden at score. Det er kun sket i otte tilfælde siden 2000/01-sæsonen. Hvis AaB holder nullet igen, vil det være første gang med clean sheets i to 3F Superligakampe i træk mod FC København siden marts-maj 2000 (to gange 0-0).

- AaB er uden nederlag i de seneste fem 3F Superligakampe på udebane, hvor det er blevet til tre sejre og to uafgjorte. Det er AaB’s bedste periode på udebane siden august-december 2018, hvor det blev til ni udekampe i træk uden nederlag.

- AaB med en sejr over FC København kan tage tre sejre i træk efter igangsætningen af forårssæsonen. Det har AaB i 3F Superligaen kun præsteret ved to tidligere lejligheder (marts 2002 og februar-marts 2015).

- AaB for tredje år i træk spiller en 3F Superligakamp på datoen 1. marts. I 2018 vandt AaB 1-0 på udebane over SønderjyskE på et mål af Jores Okore og i 2019 spillede AaB 1-1 på eget græs mod Hobro I.K., hvor Lucas Andersen scorede for AaB. Scoringen af Lucas Andersen er netop blevet kåret til Årets Mål i DBU’s afstemning.

- Lucas Andersen har været assistmager i de seneste to kampe i 3F Superligaen. Det er første gang, at han har leveret assists to 3F Superligakampe i træk.

- Jacob Rinne i denne sæson har holdt buret rent otte gange, hvilket er tredjeflest i 3F Superligaen.

- Kasper Kusk (2), Lucas Andersen (1), Frederik Børsting (1) og Rasmus Thelander (1) tidligere har scoret et 3F Superligamål for AaB mod FC København.

- AaB har holdt OB og Silkeborg I.F. fra at score i de to seneste udekampe. Hvis det også skulle lykkes AaB at forlade Telia Parken med et clean sheet, vil det være første gang siden august-september 2017, at AaB præsterer at holde nullet i tre 3F Superliga-udekampe i træk.

- ud af de 84 tidligere 3F Superligakampe har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 16 sejre, 10 uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 49 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 37 nederlag.

- både Jores Okore og Patrick Olsen kan med spilletid på søndag kan jubilere i forhold til antal 3F Superligakampe. Jores Okore kan opnår 150 3F Superligakampe, mens Patrick Olsen kan ramme kamp nummer 50. Førstnævnte har tidligere repræsenteret FC Nordsjælland (65) og FC København (5) i 3F Superligaen, hvorimod sidstnævnte har repræsenteret Brøndby I.F. (3) og FC Helsingør (25) i den bedste række.

- ingen AaB-spillere er i karantæne til søndagskampen mod FC København. Til den efterfølgende 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub risikerer Frederik Børsting og Tom van Weert karantæne i tilfælde af et gult kort mod FC København, hvilket også gælder for Lucas Andersen og Magnus Christensen ved et gult kort til seks strafpoint.

- dommer Jakob Kehlet dømmer sin 217. 3F Superligakamp, hvoraf de 38 har haft deltagelse af AaB. Det bliver hans femte Superligakamp mellem FC København og AaB, og hans anden i træk mellem de to klubber, da han også dømte 1-0-sejren på Aalborg Portland Park i september 2019.

- AaB's fans på søndag flyttes fra det sædvanlige afsnit for udefans og ned på tribunen bag det ene mål. Se hvordan du kan støttet Hele Nordjyllands Hold på søndag her. 

(Kilder: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i februar

28. februar 2020 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

Da Tom van Weert ved forreste stang tordnede panden ind i et perfekt indlæg fra Jakob Ahlmann, bragte han ikke alene AaB foran med 2-0 mod Brøndby I.F. søndag 23. februar. Hollænderen scorede også det bedste AaB-mål i februar 2020. 

Det har AaB's fans besluttet efter en afstemning om månedens mål. 

Her fik Tom van Weerts 2-0-mål 61 procent af stemmerne, mens Kasper Kusks første mål i forårspremieren mod Silkeborg I.F. indtog andenpladsen. 

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om en signeret fodbold fra Select og Football Manager 2020. Vinderen af lodtrækningen blev Lars, som får direkte besked på mail af AaB. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Lucas Andersen vinder Årets Mål

28. februar 2020 kl. 11:00 af Rasmus Estrup

Rasmus Würtz havde en overraskende nyhed til AaB-anfører Lucas Andersen, der troede, at han skulle til en personlig samtale med AaB's mentaltræner. 

Overraskelsen var nemlig, at Lucas Andersens scoring mod Hobro I.K. 1. marts 2019 på Aalborg Portland Park er blevet kåret til Årets Mål 2019 i DBU's afstemning. 

I videoen ovenfor kan du se, hvordan Lucas Andersen reagerede, da han fik nyheden. 

Selve målet kan du se i videoen til højre. 

Tags på denne nyhed

Ravn med i ny U/17-sejr over Frankrig

28. februar 2020 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

For anden gang i denne uge vandt det danske U/17-landshold med Christoffer Ravn i startopstillingen en venskabskamp mod Frankrig. Torsdagens kamp var med et slutresultat på 3-2 mere målrig end tirsdagens 1-0-sejr. 

Ligesom i tirsdags var Christoffer Ravn med i startopstillingen på det danske mandskab, der tidligt kom foran 2-0, inden Frankrig reducerede til 2-1 kort før pausen. Et minut inde i anden halvleg udlignede Frankrig til 2-2, men en dansk straffesparksscoring efter en times spil sikrede den danske sejr på 3-2. 

Otte minutter efter kampens sidste scoring blev Christoffer Ravn udskiftet i sin 17. ungdomslandskamp for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Følg AaB Shoppen på Facebook

27. februar 2020 kl. 15:29 af Rasmus Estrup

AaB har oprettet en ny side på Facebook for AaB Shoppen. Denne sider bliver fyldt med tilbud, kampagner og lancering af nye produkter i AaB Shoppen, der dækker over både AaB Webshop og AaB Fanshop. Disse informationer vil på sigt ikke længere forekomme på AaB's Facebookside. Derfor skal du følge AaB Shoppen, hvis du er interesseret i at købe spillertrøjer, merchandise og lignende.

Er du blandt de 500 første, der synes godt om AaB Shoppen på Facebook, deltager du i lodtrækningen om fem valgfrie og signerede spillertrøjer med tryk og signerede AaB-fodbolde. 
Lodtrækningen foretages, når 500 likes er nået. 

Klik ind på Facebook.dk/aabshoppen, synes godt om og deltag i konkurrencen.

Tags på denne nyhed