Vidste du om OB og AaB...

2. december 2020 kl. 16:05 af Brian Andersen

- at hvis man efter de foreløbige ti spillerunder beregner en ”Expected Points-tabel”, så burde AaB (nummer fem) indtage 3F Superligaens førsteplads, mens OB (nummer ti) skulle være på fjerdepladsen. (Kilde: Tap In – Fodboldanalyse)

- at hvis AaB vinder på fredag, vil det være AaB’s sejr nummer 400 i 3F Superligaen.

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 85 mellem AaB og OB. Statistikken siger 31 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 23 nederlag samt en målscore på 122-111 i AaB’s favør.

- at AaB ikke har tabt til OB i de seneste tre indbyrdes opgør – uafgjort og to sejre – og at man derfor skal tilbage til september 2018 for at finde AaB’s seneste nederlag til OB i 3F Superligaen. I Odense har AaB fået minimum det ene point i de seneste tre indbyrdes opgør, to af kampene har dog været 0-0-kampe.

- at AaB i den seneste spillerunde opnåede sæsonens tredje clean sheet, og at AaB dermed indtager andenpladsen på clean sheet-listen sammen med SønderjyskE. Listen toppes af FC Midtjylland med fire clean sheets. OB har holdt nullet to gange.

- at AaB fredag spiller sin tredje 3F Superligakamp på datoen 4. december; tilbage i 2005 vandt AaB med 4-1 på udebane i Silkeborg (Rasmus Würtz, Simon Bræmer og to gange Jeppe Curth), mens det for ti år siden i 2010 blev til et forsmædeligt 6-0 nederlag mod netop OB i Odense...

- at ud af de 84 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 41 tilfælde, hvilket har resulteret i 28 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål i 33 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at AaB har holdt nullet i de seneste to 3F Superligakampe mod OB, sidst det skete, var i august-november 2013. Skulle AaB holde nullet igen, vil det være første gang nogensinde, at AaB holder OB fra at score i tre 3F Superligakampe i træk.

- at de 84 tidligere 3F Superligakampe mellem AaB og OB har budt på ikke færre end 20 udvisninger. AaB har fået syv af de røde kort mens de resterende 13 røde kort er uddelt til fynboerne. Man skal dog tilbage til den 14. april 2013 for at finde det seneste røde kort i en 3F Superligakamp mellem AaB og OB, dengang blev nuværende AaB-assistenttræner Rasmus Würtz udvist i en 4-3-sejr til AaB.

- at kampen er AaB’s fredagskamp nummer 74 i 3F Superligaen, og at det kun er AGF – med 76 kampe – der har spillet flere fredagskampe end AaB. I de foregående 73 fredagskampe har AaB vundet 30 gange, spillet 22 uafgjort og tabt 21 gange.

- at fredag aftens dommer Jens Maae tidligere har dømt AaB 27 gange i 3F Superligaen, hvilket er endt med 13 sejre til AaB, fire uafgjorte og ti nederlag.

- at det er anden gang Jens Maae dømmer en 3F Superligakamp mellem AaB og OB, og som AaB-fan må man håbe, at det går lidt bedre denne gang end første gang, for her vandt OB i marts 2017 med hele 4-0 i Odense.

- at fra den nuværende AaB-trup har Lucas Andersen (2 mål), Kasper Pedersen (1), Kasper Kusk (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk, dog undtaget den første vinkel: Tap In – Fodboldanalyse).

Tags på denne nyhed

Thelander: Vi er svære at spille imod

1. december 2020 kl. 15:38 af Rasmus Estrup

Med 0-0 på udebane mod FC Midtjylland i lørdags sikrede AaB sig sæsonens tredje clean sheet, hvilket er næstflest i 3F Superligaen i denne sæson.

- Jeg synes, vi havde en god gameplan mod FC Midtjylland. Vi var modige og turde møde dem højt. Vi tre forsvarsspillere tog trygt mand-mod-mand-situationerne, hvilket gjorde det nemmere for resten af holdet, for vi holdt en høj bagkæde og stod kompakt som hold, siger Rasmus Thelander, der sammen med målmand Jacob Rinne sikrede sig en plads på rundens hold på superliga.dk på baggrund af lørdagens præstation.

AaB har igennem sæsonens første ti runder blot indkasseret 11 mål, hvilket er bedst i 3F Superligaen sammen med Randers FC.

De seneste fem kampe er endt med tre sejre og to uafgjorte, og Rasmus Thelander vurderer, at en gennemarbejdet gameplan er årsagen.

- Vi er svære at spille imod, og vi har en stærk defensiv base gennem hele holdet. Selvom vi er ramt af skader eller karantæner, så er gameplanen så indarbejdet i os, at alle ved, hvad vi skal gøre. Alle er trygge ved vores spillestil, og vi kan spille alle typer af kampe.

- Vi kan styre en kamp som mod FC Nordsjælland, vi kan spille lige op med en fysisk stærk modstander som FC Midtjylland, og i Randers tog vi arbejdshandskerne på, og så sloges vi, fordi det var det, der var brug for, siger Rasmus Thelander.

På fredag venter et udebaneopgør mod OB, og her forventer forsvarsspilleren, at der skal gribes fat i flere redskaber fra værktøjskassen. 

- Jeg forestiller mig, at vi får brug for noget forskelligt. Det kan godt blive lidt af en slåskamp i Odense, men samtidig skal vi selvfølgelig også forsøge at sætte godt, offensivt spil sammen og få skabt en masse chancer, slutter Rasmus Thelander.

Kampen mod OB spilles fredag kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Resten af kampprogrammet i eSuperligaen

1. december 2020 kl. 13:48 af Rasmus Estrup

Efter første halvdel af eSuperligaens grundspil indtager AaB andenpladsen i eSuperligaen med 15 point efter syv kampe.

Nu er den resterende del af grundspillet programsat, og for AaB's vedkommende ser det således ud: 

Runde 9 - Tirsdag 1. december kl. 18.00 - FC København-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 10 - Onsdag 2. december kl. 22.00 - AaB-AC Horsens (Viaplay)

Runde 11 - Tirsdag 8. december kl. 19.00 - AaB-FC Midtjylland (Viaplay)

Runde 12 - Onsdag 9. december kl. 19.00 - AaB-Lyngby Boldklub (Viaplay)

Runde 13 - Mandag 14. december kl. 18.00 - FC Helsingør-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 14 - Tirsdag 15. december kl. 18.30 - Brøndby I.F.-AaB (TV3 Max og Viaplay)

Runde 15 - Tirsdag 15. december kl. 22.00 - AaB-Randers FC (Viaplay)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål i november

30. november 2020 kl. 14:46 af Rasmus Estrup

Syv mål blev det til for AaB's vedkommende i løbet af novemberkampene, og nu skal vi have kåret månedens bedste AaB-træffer. 

Du kan se alle målene øverst og via dette link stemme på din favorit. Afgiver du din stemme, deltager du samtidig i lodtrækningen om FIFA 21 - AaB Special Edition til PlayStation 4. 

De syv kandidater til månedens mål i november er: 

1: Iver Fossum, 1-0 mod Brøndby I.F., 1. november
2: Tom van Weert, 2-1 mod Brøndby I.F., 1. november
3: Jores Okore, 1-0 mod Randers FC, 6. november
4: Oscar Hiljemark, 2-0 mod Randers FC, 6. november
5: Jores Okore, 1-1 mod AB, 11. november
6: Kasper Kusk, 2-1 mod AB, 11. november
7: Iver Fossum, 1-1 mod FC Nordsjælland, 22. november

Afstemningen løber frem til torsdag 3. december kl. 8.00, og efterfølgende bliver vinderen offentliggjort. 

Tags på denne nyhed

Få din egen AaB Julesweater

30. november 2020 kl. 12:49 af Rasmus Estrup

Årets AaB Julesweater er landet hos AaB Shoppen, og du kan stadig nå at få fingrene i julesweateren, der er produceret i et begrænset antal.

AaB-maskotten Theodor har igen fundet vej til dette års udgave af AaB Julesweateren. Det samme har Aalborg Portland Park, og stadionlyset sætter "spot" på fansangen 'Som ramt af lynet', der skråles ved startfløjtet til AaB's hjemmekampe.

Indledningen af fansangen står skrevet på ryggen af sweateren, så du er hjulpet godt på vej, når du i denne tid må synge med hjemme fra stuen.

Og som sangteksten dikterer; "Min puls den stiger, når stadionlyset tændes," ja så kan du minsandten tænde stadionlyset med det indbyggede LED-lys.

Se og hør "Som ramt af lynet" på Aalborg Portland Park her. 

Årets julesweater koster 399 kr. i voksenstørrelser og 349. kr. i børnestørrelser. 

Bemærk: Julesweateren kan ikke gå i vaskemaskinen, uden risiko for at ødelægge LED-lysene. 

Tags på denne nyhed