AaB TV: Alle mål i 2020

1. januar 2021 kl. 11:11 af Rasmus Estrup

AaB scorede i løbet af 2020 45 mål i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen. Alle målene kan ses i videoen øverst. 

Målene fordeler sig således: 

Tom van Weert - 9 mål
Iver Fossum - 9 mål
Kasper Kusk - 6 mål
Lucas Andersen - 5 mål
Frederik Børsting - 4 mål
Jores Okore - 2 mål
Søren Tengstedt - 2 mål
Patrick Olsen - 2 mål
Mathias Ross - 1 mål
Oscar Hiljemark - 1 mål
Kristoffer Pallesen - 1 mål
Rasmus Thelander - 1 mål
Jakob Ahlmann - 1 mål
Oliver Klitten - 1 mål

AaB TV: Nytårshilsen fra Inge André Olsen

31. december 2020 kl. 10:50 af Rasmus Estrup

Sportschef Inge André Olsen fortæller i årets nytårshilsen om sine første måneder i AaB og om et spændende 2021, der står for døren. Og så ønsker han alle AaB-fans og kommende AaB-fans et godt nytår.

Tags på denne nyhed

AaB's årbog 2020

30. december 2020 kl. 10:02 af Rasmus Estrup

Som altid kan du her i slutningen af december læse den 148 sider lange AaB Årbog, der er tilgængelig gratis online. Læs årbogen her. 

Igen i 2020-udgaven er bogen fuld af årsberetninger og resultater for alle hold i samtlige sportsgrene i moderklubben AaB af 1885. 

3F Superligaholdets resultater finder man også i bogen, hvor Inge André Olsen blandt andet også sætter ord på sit første år som sportschef for Hele Nordjyllands Hold. 

Ligeledes kan der blandt andet læses en årsberetning fra administrerende direktør Thomas Bælum.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i december

29. december 2020 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

Da Jakob Ahlmann sendte læderet helt op i krogen på udebane mod OB 4. december, scorede venstrebacken månedens mål i december. Det har AaB's fans vurderet. 

I afstemningen om månedens mål fik Jakob Ahlmanns fuldtræffer hele 72 procent af stemmerne. Kasper Kusks scoring til 1-0 mod Lyngby Boldklub kom på andenpladsen med 11 procent af stemmerne, mens tredjepladsen var Iver Fossums langskud til 3-2 mod Lyngby Boldklub. 

AaB takker alle der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om Kasper Kusks kampbrugte og signerede grønne udebanetrøje. Vinderen af præmien blev Cilje, som bliver kontaktet direkte på mail. 

Månedens bedste scoring kan ses i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB ansætter Martí Cifuentes som ny cheftræner

28. december 2020 kl. 12:15 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes har i de seneste to et halvt år stået i spidsen for Sandefjord Fotball, der efter at have sikret sig oprykning i 2019 i den efterfølgende nyligt afsluttede sæson i Eliteserien opnåede klubbens bedste placering i 11 år.

Martí Cifuentes har inden sin udnævnelse i Sandefjord Fotball været tilknyttet AIK Stockholm og mindre spanske klubber, hvor han har været den yngste cheftræner i Segunda Division B.

Martí Cifuentes overtog i juni 2018 Sandefjord Fotball efter en begyndelse på sæsonen med 12 kampe og blot fem point, men trods gode resultater i den resterende del af sæsonen lykkedes det ikke at redde klubben fra nedrykning, hvorimod oprykningen året efter med Cifuentes ved roret blev sikret efter blot tre nederlag i 30 kampe.

Sin fodboldinspiration og sin UEFA P-licens har Martí Cifuentes erhvervet sig via længere ophold hos så forskellige klubber som blandt andre Millwall FC i England, Ajax Amsterdam i Holland og FC Barcelona.

Siden Jacob Friis i slutningen af oktober af personlige årsager valgte at fratræde jobbet som cheftræner i AaB, har Peter Feher vikarieret i rollen.

Peter Feher fortsætter fra det nye år på sin oprindelige post som assistenttræner sammen med Rasmus Würtz, mens Kim Leth Andersen igen kan koncentrere sig fuldt ud om at være U/19 Ligatræner i AaB – dog stadig med tæt tilknytning til staben i Superligatruppen.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har haft en lang og grundig proces, hvor vi hele vejen har haft Martí som en af vores absolutte topkandidater, og efterhånden som vi fik indsnævret feltet, blev han også vores foretrukne person.

- Martí, der er et af de største trænertalenter i skandinavisk fodbold, har desuden gjort et både stærkt og sympatisk indtryk under vores samtaler, hvilket er suppleret af topreferencer fra forskellig side, og vi glæder os over at have fået lukket aftalen, efter at den norske turnering sluttede for blot seks dage siden, fortæller Inge André Olsen.

- Som cheftræner har han udover at være dygtig fodboldtaktisk ry for at være både krævende og hårdtarbejdende, og så praktiserer han offensiv fodbold, der passer godt ind i vores tilgang til spillet i AaB, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Jeg vil benytte lejligheden til at takke Peter Feher og den øvrige stab for et flot stykke arbejde siden Jacob Friis’ pludselige afgang, og vi ser frem til fortsat at drage nytte af alles kompetencer.

Barceloneseren Martí Cifuentes taler flydende spansk, engelsk og italiensk, ligesom han kan begå sig på norsk og fransk.

Privat har Martí Cifuentes en svensk hustru og relativt nyfødte tvillinger fra august, og han ser frem til Aalborg som familiens næste bopæl:

- Jeg er både glad for og stolt af, at en klub af AaB’s størrelse og med dens historik har peget på mig som cheftræner, og jeg vil gøre alt for leve op til tilliden.

- Mit indtryk af folkene i klubben er meget positivt, og jeg er blevet præsenteret for et projekt, som flugter perfekt i forhold til mine egne ambitioner, lyder det fra Martí Cifuentes.

- AaB er en af de store klubber i skandinavisk fodbold, og klubben fortjener at kæmpe med om titler, og jeg vil gøre mit bedste til at udvikle både den enkelte spiller og holdet i den rigtige retning.

- I første omgang ser jeg frem til at møde spillerne og folkene i staben, så vi hurtigt kan lære hinanden at kende og sammen forfølge vores fælles mål, slutter Martí Cifuentes.

Martí Cifuentes tiltræder på en aftale gældende til 30. juni 2023.


AaB’s første træningsdag i det nye år er 5. januar.

Foto: Astrid Pedersen, Bildbyrån

Tags på denne nyhed