AaB sender Superligatruppen hjem

1. april 2020 kl. 12:05 af Brian Andersen

20. marts sendte AaB A/S hovedparten af sine ansatte hjem. Hjemsendelsen gælder som udgangspunkt så længe, regeringen har påbudt en skærpet færden og opmærksomhed for at undgå spredning af pandemien Covid-19 – i daglig tale coronavirus.

Og efter i tre uger via guidelines fra fysisk træner Ashley Tootle at have trænet selvstændigt eller to og to er spillertruppen nu også sendt hjem på ubestemt tid.

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum forklarer:

- Vi respekterer Divisionsforeningens udmelding i sidste uge, men vi har fra vores side vurderet, at det hverken giver mening nok rent sportsligt eller ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv at lade vores spillere træne i de ganske vist tilladte grupper af otte spillere, hvorfor vi i stedet indtil videre har valgt at sende dem hjem.

- Vores vigtigste udfordring lige nu er sammen med den øvrige befolkning at få bremset smitten, så vi alle hurtigst muligt kan vende tilbage til hverdagen og for vores vedkommende komme i gang med at spille fodbold igen, konstaterer Thomas Bælum.

- Vi ved, at spillerne har en god grundform, og at de også vil holde den ved lige i de kommende uger, men vi har selvfølgelig ikke længere krav på det. Det er op til den enkelte at være disciplineret omkring den del, og det har vi fuld tiltro til, siger Thomas Bælum.

Spillerne vil i perioden, med støtte fra regeringens trepartsordning, få udbetalt fuld løn og kan kaldes tilbage med dags varsel, når situationen omkring coronavirus og anvisningerne fra myndighederne ændrer sig til det bedre.

Ordningen omfatter udover Superligatruppen også fortsat størstedelen af trænerstaben omkring både Superligatruppen og AaB Talent. Ligeledes gælder ordningen langt hovedparten af de administrative medarbejdere i AaB.

Tags på denne nyhed

Inge André Olsen er tiltrådt som sportschef

1. april 2020 kl. 08:27 af Brian Andersen

Overgangen fra marts til april har betydet, at den 42-årige nordmand efter ni år nu ikke længere er sportschef i Stabæk Fotball, men i stedet fremover repræsenterer AaB i en tilsvarende rolle.

Umiddelbart før jul kunne AaB offentliggøre valget af Inge André Olsen som kommende sportschef, og på det tidspunkt kunne ingen forudsige den globale krise i forbindelse med spredning af coronavirus.

Alligevel er Inge André Olsen fuldt fokuseret på sine nye opgaver i AaB:

- Jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag, men jeg havde selvfølgelig ikke forestillet mig, at jeg ikke kunne være i Aalborg på min første arbejdsdag for klubben. Det er en meget speciel situation.

- Jeg ser frem til at møde spillere, stab og øvrige ansatte i klubben, men det vigtigste lige nu er, at vi alle passer godt på hinanden og følger de anvisninger, der kommer fra myndighederne, så så mange som muligt kommer sunde og raske igennem forløbet, lyder det fra Inge André Olsen til aabsport.dk.

- Og så skal tiden ellers bruges på planlægning, så vi i AaB er optimalt forberedt, når vi forhåbentlig om ikke så mange uger kan være i gang igen, siger Inge André Olsen, der selv har været i karantæne fra 9. til 23. marts umiddelbart efter Stabæks træningslejr i Spanien.

Foreløbig er det planen, at Inge André Olsen ankommer til Aalborg 14. april, men datoen afhænger af de retningslinjer, der løbende bliver udstukket fra både den danske og norske regering.

Tags på denne nyhed

Prøv AaB Shoppens lykkehjul

31. marts 2020 kl. 13:27 af Martin Stigaard Skammelsen

Er du på udkig efter nyt AaB-merchandise, så prøv en tur på AaB Shoppens lykkehjul først. Her kan du nemlig vinde rabatter til webshoppen, så du kan spare penge på dit køb eller opnå fri fragt på din ordre.

Læs mere og prøv lykkehjulet lige her. 

Tags på denne nyhed

Scenarier for afvikling af ligaerne

30. marts 2020 kl. 15:57 af Martin Stigaard Skammelsen

Det er nu 18 dage siden, at dansk fodbold satte turneringerne på pause. Præcist hvornår spillet kan genoptages vides ikke, men arbejdet på, hvordan fodboldsæsonen på sportslig vis kan afgøres, foregår løbende, og der er åbnet nye muligheder i den internationale kampkalender. I dag blev de forskellige scenarier drøftet med klubberne. Plan A er med tre overordnede scenarier, som har det til fælles, at alle kampe afvikles.

Den første er med start ultimo april og afslutning slut juni. Version to indledes først medio maj og går frem til medio juli, mens den tredje version først begynder ultimo maj og varer til slut juli. I alle tre versioner er der også planlagt med afvikling af de resterende kampe i Sydbank Pokalen.

- Vores overordnede mål er – ligesom de øvrige europæiske ligaer - stadig at få færdigspillet de forskellige turneringer, så der kan kåres en mester og findes op- og nedrykkere. Der er selvfølgelig en række faktorer, der kan påvirke scenarierne. Udover at vi ikke kender startdatoen, så kommer internationale fælles aftaler også til at få stor indflydelse på de nationale ligaer. Men grundscenarierne er lavet – og det på en harmonikaagtig måde med lidt luft, så de både kan trækkes ud og skubbes sammen, lyder det fra Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen. 

I dagens drøftelser med klubberne blev der også kigget på det scenarie at spille sæsonen færdig med et reduceret antal kampe. Selvom alle er enige om, at målet er at få afvikles samtlige sæsonens kampe, så er det nødvendigt også at drøfte en forkortet sæson, hvis det scenarie skulle blive nødvendigt. Det har været diskuteret, hvem der træffer afgørelsen om, hvordan turneringerne ender med at blive afviklet, men det er der klare aftaler om.

- Der har været spurgt om, hvem der kan og skal tage beslutninger, hvis vi kommer derud, hvor turneringen ikke kan afsluttes på normal vis. Svaret er, at det skal være så uvildig en instans som muligt, der udarbejder løsningerne. Kompetencen er i udgangspunktet givet af generalforsamlingen til bestyrelsen. Bestyrelsens ni klubrepræsentanter er fuldt bevidste om deres ansvar, men betragter sig ikke som habile i de beslutninger, og har givet kompetencen videre til den uafhængige administration, fordi det er den ansvarlige måde at varetage turneringerne på. Ikke til en enkeltperson, men til administrationen, som jeg er i spidsen for, siger Claus Thomsen og fortsætter: 

- Velvidende at kompetencen er videregivet til administrationen har bestyrelsen diskuteret den beslutning, administrationen i udgangspunktet har truffet, og det er en enig bestyrelse, som bakker op om, at der findes en vinder, placeringer samt op- og nedrykkere, så virkningerne af den ufrivillige pause ikke breder sig til sæsonen 2020/21. Samme meldinger lyder der fra de øvrige europæiske ligaer. De har også enorm fokus på at få færdigspillet 2019/20 sæsonen med alle kampe, ligesom klubberne på dagens rækkemøder også var enige i, er det overordnede mål.

Senere mandag samles alle klubber i 2. Division digitalt og kigger på afvikling af den tredjebedste række. Her er forudsætningerne lidt anderledes end i de to øverste rækker.

Tags på denne nyhed

Vælg en klassisk AaB-kamp til gensyn

28. marts 2020 kl. 11:21 af Martin Stigaard Skammelsen

Mens vi venter på at der igen kan spilles kampe i 3F Superligaen og Sydbank Pokalen, vil vi gerne tilbyde det næstbedste vi kan finde på lige nu, nemlig visning af en udvalgt klassisk AaB-kamp.

Vores rettighedshavere er allerede i gang med at finde gamle kampe i arkivet, som de sender i stedet for al den sport, der pt er udskudt. Nu kan I få, mulighed for at udvælge en bestemt AaB- kamp, der skal sendes.

På vores officielle Facebook-side kan du lige nu gå ind og nominere hvilken kampe fra 3F Superligaen eller Sydbank Pokalen du allerhelst vil have et gensyn med.

Blandt forslagene udvælger vi tre som i næste lægges til afstemning på vores Facebook-side, hvorefter rettighedshaverne vil finde den kamp frem, som flest stemmer på.

Kampen bliver efterfølgende både gjort tilgængelig på en streaming platform – og på en af deres TV-kanaler. 

Er kampen sendt hos NENT, vil den blive vist på Viaplay og på TV3 SPORT, mens kampe fra Discovery sendes på dPlay og på Eurosport2.

Bemærk at det kun er muligt at nominere kampe fra 1998 og frem, samt kampe fra 3F Superligaen og Sydbank Pokalen.

Klik her for at gå til Facebook-siden og nominere din yndlings AaB-kamp fra arkiverne.