AaB klædt af i Aarhus

15. september 2019 kl. 13:54 af Rasmus Estrup

AaB blev søndag fortjent besejret med 3-0 af AGF, der havde Mustapha Bundu til at score alle tre mål i kampen. Nederlaget betyder, at AaB i skrivende stund ligger på fjerdepladsen i 3F Superligaen med 13 point.

AGF var bedst fra første fløjt, og allerede efter fem minutter kunne hjemmeholdet bringe sig foran. Mustapha Bundu blev sendt afsted i dybden på højresiden. Kantspilleren trak ind i banen og sparkede med venstrefoden bolden helt op i fjerneste målhjørne til 1-0.

Fem minutter senere var Jakob Ankersen tæt på at udbygge AGF's føring, men Jores Okore fik kastet sig ned i afslutningen og dirigeret bolden lige over målhjørnet.

Det følgende hjørnespark var Frederik Tingager tæt på at heade i mål, men læderet gik lige forbi bagstolpen, og AGF fik et nyt hjørnespark. Dette fik Frederik Tingager snittet videre til Patrick Mortensen, men igen kom Jores Okore i vejen og fik afveget afslutningen til et nyt hjørnespark, som endte med endnu et farligt AGF-forsøg og en vigtig befrier fra AaB-defensiven.

Efter endnu et par AaB-blokeringer i de følgende fem minutter måtte Jacob Rinne diske op med en god redning, da Mustafa Amini afsluttede fra distancen 19 minutter inde i opgøret.

Kort efter fik Kasper Kusk med en flot solotur fra eget felt tilkæmpet sig et frispark tæt på AGF-feltet, men Patrick Olsens frisparksforsøg blev symptomatisk for AaB-indledningen sendt i muren.

AaB formåede dog at fastholde angrebet, og Kasper Kusk prøvede med et følt langskud mod det fjerneste målhjørne. En glimrende afslutning, der krævede en tv-redning ud af Aleksander Jovanovic i målet.

De næste 10-15 minutter var det egentlig AaB, der havde spilovertaget, uden at det dog medførte målchancer og scoringer.

Det gjorde en omstilling til AGF derimod efter 34 minutter. Mustafa Amini satte gang i en omstilling, som endte hos Mustapha Bundu. Målscoreren rundede dagens anfører, Rasmus Thelander, og alene med Jacob Rinne sparkede han sikkert bolden fladt ind ved fjerneste stolpe til 2-0.

Fem minutter senere hev Jacob Rinne en kæmpe redning ud af sin kortærmede trøje for at holde endnu en AGF-afslutning efter en dødbold fra at gå i mål.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, og netop indskiftede Tom van Weert fik to minutter efter pausen afsluttet i sidenettet efter oplæg fra Patrick Olsen.

Kort efter trykkede Kasper Kusk af med et stærkt højrehug på kanten af feltet. Aleksander Jovanovic fik desværre det alleryderste af handskerne på den flotte afslutning, som prellede af på overliggeren. Riposten forsøgte Tom van Weert at heade i mål, men hovedstødet sad lige på AGF-målmanden.

En håndfuld minutter senere sendte Patrick Mortensen en afslutning fra distancen tæt forbi målhjørnet, og Niklas Backman afsluttede ti minutter efter pausen fra nært hold efter et indlæg, men igen kom AaB-forsvaret i vejen med en blokade.

Chancerne kom på en stribe i starten af anden halvleg, og Tom van Weert fik endnu en afslutning sendt mod mål, men AGF-keeperen fik reddet til hjørne.

Et kvarter efter pausen fik AGF's Bror Blume afsluttet tæt forbi, og et halvt minut senere fulgte han trop med en fremragende afslutning mod det fjerneste målhjørne, men Jacob Rinne fik på fornemste vis reddet bolden, inden den kunne suse op i hjørnet.

Kort efter fik AGF tilkendt et straffespark, og Mustapha Bundu fuldente sit hattrick med en sikker scoring til 3-0.

Et kvarter før tid fik Jakob Ahlmann sat Tom van Weert op til afslutning, men hollænderens flade afslutning gik forbi bagerste stolpe.

Kristoffer Pallesen, der også var blevet skiftet ind, forsøgte sig efterfølgende med et langskud som først blev afrettet og på stregen reddet af AGF-målmanden.

Lidt over ti minutter før tid fik AGF's indskifter Zachary Duncan også forsøgt sig med et langskud. Dette gik dog et pænt stykke forbi Jacob Rinnes mål.

I tillægstiden forsøgte Mikkel Kaufmann og Patrick Olsen sig med afslutninger, men det var ikke noget, der kunne ændre på AGF's sejr på 3-0.

Nederlaget betyder, at østjyderne overhaler AaB i tabellen, og dermed ligger AaB nu på fjerdepladsen i 3F Superligaen med 13 point.

AaB's næste kamp spilles på søndag på udebane mod FC Nordsjælland kl. 14.00.

Matchfacts - 3F Superligaen, 9. spillerunde

AGF-AaB 3-0 (2-0)
6. min 0-1 Mustapha Bundu, 35. min 2-0 Mustapha Bundu, 65. min 3-0 Mustapha Bundu
Advarsler AGF: Niklas Backman (20), Jon Thorsteinsson (86)
Advarsler AaB: Tom van Weert (83)
10.235 tilskuere på Ceres Park

AGF (4-3-3): Aleksandar Jovanovic, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen, Mustafa Amini, Nicolai Poulsen (78: Zachary Duncan), Bror Blume, Mustapha Bundu (71: Jon Thorsteinsson), Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (81: Gift Links).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Patrick Kristensen (66: Kristoffer Pallesen), Jores Okore, Rasmus Thelander (45: Kasper Pedersen), Jakob Ahlmann, Patrick Olsen, Magnus Christensen, Iver Fossum, Kasper Kusk, Mikkel Kaufmann, Frederik Børsting (46: Tom van Weert).

Dommer: Anders Poulsen

Lucas Andersen kåret til månedens spiller

15. september 2019 kl. 11:25 af Rasmus Estrup

Lucas Andersen, der i august blandt andet scorede fire mål og stod for to assists, var nomineret sammen med Jesper Hansen fra FC Midtjylland og Niklas Backman fra AGF.

Kåringen af månedens spiller i 3F Superligaen udvælges af tre instanser:
- Et ekspertpanel bestående af 10 fodboldeksperter, der er udpeget af Superligaens rettighedshavere, MTG og Discovery.
- Statistisk data fra Superligaens Player Performance Index, der vurderer på spillerens præstation, holdets præstation, mål, assist og clean sheet.
- Fans, der stemmer på de tre kandidater på Superligaens officielle Facebook-side.

I løbet af august vandt AaB hjemme 4-0 over Esbjerg fB og 5-0 på udebane over AC Horsens, mens det blev til to knebne udebanenederlag på 1-0 til FC Midtjylland og 2-1 til Brøndby I.F.

AaB TV: Tilbageblik på AGF-AaB

15. september 2019 kl. 08:10 af Rasmus Estrup

I dag kl. 12.00 gæster AaB AGF på Ceres Park i niende spillerunde af 3F Superligasæsonen.

Inden kampen kan du i dette tilbageblik fra AaB TV gense en række udvalgte Superligascoringer på udebane mod AGF.

AaB jagter ny sejr

14. september 2019 kl. 15:49 af Brian Andersen

Aarhusianerne møder frem til morgendagens dyst med netop fire betydende sejre på stribe inklusive tre 3F Superligakampe, hvorfor det er to formstærke mandskaber, der skal udfordre hinanden.

AaB-cheftræner Jacob Friis har efter lørdagens træningspas udtaget følgende 19 navne inklusive 11 egenudviklede spillere fra AaB Talent og 11 af AaB’s partnerklubber:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 27 Søren Tengstedt, 29 Mikkel Kaufmann, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspiller Jeppe Pedersen.

Oliver Abildgaard og Lukas Klitten er ukampdygtige.

Der er kickoff kl. 12.00 på Ceres Park i Aarhus.