Vidste du om SønderjyskE og AaB...

25. oktober 2019 kl. 08:52 af Rasmus Estrup

- det er 38. 3F Superligakamp mellem SønderjyskE og AaB. Statistikken siger 15 sejre til AaB, 10 uafgjorte og 12 nederlag samt en målscore på 52-46 i AaB’s favør.

- AaB er uden nederlag i de fire seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE, der er endt med tre sejre og én uafgjort. Det er AaB’s længste serie af kampe mod SønderjyskE uden nederlag siden de to klubbers 10 første opgør i 3F Superligaen fra juli 2000 til august 2009, der gav AaB fem sejre og fem uafgjorte.

- AaB ikke har tabt en 3F Superligakamp på Sydbank Park siden marts 2014. De seks efterfølgende besøg i Haderslev er endt med fire sejre og to uafgjorte, og samtidig har AaB præsteret at holde SønderjyskE fra at score i fire af de seks kampe inklusive de seneste to kampe. 

- hvis SønderjyskE ikke scorer mod AaB på søndag, vil det være første gang i 3F Superligaens historie, at SønderjyskE over tre kampe i træk ikke kommer på tavlen på hjemmebane mod AaB. 

- en sejr over SønderjyskE vil være AaB’s tredje kamp i træk i 3F Superligaen med fuld gevinst. Det vil i givet fald være første gang siden efteråret 2015, at AaB præsterer at vinde tre 3F Superligakampe i træk.

- AaB har præsteret at holde nullet mod Hobro I.K. som OB i de to seneste Superligakampe. Skulle det også lykkes mod SønderjyskE, vil det være første gang siden august 2018, at AaB præsterer tre clean sheets i træk i 3F Superligaen.

- på trods af blot 37 spillede 3F Superligakampe, er der dømt 11 straffespark i indbyrdes opgør mellem SønderjyskE og AaB. Alene i de syv seneste indbyrdes 3F Superligaopgør er der dømt seks straffespark, hvoraf de fire har været til AaB med tre scoringer som udfald.

- SønderjyskE og AaB også mødtes i 3F Superligaen på datoen 27. oktober i 2013. Dengang blev kampen spillet på Aalborg Portland Park, og AaB vandt 2-0 på et selvmål og en straffesparksscoring af Kasper Kusk.

- at foruden Kasper Kusk (3 mål) har også Lucas Andersen (2), Kasper Pedersen (1), Jores Okore (1), Tom van Weert (1), Frederik Børsting (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod SønderjyskE.

- at Glen Riddersholm som træner kun har vundet fire af sine seneste 16 3F Superliga kampe mod AaB. De øvrige kampe har givet otte AaB-sejre og fire uafgjorte. 

- hvis der kommer minimum 3.747 tilskuere, vil AaB’s 957 kampe i 3F Superligaen være blevet overværet af 6,5 millioner tilskuere. Det svarer til et gennemsnit på knap 6.800 tilskuere pr. 3F Superligakamp.

- ud af de 37 tidligere 3F Superligakampe mod SønderjyskE har AaB scoret først i 20 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 15 tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, fem uafgjorte og ni nederlag.

- AaB blot har vundet en af de seneste ni 3F Superligakampe, hvor søndagens dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, har passet fløjten. De øvrige otte kampe er endt med fem uafgjorte og tre nederlag.

- ingen AaB-spillere er i karantæne til kampen mod SønderjyskE. Til den efterfølgende kamp mod FC Midtjylland risikerer Jakob Ahlmann, Jores Okore og Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod SønderjyskE, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- Lucas Andersen kan spille sin 75. 3F Superligakamp i sin officielle kamp nummer 80 for AaB.

(Kilde: aabsport.dk, OPTA og danskfodbold.com)

Tags på denne nyhed

Auktionen om Knæk Cancer-trøjer slutter i morgen

24. oktober 2019 kl. 14:32 af Rasmus Estrup

Indtil i morgen har du mulighed for at byde på en af de kampbrugte Knæk Cancer-trøjer fra hummel, som AaB vandt 2-0 i, da holdet gæstede Hobro I.K. i en kamp, hvor Patrick Olsen og Iver Fossum kom på måltavlen. 

De kampbrugte trøjer er nemlig på auktion på Odendo.dk frem til i morgen, og hver krone fra auktionen går ubeskåret og direkte til Knæk Cancer 2019.

Du kan byde på AaB's Knæk Cancer-trøjer fra hummel her. 

 

Tags på denne nyhed

Flere kampe fastlagt i eSuperligaen

24. oktober 2019 kl. 10:57 af Rasmus Estrup

AaB er kommet godt fra start i eSuperligaen, hvor nordjyderne med tre sejre i fire kampe ligger på en øjeblikkelig tredjeplads, og nu har AaB-mandskabet fået overblik over, hvordan resten af grundspillet ser ud. 

AaB's kommende kampprogram i eSuperligaen er som følger:  

Runde 5 - Søndag 27. oktober kl. 22.00 - FC Midtjylland-AaB (Dplay)

Runde 6 - Mandag 28. oktober kl. 19.30 - AaB-FC København (Canal 9 og Dplay)

Runde 7 - Søndag 3. november kl. 22.00 - AaB-OB (Dplay)

Runde 8 - Mandag 4. november kl. 22.00 - AaB-Hobro I.K. (Canal 9 og Dplay)

Runde 9 - Søndag 10. november kl. 20.45 - Randers FC-AaB (Dplay)

Runde 10 - Oversidder

Runde 11 - Søndag 17. november kl. 22.00 - AaB-Vejle Boldklub (Dplay)

Runde 12 - Mandag 18. november kl. 14.15 - Lyngby Boldklub-AaB (Dplay)

Runde 13 - Mandag 18. november kl. 19.15 - SønderjyskE-AaB (Dplay)

Runde 14 - Søndag 24. november kl. 18.15 - AaB-FC Nordsjælland (Dplay)

Runde 15 - Søndag 24. november kl. 22.15 - Brøndby I.F.-AaB

Hvilke kampe der vises på Dplay og Canal 9 i runde 15, afgøres først efter 14. spillerunde. 

Top 4 efter grundspillet er direkte kvalificeret til eSuperliga Finals 7. december i Forum Horsens, mens holdende fra 5. pladsen til 12. pladsen spiller eSuperliga Playoffs mandag 25. november. 

Der er mulighed for at købe billetter til eSuperliga Finals her. 

Tags på denne nyhed

KMD Cup gentages 10. januar

23. oktober 2019 kl. 11:31 af Rasmus Estrup

I januar vandt AaB indendørsstævnet KMD Cup 2019 i Aarhus, og 10. januar næste år skal Hele Nordjyllands Hold forsøge at forsvare titlen i Jyske Bank Arena i Odense.

De deltagende klubber til KMD Cup 2020 er AGF, Brøndby I.F., AaB, OB og Øens Hold, der er et hold sammensat af spillere fra de syv bedst rangerede seniorhold på Fyn: Boldklubben Marienlyst, Dalum IF, Middelfart MG&BK, Næsby BK, Otterup B&IK, SFB-Oure FA og Tarup/Paarup IF.

Fakta om KMD Cup 2020

  • KMD Cup 2020 afvikles fredag den 10. januar i Jyske Bank Arena i Odense. Dørene åbnes kl. 17.
  • Billetterne til bliver sat til salg fra mandag d. 11. november og kan købes via klubbernes normale billetudbydere.
  • Billetterne koster 150,- for voksne og 100,- for børn. Billetterne er unummererede. Fans fra de fire Superliga-klubber vil få tildelt hver deres sektion i Jyske Bank Arena. 

Fakta om KMD
KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Tags på denne nyhed

Uafgjort i U/19 Ligaen mod SønderjyskE

23. oktober 2019 kl. 08:26 af Rasmus Estrup

Tirsdag drog AaB’s U/19-ligahold inklusive blandt andre Søren Tengstedt og Oliver Klitten mod Haderslev, da AaB og SønderjyskE tørnede sammen i U/19 Ligaen.

På grund af en landskampspause og en rolle som oversidder i turneringen var det AaB’s første U/19-ligakamp i over en måned, og det kunne ses på spillet.

AaB lagde dog rigtig godt ud og kunne i det første kvarter have været foran 3-0. Men med to redninger på stregen fra SønderjyskE-defensiven måtte AaB nøjes med en føring på 1-0.

Målet blev scoret i det niende minut, da et hjørnespark fra Jeppe Pedersen havnede hos Marcus Serup Hannesbo, som fik nettet til at blafre.

Efter det første kvarter faldt AaB i kadence, og SønderjyskE kom bedre med i et opgør, der for den resterende del var jævnbyrdig.

Efter en times spil udlignede det sønderjyske hjemmehold til 1-1, da de lyseblå brød igennem i AaB’s højreside og fik mulighed for at score tæt under mål.

I de døende minutter pressede AaB hårdt på for et sejrsmål, men de to hold endte med at tage et point hver.

- Man kunne se, at vi ikke havde spillet en kamp i over en måned. I det første kvarter spillede vi rigtig godt, men derfra faldt vores spil fra hinanden, og det var tydeligt, at vi manglede kamptræning, for vores timing var væk. Bortset fra det første kvarter, hvor vi burde have ført større, er 1-1 et fair resultat, siger U/19-ligatræner David Olsen.

AaB ligger med det ene point på en sjetteplads med 10 point efter syv kampe i U/19 Ligaen. Næste kamp spilles på lørdag kl. 15.15 på udebane mod AGF.

Tags på denne nyhed