Vidste du om AaB og OB…

16. oktober 2019 kl. 10:50 af Rasmus Estrup

- at det 83. 3F Superligakamp mellem AaB og OB. AaB har vundet 30 af opgørene, 29 er endt uafgjort og OB har vundet 23 kampe. Målscoreren lyder på 121-111 set med AaB-briller.

- at AaB vandt det seneste 3F Superligaopgør mod OB med 2-1 på udebane efter scoringer af Kasper Pedersen og Kasper Kusk. Hvis AaB vinder igen fredag aften, vil det være første gang siden november 2013-april 2014, at AaB vinder to 3F Superligakampe i træk over OB.

- at AaB’s seneste hjemmesejr i 3F Superligaen over OB var 24. august 2015, da AaB vandt 5-1 efter scoringer af Kasper Risgård (2), Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen og Frederik Børsting.

- at foruden Frederik Børsting (1), Kasper Kusk (1) og Kasper Pedersen (1) har også Patrick Kristensen (2) og Lucas Andersen (1) fra den nuværende Superligatrup tidligere været på tavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod OB.

- at AaB i de tidligere 82 3F Superligakampe mod OB har åbnet målscoringen 40 gange, hvilket har ført til 27 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har OB scoret kampens første mål 33 gange, hvilket har ført til tre AaB-sejre, 12 uafgjorte og 18 nederlag.

- at AaB 10 gange tidligere har spillet en kamp i Danmarksturneringen på datoen 18. oktober. Seneste sejr var tilbage i 1987, da AaB vandt 2-1 over Hvidovre I.F.

- at det er AaB’s første fredagskamp i denne sæson. I sidste sæson spillede AaB otte fredagskampe, hvilket førte til fem sejre og tre uafgjorte.

- at dommer Sandi Putros på fredag dømmer sin 9. 3F Superligakamp med AaB som deltager. De seneste fire AaB-kampe, hvor Sandi Putros har passet fløjten, har budt på tre udvisninger, heraf en til AaB, og tre dømte straffespark, hvoraf to var til AaB.

- at Lucas Andersen med 32 minutters spilletid mod OB passerer 5.000 Superligaminutter for AaB.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 62.696 kr. Køb billetter til kampen her eller i billethusene på Aalborg Portland Park på fredag fra kl. 18.00.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen fik landsholdscomeback i Aalborg

15. oktober 2019 kl. 20:51 af Rasmus Estrup

AaB’s anfører, Lucas Andersen, der var efterindkaldt til den danske landsholdstrup, startede på bænken sammen med blandt andre Lasse Nielsen, mens Henrik Dalsgaard var med fra start, da Danmark i aften mødte Luxembourg på Aalborg Portland Park.

Danmark dominerede kraftigt fra start, og der gik blot 13 minutter før danskerne fortjent kom foran. Det skete, da Martin Braithwaite prikkede bolden over stregen efter et hjørnespark, som Mathias Zanka Jørgensen headede videre til Kasper Dolberg, der lidt tilfældigt lagde bolden til rette for Martin Braithwaite i det lille felt.

2-0-målet faldt efter 21 minutter, da Robert Skovs indlæg fra højrekanten sad lige i fodtøjet på Kasper Dolberg, som køligt first-timede bolden ind langs opstanderen.

Lige inden opgøret rundede en time blev Kasper Dolberg dobbelt målsorer. Pierre-Emile Højbjerg fandt med en god dybdebold den tidligere AaB-back, Henrik Dalsgaard, som med et af sine karakteristiske løb til baglinjen, opfangede bolden og slog den præcist på tværs til Kasper Dolberg, der tæt under mål gjorde det til 3-0.

Umiddelbart efter scoringen blev Lucas Andersen sendt på banen i stedet for opgørets første målscorer, Martin Braithwaite.

Fem minutter efter blev det 4-0 til Danmark. Henrik Dalsgaard leverede sin anden assist i kampen, da han slog et tidligt indlæg ind i feltet til indskiftede Christian Gytkjær, som headede bolden i nettet.

Scoringen blev opgørets sidste, og dermed vandt Danmark venskabskampen over Luxembourg med 4-0.

Lucas Andersen fik med dagens optræden sin fjerde A-landskamp under bæltet, og han er den 40. spiller til at repræsentere AaB i en officiel A-landskamp. 

Tags på denne nyhed

Oktoberfest på fredag inden AaB-OB

15. oktober 2019 kl. 14:39 af Rasmus Estrup

Kampinfo

Spillerunde: 13
Spilledato: Fredag 18. oktober 2019
Kick-off: Kl. 19.00
Dørene åbner kl. 18.00
Dommer: Sandi Putros

Billetter

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på fredag på Aalborg Portland Park i billethusene, som åbner kl. 18.00.

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Deltag i Oktoberfest fra kl. 16.30

Fra kl. 16.30 er der Oktoberfest i Aalborg Stadionhal 2, hvor der blandt andet er live musik, beer pong og slå-søm-i-stubben. Arrangementet er stablet på benene i samarbejde med Zwei Grosse Bier Bar, og de første 200 gæster får et særligt armbånd, der giver en gratis liter fadøl på Zwei Grosse Bier Bar efter kampen.

I baren til Oktoberfesten er der følgende tilbud: 

Fadøl 0,5 liter: 35 kr.
Fadøl 1 liter: 60 kr.
Pretzel: 10 kr.
Sodavand: 20 kr.

Herbie Gin serverer smagsprøver på AaB Gin

Til Oktoberfesten er det også muligt at få smagsprøver på AaB Gin Limited Edition, som serveres af Herbie Gin. 

Opvarmning i fanområdet fra kl. 17.00

Ønsker man ikke at deltage i Oktoberfesten i hallen, er der som sædvanlig også mulighed for at varme op til kampen ved AaB Tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanområdet før kampen koster kun 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr. Du kan naturligvis også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store grill. 

Lån Theodors venneflag i Theodors Familiezone

I Theodors Familiezone er det som altid muligt at låne et af Theodors venneflag, så man kan vise sin støtte til Hele Nordjyllands Hold ved indløb og under kampen. 

Der er i Theodors Familiezone også mulighed for at lave tegninger og skrive breve til Theodor. AaB-maskotten tømmer nemlig sin postkasse, der hænger i Theodors Familiezone, efter hver kamp.

Du kan igen også lave din egen AaB-bog på din egen tablet eller smartphone med læringsværktøjet Skriv og læs. 

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for fredagskampen er #AaBOB – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Schleppegrellsgade. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00 eller på kampdagen i billethusene på Aalborg Portland Park.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

Blandet start i eSuperligaen

15. oktober 2019 kl. 11:46 af Rasmus Estrup

1. runde: AaB-AGF 1-3

AaB’s sæsonpremiere i eSuperligaen endte med et nederlag mod AGF. Daniel “Shoppen” Mogensen kom i første duel bagud efter en halv time mod “Rom”, og fem minutter før tid scorede “Rom” også til 2-0. 

Dermed var det en svær opgave, Jacob Kragelund stod overfor mod “Tamer”, og opgaven blev nærmest umuliggjort, da “Tamer" med cirka ti minutter til pausen kom foran 1-0. 

Kragelund fik med lidt under ti minutter tilbage af kampen scoret AaB’s første mål i denne sæson af eSuperligaen, da han udlignede til 1-1. 

Det betød i det samlede billede desværre et nederlag på 3-1. 

2. runde: AC Horsens-AaB 1-3

Mandag aften blev AaB’s kamp mod AC Horsens vist på Canal 9, og Daniel “Shoppen” Mogensen lagde fra land mod JeppeLK. I slutningen af en jævnbyrdig første halvleg scorede “Shoppen” til 1-0.

Gennem hele anden halvleg dominerede “Shoppen” fuldstændig, og cirka fem minutter før tid gav det store overtag endelig pote, da “Shoppen” eksekverede et straffespark til slutresultatet 2-0.

I returkampen var Jacob Kragelund oppe i mod Legind, og små ti minutter før pausen scorede AC Horsens-spilleren til 1-0.

Kragelund svarede dog straks igen med udligningen til 1-1 efter en erobring helt oppe ved AC Horsens-feltet.

Kampen endte 1-1, og dermed vandt AaB samlet set 3-1 over AC Horsens. Efter sæsonens to første kampe er AaB på ottendepladsen med tre point. 

Tags på denne nyhed

Ross atter anfører i ny sejr over Irland

14. oktober 2019 kl. 16:07 af Rasmus Estrup

Danmarks U/19-landshold vandt mandag eftermiddag 2-0 i en venskabskamp på udebane mod Irland. Sejren var dermed en fordobling i forhold til fredagens venskabskamp mod Irland, som Danmark vandt med 1-0. 

Ligesom i fredags var Mathias Ross med i startopstillingen, og AaB-spilleren bar også anførerbindet igen. 

Det danske U/19-landshold kom foran 1-0 cirka midt i første halvleg, og den stilling holdt halvlegen ud. Der stod også fortsat 1-0 til Danmark, da Mathias Ross efter 56 minutter blev skiftet ud. 

Små ti minutter senere blev den danske sejr sikret med målet til 2-0. 

Mathias Ross er med dagens optræden oppe på 24 ungdomslandskampe for Danmark. 

Tags på denne nyhed