Ross atter anfører i ny sejr over Irland

14. oktober 2019 kl. 16:07 af Rasmus Estrup

Danmarks U/19-landshold vandt mandag eftermiddag 2-0 i en venskabskamp på udebane mod Irland. Sejren var dermed en fordobling i forhold til fredagens venskabskamp mod Irland, som Danmark vandt med 1-0. 

Ligesom i fredags var Mathias Ross med i startopstillingen, og AaB-spilleren bar også anførerbindet igen. 

Det danske U/19-landshold kom foran 1-0 cirka midt i første halvleg, og den stilling holdt halvlegen ud. Der stod også fortsat 1-0 til Danmark, da Mathias Ross efter 56 minutter blev skiftet ud. 

Små ti minutter senere blev den danske sejr sikret med målet til 2-0. 

Mathias Ross er med dagens optræden oppe på 24 ungdomslandskampe for Danmark. 

Tags på denne nyhed

Sejr til U/15 og remis for U/17

14. oktober 2019 kl. 09:23 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: SønderjyskE-AaB 1-1

AaB’s U/17-ligahold måtte nøjes med 1-1 mod SønderjyskE efter en ellers god indsats fra AaB-mandskabet.

Da opvisningsbanen i det sønderjyske stod under vand, blev kampen flyttet til en anden bane, og den første del af kampen gik med at vænne sig til underlaget, som gjorde kampen lidt rodet fra start.

Som minutterne gik, fik AaB bedre og bedre fast i kuglen, men en clearing fra hjemmeholdet førte til en misforståelse i AaB-defensiven, og en opportunistisk SønderjyskE-angriber lykkedes med at snuppe bolden og bringe hjemmeholdet foran 1-0.

Kort inden pausen troede AaB-mandskabet, at der var faldet en udligning, men scoringen blev underkendt for offside.

I anden halvleg dominerede AaB fuldstændig, men der skulle et straffespark til, før Christian Wagner fik udlignet til 1-1, der trods flere AaB-muligheder mod slutningen også blev slutresultatet.

- Drengene skal roses for en rigtig god indsats, hvor vi sad på alle faser af spillet og også skabte de muligheder, der skulle til for at vinde. Men vi var ikke skarpe nok i afslutningsfasen, og derfor blev det desværre ikke til mere end det ene point, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

AaB ligger på 12. pladsen i U/17 Ligaen med fire point efter seks runder. Næste kamp spilles på lørdag kl. 15.15 mod FC Nordsjælland på AaB’s anlæg på Hornevej.

U/15 Ligaen: SønderjyskE-AaB 2-5

På en kunstgræsbane i Sønderjylland var AaB’s U/15-ligahold mere effektive, da de lørdag også gæstede SønderjyskE og vandt 5-2.

Trods en skidt start fra AaB-mandskabet kom gæsterne i front med 1-0 efter et kvarter, da Benjamin Damsgaard fandt vej til netmaskerne.

Syv minutter senere blev AaB-føringen fordoblet af Oskar Eckardt Mortensen.

Mod slutningen af første halvleg reducerede SønderjyskE til 2-1, men med to scoringer inden pausefløjtet af henholdsvis Rasmus Jørgensen og Jeppe Jørgensen gik AaB til pause foran 4-1.

Kort inde i anden halvleg blev føringen udbygget til 5-1 ved Benjamin Damsgaard, inden SønderjyskE fik pyntet på resultatet med kampens sidste scoring til 5-2.

AaB ligger på ottendepladsen med otte point i U/15 Ligaen, og spiller på lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod Farum Boldklub.

Tags på denne nyhed

Lucas Andersen på landsholdet

13. oktober 2019 kl. 12:05 af Rasmus Estrup

Når Aalborg Portland Park tirsdag aften danner ramme om det danske landsholds venskabskamp mod Luxembourg, er AaB-anfører Lucas Andersen med i den danske landsholdstrup. 

AaB's nummer 10 er således blevet efterudtaget til landsholdet sammen med Jonas Knudsen og den tidligere AaB-spiller Lasse Nielsen. De tre spillere erstatter Yussuf Poulsen, Jens Stryger og Andreas Christensen, der alle var med i EM-kvalifikationssejren over Schweiz lørdag aften. 

Tirsdagens landskamp begynder kl. 19.00 på Aalborg Portland Park. Der er stadig mulighed for at købe billetter til kampen her. 

25-årige Lucas Andersen har hidtil opnået tre A-landskampe og 72 ungdomslandskampe for Danmark. Hans seneste optræden på det danske A-landshold var en venskabskamp mod Tjekkiet i november 2016. 

Foruden Lucas Andersen og Lasse Nielsen er blandt andre også den tidligere AaB-back Henrik Dalsgaard med i landsholdstruppen på tirsdag. 

Tags på denne nyhed

AaB-kaptajn brandvarm før eSuperligapremiere

13. oktober 2019 kl. 09:48 af Rasmus Estrup

- Jeg glæder mig rigtig meget. Specielt fordi “Shoppen” og jeg ikke har forløst vores potentiale endnu, så som hold kan vi overraske i år. Vi skal vise, at vi ikke er en del af middelgruppen i eSuperligaen

AaB’s eSuperligakaptajn, Jacob Kragelund, ser meget frem til denne sæson i eSuperligaen. En sæson, der åbner i aften, hvor det for AaB’s vedkommende gælder et opgør mod AGF kl. 22.00.

I eSuperligaens to første sæsoner har AaB på sidste spilledag misset top-8 og en plads ved eSuperliga Finals.

I år er der ændret i ligaens struktur, således at de fire bedste hold i grundspillet er direkte kvalificeret til eSuperliga Finals i Forum Horsens 7. december. Holdene fra femtepladsen til 12. pladsen spiller en afgørende playoffkamp, hvor vinderen også vinder et sæde ved eSuperliga Finals.

Trods niendepladsen i sidste sæson er ambitionerne for denne sæson høje hos AaB’s eSuperligamandskab.

- Vi går efter top-4 og den direkte kvalifikation. Der er selvfølgelig mange hold, der kæmper om de fire pladser, men jeg synes, vi er stærkere i år, så der er ingen grund til ikke at gå efter top-4. Specielt når holdene fra femtepladsen til 12. pladsen skal ud i en afgørende playoffkamp for at nå Finals, siger Jacob Kragelund.

Jacob Kragelund og Daniel “Shoppen” Mogensen, der begge var på AaB’s eSuperligahold i sidste sæson, får i denne sæson følgeskab af 19-årige Oliver Ledet og 16-årige Mads Skibsted. Alle fire spillere er nordjyder. 

- Jeg synes vi ser stærkere ud i år. Ledet og Skibsted brænder for at vise, at de har et sindssygt højt niveau, og de kommer til at presse Shoppen og jeg, som igen er vores mainplayers.

- Samtidig har Shoppen og jeg lært hinanden bedre at kende, og at vi fastholder de to mainplayers fra sidste sæson giver os en god kontinuitet, siger Jacob Kragelund, der sammen med holdkammeraterne er kommet godt fra land i FIFA 20.

- Spillet kom ud 19. september og lige siden har vi trænet som sindssyge og hver især spillet op mod seks til otte timer om dagen for at være helt klar, siger kaptajnen. 

Den hårde træning bar også frugt i sidste weekend, da FIFA 20’s første Weekend League kørte. Her kvalificerede Ledet, Shoppen og Kragelund sig til den første internationale kvalifikation. Noget kun få hundrede spillere på verdensplan lykkedes med.

- Der er mange hold i eSuperligaen, der ikke har nogen med i kvalifikationen, så at vi kvalificerede med tre ud af fire spillere er lækkert.

- For mit eget vedkommende gik det også rigtig godt, da jeg gik 30-0 gennem weekenden og lå nummer 35 i verden. Jeg føler mig på et helt andet niveau end i sidste sæson, og derfor var det også rigtig fedt at gå ubesejret igennem den første Weekend League, siger Jacob Kragelund.

Som noget nyt i år bliver der i eSuperligaen spillet med God Accounts, hvilket betyder, at alle har rådighed over samtlige spillere i FIFA 20. Man må dog kun have tre såkaldte icons på banen ad gangen

- Tidligere har nogle hold brugt mange penge på at købe spillere i spillet, hvilket har ført til nogle ulige kampe. Den ulighed bliver nu fjernet. Nu har alle lige vilkår, og så er det den bedste spiller, der i de fleste tilfælde kommer til at vinde, siger AaB’s eSuperligaanfører.

Han og sine tre holdkammerater tager i dag turen til København, hvor AaB i sæsonpremieren møder AGF kl 22.00. kampen kan følges via Dplay. I morgen kl. 22.00 bliver AaB’s eSuperligakamp mod AC Horsens vist på både Canal 9 og Dplay.

Se AaB’s kampprogram for de første seks runder her.

Tags på denne nyhed

Kom til Oktoberfest inden AaB-OB på fredag

12. oktober 2019 kl. 11:17 af Rasmus Estrup

På fredag er der garanti for live musik, store fadøl, beerpong og slå-søm-i-stubben, når AaB i samarbejde med Zwei Grosse Bierbar holder Oktoberfest i Aalborg Stadionhal 2 inden 3F Superligakampen mod OB.

Dørene til Oktoberfesten åbner kl. 16.30, og halarrangementet slutter kl. 18.45, så alle har tid til at komme på plads på Aalborg Portland Park til AaB-OB, der begynder kl. 19.00. 

Der er fri entré for alle til oktoberfesten, og de første 200 gæster får et særligt armbånd, der giver en gratis liter fadøl på Zwei Grosse Bier Bar efter kampen. 

Tilbud i baren til oktoberfest

Fadøl 0,5 liter: 35 kr.

Fadøl 1 liter: 60 kr.

Pretzel: 10 kr.

Sodavand: 20 kr.

Herbie Gin serverer smagsprøver på AaB Gin Limited Edition.

Gæster under 18 år kan ikke købe alkohol i baren.

Køb billetter til AaB-OB her. 

Tags på denne nyhed