Ny AaB-sejr i U/17 Ligaen

28. oktober 2019 kl. 09:37 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AGF-AaB 3-2

AaB’s U/19-ligahold tabte lørdag 3-2 på udebane til AGF. Hjemmeholdet kom fortjent foran 1-0 efter fire minutter, da et indlæg blev headet ind.

Efter scoringen overtog AaB mere af initiativet, og 10 minutter inde i kampen udlignede de nordjyske gæster, da Marcus Hannesbo headede et hjørnespark på tværs til Benedikt Tristan Axelsson, der sparkede bolden ind til pausestillingen 1-1.

AaB kom bedst ud til anden halvleg, men efter lidt over en times spil bragte AGF sig i front med 2-1.

AaB kom efterfølgende frem til flere gode muligheder, der desværre var uden gevinst. I stedet slog hjemmeholdet til efter en opspilsfejl af AaB, der gav en AGF-omstilling og et mål til 3-1 med cirka fem minutter igen.

AaB blev ved med at presse på mod opgørets afslutning, og til sidst fik Oliver Overgaard pyntet på resultatet efter oplæg fra Mathias Dyg Jensen.

- Drengene viste god intensitet og masser af energi, men på beslutningsdelen og den tekniske udførelse manglede vi det sidste, og det var fortjent, at AGF vandt, selvom vi med lidt mere held måske kunnet have taget det ene point, siger U/19-ligatræner David Olsen.

Efter nederlaget ligger AaB på niendepladsen i U/19 Ligaen. Næste kamp for det bolsjestribede mandskab er allerede i morgen, tirsdag, hvor Union Berlin gæster Hornevej kl. 11.00 i Baltic Sea Cup.

U/17 Ligaen: AGF-AaB 1-2

AaB’s U/17-ligahold tog tredje sejr i de seneste fire kampe, da nordjyderne lørdag besøgte AGF i Aarhus.

Selvom AaB fra start var mest på bolden, havde holdet svært ved at spille sig forbi østjydernes defensiv, og efter lidt over en halv times spil bragte AGF sig foran med en hovedstødsscoring på et hjørnespark.

Efter pausen lykkedes det AaB at tilspille sig flere gode muligheder, og 58 minutter inde i kampen udlignede Oliver Ross efter en dødbold.

Udligningen satte yderligere fart i sejlene hos AaB-mandskabet, og efter 82 minutters spil faldt sejrsmålet til 2-1. Et indlæg fra Christoffer Ravn endte i fødderne på Christian Wagner, som sendte sejrsmålet i rusen.

- Efter første halvleg fik vi justeret på intensiteten og attituden, og i en generelt meget lige kamp endte vi med at tage en god arbejdssejr på simple dyder, hvor især den sidste halve time var noget, vi kan tage med videre, siger U/17-ligatræner Nikolaj Hørby.

Næste opgave i U/17 Ligaen venter på lørdag kl. 11.30 på udebane mod Vejle Boldklub.

U/15 Ligaen: AGF-AaB 2-2

En jævnbyrdig første halvleg i U/15-ligakampen endte målløst, men efter 48 minutter kom AaB fortjent foran 1-0 efter en god start på anden halvleg, da Rasmus Jørgensen scorede på Oscar Mortensens fine indlæg.

10 minutter senere bragte AGF dog balance i stillingen med et hovedstødsmål.

AaB svarede øjeblikkeligt igen, da Benjamin Damsgaard fandt Malthe Gyldenløve, som sendte AaB foran med 2-1.

Kort før tid snuppede AGF dog det ene point, da et klumpspil efter et hjørnespark førte til slutresultatet 2-2 og dermed en pointdeling.

Også i U/15 Ligaen er AaB’s næste kamp på udebane mod Vejle Boldklub på lørdag kl. 11.30.

AaB TV: SønderjyskE-AaB 1-3

28. oktober 2019 kl. 07:11 af Rasmus Estrup

Se fyldigt sammendrag af AaB's comebacksejr på 3-1 udebane over SønderjyskE.

Hjemmeholdet kom foran midtvejs i første halvleg, da Mart lieder tæt under mål headede et indlæg fra Christian 'Greko' Jakobsen i rusen til 1-0.

Anden halvleg bød på den ene chance efter den anden i begge ender af banen, og 11 minutter før tid bragte Mikkel Kaufmann flot balance i regnskabet, da et indlæg fra indskiftede Kasper Kusk blev headet ind langs stolpen af den unge angriber.

Mikkel Kaufmann var også stærkt medvirkende til at AaB i 90. minut kom foran. Den unge frontløber fik med stor energi vundet bolden i SønderjyskE-feltet, inden han et splitsekund senere blev nedlagt af SønderjyskE-målmand Sebastian Mielitz, hvilket gav AaB et straffespark.

Dette sparkede Kasper Kusk sikkert ind midt i målet, og dermed var AaB foran 2-1.

I tillægstiden brugte Mikkel Kaufmann resten af sin energi på en lang solotur fra midten af banen. Med høj hastighed sikrede han sig en friløber, og inde i SønderjyskE-feltet udnyttede han flot muligheden til at afgøre kampen med målet til 3-1.

Sejren sender AaB på femtepladsen i 3F Superligaen med 22 point efter 14 spillerunder.

Køb din billet her.
Bemærk venligst, at både stå- og siddepladsbilletter giver adgang til AaB's fanafsnit, hvor der både er stå- og siddepladser. Du skal derfor blot selv vælge en vilkårlig billettype til kampen for at få adgang til AaB's afsnit. Du kan dog kun tilgå AaB's fanafsnit via Indgang C, der findes mellem Tårn 1 ved Netto og mobiltribunen ud mod Stensbjergvej.

Transport til og fra Køge:

Fælles:

AaB Support Club arrangerer bus til kampen. Læs mere og bestil her.

Kør selv:

Adresse: Ved Stadion, 4600 Køge

Parkering: Der er mulighed for at parkere i nærområdet, hvor det anbefales, at søge mod Stensbjergvej for at parkere, hvis man kommer frem i egen bil. Planlæg din tur her.

Facebook-event:
Vis at du tager med, tilmeld dig kampens Facebook-event via dette link.

AaB takker Jer alle for at støtte holdet på udebane.

Stærk comebacksejr i Haderslev

27. oktober 2019 kl. 19:59 af Rasmus Estrup

AaB leverede en stærk præstation og et flot comeback søndag aften, da to scoringer af Mikkel Kaufmann og en straffesparksscoring af Kasper Kusk sikrede AaB en sejr på 3-1, efter at Mart Lieder i første halvleg bragte SønderjyskE foran 1-0.

Opgøret begyndte jævnbyrdigt med en masse spil på midten og ingen etablerede angreb fra hverken SønderjyskE eller AaB.

Første afslutning faldt først efter 17 minutter, da Kristoffer Pallesen forsøgte sig med et fladt venstrebensspark et par meter uden for feltet. Selvom sparket havde en fin præcision manglede det den fornødne fart til for alvor at true Sebastian Mielitz.

To minutter efter fik AaB en stor mulighed. Et veletableret angreb førte til et fladt indlæg fra Kristoffer Pallesen, som fortsatte helt over mod fjerneste område af SønderjyskE-feltet, hvor Patrick Kristensen var fri. Dagens venstreback tog sig god tid, inden han afsluttede. SønderjyskE-keeperen fik dog nået at lukke godt af og reddede flot afslutningen fra Patrick Kristensen.

Effektiviteten foran mål var større i den anden ende fem minutter senere. Et hårdt og præcist indlæg fra Christian 'Greko' Jakobsen fra højre side sad lige i panden på Mart Lieder, som var løbet fri og fra kanten af det lille felt headede bolden ind bag Jacob Rinne til en sønderjysk føring på 1-0.

10 minutter før pausen måtte AaB's vikarierende assistenttræner Lasse Stensgaard foretage AaB's første udskiftning, da Patrick Kristensen efter et uheldigt sammenstød med banden måtte udgå. I stedet kom Kasper Kusk på banen.

Frem mod pausefløjtet pressede AaB gevaldigt på for en udligning. Et par afslutninger fra kanten af feltet af Patrick Olsen og Kasper Kusk blev begge blokeret, og AaB fik tilspillet sig en håndfuld hjørnespark inden for ganske få minutter. Den ene gav en god mulighed til Jores Okore, der desværre sparkede hul i luften.

Lige inden pausen blev Lucas Andersen ramt af en skade, og han blev fra anden halvlegs start erstattet af Oliver Abildgaard.

Anden halvleg startede med en masse chancer. Først hev Jacob Rinne en stor redning ud af ærmet, da Rilwan Hassan i en omstilling fik masser af plads og kom til afslutning i AaB-feltet. Afslutningen blev snittet af Mathias Ross og havde retning mod fjerneste målhjørne, men den svenske målmand fik det yderste af fingerspidserne på.

Dernæst fik Kasper Kusk en stor mulighed, da en afslutning fra Patrick Olsen blev afrettet og havnede hos Kasper Kusk, som fra det lille felt sparkede over mål med venstrepoten.

Minuttet senere var Mart Lieder på spil i den modsatte ende med en afslutning fra kanten af feltet, der gik forbi AaB-målet, og straks efter fik Kasper Kusk headet et indlæg fra Kristoffer Pallesen forbi SønderjyskE-målet.

Inden halvlegen havde rundet sit første kvarter, fik hjemmeholdet også lidt tilfældigt ramt AaB's stolpe, da et indlæg fra Rilwan Hassan overlistede Jacob Rinne og ramte bagstolpen af AaB-buret.

Midt i anden halvleg fik hjemmeholdet igen testet Jacob Rinne, da Alexander Bah efter samspil med Rilwan Hassan fik afsluttet fra en god position, men Jacob Rinne greb sikkert afslutningen.

20 minutter før tid tog Mikkel Kaufmann chancen langt udefra, og med en solid, flad afslutning var den unge angriber tæt på en udligning, men læderet gik få centimeter forbi fjerneste stang.

I opgørets 79. minut var der dog gevinst for Mikkel Kaufmann. På et indlæg fra Kasper Kusk tog den unge angriber adskillige bagudrettede skridt, inden han med stor præcision headede bolden ind helt ude ved roden af den ene opstander til 1-1.

Tre minutter før tid fik Mikkel Kaufmann med fuld energi tilkæmpet sig et straffespark, da han blev nedlagt af en fremadstormende Sebastian Mielitz.

Fra 11-meterpletten viste Kasper Kusk stor sikkerhed, da han sikkert sparkede bolden ind midt i målet til en nordjysk føring på 2-1.

I tillægstiden blev kampen lukket, da Mikkel Kaufmann med en stor solotur fra midten af banen tog bolden med helt ned i SønderjyskE-feltet, hvor han sikkert udplacerede SønderjyskE-keeperen og gjorde det til 3-1.

Sejren betyder, at AaB hopper op på femtepladsen med 22 point i 3F Superligaen.

Allerede på onsdag skal Hele Nordjyllands Hold igen i kamp, når det gælder udekampen mod HB Køge i ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen.

Næste 3F Superligakamp venter søndag kl. 16.00 mod FC Midtjylland på Aalborg Portland Park. Køb billetter til det opgør her.

Matchfacts - 3F Superligaen, 14. spillerunde

SønderjyskE-AaB 1-3 (1-0)
25. min 1-0 Mart Lieder, 79. min 1-1 Mikkel Kaufmann, 90. min 1-2 Kasper Kusk (str.), 90. min 1-3 Mikkel Kaufmann
Advarsler SønderjyskE: Stefan Gartenmann (40), Victor Mpindi (59), Sebastian Mielitz (89)
Advarsler AaB: Patrick Olsen (63), Magnus Christensen (86)
3.843 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (4-5-1): Sebastian Mielitz, Alexander Bah, Patrick Banggaard, Kees Luijckx, Stefan Gartenmann, Rilwan Hassan (69: Danny Amankwaa), Marco Rojas, Victor Mpindi, Christian Jakobsen, Johan Absalonsen (26: Eggert Jonsson), Mart Lieder (80: Artem Dovbyk).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Mathias Ross, Patrick Kristensen (35: Kasper Kusk), Patrick Olsen (78: Søren Tengstedt), Magnus Christensen, Iver Fossum, Frederik Børsting, Mikkel Kaufmann, Lucas Andersen (46: Oliver Abildgaard).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt