Truppen udtaget til søndagskampen mod Hobro I.K.

30. november 2019 kl. 15:48 af Rasmus Estrup

AaB skal i morgen forsøge at hente tredje sejr i træk, når Hobro I.K. gæster Aalborg Portland Park i 3F Superligaens 18. spillerunde. 

Efter lørdagens træningspas har cheftræner Jacob Friis og den øvrige trænerstab udtaget følgende 19 spillere, hvoraf 11 har spillet ungdomsfodbold i AaB Talent og i AaB's nordjyske partnerklubber: 

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander samt U/19-ligaspillerne Jeppe Pedersen og Malthe Højholt. 

AaB's skadesliste omfatter Kasper Pedersen og Mikkel Kaufmann. 

Søndagskampen mod Hobro I.K. begynder kl. 18.00. Dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.00, og samtidig åbner lugerne til billethusene. Du kan også købe billet til kampen allerede nu på www.billet.aabsport.dk

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. Efterårets første otte hjemmekampe har allerede sikret Barnets Blå Hus i Vesthimmerland en donation på  som efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 95.574 kr.

Tags på denne nyhed

Spar Nord Tribunen skifter navn til Vesttribunen

30. november 2019 kl. 10:13 af Rasmus Estrup

Tribunesponsor Spar Nord Fonden og hovedsponsor Spar Nord valgte tidligere på efteråret at overdrage tribunenavnet på den nuværende Spar Nord Tribune til fansene. Noget der blev offentliggjort på et fandialogmøde. 

Dengang udtalte Spar Nord Fondens formand, Michael Slavensky Dahl, følgende:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med AaB omkring Hele Nordjyllands Håndsrækning, og Spar Nord Fonden støtter mange fællesskaber i hele landet. AaB og AaB’s fans skaber også et stort fællesskab, som bringer mange forskellige grupper sammen, og det sammenhold vil vi gerne støtte på denne måde.

- Ved at overdrage tribunenavnet til fansene er vores håb, at fansene får en endnu bedre oplevelse, når de går til fodbold. I det lange løb kan det forhåbentlig være med til at skabe en endnu bedre stemning omkring AaB’s hjemmekampe, så flere og flere fans får lyst til at komme på stadion.

Efter fandialogmødet var det muligt at indsende forslag til tribunenavnet via AaB’s hjemmeside. Der kom flere hundrede forslag, og knap 75 procent af forslagene var “Vesttribunen”. De øvrige forslag udgjorde højst tre procent hver.

Ved et efterfølgende møde mellem fans, repræsentanter fra AaB og Spar Nord blev det med bred enighed besluttet, at Spar Nord Tribunen til foråret skifter navn til Vesttribunen.

Vesttribunen indvies til forårets første hjemmekamp mod Brøndby I.F., der samtidig markerer 25-års jubilæet for, at den aktive fanscene flyttede fra langsiden til endetribunen, hvor de mest stemningsskabende fans har stået lige siden.

Der bliver i øjeblikket kigget på muligheder for udsmykning af Vesttribunen. 

Tags på denne nyhed

Pallesen og AaB forlænger med fire år

29. november 2019 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

29-årige Kristoffer Pallesen blev i sommeren 2017 hentet til AaB fra Viborg F.F. Siden har han opnået 67 optrædener for Hele Nordjyllands Hold.

- Kristoffer har især i denne sæson, hvor han har spillet samtlige kamp i både 3F Superligaen og Sydbank Pokalen, vist store kvaliteter og stabilitet. Han er altid hårdtarbejdende og offensivt tænkende i sin spillestil, hvorfor han fortsat passer godt til AaB, udtaler Thomas Bælum, AaB’s administrerende direktør.

- Han har en god fodboldalder, og på et generelt ungt mandskab kan han bidrage med en modenhed, erfaring og arbejdsiver, som skinner igennem hver eneste dag på træningsbanen, hvor han altid knokler for at blive bedre, hvilket også kommer til udtryk til kampene, hvor han formår at omstille sig ud fra, hvad der er bedst for holdets samlede præstation.

- Uden for banen bidrager Kristoffer positivt til vores kultur, og han har siden sin tiltræden været en god ambassadør for vores klub, siger Thomas Bælum.

Kristoffer Pallesen har foruden Viborg F.F. også en fortid i Hobro I.K., I.K. Skovbakken og AGF.

- Jeg er mega glad for at fortsætte i AaB. Jeg har fra første dag haft det rigtig godt i miljøet og omklædningsrummet, og efterhånden føler jeg mig mere hjemmevant i måden, vi spiller på. Det seneste stykke tid er præstationerne også faldet i hak i kampene, siger Kristoffer Pallesen. 

- Aftalens længde vidner om, at vi viser hinanden tillid. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg ikke er 21 år længere, men jeg træner hver eneste gang, og fysikken er jeg slet ikke bekymret for. Når det er sagt, er forlængelsen også et udtryk for, at AaB ser mig som en person, der kan bidrage til truppen både på grønsværen og uden for banen, hvor jeg også føler, jeg spiller en rolle.

- Spillemæssigt er vi inde i en god periode i øjeblikket, og hvis vi fortsætter med at præstere sådan, har vi fine muligheder for både at slutte i top-6 og kæmpe os videre i pokalturneringen. I truppen har vi sund konkurrence om pladserne, og der er en god kombination af rutinerede kræfter krydret med spændende, unge spillere, så det er et rigtig spændende projekt at skulle være en del af de næste fire år, siger Kristoffer Pallesen.  

Kristoffer Pallesen, der hidtil har pendlet fra Aarhus til Aalborg til hver træning, forventer at flytte til Aalborg sammen med sin familie i den nærmeste fremtid.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og Hobro I.K…

29. november 2019 kl. 10:26 af Rasmus Estrup

- det er 14. 3F Superligamøde mellem AaB og Hobro I.K. Statistikken siger syv sejre til AaB, fem uafgjorte og ét nederlag samt en målscore på 27-6 set med AaB’s øjne.

- AaB har fået point i alle af de 11 seneste indbyrdes opgør (7V-4U-0T). Tillige har Hobro I.K. aldrig scoret mere end et mål pr. kamp mod AaB, og det er endda kun sket i seks af de 13 tidligere kampe.

- ingen af de 213 tidligere kampe mellem AaB og Hobro I.K. er endt uden mål.

- kampens første mål i de 13 hidtidige 3F Superligakampe mellem Hobro I.K. og AaB har haft betydning for kampens endelige resultat. I de ni kampe, hvor AaB har scoret først, er kampen endt med point til AaB (7V-2U-0T); i de fire andre kampe, hvor Hobro I.K. har scoret først, er kampen endt uden sejr til AaB (0V-3U-1T)

- AaB aldrig har tabt en 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park mod Hobro I.K.

- AaB’s største sejr i 3F Superligaen i dette årti kom mod Hobro I.K. i november 2015, hvor AaB vandt 6-0 på hjemmebane.

- de seks hjemmekampe mod Hobro I.K. er endt med to storsejre (5-0 og 6-0) samt fire uafgjorte kampe, der alle er endt 1-1.

- AaB har vundet fire af holdets seneste seks 3F Superligakampe.

- på hjemmebane har AaB vundet fem af de seneste syv hjemmekampe.

- AaB har holdt buret rent fire gange på hjemmebane i denne sæson. Det er flere end noget andet hold i 3F Superligaen.

- hvis kampen ender med enten en sejr eller nederlag for AaB, vil det være første gang siden august 2015-marts 2016, at AaB ikke spiller uafgjort i otte 3F Superliga-hjemmekampe i træk. Seneste uafgjorte kamp på Aalborg Portland Park var i juli i år, hvor det blev til 1-1 mod SønderjyskE.

- AaB’s topscorer, Mikkel Kaufmann, har scoret syv mål i indeværende sæson og står noteret for otte scoringer i Superligaen i alt. Hvis han scorer to gange mod Hobro I.K., vil han blive den næstyngste spiller til at have scoret 10 mål i Superligaen, kun overgået af Morten ’Duncan’ Rasmussen.

- Peter Kjærsgaard dømmer AaB for femte gang i 3F Superligaen i 2019. I tre af hans fire tidligere opgør med AaB i indeværende år har han dømt straffespark; et til modstanderen (Brøndby I.F.) samt to til AaB.

- Peter Kjærsgaard en gang tidligere har dømt et 3F Superligaopgør mellem AaB og Hobro I.K. Det var på DS Arena i foråret 2016, hvor AaB vandt 2-0.

- det seneste møde mellem AaB og Hobro I.K. gav en AaB-udesejr på 2-0 efter scoringer af Patrick Olsen og Iver Fossum.

- udover Iver Fossum (1) og Patrik Olsen (1) har også Lucas Andersen (2), Tom van Weert (2), Kasper Pedersen (2), Mikkel Kaufmann (2) og Frederik Børsting (2) tidligere scoret et 3F Superligamål mod Hobro I.K.

- AaB spiller sin første 3F Superligakamp på datoen 1. december siden 2002, hvor det blev til et nederlag på 0-1 til AGF.

- Pål Alexander Kirkevold har scoret fire mål i hans syv 3F Superligakampe mod AaB, hvorved han tegner sig for to-tredjedele af Hobro I.K.’s scoringer mod AaB. De fire kampe med scoring af Pål Alexander Kirkevold endte i øvrigt alle 1-1, hvorimod hans tre målløse kampe også endte uden scoringer for Hobro IK.

- Hobro I.K. som det eneste hold i 3F Superligaen har fordelt sæsonens scoringer præcist med halvdelen i første halvleg og den anden halvdel i anden halvleg.

- ingen AaB-spillere er i karantæne på søndag. Til den efterfølgende kamp mod OB risikerer Jakob Ahlmann, Jores Okore, Patrick Olsen og Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort mod AC Horsens, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 95.574 kr. Køb billetter til kampen her eller i billethusene på Aalborg Portland Park på søndag fra kl. 17.00.

(Kilde: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB og Victors Køkken tager strategisk samarbejde til nyt niveau

29. november 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Victors Køkken har siden 1. januar 2017 varetaget driften af AaB Konference, og også fremover vil Victors Køkken stå for denne drift. Dermed vil AaB’s VIP-gæster på kampdage fortsat få serveret mad fra Victors Køkken i lounger og skyboxe på Aalborg Portland Park.

- Fra dag ét har Victors Køkken højnet niveauet i vores VIP-lounger, og vi glæder os til at fortsætte de seneste tre års frugtbare samarbejde, så vi fremtidigt kan fortsætte med at servere mad af meget høj kvalitet til vores mange VIP-gæster til hver hjemmekamp, udtaler AaB’s administrerende direktør, Thomas Bælum.

- Sammen med Victors Køkken vil vi i endnu højere grad forsøge at styrke totaloplevelsen på Aalborg Portland Park ved at sørge for, at maden passer til det tema, vi har til en kamp. Eksempelvis vil der blive serveret julefrokostmad på søndag, når vi rammer 1. december og i øvrigt kører julehygge andre steder på stadion, fortsætter Thomas Bælum.

Sammen med Victors Køkken er AaB med i projekt Undgå Madspild, hvor overskydende mad fra alle AaB’s hjemmekampe udleveres til en række forskellige familier i Aalborg gennem organisationen Tjen Aalborg. Dette som en del af Hele Nordjyllands Håndsrækning. 

- Vi har hele vejen igennem haft et godt samarbejde med AaB, og det glæder vi os til at fortsætte. AaB’s fokus på at øge stadionoplevelsen støtter vi selvfølgelig gerne op om ved at variere maden efter de forskellige temaer, så man får en helstøbt oplevelse, siger Anemette Bühlmann, ejer af Victors Køkken.

- Derudover har vi stort fokus på bæredygtighed i Victors Køkken i forhold til socialt arbejde og madspild. Dette bliver også et fortsat fokus i samarbejdet med AaB, som vi i forvejen har et godt samarbejde med omkring projekt Undgå Madspil, som også er til gavn for lokale familier, siger Anemette Bühlmann.

Victors Køkken står fortsat for driften af events, konferencer og møder på Aalborg Portland Park i hverdagen. Derudover bruger Victors Køkken og Catering køkkenet på Aalborg Portland Park til dagligt at levere mad til virksomheder gennem frokostordninger.

Tags på denne nyhed
'