AaB TV: Tilbageblik på AaB-AC Horsens

24. november 2019 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

Klokken 14.00 fløjtes 3F Superligaopgøret mellem AaB og AC Horsens i gang på Aalborg Portland Park. 

Inden kampen kan du i dette tilbageblik se 10 af AaB's tidligere 3F Superligascoringer på hjemmebane mod dagens modstander. 

Der er blandt andet fuldtræffere fra Kasper Kusk og Tom van Weert fra AC Horsens' seneste besøg i Aalborg. 

Køb billet til dagens kamp i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 13.00, eller online allerede nu på www.billet.aabsport.dk. 

Tags på denne nyhed

Ahlmann foran jubilæum

23. november 2019 kl. 17:37 af Brian Andersen

Senest AaB var i aktion i 3F Superligaen blev det 3-3 i udekampen mod Randers FC 8. november.

Efter lørdagens træningspas er følgende 18 spillere inklusive ti egenudviklede folk fra AaB Talent og ti af AaB’s partnerklubber udtaget:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 32 Kasper Pedersen og U/19 Ligaspiller Jeppe Pedersen.

Mikkel Kaufmann, Mathias Ross og Anders Bærtelsen er ukampdygtige.

Der er kickoff kl. 14.00, og billetter kan i forsalg købes her. Eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 13.00.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første syv hjemmekampe allerede er sikret en donation på 87.478 kr.

Tags på denne nyhed

Nyd musikken på Aalborg Portland Park

23. november 2019 kl. 08:51 af Rasmus Estrup

Et af målene i strategi Nordkraften er at skabe en bedre stadionoplevelse for tilskuerne til AaB’s hjemmekampe på Aalborg Portland Park.

I den forbindelse er der i den seneste tid løbende foretaget en række ændringer for netop at forbedre stadionoplevelsen. 

Som vi tidligere har skrevet om er fansangen “Som Ramt af Lynet” blevet en fast tradition inden første fløjt, og ligeledes er stadionspeaker Lars Bech rykket ned på grønsværen, når han op til kampstart opremser startopstillingerne for begge hold. 

Et andet parametre, der er blevet drejet på, er den musik, der spilles i højtalerne fra dørenes åbning en time før kickoff, i pausen og efter kampen. 

Tidligere var et tilfældigt udvalg af nyere sange, der udgjorde lydbilledet, men i den seneste tid har nøje udvalgte sange udfyldt musikplaylisten.

Den sidste sang inden indløbet er To Lose my Life af White Lies, som spilles i umiddelbar forlængelse af AaB-sangen Vi står sammen om dig.

Pausen indledes med On a Long Lonely Night fra AaB-ambassadør Søren Skos duo Sko/Torp. 

Efter en sejr er det ud fra fansenes ønske blevet genindført at Another One Bites The Dust fra Queen lyder ud af højtaleren.

Op til kickoff består playlisten i øvrigt af sange fra blandt andet Prince, David Bowie, The Cure, Pulp, Blondie, Fleetwood Mac, Love Shop og Oasis. 

Husk at dørene til Aalborg Portland Park i morgen åbner kl. 13.00. Du kan løbe billetter til kampen mod AC Horsens allerede nu på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park i morgen fra kl. 13.00. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og AC Horsens…

22. november 2019 kl. 12:28 af Rasmus Estrup

- det er 3F Superligakamp nummer 31 mellem AaB og AC Horsens. Statistikken siger 11 sejre til AaB, 14 uafgjorte og fem nederlag samt en målscore på 46-29 i AaB’s favør.

- AaB vandt den seneste 3F Superligakamp mod AC Horsens med 5-0. Både Patrick Olsen og Lucas Andersen blev dobbelte målscorer, mens Jores Okore headede bolden i nettet en enkelt gang.

- det i tilfælde af en AaB-sejr vil være første gang siden efteråret 2012, at AaB hiver to 3F Superligasejre i træk mod AC Horsens.

- hvis AaB igen kan holde AC Horsens fra at score, vil det være første gang siden november 2010-april 2011, at AaB præsterer to clean sheets i træk mod AC Horsens i 3F Superligaen.

- AaB traditionelt har et godt tag på AC Horsens, når det gælder 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park, hvor det er blevet til fem sejre, seks uafgjorte og blot to nederlag.

- den seneste indbyrdes kamp i Aalborg endte med et nederlag til AaB på 2-4 efter en føring til AaB på 1-0 samt et rødt kort til Jores Okore kort før pausen. Tom van Weert og Kasper Kusk scorede for AaB i det opgør.

- AaB aldrig har tabt to 3F Superligahjemmekampe i træk mod AC Horsens.

- foruden Kasper Kusk (4), Tom van Weert (1), Lucas Andersen (2), Patrick Olsen (2) og Jores Okore (1) har også Kasper Pedersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen i en 3F Superligakamp mod AC Horsens.

- til trods for at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AaB og AC Horsens, har en pointdeling i denne sæson været det mindst hyppige resultat for både AC Horsens (3) og AaB (2).

- ud af de 30 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 17 tilfælde, hvilket har resulteret i 10 sejre, fem uafgjorte og to nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- AaB blot har lukket seks mål ind på hjemmebane i denne sæson. Kun FC Midtjylland og FC København har lukket færre ind.

- AC Horsens har scoret seks af sine 14 sæsonscoringer, altså ca. en tredjedel, på hovedstød.

- ingen AaB-spillere er i karantæne mod AC Horsens. Til den efterfølgende kamp mod Hobro I.K. risikerer Jakob Ahlmann, Jores Okore, Patrick Olsen og Frederik Børsting karantæne i tilfælde af et gult kort på søndag, hvilket også gælder for Lucas Andersen ved et gult kort til seks strafpoint.

- Lucas Andersen med fire mål og en assist har været involveret i halvdelen af AaB’s hjemmebanescoringer i denne sæson.

- AaB tabte den seneste 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park med 0-1 til FC Midtjylland. Det er imidlertid ikke sket siden december 2018-februar 2019, at AaB har tabt to 3F Superliga-hjemmekampe i træk.

- dommer Michael Tykgaard én gang tidligere i sin karriere har dømt en 3F Superligakamp på Aalborg Portland Park mellem AaB og AC Horsens. Det var i september 2010, og det var Michael Tykgaards blot anden 3F Superligakamp. Opgøret endte med en sejr til AC Horsens på 3-2. På tavlen fra AaB var Henrik Dalsgaard og Nicklas Helenius.

- AaB’s to tidligere kampe i 3F Superligaen på datoen 24. november begge var mod FC København og endte begge 1-1. Udover de to kampe i henholdsvis 2002 og 1996 er AaB’s seneste DM-kamp på denne dato helt tilbage i 1957, hvor det i 3. division blev til en udesejr på 4-1 over Brande I.F.

AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2019 går ubeskåret til Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, som efter efterårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 87.478 kr. Køb billetter til kampen her eller i billethusene på Aalborg Portland Park på søndag fra kl. 13.00.

Kilder: danskfodbold.com, OPTA og aabsport.dk.

Tags på denne nyhed

Superligaen har valgt VAR-leverandør

22. november 2019 kl. 10:53 af Rasmus Estrup

Det bliver en partner med meget stort kendskab til dansk fodbold, som skal levere VAR til 3F Superliga fra sæsonen 2020/21 og fire år frem. NEP står for OB-produktioner i flere end 80 lande – og firmaets danske afdeling har siden 1998 produceret størstedelen af kampene i den bedste danske fodboldrække. Løsningen NEP kommer til at levere til 3F Superliga bliver sammen med firmaet EVS, hvis VAR-system allerede bruges i blandt andet La Liga, den portugisiske og den polske fodboldliga samt af FIFA.

- Vi er rigtig glade for, at det bliver NEP og EVS, der skal levere VAR-teknikken til 3F Superliga. Vi synes, det er en optimal kombination med NEP, der kender dansk fodbold allerbedst, i samarbejde med EVS, der er FIFA autoriseret og har stor erfaring fra udlandet. Det bliver rigtig godt, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen.

Arbejdet med at blive klar til næste sæson er i fuld gang. Her i november er der taget hul på uddannelsen af dommerne og operatører både med teoretisk og praktisk træning i simulatorer. Det følges op i slutningen af januar med en uges indendørs træningslejr, hvor der laves live-træning i kampsituationer. I februar sendes dommerne på græs, hvor der arrangeres hele træningskampe på stadions i Danmark. I sidste ende skal alt være klar til sæsonstart i juli 2020.

- Vi har nu haft de første samlinger, og jeg kan mærke stor entusiasme hos dommerne. Både de erfarne og hos de helt nye i dommerteamet, der udover dem på banen vil bestå af de tre personer i VAR-vognen; VAR, AVAR og replay-operatøren. Det bliver et intenst uddannelsesforløb, men vi har lavet en grundig og realistisk plan, og vi er rigtig glade for at være i gang, siger Michael Johansen, der er formand for dommerudvalget og VAR-instruktør. 

VAR UDTRYK:
VAR – Video Assistant Referee. Hjælper kampens dommer ved fire afgrænsede situationer. Mål, rødt kort, straffe og forkert identitet. Opgaven er at tjekke for klare og tydelige fejl i de fire situationer.

AVAR – Assistant Video Assistant Referee. Hjælper VAR, særligt med at holde øje med kampen, imens VAR gennemgår en situation.

RO – Replay Operator.  Hjælper VAR med at finde de bedste klip og vinkler for at bevise eller modbevise en afgørelse.

Tags på denne nyhed