AaB TV: Tilbageblik på Brøndby I.F.-AaB

9. marts 2019 kl. 09:44 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 18.00 spiller AaB mod Brøndby I.F. på Brøndby Stadion i en vigtig kamp for en plads i Top 6. 

Forbered dig på opgøret med dette tilbageblik, hvor vi har samlet 10 af AaB's tidligere udebanemål mod netop Brøndby I.F. 

Gense blandt andet scoringer fra Kasper Kusk og Kasper Risgård.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Brøndby I.F. og AaB…

8. marts 2019 kl. 14:07 af Brian Andersen

- at den forestående Superligakamp er nummer 89 mellem Brøndby I.F. og AaB. Statistikken siger 26 sejre til AaB, 27 uafgjorte og 35 nederlag samt en målscore på 116-127 set med AaB’s øjne.

- at Brøndby I.F. mod AaB er det mest spillede opgør i Superligaen, idet de to klubber er de eneste klubber, der har spillet samtlige sæsoner siden Superligaens etablering i 1991. Dog har Brøndby IF spillet to Superligakampe flere end AaB, idet Brøndby I.F. i 2016/2017 endte i mesterskabsspillet, hvorimod AaB endte i gruppespillet.

- at AaB ikke har besejret Brøndby I.F. i de syv seneste Superligakampe, der er endt med fire nederlag og tre uafgjorte. Hvis det heller ikke denne gang bliver til tre point mod Brøndby I.F., vil det være første gang siden oktober 2002-august 2005, at AaB ikke besejrer Brøndby I.F. i otte Superligakampe i træk.

- at på Brøndby Stadion har AaB til gengæld ofte præsteret at tage point i Superligakampe mod Brøndby I.F. Således har Brøndby I.F. kun vundet to hjemmekampe mod AaB siden 2011, hvorimod de resterende ni kampe er endt med tre sejre til AaB og seks uafgjorte, heriblandt de to seneste opgør i maj 2018 (1-1) og september 2017 (0-0).

- at ved ovennævnte 1-1 kamp 21. maj 2018 havde AaB Kasper Risgård som målscorer.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Risgård (3 mål) også Rasmus Würtz (4 mål), Jores Okore (1), Kasper Kusk (1), Lucas Andersen (1) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod Brøndby I.F.

- at kampens dommer Peter Kjærsgaard søndag dømmer sin Superligakamp nummer 100 siden debuten i den bedste række i august 2013. Det bliver hans 14. Superligakamp med deltagelse af AaB (2V-5U-6T), men hans første Superligakamp mellem Brøndby I.F. og AaB.

- at AaB har fået point i knap 91 procent af opgørene mod Brøndby I.F. i Superligaen, når AaB har scoret kampens første mål. De 33 kampe med nordjysk scoring først er endt med 22 sejre, otte uafgjorte og blot tre nederlag.

- at Oliver Abildgaard søndag aften kan spille sin officielle kamp nummer 75 for AaB. Han debuterede for AaB i juli 2015.

- at AaB-anfører Rasmus Würtz med spilletid mod Brøndby I.F. søndag aften kan opnå sin 38. Superligakamp for AaB mod Brøndby I.F. Flere indbyrdes opgør mellem de to klubber har ingen andre spillere præsteret, idet Per Nielsen og Mogens Krogh fra Brøndby I.F. ligeledes står noteret for 37 indbyrdes opgør.

- at AaB aldrig tidligere har spillet en DM-kamp på datoen 10. marts. Men det er blevet til tre tidligere Superligakampe i marts måned mod Brøndby I.F., og AaB har fået point i alle tre kampe (to uafgjorte og én sejr).

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Fire AaB’ere udtaget til U/19-landsholdet

8. marts 2019 kl. 13:23 af Brian Andersen

Første kamp afvikles 20. marts mod Grækenland, mens Tjekkiet er modstanderen tre dage senere.

Endeligt sluttes der af 26. marts i et opgør mod værtsnationen England.

Tredje storsejr til Ravn og U/16-landsholdet

8. marts 2019 kl. 13:12 af Brian Andersen

Dermed hentede det danske U/16-landshold tre sejre af tre mulige ved denne uges UEFA development-turnering, hvor både Skotland og Malta tidligere er blevet overvundet.

Christoffer Ravn var i sin niende U/16-landskamp på banen indtil et kvarter inde i anden halvleg, hvor stillingen var 3-0.

Tags på denne nyhed

Risgård stopper karrieren til sommer

7. marts 2019 kl. 10:06 af Brian Andersen

36-årige Kasper Risgård har vundet to danske mesterskaber og en pokaltitel med AaB, hvor han i flere år er blevet hyldet af supporterne for ”at score, når han vil”.

Især huskes Kasper Risgård givetvis af de fleste for sin scoring i guldkampen mod Brøndby I.F. i 2008 og for sin jubel i et direkte TV-interview, da mesterskabet blev sikret i Slagelse i 2014.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Kasper Risgård er en stor del af AaB’s historie, og som en af klubbens vigtigste spillere gennem tiderne fortjener han om nogen at få et værdigt exit på en flot karriere.

- Som spiller og som person er Kaspers kvaliteter velkendte med spilintelligens og ærgerrighed som varemærker – også selvom han i de seneste måneder har fået længere og længere til fast spilletid.

- Vi ved, at beslutningen har været vanskelig for Kasper, men vi er overbeviste om, at der nu vil byde sig nye succesoplevelser til, når han har fundet endeligt frem til, hvad han nu ønsker at beskæftige sig, og vi vil gerne takke ham for altid at have været en fantastisk ambassadør for vores klub, slutter Allan Gaarde.

Kasper Risgård, der oprindeligt kom til AaB som juniorspiller fra partnerklubben Aars I.K., vendte i sommeren 2013 tilbage til AaB efter fire års fravær med afstikkere i græsk og tysk fodbold samt et ophold hos Silkeborg I.F.

Den første Superligakamp for AaB blev spillet i april 2003.

- Jeg har været en del af gamet i mange år, og når kærligheden til fodbolden som helhed og til AaB som klub er så stor, som den er, så er belutningen om at stoppe også ufattelig svær at tage, siger Kasper Risgård.

- Men jeg føler, at tidspunktet er det rette nu, hvor jeg jo sagtens kan se, at der står andre foran mig, men jeg vil gerne indrømme, at det gør forbandet ondt at nå frem til den erkendelse, konstaterer Kasper Risgård.

- For mig gælder det nu om at glæde mig over de sidste måneder af mit fodboldliv, og forhåbentlig kan vi få en stærk afslutning på sæsonen. Og så ser jeg frem til en fremtidig karriere i erhvervslivet, hvor jeg er åben over for det meste, fortæller Kasper Risgård, der sideløbende med fodbolden har uddannet sig inden for international handel og marketing.

- Endelig vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige foreløbigt tak til alle, jeg har været i berøring med i min tid i AaB, hvilket ikke mindst gælder fansene, og jeg har tænkt mig også at score mit mål nummer 50 for klubben, lyder det afslutningsvis og med et glimt i øjet fra Kasper Risgård.

Udover sine foreløbige 336 officielle kampe (14. flest i AaB’s historie siden 1885) og 49 scoringer, så er Kasper Risgård også noteret for en ligalandskamp og tre U/20-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed