AaB TV: AaB-AGF 3-1

18. marts 2019 kl. 07:12 af Rasmus Estrup

AaB besejrede søndag AGF med 3-1, da de to jyske hold tørnede sammen på Aalborg Portland Park i Superligaens grundspil.

AaB jagtede en plads i Top 6, men trods sejren mislykkedes missionen på grund af målscoreren.

AaB begyndte ellers fint spillemæssigt, og efter 37 minutter scorede Kasper Pedersen et hovedstødsmål efter oplæg fra Kasper Kusk.

Kort inden pausen udlignede AGF's Jakob Ankersen til 1-1.

I 59. minut leverede Lucas Andersen og Patrick Kristensen et godt sammenspil, inden højrebacken flot scorede til 2-1.

Minuttet senere blev AGF's Benjamin Hvidt udvist, hvilket gav AaB et stort spilovertag, og cirka ti minutter før tid scorede Lucas Andersen opgørets sidste mål, da han fra distancen nettede i fjerde Superligakamp i træk.

AaB i pulje med Hobro I.K., Vendsyssel F.F. og Randers FC

17. marts 2019 kl. 19:48 af Rasmus Estrup

Med en placering som nummer syv i Superligaens Grundspil er AaB endt i gruppespillet, hvor AaB var førstevælger.

AaB valgte Pulje 2, som på det tidspunkt bestod af Hobro I.K. og Vendsyssel F.F. Siden har Randers FC også valgt samme pulje.

Dermed ser stillingen i AaB's pulje således ud inden gruppespillet går i gang om to uger:

1. plads - AaB  med 36 point
2. plads - Randers FC med 34 point
3. plads - Vendsyssel F.F. med 22 point
4. plads - Hobro I.K. med 21 point.

I gruppespillet spiller alle hold mod hinanden både på hjemmebane og udebane.

De to bedst placerede hold går i Europa Playoff med de to bedste hold fra den modsatte pulje, mens de to dårligst placerede hold ender i Superliga Playoff med de to dårligst placerede i den anden pulje.

AaB misser Top 6-placering trods sejr

17. marts 2019 kl. 18:54 af Rasmus Estrup

AaB vinder 3-1 over AGF, men ender uden for Top 6, da Esbjerg fB i tillægstiden scorede til 2-1 mod Vejle Boldklub, og dermed sendte AaB ned på syvendepladsen.

AaB-sejren kom i land efter Kasper Pedersens hovedstødsmål til 1-0 i første halvleg, Patrick Kristensens flotte kasse til 2-1 efter pausen og et fremragende langskudsmål af Lucas Andersen til 3-1.

AaB lagde fra start alt energi i at snuppe en sejr, så målsætningen om en plads i Top 6 kunne indfries, og nordjyderne var også tæt på at komme foran efter fire minutter. Efter gode driblinger af en veloplagt Lucas Andersen blev bolden spillet ud på kanten til Philipp Ochs. Tyskeren slog et præcist indlæg mod Tom van Weert, som headede mod mål, men Kamil Grabara reddede flot.

Efter et par upræcise langskud i begge ender indstillede Oliver Abildgaard kanonen rigtigt efter 12 minutter. Men målmand Kamil Grabara kom flot ned til midtbanespillerens flade hug.

Efter lidt over et kvarter fik AGF en god frisparksmulighed, men Tobias Sanas frispark reddede Jacob Rinne sikkert.

Minuttet senere drev Mustafa Amini bolden frem til AaB-feltet og tog chancen, men bolden strøg ud til et målspark.

20 minutter inde i opgøret fandt Lucas Andersen en fri Frederik Børsting inde i feltet, men sidstnævnte ramte bolden skævt og gav dermed et målspark til gæsterne.

Lige inden opgøret rundede en halv times spil havde AaB to gode muligheder for at bringe sig i front. Først fandt Lucas Andersen Tom van Weert midt i feltet, men hollænderens afslutning sad lige på AGF-keeperen.

Dernæst løb Kasper Kusk på tværs af banen lige foran AGF-feltet, inden han trykkede af. Afslutningen blev afrettet og mistede fart på vej mod mål. Faktisk så meget fart, at Frederik Børsting med en fuld sprint nåede at prikke bolden lige for næsen af AGF-målmanden, men desværre for Klarup-drengen kunne han ikke få præcision i sin berøring, og det endte med et målspark.

Efter 37 minutter kom føringsmålet så til Hele Nordjyllands Hold. Kasper Pedersen steg til vejrs og stangede et hjørnespark fra Kasper Kusk ind i fjerneste målhjørne til 1-0.

Fire minutter senere udlignede AGF. Gæsterne spillede sig igennem i AaB's venstre forsvarsside, hvor Alexander Munksgaard slog et indlæg på tværs til Jakob Ankersen, der sparket bolden ind bag Jacob Rinne til 1-1.

Efter pausen skulle der gå ti minutter før første afslutning kom. Kasper Kusk drev bolden frem i en AaB-omstilling og fik blokeret sin afslutning. Blokeringen sendte læderet i fødderne på Oliver Abildgaard, som langt ude fra prøvede lykken, men forsøget gav ikke AGF-keeperen de store kvaler.

58 minutter inde i opgøret kom AaB foran for anden gang i kampen. Et godt AaB-opspil kulminerede med en assist fra Lucas Andersen til Patrick Kristensen, der brød igennem midt for mål og sikkert sendte 2-1-scoringen i nettet.

Kort efter fik Benjamin Hvidt sin anden advarsel på to minutter, og dermed blev gæsternes midtbanespiller udvist.

Midt i anden halvleg fik AGF så en stor mulighed. Et indlæg fra venstre nåede Patrick Mortensen først på, men angriberen sparkede lige forbi forreste stolpe.

Kort efter var AaB farlige i modsatte ende. Et indlæg fra Oliver Abildgaard havnede i panden på Tom van Weert, men hovedstødet gik forbi fjerneste stang.

Med 20 minutter igen tog Lucas Andersen sigte fra kanten af feltet efter en ny god AaB-omstilling, men playmakerens forsøg sad lige på Kamil Grabara.

AaB havde flere optræk til gode muligheder i de følgende minutter, og efter 79 minutter kom scoringen til 3-1. Lucas Andersen lagde bolden til rette et par meter uden for feltet og med stor fart og præcision bragede han bolden i nettet ved fjerneste stolpe. Målet var i øvrigt Lucas Andersens fjerde Superligakamp i træk med en scoring.

AaB forsøgte at skabe yderligere muligheder mod slutningen, men de mange tilløb gav ikke store muligheder.

Med sejren ender AaB på syvendepladsen i Superligaens Grundspil og er dermed uden for Top 6 og Mesterskabsslutspillet.

Matchfacts - Superligaen, 26. spillerunde

AaB-AGF 3-1 (1-1)
38. min 1-0 Kasper Pedersen, 42. min 1-1 Jakob Ankersen, 59. min 2-1 Patrick Kristensen, 80. min 3-1 Lucas Andersen
Advarsler AaB: Ingen
Advarsler AGF: Frederik Tingager (21), Benjamin Hvidt (58),
Udvisning AGF: Benjamin Hvidt (60)
6.821 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Jores Okore, Kasper Pedersen, Philipp Ochs, Kasper Kusk (78: Kasper Risgård), Rasmus Würtz, Oliver Abildgaard, Frederik Børsting (74: Rasmus Thellufsen), Lucas Andersen, Tom van Weert.

AGF (4-4-2): Kamil Grabara, Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen, Kasper Lunding (63: Adama Guira), Mustafa Amini, Benjamin Hvidt, Jakob Ankersen (72: Mustapha Bunds), Tobias Sana, Patrick Mortensen.

Dommer. Mads-Kristoffer Kristoffersen

AaB TV: Tilbageblik på AaB-AGF

17. marts 2019 kl. 09:53 af Rasmus Estrup

I dag kl. 17.00 spiller AaB den sidste kamp i Superligaens grundspil mod AGF på Aalborg Portland Park.

Kampen er altafgørende for, om AaB får en plads i Top 6 og dermed også en plads i Mesterskabsslutspillet.

Inden kampen kan du i dette tilbageblik se fem af AaB's tidligere hjemmebanemål mod dagens gæster.

Der er over 8.000 billetter ude til dagens kamp, og du kan købe din billet til den afgørende kamp via linket nedenfor eller i billethusene på Aalborg Portland Park fra kl. 16.00.