Sejr i svær U/19-ligakamp kan give guld i morgen

24. maj 2019 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

AaB har to kampe tilbage i U/19 Ligaen og fører med to point ned til FC Midtjylland, som kun har en kamp tilbage. Begge hold skal i ilden på lørdag, så AaB kan med en sejr over FC Nordsjælland blive U/19 Danmarksmester. 

- Det bliver sæsonens sværeste kamp mod den bedste modstander i U/19 Ligaen. Jeg forventer en meget jævnbyrdig og spændende kamp, hvor koncentration og grundighed bliver nøgleordene for os, siger U/19 Ligatræner David Olsen og roser FC Nordsjælland-mandskabet, der slog AaB i november og i sidste weekend besejrede de andre guldkandidater, FC Midtjylland. 

- Deres opspil er utroligt varieret og og meget svært at lukke ned. Taktisk er de rigtig dygtige, så alle spillerne kender deres positionering i hver situation. Samtidig er mange af deres spillere omkring Superligaholdet, men når de får god matchning i U/19 Ligaen har de sæsonen igennem stillet med et meget stærkt U/19-hold, siger David Olsen, der sammen med sit mandskab går ind til kampen med lutter sejre i de seneste 10 kampe og intet pointtab siden november. 

- Jeg har som træner ikke oplevet en større vindermentalitet, end på vores U/19-hold. Alle er ekstremt målrettede og dedikerede. Drengene arbejder benhårdt på træningsbanen for hele tiden at blive dygtigere, og samtidig er det et mandskab med en masse rigtig gode fodboldspillere, siger David Olsen. 

Kampen på lørdag spilles kl. 13.00 på Superligaens træningsbane på Hornevej, hvor U/19-ligaholdet også spillede, da det i seneste runde blev til en sejr på 2-0 over Vejle Boldklub. 

Bliver det ikke til en sejr på lørdag, har AaB en ny mulighed for at sikre sig U/19-mesterskabet lørdag 8. juni kl. 13.00, når Silkeborg I.F. gæster Hornevej i sæsonens sidste kamp. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg i Aalborg Freja

23. maj 2019 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

Oliver Abildgaard og Lucas Andersen var tilbage i barndomsklubben, da de sammen med resten af Hele Nordjyllands Hold var på klubbesøg i partnerklubben Aalborg Freja. 

Her fik de mange fremmødte børn mulighed for at træne med AaB's Superligaspillere inden der var autografer og billeder til alle interesserede. 

Se indslag fra besøget i Aalborg Freja i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

SKYGGEBØRN fik overrakt 83.880 kr.

22. maj 2019 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Hele Nordjyllands Håndsrækning er i dette forår gået til SKYGGEBØRN, som har modtaget 2 kr. pr. tilskuer til AaB’s Superligakampe på Aalborg Portland Park fra AaB og Spar Nord Fonden. Alt i alt løb det op i 83.880 kr. 

Tirsdag eftermiddag var AaB-spillerne Lucas Andersen og Kasper Kusk samt direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard, forbi SKYGGEBØRN for at overrække det synlige bevis på håndsrækningen. 

- Det har været helt fantastisk at være modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning. Ikke mindst den opmærksomhed, som AaB-spillerne har givet til børnene, har været fantastisk for dem, siger Jes Dige, direktør i SKYGGEBØRN, der er en forening, som gennem samtalegrupper hjælper børn og unge med at arbejde med deres sorg. 

- For os er det også dobbelt fantastisk at se, hvor glade børnene er for at opleve den anderkendelse, de får fra nogle, de ser op til. Samtidig oplever vi også en stor opmærksomhed, omkring det vi laver, og det er stort for os, fortsætter Jes Dige.

AaB begyndte i foråret 2015 gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning at donere én krone pr. tilskuer til klubbens Superligahjemmekampe til et godt formål.

Fra efteråret 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om Hele Nordjyllands Håndsrækning og fordoble beløbet, så der siden er blevet doneret 2 kr. pr. tilskuer på Aalborg Portland Park til et godt formål.

- Jeg er meget stolt over det samarbejde, vi har med AaB om Hele Nordjyllands Håndsrækning, for hver eneste gang har vi fundet nogle rigtig gode projekter at støtte, og det er dette projekt med SKYGGEBØRN virkelig også. Jes Dige og alle de frivillige har siden 2016 gjort et stort stykke arbejde for at hjælpe en masse børn i svære situationer, og jeg er sikker på, at håndsrækningen på 83.880 kr. kan bruges til mange gode aktiviteter, siger Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden.  

I forbindelse med tirsdagens overrækkelse fik børnene i SKYGGEBØRN autografer og billeder med Lucas Andersen og Kasper Kusk.

De to spillere blev også hængende efterfølgende og hørte om alle børnenes situationer, inden de også selv talte med om deres egne oplevelser med sorg. 

- For os er det rigtig dejligt at spille i en klub, der støtter op om gode initiativer, som det her. Nu har vi jo selv set og hørt, hvordan SKYGGEBØRN hjælper nogle unge mennesker, der har det svært, og det er vigtigt, at vi kan være med til at bakke op om det, siger Kasper Kusk. 

Søg Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2019

Til efterårssæsonen skal der findes en ny modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning, og ønsker du at søge, eller kender du en forening, organisation eller et andet formål, der kunne have fordel af at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning, så er det nu, muligheden er åben. Klik på knappen nedenfor for at gå til ansøgningsskemaet.

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde en forening, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland.

Ansøgningsfristen for Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2019 er 3. juli.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:

SKYGGEBØRN - forår 2019 - 83.880 kr. (2. kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland i Brovst – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

Abildgaard og Christensen udtaget til U/21 EM

21. maj 2019 kl. 14:49 af Rasmus Estrup

U/21-landstræner Niels Frederiksen har netop offentliggjort sin bruttotrup til sommerens EM-slutrunde i Italien og San Marino, og i blandt de 26 spillere er Magnus Christensen og Oliver Abildgaard samt den tidligere AaB-spiller Joakim Mæhle, der i sidste uge vandt det belgiske mesterskab med K.R.C. Gent.

Magnus Christensen har seks U/21-landskampe og en scoring bag sig, mens Oliver Abildgaard har spillet ni U/21-landskampe og scoret to mål. 

Det danske U/21-landshold spiller inden EM-slutrunden en testkamp mod Kroatien 12. juni. Danskernes åbningskamp ved slutrunden er mod Tyskland 17. juni kl. 21.00. Dernæst følger et opgør mod Østrig 20. juni, inden sidste puljekamp spilles mod Serbien 23. juni. 

Bruttotruppen skal inden EM-slutrunden skæres fra 26 til 23 spillere. 

AaB besøger Aalborg Freja i morgen

21. maj 2019 kl. 08:05 af Rasmus Estrup

AaB’s Superligatrup lægger i morgen vejen forbi partnerklubben Aalborg Freja kl. 16.00. Her vil alle fremmødte børn få mulighed for at træne sammen med Superligaspillerne. 

Efter træningen bliver spillertruppen og skriver autografer, og de første 300 børn i køen får også udleveret en AaB-goodiebag. 

Programmet for onsdag eftermiddag ser således ud: 

Kl. 16.00: Træn med Superligaspillerne på banerne ved Aalborg Freja

Kl. 17.15: Autografskrivning og uddeling af AaB-goodiebags

Kl. 18.00: Tak for i dag og på gensyn på Aalborg Portland Park

All er velkomne i morgen på adressen: Vestre Fjordvej 15, 9000 Aalborg

Tags på denne nyhed
'