Tre kandidater i finalen om Hele Nordjyllands Håndsrækning

14. juli 2019 kl. 10:00 af Martin Stigaard Skammelsen

AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning har siden 2015 været doneret ubeskåret af AaB til gode formål i Region Nordjylland, og siden 2017 har Spar Nord Fonden valgt at støtte op om initiativet, så parterne sammen donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til alle Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park. 

Hele Nordjyllands Håndsrækning kan tilfalde foreninger, et værested, et behandlingscenter eller noget helt fjerde. Kun fantasien sætter grænser, men der skal dog være tale om et formål, der hverken har kommerciel eller politisk karakter. Udover at donationen skal gå til en god sag, skal modtageren også have postadresse i Region Nordjylland. 

Et udvalg bestående af formand for AaB Support Club Lars Simoni, AaB-anfører Lucas Andersen, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard, formand for Spar Nord Fonden Michael Slavensky Dahl, kommunikationschef i AaB Brian Andersen samt Per Andersen, formand hos Skyggebørn (den seneste modtager af HNH, red.) har i denne uge gennemgået og vurderet de mange indkomne ansøgninger, hvoraf følgende tre kandidater er nomineret til at modtage Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019.

Barnets Blå Hus i Vesthimmerland
Den primære målgruppe er børn i alderen 0 - 13 år, som er vokset op i familier med alkohol eller stofmisbrug.

I Barnets Blå Hus arbejdes på at styrke børnenes modstandsdygtighed og evne til at tage vare på sig selv i den problematiske situation, de typisk befinder sig i.

Den primære indsats er rettet mod børnene, men indsatser hvor forældrene er involveret er en integreret del af huset og tilbuddet.

Med Hele Nordjyllands Håndsrækning vil man gerne holde åbent i huset fire gange om ugen, med alt hvad dette indbefatter af aktiviteter og muligheder.

Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner matcher børn mellem 0 og 18 år med voksenvenner, som har brug for mere voksenkontakt. Det er almindelige børn, som er påvirket af omstændighederne omkring dem. Ofte vokser de op ved kun en forælder og mangler derfor ofte et netværk. Det kan skyldes skilsmisse, dødsfald, konflikt eller alvorlig sygdom i familien, som gør, at barnet har få voksne omkring sig.

Den voksne fungerer som rollemodel og ven for barnet, og som voksenven bliver man en meget vigtig, stabil og nær person i barnets og den lille families liv, hvor man er stærkt medvirkende til, at barnet føler tryghed i at vide, at der er andre end mor eller far, der er til stede for en.

Modtager Børns Voksenvenner Hele Nordjyllands Håndsrækning, skal midlerne benyttes til igangsætning af et frivilligt matcherteam i Aalborg, samt til at kunne rekruttere, uddanne og godkende voksenvenner.

Råt&Godt – et værksted i udvikling
Råt&Godt er en socialøkonomisk virksomhed i Aalborg, som hjælper socialt udsatte unge på kanten af samfundet til gavn for både individ og samfund.

De unge bliver tilknyttet værkstedet, hvor de gennem autodidakt læring afprøver forskellige håndværksmæssige fag såsom tømrer, snedker, syerske m.m. Alle produkter/projekter produceres af genbrugsmaterialer, og virksomhedsprofilen er både social og miljømæssig bæredygtig. Produkterne sælges til virksomheder og private, hvorefter overskuddet går til de unge i form af gratis frokost, træning, sociale arrangementer samt udvikling af arbejdspladsen med mere.

Såfremt Råt&Godt modtager Hele Nordjyllands Håndsrækning skal midlerne bruges til etableringen af et nyt værksted, som vil give plads til 12 unge.

Afstemning
Afstemningen er nu i gang, og man kan afgive sin stemme på en af de tre kandidater via linket her.

Afstemningen slutter på torsdag den 18. juli kl. 12.00, og modtageren af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2019 offentliggøres om eftermiddagen samme dag.

Søndag den 21. juli, spiller AaB sin første hjemmekamp i den nye sæson i 3F Superligaen, når SønderjyskE kommer på besøg på Aalborg Portland Park.

 

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning

Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

AaB Support Club – velgørenhedstrøje 2018 – 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Børn i sorg – sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)

Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)

Kildehuset Fountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Hjerterummet og Cykel20 - forår 2016 - 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

The Back To Life Project - efterår 2015 - 66.410 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Headspace Aalborg - forår 2015 - 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Lyngby Boldklub-AaB

14. juli 2019 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 begynder 3F Superligasæsonen, når AaB gæster Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion. 

Op til kampen har AaB TV samlet se 10 seneste AaB-scoringer på Lyngby Stadion i det tilbageblik, som du kan se i videoen øverst. 

Gense blandt andet et hattrick af Ronnie Schwartz, Lucas Andersens første AaB-mål og den seneste AaB-fuldtræffer i Lyngby, der blev sat ind af Rasmus Thellufsen. 

Tags på denne nyhed

Truppen til sæsonpremieren i Lyngby

13. juli 2019 kl. 12:14 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 14.00 indleder AaB denne 3F Superligasæson, når Hele Nordjyllands Hold gæster Lyngby Boldklub på Lyngby Stadion. 

Til kampen har cheftræner Jacob Friis en fuldstændig skadesfri trup at vælge imellem, og han har sammen med det øvrige trænerteam udtaget 19 spillere, hvoraf 13 har spillet ungdomsfodbold i AaB. Det svarer til over 68 procent af søndagens kamptrup. 

De 19 udvalgte spillere i truppen til sæsonpremieren er:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 7 Oliver Abildgaard, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto og 29 Mikkel Kaufmann.

Kickoff i morgen er kl. 14.00 på Lyngby Stadion, Lundtoftevej 53A, 2800 Kgs. Lyngby. 

Har man ikke mulighed for at overvære kampen i Lyngby, kan den følges på Europsport 2, hvor der er optakt fra kl. 13.15. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Lyngby Boldklub og AaB…

12. juli 2019 kl. 14:50 af Rasmus Estrup

- det er 53. 3F Superligamøde mellem Lyngby Boldklub og AaB. Statistikken siger 22 sejre til AaB, 14 uafgjorte og 16 nederlag samt en målscore på 83-59 set med AaB’s øjne.

- det er mere end 19 måneder siden, at AaB sidst mødte Lyngby Boldklub i 3F Superligaen. Dengang var det også på Lyngby Stadion, hvor scoringer af Jannik Pohl og Rasmus Thellufsen grundlagde AaB’s sejr på 2-1. 

- Rasmus Thellufsen med spilletid på søndag kan opnå sin 75. officielle kamp for Hele Nordjyllands Hold. Siden debuten i august 2016 er det blevet til knap 4.200 spilleminutter og 11 scoringer. 

- foruden Rasmus Thellufsen (1) har også Magnus Christensen (1), Jakob Ahlmann (1), Pavol Safranko (1) og Lucas Andersen (1) tidligere været på tavlen i en 3F Superligakamp mod Lyngby Boldklub.

- AaB’s all-time 3F Superligatopscorere mod Lyngby Boldklub er Indrek Zelinski, Søren Frederiksen og Peter Rasmussen, der alle har scoret seks gange mod søndagens modstander. 

- siden marts 2001 er ingen af 3F Superligamøderne mellem AaB og Lyngby Boldklub endt uafgjort. I stedet har AaB vundet 14 gange, mens Lyngby Boldklub har sejret i tre tilfælde.  

- sæsonpremieren har betydet point for AaB i hver af de seneste ni sæsoner. I tre af de ni kampe har AaB lagt ud med en sejr, heriblandt sejren på 4-2 mod Lyngby Boldklub i juli 2010, hvorimod de seks andre er endt uafgjort. Lyngby Boldklub har til sammenligning vundet to af deres åbningskampe i deres 17 3F Superligasæsoner.

- søndagens dommer, Jørgen Daugbjerg Burhcardt, tidligere har dømt en 3F Superligakmp mellem AaB og Lyngby Boldklub. Det var på Aalborg Portland Park i september 2017, hvor AaB vandt 3-1 efter scoringer af Pavol Safranko, Jakob Ahlmann og Magnus Christensen.

- AaB’s 14 tidligere 3F Superligakampe med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer kun har budt på én udvisning og to dømte straffespark. Til gengæld har der været uddelt 66 advarsler.

- der er kickoff kl. 14.00 på søndag på Lyngby Stadion.

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Kend de nye fodboldregler

12. juli 2019 kl. 09:47 af Rasmus Estrup

Til denne sæson er der kommet nye fodboldregler, og for at gøre alle fans klar til sæsonen går cheftræner Jacob Friis, anfører Lucas Andersen, målmand Jacob Rinne og forsvsrasspiller Mathias Ross igennem de nye regler i videoen øverst. 

De nye regler er blandt andet: 

- Vinder man lodtrækningen, må anføreren vælge om holdet ønsker at vælge banehalvdel eller starte med bolden. 

- Træneren kan nu modtage et gult og rødt kort. I tilfælde af et rødt kort bortvises træneren. 

- Ved målspark og frispark i eget straffesparksfelt må medspillerne gerne opholde sig og modtage bolden i straffesparksfeltet. Modstanderne skal fortsat blive uden for feltet, når der sparkes. 

- Hvis en spiller scorer eller skaber en målgivende mulighed ved brug af armen eller hånden, underkendes målet altid. Uanset om det er forsætligt eller uforsætligt. 

- Forsvarsspillere kan ikke blive straffet for at bolden rammer armen eller hånden, hvis denne er placeret langs kroppen eller hvis hånden bruges til at tage fra med i eksempelvis en glidende tackling. Bruges hånden eller armen til at gøre spilleren unødvendigt bred eller høj er der frispark. 

- Der må ikke være spillere fra det angribende hold i en forsvarsmur i forbindelse med et frispark. Spillere fra det frisparkstagende hold skal være minimum en meter fra muren. 

- Ved straffespark må målmænd ikke skubbe til overligger, stolper eller net, så disse bevæger sig inden sparket. Målmanden skal have en fod på stregen, når der sparkes.

- Gule og røde kort i forbindelse med et frispark kan udsættes, hvis det angribende hold vælger at sætte spillet hurtigt i gang.  

- Ved udskiftningerne skal man ikke længere gå ud ved midterlinjen hos udskiftningsbænkene, men i stedet træde ud over linjen ved det nærmeste punkt. Det gælder både mållinje og sidelinje. 

De nye regler gælder, når AaB på søndag gæster Lyngby Boildklub i sæsonens første 3F Superligakamp kl. 14.00.